Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(Rasma @ 2010 12 12, 18:59)
karšto rūkymo gaminiai yra injekuojami ir masažuojami, tad nieko stebėtino tokie procentai.

esu priblokšta...ir nusivylusi, iki ko mes dasigyvenom doh.gif

QUOTE(Rasma @ 2010 12 12, 20:40)
Arba kaip jau buvo minėt šioje temoje, 1 l. kefyro su visa pakuote į šaldiklį per dieną, tada nakčiai išimti sušalusį į ledą kefyrą iš pakuotės, įdėti į marlę, po kranu parišt ir ryte rasit rikotą biggrin.gif Man mažiau terlionės smile.gif

O jei bus norinčiųjų, tai galėsiu parašyt namų gamybos fermentinio sūrio receptą...mmm, skanumėlis, tik reiktų nusipirkt šliužo fermento 4u.gif Gyvenant daugiabutyje kažin kaip sektųsi, bet artimieji gyvenantys nuosavam name, tai išbandė ir nustebino, kai ant lentynos parodė savo rankomis pagamintą sūrio galvą smile.gif

su grietinėle švelnesnė rikota gaunasi
aš darau be šliužo fermento, su sodą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2010 12 12, 20:52)
O kažin iš kaimiško rūpienio jį išplakus ir užšaldžius šaldikly gautųsi rikota? g.gif Nes pieno perdirbėjus boikotuojam biggrin.gif

laukiam fermentinio sūrio recepto   4u.gif

Nereik plakti, gaunasi puikiai smile.gif

Įmesiu nuorodą, nes taip bus sąžiningiausia: http://www.manoukis....s...s=1396&z=66
Artimieji gamino iš pasterizuoto pieno ir nenaudojant nitratų (alia LT rinkoje esantis toks "Jovaras"), tai viskas puikiai pavyko. Tik reik viską labai švariai daryt, kad sūrio galvos bakterijos vėliau neišpūstų...

O čia viskas parduodama sūriams: http://gera-parduotu..._priemones.html

Bet tiek nebūtina turėt, čia jau aukštasis pilotažas biggrin.gif
O šliužo fermento galima nusipirkti ten, kur parduoda ir bakterijų kultūras ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 12, 21:02)
esu priblokšta...ir nusivylusi, iki ko mes dasigyvenom  doh.gif

aš darau be šliužo fermento, su sodą  ax.gif

Kodėl 'dasigyvenom'? Taip visada buvo smile.gif

Be šliužo fermento ir su soda gaunasi lydytas sūrelis (ir gaminamas iš varškės, o ne iš pieno). O aš rašau apie nokintus puskiečius/kietuosius sūrius. Jų su soda nepagaminsi...
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 12 12, 21:16)
Nereik plakti, gaunasi puikiai smile.gif

Įmesiu nuorodą, nes taip bus sąžiningiausia: http://www.manoukis....s...s=1396&z=66
Artimieji gamino iš pasterizuoto pieno ir nenaudojant nitratų (alia LT rinkoje esantis toks "Jovaras"), tai viskas puikiai pavyko. Tik reik viską labai švariai daryt, kad sūrio galvos bakterijos vėliau neišpūstų...

O čia viskas parduodama sūriams: http://gera-parduotu..._priemones.html

Bet tiek nebūtina turėt, čia jau aukštasis pilotažas biggrin.gif
O šliužo fermento galima nusipirkti ten, kur parduoda ir bakterijų kultūras ir t.t.
Papildyta:

Kodėl 'dasigyvenom'? Taip visada buvo smile.gif

Be šliužo fermento ir su soda gaunasi lydytas sūrelis (ir gaminamas iš varškės, o ne iš pieno). O aš rašau apie nokintus puskiečius/kietuosius sūrius. Jų su soda nepagaminsi...

drinks_cheers.gif pati vis noriu išbandyt, bet čia jau ne vienam kartui, nes viską supirkt ...o kaip pas mus nedažnai valgo, tai ir neišbandžiau iki šiol ax.gif
ko toliau, to blogiau, anksčiau nors šito š...tiek maiste nebuvo, mūsų visu pablogėjusia sveikata, visos alergijos tam patvirtinimas doh.gif
na kad ne tik lydytas sūrelis, bet ir sūrį galima padaryt ax.gif aišku netoki kaip parduotuvinis, bet t.p. l.skanus
user posted image
Atsakyti
Nereikia net isplakti rugpienio, puikiai iseina ir net skaniau, nei is pirktinio kefyro.
blush2.gif Ups, jau atsake...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Llaume: 12 gruodžio 2010 - 21:41
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 12, 21:29)
ko toliau, to blogiau, anksčiau nors šito š...tiek maiste nebuvo, mūsų visu pablogėjusia sveikata, visos alergijos tam patvirtinimas  doh.gif
na kad ne tik lydytas sūrelis, bet ir sūrį galima padaryt  ax.gif  aišku netoki kaip parduotuvinis, bet t.p. l.skanus

Oi nesakykit..visada buvo, tik kiti brudai cool.gif
Jei kalbėt apie maisto priedus, tai kol nebuvom ES, tai valgėm tą patį, ką pvz. rusai dabar dar valgo. Turbūt dauguma dar GOST'us prisimena, kam bent per 30 smile.gif
O ką net kalbėti apie tai, kad pvz. maisto priedas, kuris Europos mokslininkų uždraustas kaip kenksmingas žmonių sveikatai po sujungimo sutarties ES maždaug nuo praeito amžiaus septinto dešimtmečio (dar aš net gimus nebuvau doh.gif ), o Rusijoje uždraudžiamas tik šiemet..yra daug niuansų visame kame ir visų jų turbūt nė vienam iš mūsų neperkąsti.

Aš tai net vengiu vertinti kada buvo geriau..visai gerai buvo tada, kai lietuviai valstiečiai augino gyvulius, sėjo javus..ką sėjo-augino, tą ir pjovė..o maisto pramonė visda buvo ir liks pramone, mano nuomone rolleyes.gif

Taip, galima ir kietą padaryt drinks_cheers.gif , bet vis vien bus lydyto sūrio 'kategorija' (kuo daugiau kaitinsi - tuo kiečiau sutrauks).
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 12 12, 22:16)

Aš tai net vengiu vertinti kada buvo geriau..visai gerai buvo tada, kai lietuviai valstiečiai augino gyvulius, sėjo javus..ką sėjo-augino, tą ir pjovė..o maisto pramonė visda buvo ir liks pramone rolleyes.gif


na šito vengt nereikėtu, nes tai mūsų ir mūsų vaikų/anūkų gyvenimai
drinks_cheers.gif dėl to dauguma žmonių ir bando grižt prie tų ištakų, kai viska darėm PATYS, nes tik taip galima nors kiek padėt sau ir ne tik
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 12, 23:23)
na šito vengt nereikėtu, nes tai mūsų ir mūsų vaikų/anūkų gyvenimai
drinks_cheers.gif dėl to dauguma žmonių ir bando grižt prie tų ištakų, kai viska darėm PATYS, nes tik taip galima nors kiek padėt sau ir ne tik


Na nereikia nieko perlenkti anei i viena puse. Man tai juokingai atrodo amzinas gamybininku keikimas - ko jie pelno vaikosi, mus nuodija ir t.t. Gamina ta, uz ka pirkejas isgali susimoketi. Kaip jus galvojat, del ko atsiranda tie visi cheminiai priedai? Gal cia koks slaptas gamybininku samokslas, a? Idomu, daug atsirastu cia isgalinciu moketi uz 100 % nugarine pora simtu litu? Ir atitinkamai uz kitus produktus? Ir kas cia nenormalaus, kad gamybininkas del pelno dirba? Ar jis turetu dar primoket, kad is jo perkama?? Visos imones veikia del pelno. Ir tai yra visiskai normalu. Tarp kitko, sunaudoti visa ta "slamsta" kaip cia vadinamos pvz odeles yra net sakyciau ekologiska. Nejau reiketu ispjaustyti is kiaules tik geriausias dalis, o visa kita ismesti? Deretu pagalvoti, kaip tersiama aplinka isauginant gyvuli, tai jei jo maksimaliai neisnaudosi, tai bus nei ekonomiska, nei ekologiska. Velgi - grynos odeles pirkejui nepateiksi, taigi, naturalu, kad ji yra paskaninama kazkokiais imanomais budais. taip kad dejuoti ir dusauti irgi reikia protingai. kai tiek zmoniu pusbadziauja, tai nenuostabu kad gamintojas stengiasi pateikti kuo pigesnius produktus. kitaip ta dalis is viso badautu.
Vienintelis blogis yra apgaudinejimas. Kai informacija yra slepiama arba neteisingai nurodoma. tai yra nusikaltimas.
Ir tarp kitko, zmoniu gyvenimo trukme siaip ar taip ilgeja. Nepaisant to, kad ivyko drastiskas posukis nuo naturalaus proseneliu ukio prie chemizuoto maisto.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 12, 19:17)
svarbu laikyt sandariai uždaryta šaldytuve

Šaldytuve, ne šaldiklije? g.gif

QUOTE(Rasma @ 2010 12 12, 20:40)
O jei bus norinčiųjų, tai galėsiu parašyt namų gamybos fermentinio sūrio receptą...mmm, skanumėlis, tik reiktų nusipirkt šliužo fermento 4u.gif

Aš irgi turiu geltonųjų sūrių receptų, tik reiktų to šliužo biggrin.gif kada nors ateityje būtinai reiks pabandyt pasigaminti.

QUOTE(trumpam @ 2010 12 12, 23:31)
Na nereikia nieko perlenkti anei i viena puse. Idomu, daug atsirastu cia isgalinciu moketi uz 100 % nugarine pora simtu litu?
Deretu pagalvoti, kaip tersiama aplinka isauginant gyvuli, tai jei jo maksimaliai neisnaudosi, tai bus nei ekonomiska, nei ekologiska.
taip kad dejuoti ir dusauti irgi reikia protingai.

Jus tą kiaulę auksu maitintumėte, kad šimtais nugarinė turi kainuoti.
Taip, o tą kiaulę ir daržoves prifarširuoti cheminiais junginiais labai ekologiška gamtai, pagal jus mes suvalom su kiaule ir tuos junginius ir jie dingsta kaip Alisa burtų šalyje.
Jus siūlote protingai dūsauti, bet jūsų žinutė protu nepasižymi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marzde: 13 gruodžio 2010 - 00:25
QUOTE(Saulužė @ 2010 12 12, 19:03)
Ant sumuštinių labai skanu kalakuto krūtinėlė, kepta orkaitėje ir pjaustyta riekelėm mirksiukas.gif  o dešros, dešrelių, vaikam neduodu, nebent gauna, kai retkarčiais darom picas... Ant sumuštinių yra ką dėt; tai paukštienos krūtinėlė, kiaulieną galima iškept ir pjaustyt, sūriai baltas, geltonas, varškė, jos tepiniai, lydytas sūris naminis, ricota, nu lašišų vaikam nesiūlau, dar kiaušinį susmulkinu ir dedu ant sviestu teptos duonos,, bent jau mes tikrai apsieinam be šlapenkų, galų gale jei tai pusryčiai, tai kur dar košių asortimentas 4u.gif

aš kažkaip ir pati niekat sasyskų ir šlapenkos nemėgau. Gryna mėsa man žymiai mieliau, bet va galvojau pasistengsiu vaikui įtikt kuo labiau smile.gif
dėkui labai už visokias idėjas.

Beje, o kodėl lašiša blogai? Gal aš kažko nežinau? unsure.gif

QUOTE(blakstiena5 @ 2010 12 12, 19:46)
jei norit kuo naturaliau maitintis tai sakyciau patys auginkit parsa,patys darykit desras ir visa kita...tada tikrai zinosit kuom jas seret,kaip ji uzaugo ir busit garantuota 100% mesos kokybe, tai ka perkam is parduotuviu ar turgeliu irgi nera garantijos kad viskas  thumbup.gif kokybes...ten i sviezius lasinius "sugeba prileist gerio" kuris mesa pucia,daro sotesne...

deja.. šiais laikais kaime nėra taip paprasta ir tą sveiką paršioką užsiauginti patiems, nes visi pašarai su visokiais priedais. o jeigu dar sugalvosi skiepyti ar pan. tai išvis jau tada. doh.gif nu bet jeigu pašarus ruošiesi pats, tai visai neblogai. o jeigu dar ir gyveni ne prie kelio, tai išvis prabanga..
Atsakyti
QUOTE(trumpam @ 2010 12 13, 01:31)
Na nereikia nieko perlenkti anei i viena puse. Man tai juokingai atrodo amzinas gamybininku keikimas - ko jie pelno vaikosi, mus nuodija ir t.t. Gamina ta, uz ka pirkejas isgali susimoketi. Kaip jus galvojat, del ko atsiranda tie visi cheminiai priedai? Gal cia koks slaptas gamybininku samokslas, a? Idomu, daug atsirastu cia isgalinciu moketi uz 100 % nugarine pora simtu litu? Ir atitinkamai uz kitus produktus? Ir kas cia nenormalaus, kad gamybininkas del pelno dirba? Ar jis turetu dar primoket, kad is jo perkama?? Visos imones veikia del pelno. Ir tai yra visiskai normalu. Tarp kitko, sunaudoti visa  ta "slamsta" kaip cia vadinamos pvz odeles yra net sakyciau ekologiska. Nejau reiketu ispjaustyti is kiaules tik geriausias dalis, o visa kita ismesti? Deretu pagalvoti, kaip tersiama aplinka isauginant gyvuli, tai jei jo maksimaliai neisnaudosi, tai bus nei ekonomiska, nei ekologiska. Velgi - grynos odeles pirkejui nepateiksi, taigi, naturalu, kad ji yra paskaninama kazkokiais imanomais budais. taip kad dejuoti ir dusauti irgi reikia protingai. kai tiek zmoniu pusbadziauja, tai nenuostabu kad gamintojas stengiasi pateikti kuo pigesnius produktus. kitaip ta dalis is viso badautu.
Vienintelis blogis yra apgaudinejimas. Kai informacija yra slepiama arba neteisingai nurodoma. tai yra nusikaltimas.
Ir tarp kitko, zmoniu gyvenimo trukme siaip ar taip ilgeja. Nepaisant to, kad ivyko drastiskas posukis nuo naturalaus proseneliu ukio prie chemizuoto maisto.


Na žalia kiaulienos nugarinė, kad ir turguje šiuo metu kainuoja 15 lt./kg (aišku gamybininkams urminė kaina mažesnė). Nesunku paskaičiuoti , kad gamintojas turės dar apie tiek išlaidų pagaminant tarkim panevežio file (darbas, prieskoniai, rūkinimas ir pan.) + transportavimas+ realizavimas... Suma sumarum 1 kg kaina išauga apie 4 kartus. Tai iki 200lt. už 1 kg dar tikrai toli. Aš asmeniškai už gerą gaminį sutikčiau mokėti daugiau pirkdama jo kad ir 100 g ant sumuštiniu paįvairinant pusryčius ax.gif . Nereikia persiėsti (vidutiniam suaugusiam žmogui per dieną reikia nuo 45 g (moterims) iki 53 g (vyrams) baltymų. Tokį kiekį galima gauti su 160-185 g liesa, ant grotelių kepta mėsa, 180-210 g kieto sūrio, 7-8 kiaušiniais ar 17-20 riekių rupios duonos. Baltymai gaunami su gyvulinės ir augalinės kilmės maistu. Pagrindiniai pripažinti baltymų šaltiniai yra mėsa, pienas, kiaušiniai ir žuvis. Nemažai baltymų galima gauti su pupelėmis, riešutais, grūdiniais maisto produktais. Per didelis baltymų suvartojimas kenkia organizmui, nes padidėja alergijų pavojus, pasunkėja kepenų, inkstų veikla, sąnariuose gali kauptis druskos).
O odelės kaip odelės (pvz. gaminu vyniotinius iš kiaulienos irgi odelėj rolleyes.gif ), esmė, kad visokių sausgyslių ir kitokio brudo primaišo gamybininkai, kurie jokios maistinės vertės neturi. Tai už ką realiai tas ubagas moka? Visa kas atlieka gamybos metu galima perdirbti gaminant pvz. maistą šunims (ar daug LT gamyklų žinote kurie gamina šunims, katėms maistą ?)

O vat dėl informacijos visiškai su jumis sutinku drinks_cheers.gif
Ir netgi sakyčiau dėl tų pačių skurstančių informacija yra gerokai patirštinama (bet tai jau atskira tema doh.gif ).


QUOTE(Atidela @ 2010 12 13, 02:53)
aš kažkaip ir pati niekat sasyskų ir šlapenkos nemėgau. Gryna mėsa man žymiai mieliau, bet va galvojau pasistengsiu vaikui įtikt kuo labiau smile.gif
dėkui labai už visokias idėjas.

Beje, o kodėl lašiša blogai? Gal aš kažko nežinau?  unsure.gif
deja.. šiais laikais kaime nėra taip paprasta ir tą sveiką paršioką užsiauginti patiems, nes visi pašarai su visokiais priedais. o jeigu dar sugalvosi skiepyti ar pan. tai išvis jau tada. doh.gif  nu bet jeigu pašarus ruošiesi pats, tai visai neblogai. o jeigu dar ir gyveni ne prie kelio, tai išvis prabanga..


Na mūsų vienas vaikas iš vis nevalgo dešrelių, sasiskų ir pan. , o ir lašios jam neįkiši. Mes jį vadinam lakmuso popierėliu, nes kažkaip intuityviai vaikas moka pasirinkti maistą biggrin.gif
O dėl lašišų va čia info : http://www.salmo.lt/...-kepsnio-verte/
kai pagalvoju kiek mes jų suvalgem doh.gif nors mano tėvas visada sakydavo jog jo pagauta žuvis LT ežeruose ar upėse yra šimtą kart naudingesnė nei lašišos iš parduotuvės. Dabar manau, jog jis buvo teisus ax.gif Jūrinių žuvų valgom retai, kai yra galimybė gauti natūralioj gamtoj pagautų. O omega rūgščių gaunam iš žuvies taukų ir sėmėnų aliejaus.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti