Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

Pulmonologe leido vaikui vartoti tik namie gaminta jogurta. Tad jungiuosi prie Jusu mirksiukas.gif , pradesiu gamint namie biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 01 09, 17:17)


Kartą pasidariau tokios sviesto.....


lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2009 01 07, 17:06)
man atrodo, kad ne lydydavo, o darydavo naminį sviestą iš grietinės. Tada jokių riešutų kvapų nebūna... Paprasčiausias naminis sviestas.


Lydydavo, tikrai prisimenu. Augau kaime, tai tu naminiu grietiniu ir varskiu ir sviestu budavo nors tvenkini tvenk. Parduotuvine grietine man buvo kaip delikatesas, valgydavau saukstais, kai budavo. Naminiu nei sviesto nei grietines nei varskes nemegau ypatingai niekada. Kas savaite mama susukdavo sviezio sviesto ir paruosdavo sviezios grietines, o tada as kepdavau pyragus, kad tuos kiekius suoptimizuot. Mociutei tai atrode baisus netaupumas, tai ji sau atskirai sviesta lydydavo ir sudydavo, kad ilgiau laikytu ir baisiausiai mus norejo pavaisint. Is to man ir tas baisus skonio prisiminimas - seno sviesto, kurio nepalyginsi su svieziu. Lydysiu sviesta tikriausiai tik paskutiniu krizes atveju, kai nebus elektros saldytuvams, kur jis laikosi sviezias.
Atsakyti
Svete, tainieko bendro neturi su ghi - ne tik išlydytu, bet ir kaitinant išvalytu sviestu. Nors ant duonos aš jo tepti irgi nemėgstu, bet kepti ant jo arba juo skaninti košę - thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 01 11, 10:54)
Svete, tainieko bendro neturi su ghi - ne tik išlydytu, bet ir kaitinant išvalytu sviestu. Nors ant duonos aš jo tepti irgi nemėgstu, bet kepti ant jo arba juo skaninti košę -  thumbup.gif


taip neturi,juk atskiriami visi baltymai.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 01 11, 07:54)
Svete, tainieko bendro neturi su ghi - ne tik išlydytu, bet ir kaitinant išvalytu sviestu. Nors ant duonos aš jo tepti irgi nemėgstu, bet kepti ant jo arba juo skaninti košę -  thumbup.gif


O kuo skiriasi? Ir kodel ant duonos neskanu - ar yra koks specifinis prieskonis, gal galetumet parasyti koks?
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 01 09, 17:17)
Kiek aš žinau, sviestą reikai ne tik išlydyti, bet ir kaitinti ant labai mažos ugnies tol, kol jis pasidaro visiškai skaidrus (kaitinti nugraibant į paviršių iškylančias putas). Tai maždaug 1 val. kaitinimo. Tada ir riešutų kvapas būna. Jie sviestas tik šiaip lydytas - tai visai ne tas pats.

Kartą pasidariau tokios sviesto, o nugraibytas putas taip ir palikau ant spintelės dubenėlyje (jos irgi apstingsta). Vakare išbėgau kažkur vyrui devynių ar dešimties mėnesių vaikutį palikusi. Grįžtu, o jis - nu nevalgė ji tos tavo košės, tik keletą šaukštelių. Kokios košės, - klausiu. Nu tos, kur ant spintelės palikai  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Va tai būna  lotuliukas.gif



Jetau, vargšas mažiukas, o kodėl tėvelis nesumanė paragaut, ką vaikiukui siūlė... lotuliukas.gif Atsiprašau už ne į temą, bet negalėjau susilaikyt.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(svete @ 2009 01 11, 20:28)
O kuo skiriasi? Ir kodel ant duonos neskanu - ar yra koks specifinis prieskonis, gal galetumet parasyti koks?


Skoniu skiriasi. Ghi tikrai turi tokį riešutų prieskonį, ir laikyti jį galima labai labai ilgai - nebūna to "seno sviesto" skonio. Matyt todėl, kad nugraibius visas putas lieka tik grynas gyvulinis riebalas, be arba su labai mažai baltymų. Sako, ir mažiems vaikams ghi yra geriau nei sviestas būtent dėlšitos priežasties.

O ant duonos paprastas sviestas man tieisog skaniau. Kaip ir sviestas iš parduotuvės man skaniau už kaimišką blush2.gif Tokia jau aš sugadinta blush2.gif Bet vat į košę įdėti skaniau ghi - būtent dėl to prieskonio.

QUOTE(jolie23 @ 2009 01 12, 20:23)
Jetau, vargšas mažiukas, o kodėl tėvelis nesumanė paragaut, ką vaikiukui siūlė...  lotuliukas.gif  Atsiprašau už ne į temą, bet negalėjau susilaikyt..  lotuliukas.gif


Ech jau tie tėveliai... lotuliukas.gif Svarbiausia, kad mažosios neišbėrė, ji nesublogavo ir viskas baigėsi gerai thumbup.gif
Atsakyti

Namie gamintas jogurtas - jėga thumbup.gif - jį gaminu bene keturis metus.

Perskaičius jūsų postus supratau, kad vėliau, kitai gamybai is parduotuvės nebeperkate jogurto.
Aš kažkada bandžiau sekančią partiją daryt iš anksčiau gaminto savo jogurto, bet nesigavo, tiesiog nesurūgo.

Ar jums taip neatsitiko?
Atsakyti
kol kas dar turiu galimybe megautis naminiu pienu, varske, griete, sviestu smile.gif
mama gamina bigsmile.gif neisivaizduoju kaip isgyvenciau be pieno ir giretines, varskes jau turbut atsivalgiau, tai mazai naudoju blush2.gif
o siaip naminiai pino produktai ir ju skonis labai priklauso nuo zmogaus kuris juos gamina. pvz as jau nebegaliu nei valgyti nei gerti is kaimynu naminio pieno doh.gif nes ten ir kvapas ir skonis ne toks...

Atsakyti
QUOTE(Maja_vilma @ 2009 01 14, 13:05)

.....o siaip naminiai pino produktai ir ju skonis labai priklauso nuo zmogaus kuris juos gamina. pvz as jau nebegaliu nei valgyti nei gerti is kaimynu naminio pieno doh.gif  nes ten ir kvapas ir skonis ne toks...


drinks_cheers.gif skonis ir kvapas priklauso ne tik nuo žmogaus, bet ir nuo to, kuo gyvuliai šeriami.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2009 01 14, 14:17)
drinks_cheers.gif  skonis ir kvapas priklauso ne tik nuo žmogaus, bet ir nuo to, kuo gyvuliai šeriami..  mirksiukas.gif


thumbup.gif tikrai taip, norejau net pataisyti sita, nes kaip jie seriami labai daig kas priklauso. Zianau, kaip rudeni perveda i tvarta pienas pradeda karsti, nes pasikeicia maistas
Atsakyti