Pulmonologe leido vaikui vartoti tik namie gaminta jogurta. Tad jungiuosi prie Jusu , pradesiu gamint namie
QUOTE(rytorasa @ 2009 01 07, 17:06)
man atrodo, kad ne lydydavo, o darydavo naminį sviestą iš grietinės. Tada jokių riešutų kvapų nebūna... Paprasčiausias naminis sviestas.
Lydydavo, tikrai prisimenu. Augau kaime, tai tu naminiu grietiniu ir varskiu ir sviestu budavo nors tvenkini tvenk. Parduotuvine grietine man buvo kaip delikatesas, valgydavau saukstais, kai budavo. Naminiu nei sviesto nei grietines nei varskes nemegau ypatingai niekada. Kas savaite mama susukdavo sviezio sviesto ir paruosdavo sviezios grietines, o tada as kepdavau pyragus, kad tuos kiekius suoptimizuot. Mociutei tai atrode baisus netaupumas, tai ji sau atskirai sviesta lydydavo ir sudydavo, kad ilgiau laikytu ir baisiausiai mus norejo pavaisint. Is to man ir tas baisus skonio prisiminimas - seno sviesto, kurio nepalyginsi su svieziu. Lydysiu sviesta tikriausiai tik paskutiniu krizes atveju, kai nebus elektros saldytuvams, kur jis laikosi sviezias.
QUOTE(Žiogelis @ 2009 01 11, 10:54)
Svete, tainieko bendro neturi su ghi - ne tik išlydytu, bet ir kaitinant išvalytu sviestu. Nors ant duonos aš jo tepti irgi nemėgstu, bet kepti ant jo arba juo skaninti košę -
taip neturi,juk atskiriami visi baltymai.
QUOTE(Žiogelis @ 2009 01 11, 07:54)
Svete, tainieko bendro neturi su ghi - ne tik išlydytu, bet ir kaitinant išvalytu sviestu. Nors ant duonos aš jo tepti irgi nemėgstu, bet kepti ant jo arba juo skaninti košę -
O kuo skiriasi? Ir kodel ant duonos neskanu - ar yra koks specifinis prieskonis, gal galetumet parasyti koks?
QUOTE(Žiogelis @ 2009 01 09, 17:17)
Kiek aš žinau, sviestą reikai ne tik išlydyti, bet ir kaitinti ant labai mažos ugnies tol, kol jis pasidaro visiškai skaidrus (kaitinti nugraibant į paviršių iškylančias putas). Tai maždaug 1 val. kaitinimo. Tada ir riešutų kvapas būna. Jie sviestas tik šiaip lydytas - tai visai ne tas pats.
Kartą pasidariau tokios sviesto, o nugraibytas putas taip ir palikau ant spintelės dubenėlyje (jos irgi apstingsta). Vakare išbėgau kažkur vyrui devynių ar dešimties mėnesių vaikutį palikusi. Grįžtu, o jis - nu nevalgė ji tos tavo košės, tik keletą šaukštelių. Kokios košės, - klausiu. Nu tos, kur ant spintelės palikai Va tai būna
Kartą pasidariau tokios sviesto, o nugraibytas putas taip ir palikau ant spintelės dubenėlyje (jos irgi apstingsta). Vakare išbėgau kažkur vyrui devynių ar dešimties mėnesių vaikutį palikusi. Grįžtu, o jis - nu nevalgė ji tos tavo košės, tik keletą šaukštelių. Kokios košės, - klausiu. Nu tos, kur ant spintelės palikai Va tai būna
Jetau, vargšas mažiukas, o kodėl tėvelis nesumanė paragaut, ką vaikiukui siūlė... Atsiprašau už ne į temą, bet negalėjau susilaikyt..
QUOTE(svete @ 2009 01 11, 20:28)
O kuo skiriasi? Ir kodel ant duonos neskanu - ar yra koks specifinis prieskonis, gal galetumet parasyti koks?
Skoniu skiriasi. Ghi tikrai turi tokį riešutų prieskonį, ir laikyti jį galima labai labai ilgai - nebūna to "seno sviesto" skonio. Matyt todėl, kad nugraibius visas putas lieka tik grynas gyvulinis riebalas, be arba su labai mažai baltymų. Sako, ir mažiems vaikams ghi yra geriau nei sviestas būtent dėlšitos priežasties.
O ant duonos paprastas sviestas man tieisog skaniau. Kaip ir sviestas iš parduotuvės man skaniau už kaimišką Tokia jau aš sugadinta Bet vat į košę įdėti skaniau ghi - būtent dėl to prieskonio.
QUOTE(jolie23 @ 2009 01 12, 20:23)
Jetau, vargšas mažiukas, o kodėl tėvelis nesumanė paragaut, ką vaikiukui siūlė... Atsiprašau už ne į temą, bet negalėjau susilaikyt..
Ech jau tie tėveliai... Svarbiausia, kad mažosios neišbėrė, ji nesublogavo ir viskas baigėsi gerai
kol kas dar turiu galimybe megautis naminiu pienu, varske, griete, sviestu
mama gamina neisivaizduoju kaip isgyvenciau be pieno ir giretines, varskes jau turbut atsivalgiau, tai mazai naudoju
o siaip naminiai pino produktai ir ju skonis labai priklauso nuo zmogaus kuris juos gamina. pvz as jau nebegaliu nei valgyti nei gerti is kaimynu naminio pieno nes ten ir kvapas ir skonis ne toks...
mama gamina neisivaizduoju kaip isgyvenciau be pieno ir giretines, varskes jau turbut atsivalgiau, tai mazai naudoju
o siaip naminiai pino produktai ir ju skonis labai priklauso nuo zmogaus kuris juos gamina. pvz as jau nebegaliu nei valgyti nei gerti is kaimynu naminio pieno nes ten ir kvapas ir skonis ne toks...
QUOTE(Maja_vilma @ 2009 01 14, 13:05)
.....o siaip naminiai pino produktai ir ju skonis labai priklauso nuo zmogaus kuris juos gamina. pvz as jau nebegaliu nei valgyti nei gerti is kaimynu naminio pieno nes ten ir kvapas ir skonis ne toks...
skonis ir kvapas priklauso ne tik nuo žmogaus, bet ir nuo to, kuo gyvuliai šeriami..
QUOTE(rytorasa @ 2009 01 14, 14:17)
skonis ir kvapas priklauso ne tik nuo žmogaus, bet ir nuo to, kuo gyvuliai šeriami..
tikrai taip, norejau net pataisyti sita, nes kaip jie seriami labai daig kas priklauso. Zianau, kaip rudeni perveda i tvarta pienas pradeda karsti, nes pasikeicia maistas