Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 19, 10:53)
aciu uz atsakyma  4u.gif

vadinasi gamyba tokia pat, kaip ir i pakaitinta piena dedant naturalu parduotuveje pirkta jogurta ir tada siltai apvyniojus laikyti?  g.gif

aj, dar proporcijos idomu....


Na, kiek pamenu, reikia nedaug, jei bakterijos geros, litrui tikrai ant šaukšto galiuko.

Papildyta:
QUOTE(laumar @ 2010 11 19, 12:11)
O kaip su minkymu šitos duonos, kaip supratau, nedaug ją čia reikia minkyt??? unsure.gif


Na, aš minkau, ir netrumpai. Gaunasi sunki tešla, tai vis pridedu miltų, ir minkau, minkau, paskui jau visus sudėjus dar paminkau, ir tada į skardą. Gaunasi sunkoka duona, bet man iškyla, nesukrenta (prieš tai duonos sukrisdavo).
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2010 11 19, 21:48)


Papildyta:
Na, aš minkau, ir netrumpai. Gaunasi sunki tešla, tai vis pridedu miltų, ir minkau, minkau, paskui jau visus sudėjus dar paminkau, ir tada į skardą. Gaunasi sunkoka duona, bet man iškyla, nesukrenta (prieš tai duonos sukrisdavo).



Ačiū, raugas jau užraugtas wub.gif
Atsakyti
Sveikos, aš taip pat pradėjau daryti varškę iš naminio rūgusio pieno. Bet man iš 3 litrų rūgusio pieno plius pusės litro šviežio pieno varškės gavosi daugiau (apie 600-700 g). Aš pakaitinu, tik neužvirinu ir palieku pastovėti, kol visai atšąla. Tik tada palieku nuvarvėti. Gal čia nuo pieno priklauso. g.gif
Atsakyti
As gyvenu kaime ir laikau karvyte tai pati darau varske ir surius tai klijantu netruksta tai dabar mano truputi poilsis nes karvyte turi versiuotis,tai musu seimyna stengias valgyti kuo naturalesni maista auginam savo.
Atsakyti

noriu namie pasidaryti jogurtuka ir nusipirkti pabandymui jogurto bakterijas YC-180. bet ju ten dezeleje labai daug yra, tad bijau, kad tokio kiekio tikrai nesuvartosim. jei kas noretu kartu pirkti ir pasidalinti pusiau, tai rasykit man i AZ.

Atsakyti
bandziau nemuose virtio ta ghi sviesta, bet is tiesu net nesupratau - gavosi ar ne blush2.gif
Pirmiausia - niekas man nesisluoksniavo - nugraibiau pora kartu putas ir tiek. Sviestas is karto buvo skaidrus, toks ir liko per visa virimo laika. Ant dugno nusedo keli taskeliai nuosedu, tai kai man pasirode, kad jos ima svilti, virimo procesa ir baigiau. Na gal po kokios pusantros valandos. Kvapas... na gal kazkoks karameles, bet tikrai ne riesutu. Malonus. Spalva sustingus liko geltona, matine. Bet nei atpjauti normaliai, nei tepti neiseina. bandziau uztepti ant duonos, tai voliojasi tokie gabaliukai ir tiek. Skonis.. nzn. burnoje lieka kazkoks riebalu poskonis. nesakau kad bjaurus, bet tarkim kaip aukstos lydymosi temperaturos riebalu. tai vat ir nzn - ghi cia pas mane ar lydytas sviestas. g.gif
gal per trumpai viriau? ir galu gale - galima maisyti, ar jokiu budu nejudinti. nes viename komentare raso vienaip, kitame - kitaip. Ir jei nejudindi, tai kodel? jei jokie sluoksniai nesusidaro.
zodziu, gal kas turi patirties ir man gali ka patarti?
Atsakyti
trumpam, na pagal aprašymą, tai sviestukas kaip viens prie vieno, kaip mano biggrin.gif man Spalvota diena 4u.gif konstatavo, kad per trumpai viriau, paskaityk, vieną du psl atgal: ji rašo, kad kai atsiranda TAS kvapas, tai jo supainiot neįmanoma, tai vadinas mes jo neišlaukėm, o maišyt nereik sviesto, viską lb aiškiai aprašiusi Spalvota diena prieš keletą psl, aš savo netikrą ghi naudoju kepimui, lb gerai, nesvyla kaip sviestas,, tai kad gero sekančio bandymo 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif galvoju dukrytei nenoriu duot rūkytos mėsytės, tai bandau ieškoti šlapenkės ar pieniškų dešrelių recepto, bet nieko nerandu. Gal jūs kuri tai gaminate?

įsivaizduoju, kad mėsa yra sublenderiuojame iki pliurzės, įdedama į formą, verdama.. aišku prieskoniai ir pan. bet kažkaip baisu rizikuot taip iš galvos wink.gif norisi konkrečiau žinot.
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2010 12 11, 18:11)
Sveikos smile.gif galvoju dukrytei nenoriu duot rūkytos mėsytės, tai bandau ieškoti šlapenkės ar pieniškų dešrelių recepto, bet nieko nerandu. Gal jūs kuri tai gaminate?

įsivaizduoju, kad mėsa yra sublenderiuojame iki pliurzės, įdedama į formą, verdama.. aišku prieskoniai ir pan. bet kažkaip baisu rizikuot taip iš galvos wink.gif norisi konkrečiau žinot.


nieko blogo apie jūsų idėja nenoriu pasakyti, bet man atrodo, kad jos gaminamos iš n atliekų + kiaulių odelės ir t.t. dar kažkoks "reikalas", kuris išpučia mėsą, tuo pačiu padarydamas tą dešrelę minkštą, bet ir valgomų dalykų jose mažėja.
kažin ar tokį receptą kuris būtų ir panašaus skonio ir atitinktų sveiko maisto įsivaizdavimą įmanoma rasti g.gif

aš daryčiau iš vištienos ar kalakutienos faršo, nes jis yra minkštesnis, žinoma tokie priedai kaip bandelės, manų kruopos suteikia minkštumo.
Čia tik pamąstymai g.gif , bet jei kas yra išbandęs tai būtų malonu išgirsti.

Aš verdu paukštienos kukulius tiesiog vandenyje, galima ryžių dar įmaišyti, kaip vaikui labai lengvas maistas. MB, kad būtų stipriau, padarau prie jų balto padažo.
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2010 12 11, 19:43)
nieko blogo apie jūsų idėja nenoriu pasakyti, bet man atrodo, kad jos gaminamos iš n atliekų + kiaulių odelės ir t.t. dar kažkoks "reikalas", kuris išpučia mėsą, tuo pačiu padarydamas tą dešrelę minkštą, bet ir valgomų dalykų jose mažėja.

Jeigu tai būtų aukščiausios rūšies, o ne I rūšies dešrelės (kokių dauguma lentynose, vien dėl kainos ir geresnės paklausos), tai aukščiausios rūšies dešrelės, dešros turi būti gaminamos tik iš mėsos, nenaudojant jokių mėsos pakaitalų (nei augalinių, nei gyvulinių), jokių užpildų ir mechaniškai atskirtos mėsos.
Todėl žiūrint visokius maisto priedus etiketėje, pirmiausia būtų gerai atkreipti dėmesį į gaminio rūšį. Visu pirma pažiūrėti, kad etiketėje būtų bent jau 'a.r.' ("aukščiausia rūšis"), o po to tik imtis tolesnio etiketės studijavimo. Jei renkamasi pagal kaina, kuo pigiau, tai aišku aukščiausios rūšies bus iš brangių produktų...

Kažin ar pavyks pagaminti namuose virtą dešrą, kuri būtų kaip atitikmuo..tam tiesiog nėra sąlygų namie. O ir kam to reikia? Gal geriau tada iširinkti kažkokį gaminį (kuo įmanomą geriausią) vaikui ir juo nepiktnaudžiauti, nupirkti retsykiais, o kasdien vaikui duoti maisto gaminto namuose.
Aš pati savo vaikams dešreles perku, bet tai ne kasdienis maistas, o pvz. šeštadienio pusryčiams, kai darau karštus sumuštinius.
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2010 12 11, 19:11)
Sveikos smile.gif galvoju dukrytei nenoriu duot rūkytos mėsytės, tai bandau ieškoti šlapenkės ar pieniškų dešrelių recepto, bet nieko nerandu. Gal jūs kuri tai gaminate?

įsivaizduoju, kad mėsa yra sublenderiuojame iki pliurzės, įdedama į formą, verdama.. aišku prieskoniai ir pan. bet kažkaip baisu rizikuot taip iš galvos wink.gif norisi konkrečiau žinot.


manau sunkiai pavyks namu salygomis pagaminti.. Aisku, receptura tai nesunkiai atrinkti galima, bet va su pacia gamybis technologija kazin kaip gausis. Nes pirmiausia jei bemakaluojant uzkelsit farso temperatura, gaminys gausis sausas ir sprangus. manau cia pagrindine problema gamybos. reikia nemazai ledo ideti. Taip pat daug riebalu ir dar vandens surisimui bent jau krakmolo. svelnumui - pieno milteliu siek tiek. ir paskui jau virti vandens vonelej. arba kepti panasiai kaip pastetus. kad gaminio temperatura kokie 75 laipsniai viduje butu - daugiau nerekomenduotina - vel gausis sausa. zodziu - begale terliones.
ir siaip ne be reikalo ten visokie cheminiai priedai i desreles dedami. aisku del ekonominio efekto, bet ir del skonio. kas noretu valgyti gyslotas, sprangias, sausas desreles? o is grynos mesos tokios ir gautusi.
Atsakyti

ojej.. nu suprantu..
bet tai ką tiems vaikams duot kai virta mėsa jau pabodo, rūkytos nesinori duot, o pirktinės dešrelės, šlapenkės su begalė priedų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atidela: 12 gruodžio 2010 - 14:07