Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

tai yra maciau ghi pirkti parduotuveje, tik jo kaina uz kazkiek ten gramu- 30 lt smile.gif

o kur ta mamyte, kuri daro sviesta PATI, noreciau receptuko!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 11 02, 19:52)
tai yra maciau ghi pirkti parduotuveje, tik jo kaina uz kazkiek ten gramu- 30 lt smile.gif



bet čia jau fabrikinis turbūt būtų, skonis nuo naminio turėtų skirtis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 11 02, 18:15)
verysad.gif atšalęs man maloniai kvepia, bet tas kvapas lyg saldinto sviesto, skanus toks, bet skonis nekoks ir kepant kvapas lyg sviestuko, tik kad nesvyla. Man irgi tik viena priežastis į galvą lenda, kad per trumpai... nes pirmą kart bandžiau prieš pusmetį gal, tai sudeginau, o dabar tikrai viską teisingai dariau, bet turbūt iš tos baimės vėl sudegint, neišlaukiau to kvapo atsiradimo g.gif
Nu žodžiu, trečią kart tikrai pavyks bigsmile.gif o sakykit man šitą savo gaminį ar galima nors kepimui sunaudot, nekenksmingas?
O dariau iš Rokiškio parduotuvinio 82 proc., bet skaičiau, kad gaunasi mamytėms iš jo... matyt nepavykimo priežastis nedavirimas...
Vat aš irgi vis pagalvoju, kad reik gal nusipirkt paragaut, kad žinot koks skonis, o tai sakau, pasigaminau ir nėr to garsiojo riešutų kvapo ir nesuprantu ką aš čia pasigaminau ghi ar ne ghi, valgyt - nevalgyt unsure.gif

Iš Rokiškio gerai gaunasi 4u.gif
Sauluže, jau kai tas kvapas atsiras verdant, tiiiikrai žinosit, "kad tai jis" biggrin.gif , nes palinkus virš puodo net akys į vieną tašką sueina nuo to malonaus kvapo.
O kai atšalusį laikau uždaram inde, tai atidarius visada kišu nosį, kad pagauti pirmą, koncentruotą to aromato šuorą rolleyes.gif . Roooojus biggrin.gif .
Beje, savo tą išvirtą sviestuką galite naudoti kepimui laisvai.
Atsakyti
Labai ačiū už patarimus 4u.gif sukepsiu ir banysiu vėl!
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 11 02, 18:52)
tai yra maciau ghi pirkti parduotuveje, tik jo kaina uz kazkiek ten gramu- 30 lt smile.gif

o kur ta mamyte, kuri daro sviesta PATI, noreciau receptuko!! 4u.gif


Aš čia mirksiukas.gif Imu daug pieno kaimiško, tam, kad liktų grietinei ir sviestui medžiagos...prisitaupau grietinės nugriebto nuo pastovėjusio pieno apie pusantro litro, kartais ji būna jau ir perdaug pastovėjusi... blush2.gif grietinė negali būti šalta, ką tik iš šaldytuvo paimta, pasiimu mikserį ir plaku didžiausiu greičiu, kuo didesnis kiekis, tuo ilgiau plakasi, man maždaug po dešimties minučių pradeda atisskirti sviestukas (gaunasi košė su skysčiu) dar minutę, pora paplaku ir tada su šaukštu semiu tą sviestą, dedu į bliūdelį ir stengiuosi su šaukštu nusunkti, tada druskytės šiektiek įmaišau ir į šaldiklį, ar šaldytuva, pasidarau kelias porcijas, į vieną visada pridedu česnako, žolelių, dar kokių prieskonių, kur po ranka pasitaiko , žiauriai skanu 4u.gif
Jei kas neaišku, klauskit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2010 11 02, 20:36)
bet čia jau fabrikinis turbūt būtų, skonis nuo naminio turėtų skirtis. g.gif



QUOTE(laumar @ 2010 11 02, 21:14)
Aš čia  mirksiukas.gif Imu daug pieno kaimiško, tam, kad liktų grietinei ir sviestui medžiagos...prisitaupau grietinės nugriebto nuo pastovėjusio pieno apie pusantro litro, kartais ji būna jau ir perdaug pastovėjusi... blush2.gif grietinė negali būti šalta, ką tik iš šaldytuvo paimta, pasiimu mikserį ir plaku didžiausiu greičiu, kuo didesnis kiekis, tuo ilgiau plakasi, man maždaug po dešimties minučių pradeda atisskirti sviestukas (gaunasi košė su skysčiu) dar minutę, pora paplaku ir tada su šaukštu semiu tą sviestą, dedu į bliūdelį ir stengiuosi su šaukštu nusunkti, tada druskytės šiektiek įmaišau ir į šaldiklį, ar šaldytuva, pasidarau kelias porcijas, į vieną visada pridedu česnako, žolelių, dar kokių prieskonių, kur po ranka pasitaiko , žiauriai skanu  4u.gif
Jei kas neaišku, klauskit 4u.gif


net apsilaiziau, isgirdusi apie cesnaka svieste, mmmm smile.gif
o kiek reikia to kaimisko pieno, kad iseitu pvz 200 gr sviesto?
Kaip ta grietine "taupyti"?
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 11 03, 00:08)
net apsilaiziau, isgirdusi apie cesnaka svieste, mmmm smile.gif
o kiek reikia to kaimisko pieno, kad iseitu pvz 200 gr sviesto?
Kaip ta grietine "taupyti"?


Svertti nesvėriau, bet iš keturių puslitriukų grietinės išeina panašiai apie tris šimtus gramų, po poros savaičių vėl darysiu galėsiu tiksliai pasverti. O taupau taip, per dvi savaites, gaunu keturis trilitrius pieno, nuo kiekvieno išeina apie puslitris grietinės, kažkiek sunaudoju kaip grietinė, kas lieka sviestui, būna, kad koks stiklainiukas grietinės būna pastovėjęs jau ir tris savaites šaldytuve biggrin.gif
dėl česnako, kai tokį sviestą tepu ant savo duonos keptos, apsirijimas garantuotas doh.gif
Atsakyti
Dėl raugo - tai aš turiu iš vandens ir miltų, jau gal metai tam raugui, dariau pagal šį receptą. O kepu pagal kitą.

Standartinei pailgai duonos formai imat 400 ml silto vandens, du saukstus druskos, du saukstus cukraus, 6 saukstus raugo, miltu, kad gautusi limpanti prie ranku sunki kose. Priedu reikia pagal skoni, - kmynu, saulegrazu, riesutu ir pan. Rauga isleidziame siltame vandenyje, sudedam visa kita. Slapiom rankom sudrebiam i isklota kepimo popieriumi formele. Paliekam parai siltoje vietoje uzklota. Po paros, kai atsiranda "kuprele", kepam apie 50 minuciu 200 laipsniu orkaiteje. Kvepes visi namai smile.gif
Nenustebkit, kad nesigaus tokia tamsi kaip parduotuveje, - jie deda salyklo, kuri galima nusipirkti. Salyklas suteikia ruda spalva ir stipru kvapa.
O su raugu elgtis taip: nuimet duonai 6 saukstus, pripylet vel miltu ir silto vandens, ismaiset ir paliekat kol atsiras mazyciai burbuliukai. Tada dedat i saldytuva ir tegu ten savaite ramiai gyvena. Vel nuemet raugo duonai, dapilat miltu ir vandens, surauginat ir vel i saldytuva. Jei kas savaite duonos nekepat, tiesiog atnaujinkit rauga, - dali nuimkit ir ismeskit ir vel pamaitinkit svieziais miltais.

kam daugiau įdomu - eikit į duonos kepėjėlių temukę čia.
skanaus smile.gif
Atsakyti


gal galetumet smulkiau nupasakoti visa jogurto gaminimo is jogurto bakteriju YC-180 procesa?
labai sudomino... isziurejau visa tema - nerandu.... doh.gif

buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
pakaitinti pieną maždaug iki 70 laipsnių, po to atvėsinti iki 43, sudėti bakterijų, ir šiltai apvynioti. Bet gali būti netikslu, l. seniai dariau... Įveskit "natūralus jogurtas" į SM, gal rasit?
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2010 11 19, 03:19)
pakaitinti pieną maždaug iki 70 laipsnių, po to atvėsinti iki 43, sudėti bakterijų, ir šiltai apvynioti. Bet gali būti netikslu, l. seniai dariau... Įveskit "natūralus jogurtas" į SM, gal rasit?


aciu uz atsakyma 4u.gif

vadinasi gamyba tokia pat, kaip ir i pakaitinta piena dedant naturalu parduotuveje pirkta jogurta ir tada siltai apvyniojus laikyti? g.gif

aj, dar proporcijos idomu....
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2010 11 03, 13:01)
Dėl raugo - tai aš turiu iš vandens ir miltų, jau gal metai tam raugui, dariau pagal šį receptą. O kepu pagal kitą.

Standartinei pailgai duonos formai imat 400 ml silto vandens, du saukstus druskos, du saukstus cukraus, 6 saukstus raugo, miltu, kad gautusi limpanti prie ranku sunki kose. Priedu reikia pagal skoni, - kmynu, saulegrazu, riesutu ir pan. Rauga isleidziame siltame vandenyje, sudedam visa kita. Slapiom rankom sudrebiam i isklota kepimo popieriumi formele. Paliekam parai siltoje vietoje uzklota. Po paros, kai atsiranda "kuprele", kepam apie 50 minuciu 200 laipsniu orkaiteje. Kvepes visi namai smile.gif
Nenustebkit, kad nesigaus tokia tamsi kaip parduotuveje, - jie deda salyklo, kuri galima nusipirkti. Salyklas suteikia ruda spalva ir stipru kvapa.
O su raugu elgtis taip: nuimet duonai 6 saukstus, pripylet vel miltu ir silto vandens, ismaiset ir paliekat kol atsiras mazyciai burbuliukai. Tada dedat i saldytuva ir tegu ten savaite ramiai gyvena. Vel nuemet raugo duonai, dapilat miltu ir vandens, surauginat ir vel i saldytuva. Jei kas savaite duonos nekepat, tiesiog atnaujinkit rauga, - dali nuimkit ir ismeskit ir vel pamaitinkit svieziais miltais.

kam daugiau įdomu - eikit į duonos kepėjėlių temukę čia.
skanaus smile.gif


O kaip su minkymu šitos duonos, kaip supratau, nedaug ją čia reikia minkyt??? unsure.gif
Atsakyti