Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(drugelis. @ 2010 07 19, 14:23)
Viriau Ghi, atrodo gavosi gerai, matysiu, kai atauš, ar tikrai nerudas.
O tas apatinis sluoksnis storas turi būti? Pas mane jis gavos visai plonytis, sviestą naudojau kaimišką iš turgaus  g.gif

Iš gero sviesto jis ir turi būti plonytis. Puiku, išvirtas geras ghi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 07 19, 19:03)
Iš gero sviesto jis ir turi būti plonytis. Puiku, išvirtas geras ghi  thumbup.gif


Ačiū už gerą pamoką drinks_cheers.gif
Sustingo, geltonas, be jokių rudumų smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 07 20, 16:18)
Ačiū už gerą pamoką  drinks_cheers.gif
Sustingo, geltonas, be jokių rudumų smile.gif  thumbup.gif


Tiesa, dar paklaust norėjau, ar jis turi būti toks, na, korėtas, ne išvaizda, bet skonis, tūris, kaip čia apibūdinti. Kaip medus.?
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 07 20, 20:55)
Tiesa, dar paklaust norėjau, ar jis turi būti toks, na, korėtas, ne išvaizda, bet skonis, tūris, kaip čia apibūdinti. Kaip medus.?

Taip, jo tekstūra pasikeičia, jis tarsi grūdeliais būtų smile.gif
Labai džiaugiuosi, pasigaminote puikų produktą 4u.gif O toliau, "kartą paragavęs - negali sustot" biggrin.gif . Sveika atvykus į ghi karalystę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 06 21, 23:00)
Pradedam nuo pradžių  smile.gif .
Ghi sviestui gaminti tinka tik natūralus, nesūdytas ir be jokių priedų sviestas, pagamintas iš grynos grietinėlės.(pagal taip, kaip išverda ghi, galima spręsti apie parduodamo sviesto kokybę  mirksiukas.gif )
Dėti į puodą (geriau storadugnį ir nedidelį, kad susidarytų storesnis sviesto sluoksnis) ir pradėti lydyti ant lėtos ugnies. Puodas turi būti atidengtas. Nuo to momento, kai padėtas sviestas į puodą, jo neliesti, jokiu būdu negalima jo maišyti. Jis lėtai tirpsta ir lydosi, lėtai verda, sluoksniuojasi į 3 sluoksnius. Iš pradžių jis bus matinis, nesimato jokių sluoksnių. Palaipsniui kyla putos, kurias reikia atsargiai nugriebti, kad nesumaišyti sviesto, jo sluoksniavimosi. Pradeda matytis skaidrėjantis antrasis sluoksnis. Vis reikia palengva nuiminėti atsirandančias putas, ima aiškiau matytis apatinis - trečiasis sluoksnis - rudas. Kantriai išlaukus, pamatome visiškai skaidrų, gintarinį išlydyto sviesto 2-jį sluoksnį, virš puodo pasklinda nuostabus kvapas, bylojantis apie proceso sėkmę. Tada atsargiai (kad nesumaišyti frakcijų) nuimamas puodas nuo ugnies ir sviestas perkošiamas per švarią marlę (kelių sluoksnių, tik tada išsaugomas sviesto nepriekaištingas skaidrumas) į stiklinį indą ir paliekamas kambario temperatūroje atvėsti. Atvėsęs sviestas bus šviesiai gintarinis ir matinis. Tuomet, uždarame inde jį galima jau dėti šaldytuvą.
Turime nuostabaus skonio ir kvapo produktą, stiprinantį organizmą, gelbėjantį nuo įv. ligų  smile.gif . Galima jį dėti į košes, joms priduoda dievišką skonį  rolleyes.gif , tepti ant duonos ar naudoti kitur. Tibete jį deda net į arbatą. Skonio dalykas. Jau nekalbant apie gydomąsias ghi savybes  smile.gif .
Svarbu. Ghi turi būti geltonas. Jeigu išlydytas sviestas nors ir šviesiai rudas, jis netinkamas- sviestas yra sudegintas. Atšalus visiškai aiškiai matysis. Todėl virti reikia ant lėtos ugnies. Kantrybės  smile.gif

Kaip suintrigavo, bandysiu ir aš bigsmile.gif
Atsakyti
Tada atsargiai (kad nesumaišyti frakcijų) nuimamas puodas nuo ugnies ir sviestas perkošiamas per švarią marlę

bet lb perkošimas man sudėtingai skamba, nu reik bandyt ax.gif Ir dar iškilo klausimas, tas rudas apatinis sluoksnis, tai čia kokios negeros medžiagos nusėda ar kaip blush2.gif
Atsakyti
Gal kas darot gėrimą iš japoniškų ryžių ir turit informacjos kaip teisingaii jį reiktų naudoti? Geriu tiesiog kaip girą, bet gal jis turi kokių unikalių savybių?
Atsakyti
sveikos, pasidalinsiu 4u.gif

kai susiduriau su griezta hipoalergine dieta, ir man nebuvo galima net paprasto sviesto valgyti... emiausi gudrybiu ir gamindavom hgi (lydyta ) sviesta smile.gif viskas su juo buvo gerai, labiausiai patiko, kad nereikia kaskart atsildyti ir lengvai tepasi bei ilgai issilaiko smile.gif
dabar jau nebeturim tam laiko, o ir valgyti galiu normalu, tai kazkaip apleidom...

taip pat gamindavomes naturalu jogurta, bet su juo irgi terlione... uztat skonis- su bananais ar obuoliais, mmmmmm

o ko neapledom- tai namines duonos kepimo orkaiteje. Vanduo, druska, kmynai (argi cia ingridientai biggrin.gif ) bei siek tiek rugpienio su daaaaaaug ekologisku ruginiu miltu wub.gif skonis pasakiskas, ir kaskart vis kitokia duonyte iseina. Giria visi, kas ragauna ir niekaip nesupranta, kodel nereikia mieliu ir t.t. thumbup.gif

Atsakyti
jei galima noreciau tikslaus duoneles recepto 4u.gif
Atsakyti
Prašom duonos recepto 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Kepu visą laiką, vieną pastoviai su visokiom sėklom, bet visada norėjau skanios ruginės duonos, bandžiau kelis receptus, bet netiko....

Dėl jogurto visada darau, pirktinis pasidarė nebeskanus biggrin.gif Darausi sviestą, bet paprastą. Beprotiškas skirtumas nuo pirktinio. Dažnai pasidarau su visokiom žolėm, česnaku, tada ant tos pačios keptos duonos tokį sviestą kai užsitepi, nereikia jokios dešros mmm tongue.gif Visada apsivalgau doh.gif
Atsakyti
Loveco, labai laukiam duonos recepto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laumar @ 2010 10 28, 06:14)
Prašom duonos recepto 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kepu visą laiką, vieną pastoviai su visokiom sėklom, bet visada norėjau skanios ruginės duonos, bandžiau kelis receptus, bet netiko....

Dėl jogurto visada darau, pirktinis pasidarė nebeskanus biggrin.gif Darausi sviestą, bet paprastą. Beprotiškas skirtumas nuo pirktinio. Dažnai pasidarau su visokiom žolėm, česnaku, tada ant tos pačios keptos duonos tokį sviestą kai užsitepi, nereikia jokios dešros mmm tongue.gif Visada apsivalgau doh.gif



kaip suprasti? 4u.gif receptuką prašom smile.gif mainom į receptą duonai smile.gif aš kepu tokią:

receptas labai paprastas:
pirmas vakaras- 1,5 stiklinės šilto vandens, 1,5 stiklinės ruginių miltų, 0,5 stiklinės kefyro, viską sumaišyt ir palikt šiltai
2 vakaras- pamaišyt raugą
3vakaras- maždaug vieną kg ruginių miltų užplikyt su 1,5 litro verdančio vandens, gerai išmaišyt ir palikt, kad atvėstų, tada supilti raugą ir viską gerai išmaišyt, apibarstyt miltais uždengti dubenį rankšluoščiu ar drobe ir palikti šiltai
4 vakaras- supilti dar apie 1 kg ruginių miltų, įberti 3 šaukštus druskos, kmynų viską gerai išminkyti ir palikti 2 valandom, tada suformuoti kelapalėlį/ius dėti į miltais pabarstytą skardą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 1,5-2 valandas, iškepusios duonos plutą apšlakstyti/suvilgyti vandeniu ir uždengus rankšluoščiu/drobe palikti aušti per naktį.
Skanaus
Atsakyti