Man irgi labai patiko jogurtas net man nesudėtinga jį buvo pasigaminti Kadangi skaičiuoju, ką valgau, tai gaminu iš lieso pieno, ir turiu ne tik jogurtą, pakankamai liesą, bet ir užpilą uogoms, slotoms ir kt.
O sviestą supratau, kad sudeginau nes pas mane jis rusvas
QUOTE(Dajan @ 2010 06 22, 08:53)
ryte, ryte. Manau kad jogurto darymo proceso metu nedera deti uogenes, nes jinai saldi ir paveiks mikroflora, as aisku ne biologe bet taip manau
Ačiū, reiks šiandien daryt
QUOTE(Mililė @ 2010 06 29, 10:06)
Ar gausis rūgpienis iš pakaitinto pieno? Pirkau iš ūkininkų pieną, bet kažkaip baisu naudoti nekaitintą. Jei pakaitinsiu ar surūgs natūraliai ne jokių papildomų bakterijų? Gal kas bandėt.
Tuomet siulau is tokio ukininko ir nepirkti piena jei bijot ji gerti nekaitinta..
QUOTE(Mililė @ 2010 06 30, 07:05)
Teko skaityti, kad erkiniu encefalitu galima užsikrėsti geriant termiškai neapdorotą ožkos ir karvės pieną. Nemanau, kad kiekvienas ūkininkas apžiūri savo karves ar nėra kokios įsisiurbusios erkės, o jos dabar plinta ne dienom, o valandom. Kaip sakant atsarga gėdos nedaro...
Ogo kokios baimes...Tada reikia gert parduotuvini piena, jei tokios baimes. Visa laika naudoju tik naturalu karves piena, rugpieni ir kt. produktus, dar ir varske,surius, sviesta gaminu,kol kas nepasigavau erkinio encifalito ir tikiu, kad nepasigausiu
QUOTE(Mililė @ 2010 06 30, 14:32)
Baimių kiekvienas savų turim. O į mano klausimą niekas neatsakys? Ar iš pakaitinto pieno rūgpienis gausis? Norėjau pati išbandyti, bet vaikai išgėrė visą pieną ir neliko ko rauginti
Aš manau taip: jei pakaitinsi pieną-žus bakterijos ir tada nebus kam suraugti pieną.
tada jis tik sugiš,kaip ir ilgiau palaikytas pasterilizuotas parduotuvinis pienas.
QUOTE(Mililė @ 2010 06 30, 13:32)
Baimių kiekvienas savų turim. O į mano klausimą niekas neatsakys? Ar iš pakaitinto pieno rūgpienis gausis? Norėjau pati išbandyti, bet vaikai išgėrė visą pieną ir neliko ko rauginti
Surugs, tik nebe toks skanus, kaip naturaliai raugintas, tada toks tirstas gabalas surugsta, is musu pieno tai tikrai,kad ko ne pjaustyt ji gali
QUOTE(feneke @ 2010 06 30, 16:50)
Aš manau taip: jei pakaitinsi pieną-žus bakterijos ir tada nebus kam suraugti pieną.
tada jis tik sugiš,kaip ir ilgiau palaikytas pasterilizuotas parduotuvinis pienas.
tada jis tik sugiš,kaip ir ilgiau palaikytas pasterilizuotas parduotuvinis pienas.
Teko kazkada surauginti virinta piena, surugo viskas normaliai ir skonis, teisingai mergaites minejo, gal kiek skystesnis, bet tikrai ne kaip kefyras. O siaip man virintas pienas daug skanesnis, na cia gal jau pripratimas nuo parduotuvinio pieno
QUOTE(Nirida @ 2010 06 30, 17:41)
Teko kazkada surauginti virinta piena, surugo viskas normaliai ir skonis, teisingai mergaites minejo, gal kiek skystesnis, bet tikrai ne kaip kefyras. O siaip man virintas pienas daug skanesnis, na cia gal jau pripratimas nuo parduotuvinio pieno
Gal ir pripratimas as tik naturalu naudoju visada ir siaip ir mesyte ir darzoves savos, naturalios,be chemiju
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 06 22, 06:38)
Sviestas ramiai verda, tykiai burbuliuoja ant lėtos ugnies
Vos tik neatsargiai padidinus ugnį, sviestas ima smarkiai burbuliuoti, kilti ir spjaudytis, nespėsit gaudyti . Ir, žinoma, degti . O tai reiškia, kad teks viską mesti lauk.
Kantrybės, ir rezultatas nenuvils .
Vos tik neatsargiai padidinus ugnį, sviestas ima smarkiai burbuliuoti, kilti ir spjaudytis, nespėsit gaudyti . Ir, žinoma, degti . O tai reiškia, kad teks viską mesti lauk.
Kantrybės, ir rezultatas nenuvils .
Viriau Ghi, atrodo gavosi gerai, matysiu, kai atauš, ar tikrai nerudas.
O tas apatinis sluoksnis storas turi būti? Pas mane jis gavos visai plonytis, sviestą naudojau kaimišką iš turgaus