Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

Man irgi labai patiko jogurtas thumbup.gif net man nesudėtinga jį buvo pasigaminti blush2.gif Kadangi skaičiuoju, ką valgau, tai gaminu iš lieso pieno, ir turiu ne tik jogurtą, pakankamai liesą, bet ir užpilą uogoms, slotoms ir kt. thumbup.gif

O sviestą supratau, kad sudeginau blush2.gif nes pas mane jis rusvas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajan @ 2010 06 22, 08:53)
ryte, ryte. Manau kad jogurto darymo proceso metu nedera deti uogenes, nes jinai saldi ir paveiks mikroflora, as aisku ne biologe bet taip manau biggrin.gif



Ačiū, reiks šiandien daryt bigsmile.gif
Atsakyti
Ar gausis rūgpienis iš pakaitinto pieno? Pirkau iš ūkininkų pieną, bet kažkaip baisu naudoti nekaitintą. Jei pakaitinsiu ar surūgs natūraliai ne jokių papildomų bakterijų? Gal kas bandėt.
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2010 06 29, 10:06)
Ar gausis rūgpienis iš pakaitinto pieno? Pirkau iš ūkininkų pieną, bet kažkaip baisu naudoti nekaitintą. Jei pakaitinsiu ar surūgs natūraliai ne jokių papildomų bakterijų? Gal kas bandėt.



Tuomet siulau is tokio ukininko ir nepirkti piena jei bijot ji gerti nekaitinta.. g.gif
Atsakyti
Teko skaityti, kad erkiniu encefalitu galima užsikrėsti geriant termiškai neapdorotą ožkos ir karvės pieną. Nemanau, kad kiekvienas ūkininkas apžiūri savo karves ar nėra kokios įsisiurbusios erkės, o jos dabar plinta ne dienom, o valandom. Kaip sakant atsarga gėdos nedaro...
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2010 06 30, 07:05)
Teko skaityti, kad erkiniu encefalitu galima užsikrėsti geriant termiškai neapdorotą ožkos ir karvės pieną. Nemanau, kad kiekvienas ūkininkas apžiūri savo karves ar nėra kokios įsisiurbusios erkės, o jos dabar plinta ne dienom, o valandom. Kaip sakant atsarga gėdos nedaro...

Ogo kokios baimes...Tada reikia gert parduotuvini piena, jei tokios baimes. Visa laika naudoju tik naturalu karves piena, rugpieni ir kt. produktus, dar ir varske,surius, sviesta gaminu,kol kas nepasigavau erkinio encifalito ir tikiu, kad nepasigausiu
Atsakyti
Baimių kiekvienas savų turim. O į mano klausimą niekas neatsakys? Ar iš pakaitinto pieno rūgpienis gausis? Norėjau pati išbandyti, bet vaikai išgėrė visą pieną ir neliko ko rauginti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2010 06 30, 14:32)
Baimių kiekvienas savų turim. O į mano klausimą niekas neatsakys? Ar iš pakaitinto pieno rūgpienis gausis? Norėjau pati išbandyti, bet vaikai išgėrė visą pieną ir neliko ko rauginti smile.gif

Aš manau taip: jei pakaitinsi pieną-žus bakterijos ir tada nebus kam suraugti pieną.
tada jis tik sugiš,kaip ir ilgiau palaikytas pasterilizuotas parduotuvinis pienas.
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2010 06 30, 13:32)
Baimių kiekvienas savų turim. O į mano klausimą niekas neatsakys? Ar iš pakaitinto pieno rūgpienis gausis? Norėjau pati išbandyti, bet vaikai išgėrė visą pieną ir neliko ko rauginti smile.gif

Surugs, tik nebe toks skanus, kaip naturaliai raugintas, tada toks tirstas gabalas surugsta, is musu pieno tai tikrai,kad ko ne pjaustyt ji gali thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(feneke @ 2010 06 30, 16:50)
Aš manau taip: jei pakaitinsi pieną-žus bakterijos ir tada nebus kam suraugti pieną.
tada jis tik sugiš,kaip ir ilgiau palaikytas pasterilizuotas parduotuvinis pienas.

Teko kazkada surauginti virinta piena, surugo viskas normaliai ir skonis, teisingai mergaites minejo, gal kiek skystesnis, bet tikrai ne kaip kefyras. O siaip man virintas pienas daug skanesnis, na cia gal jau pripratimas nuo parduotuvinio pieno ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nirida @ 2010 06 30, 17:41)
Teko kazkada surauginti virinta piena, surugo viskas normaliai ir skonis, teisingai mergaites minejo, gal kiek skystesnis, bet tikrai ne kaip kefyras. O siaip man virintas pienas daug skanesnis, na cia gal jau pripratimas nuo parduotuvinio pieno  ax.gif


Gal ir pripratimas smile.gif as tik naturalu naudoju visada ir siaip ir mesyte ir darzoves savos, naturalios,be chemiju
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 06 22, 06:38)
Sviestas ramiai verda, tykiai burbuliuoja ant lėtos ugnies  smile.gif
Vos tik neatsargiai padidinus ugnį, sviestas ima smarkiai burbuliuoti, kilti ir spjaudytis, nespėsit gaudyti  biggrin.gif . Ir, žinoma, degti  schmoll.gif . O tai reiškia, kad teks viską mesti lauk.
Kantrybės, ir rezultatas nenuvils  4u.gif .


Viriau Ghi, atrodo gavosi gerai, matysiu, kai atauš, ar tikrai nerudas.
O tas apatinis sluoksnis storas turi būti? Pas mane jis gavos visai plonytis, sviestą naudojau kaimišką iš turgaus g.gif
Atsakyti