Kaip vaistus? Galima plačiau? į az
O gal galite mėsos vyniotinių receptukais pasidalinti?
Ačiū
Sveikos, bandysiu gaminti Ghi sviestą. Daug prisiskaičiau, bet nesuprantu, ar jį kaitinant reikia maišyti? Ir ar nuolat nugriebti tirščius ir susidariusę plutelę nuo paviršiaus. Ir dar, ar reik tik kaitinti, ar jis turi kiek virti.
O sūdyti nereikia pabaigoj, ar eigoj?
Parašykit, kaip jį tiksliai padaryti, kad netektų sviesto išmesti. Ačiū
O sūdyti nereikia pabaigoj, ar eigoj?
Parašykit, kaip jį tiksliai padaryti, kad netektų sviesto išmesti. Ačiū
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 05 10, 16:44)
super tema aciu visoms, kas dalinates receptukais
anksciau rase merginos, kad lygtais cia:
http://www.baltvita.lt/lt/kontaktai
jogurto bakterijos YC-180.
anksciau rase merginos, kad lygtais cia:
http://www.baltvita.lt/lt/kontaktai
jogurto bakterijos YC-180.
233 22 70 kaina 23lt +PVM (uztenka 250 l. pienui) Mergaites, gal kas nori nusipirkti kartu ir pasidalinti, nes mums 250 L jogurto nesuvalgyt/neisgert:)
QUOTE(drugelis. @ 2010 06 20, 23:07)
Sveikos, bandysiu gaminti Ghi sviestą. Daug prisiskaičiau, bet nesuprantu, ar jį kaitinant reikia maišyti? Ir ar nuolat nugriebti tirščius ir susidariusę plutelę nuo paviršiaus. Ir dar, ar reik tik kaitinti, ar jis turi kiek virti.
O sūdyti nereikia pabaigoj, ar eigoj?
Parašykit, kaip jį tiksliai padaryti, kad netektų sviesto išmesti. Ačiū
O sūdyti nereikia pabaigoj, ar eigoj?
Parašykit, kaip jį tiksliai padaryti, kad netektų sviesto išmesti. Ačiū
Pradedam nuo pradžių .
Ghi sviestui gaminti tinka tik natūralus, nesūdytas ir be jokių priedų sviestas, pagamintas iš grynos grietinėlės.(pagal taip, kaip išverda ghi, galima spręsti apie parduodamo sviesto kokybę )
Dėti į puodą (geriau storadugnį ir nedidelį, kad susidarytų storesnis sviesto sluoksnis) ir pradėti lydyti ant lėtos ugnies. Puodas turi būti atidengtas. Nuo to momento, kai padėtas sviestas į puodą, jo neliesti, jokiu būdu negalima jo maišyti. Jis lėtai tirpsta ir lydosi, lėtai verda, sluoksniuojasi į 3 sluoksnius. Iš pradžių jis bus matinis, nesimato jokių sluoksnių. Palaipsniui kyla putos, kurias reikia atsargiai nugriebti, kad nesumaišyti sviesto, jo sluoksniavimosi. Pradeda matytis skaidrėjantis antrasis sluoksnis. Vis reikia palengva nuiminėti atsirandančias putas, ima aiškiau matytis apatinis - trečiasis sluoksnis - rudas. Kantriai išlaukus, pamatome visiškai skaidrų, gintarinį išlydyto sviesto 2-jį sluoksnį, virš puodo pasklinda nuostabus kvapas, bylojantis apie proceso sėkmę. Tada atsargiai (kad nesumaišyti frakcijų) nuimamas puodas nuo ugnies ir sviestas perkošiamas per švarią marlę (kelių sluoksnių, tik tada išsaugomas sviesto nepriekaištingas skaidrumas) į stiklinį indą ir paliekamas kambario temperatūroje atvėsti. Atvėsęs sviestas bus šviesiai gintarinis ir matinis. Tuomet, uždarame inde jį galima jau dėti šaldytuvą.
Turime nuostabaus skonio ir kvapo produktą, stiprinantį organizmą, gelbėjantį nuo įv. ligų . Galima jį dėti į košes, joms priduoda dievišką skonį , tepti ant duonos ar naudoti kitur. Tibete jį deda net į arbatą. Skonio dalykas. Jau nekalbant apie gydomąsias ghi savybes .
Svarbu. Ghi turi būti geltonas. Jeigu išlydytas sviestas nors ir šviesiai rudas, jis netinkamas- sviestas yra sudegintas. Atšalus visiškai aiškiai matysis. Todėl virti reikia ant lėtos ugnies. Kantrybės
Labai labai ačiū už itin išsamų paaiškinimą. Tik dar vienas paskutinis klausimas, kaip supratau sviestas tik kaitinimas, burbuliuot, t.y. virti, pasiekti 100 laipsn. neturi?
QUOTE(drugelis. @ 2010 06 21, 22:52)
Labai labai ačiū už itin išsamų paaiškinimą. Tik dar vienas paskutinis klausimas, kaip supratau sviestas tik kaitinimas, burbuliuot, t.y. virti, pasiekti 100 laipsn. neturi?
Sviestas ramiai verda, tykiai burbuliuoja ant lėtos ugnies
Vos tik neatsargiai padidinus ugnį, sviestas ima smarkiai burbuliuoti, kilti ir spjaudytis, nespėsit gaudyti . Ir, žinoma, degti . O tai reiškia, kad teks viską mesti lauk.
Kantrybės, ir rezultatas nenuvils .
Na ka mergaites, vakar nespejau nusipirkti situ jogurto bakteriju, bet mane toks azartas paeme, kad nuvariau i parda ir nupirkau 1l pieno (dobilas) ir didesne tos pacios im. "ekologiska jogurta" na ir padariau jogurta. Pasildziau piena, imaisiau jogurta, puoda uzdengiau pagalve ir laikiau visa nakti. Sian ryt5a suvalgiau 1l jogurto
Galiu pasakyti kad pabandyti tikrai verta. Gvosi super! Kas neitiketina - tai skonis, as galvojau jis bus rugstus kaip rugpienis, o buvo svelnus kaip tikras naturalus jogurtas. Sumaisiau su vysniu uogiene ir braskem ir ikirtau visa puoda nescias pilvukas labai dziaugesi
Galiu pasakyti kad pabandyti tikrai verta. Gvosi super! Kas neitiketina - tai skonis, as galvojau jis bus rugstus kaip rugpienis, o buvo svelnus kaip tikras naturalus jogurtas. Sumaisiau su vysniu uogiene ir braskem ir ikirtau visa puoda nescias pilvukas labai dziaugesi
QUOTE(Dajan @ 2010 06 22, 08:20)
Na ka mergaites, vakar nespejau nusipirkti situ jogurto bakteriju, bet mane toks azartas paeme, kad nuvariau i parda ir nupirkau 1l pieno (dobilas) ir didesne tos pacios im. "ekologiska jogurta" na ir padariau jogurta. Pasildziau piena, imaisiau jogurta, puoda uzdengiau pagalve ir laikiau visa nakti. Sian ryt5a suvalgiau 1l jogurto
Galiu pasakyti kad pabandyti tikrai verta. Gvosi super! Kas neitiketina - tai skonis, as galvojau jis bus rugstus kaip rugpienis, o buvo svelnus kaip tikras naturalus jogurtas. Sumaisiau su vysniu uogiene ir braskem ir ikirtau visa puoda nescias pilvukas labai dziaugesi
Galiu pasakyti kad pabandyti tikrai verta. Gvosi super! Kas neitiketina - tai skonis, as galvojau jis bus rugstus kaip rugpienis, o buvo svelnus kaip tikras naturalus jogurtas. Sumaisiau su vysniu uogiene ir braskem ir ikirtau visa puoda nescias pilvukas labai dziaugesi
O uogienę ryte maišėt? Ar kai jogurtą dėjot?
QUOTE(Molė @ 2010 06 22, 08:31)
O uogienę ryte maišėt? Ar kai jogurtą dėjot?
ryte, ryte. Manau kad jogurto darymo proceso metu nedera deti uogenes, nes jinai saldi ir paveiks mikroflora, as aisku ne biologe bet taip manau