QUOTE(ega @ 2010 05 14, 17:18)
Bet pats sviestas rudas turi gautis?
pasidariau, pas mane jis gavosi rudas. Kvepia be galo skaniai, įdėjau į šaldytuvą, tai sustingo, bet jis toks rudas, arba aš jį perkaitinau
Dariau iš pusės kg, putas dėjau į puoduką. Tai beveik pilnas puodukas putų, šviesios kaip sviestas, o liko tai 250 gr, tai išeina, kad per pusę
Ghi sviestą verdu jau labai seniai ir esu išbandžiusi visokį sviestą kaip žaliavą. Galiu pasakyti, kad rudas ghi sviestas gaunasi dviem variantais: kaip perkaitini virdama, verdi per ilgai ( valanda laiko yra tikrai per daug ); ir kitu atveju, kai verdi iš prasto sviesto, t.y. ne tikro - grynos grietinėlės, o su priemaišom (tada jos ima gana greitai įgauti rudą spalvą, taip nudažydamos viską). Abiem atvejais tai nėra ghi sviestas ir vertės neturi, greičiau atvirkščiai.
Putos turi būti šviesios, vidurinioji terpė - sviestas - gražiai auksinės, gintaro spalvos, o ant dugno susidaro nuosėdos, kurios būna rudos.
Sustingęs ghi sviestas turi būti šviesiai geltonas ir nuostabiai kvepia ( be jokio degėsių priekvapio ).