Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(Žuvelė @ 2010 04 14, 16:40)
Oi kaip įdomu... tik kur to šliužo fermento gauti???


as galvojau, kad sliuzo fermeta sliuzai gamina lotuliukas.gif o pasirodo jis kazkaip gaunamas is berods verselio skrandzio...
Atsakyti
Sveikos,
Gal kas iš skaitančių esate namuose ghi gaminusios? Pabandžiau pirmą kartą ir tiesiog nesuprantu, kas gavosi. Viriau apie 500 g sviesto ilgai, apie valandą. Putos baltos, nesulaukiau, kad paruduotų ir nusėstų į dugną kaip kad viena mama rašė. Perkošiau, buvo tuo metu permatomas geltonos spalvos. Kai sustingo, tapo šviesiai geltonas. rytoj išbandysiu blynams, bet kaip man suprasti, ar gavosi tas ghi, ar ne?
Atsakyti
kendal, man atrodo kad viskas tau pavyko
Atsakyti
gal galit kas nors priminti, kur vilniuj nusipirkt bakterijų jogurto gamybai ax.gif
Atsakyti
Kiek žinau, putos neturi ruduoti smile.gif Jos ir būna baltos, paviršiuje ir reikia jas nugraibyti su šaukštu smile.gif


QUOTE(Kendal @ 2010 05 08, 23:27)
Sveikos,
Gal kas iš skaitančių esate namuose ghi gaminusios? Pabandžiau pirmą kartą ir tiesiog nesuprantu, kas gavosi. Viriau apie 500 g sviesto ilgai, apie valandą. Putos baltos, nesulaukiau, kad paruduotų ir nusėstų į dugną kaip kad viena mama rašė. Perkošiau, buvo tuo metu permatomas geltonos spalvos. Kai sustingo, tapo šviesiai geltonas. rytoj išbandysiu blynams, bet kaip man suprasti, ar gavosi tas ghi, ar ne?

Atsakyti

super tema thumbup.gif aciu visoms, kas dalinates receptukais 4u.gif

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 10, 15:00)
gal galit kas nors priminti, kur vilniuj nusipirkt bakterijų jogurto gamybai ax.gif


anksciau rase merginos, kad lygtais cia:

http://www.baltvita.lt/lt/kontaktai

jogurto bakterijos YC-180.

Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2010 05 10, 15:23)
Kiek žinau, putos neturi ruduoti smile.gif Jos ir būna baltos, paviršiuje ir reikia jas nugraibyti su šaukštu smile.gif

Taip, putos neruduoja, tiesiog jas pastoviai reik nusigraibyti, o jei kiek per ilgai gaminti, nelabai nugaibai, tai šis bei tas nusėda š dugną ir paruduoja nuo karščio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2010 05 14, 12:34)
Taip, putos neruduoja, tiesiog jas pastoviai reik nusigraibyti, o jei kiek per ilgai gaminti, nelabai nugaibai, tai šis bei tas nusėda š dugną ir paruduoja nuo karščio  4u.gif

Bet pats sviestas rudas turi gautis? g.gif pasidariau, pas mane jis gavosi rudas. Kvepia be galo skaniai, įdėjau į šaldytuvą, tai sustingo, bet jis toks rudas, arba aš jį perkaitinau ax.gif Dariau iš pusės kg, putas dėjau į puoduką. Tai beveik pilnas puodukas putų, šviesios kaip sviestas, o liko tai 250 gr, tai išeina, kad per pusę ax.gif
Atsakyti
gal pasikartosiu ,bet gal kam pravers
Obuolių acto yra pirkti parduotuvėse, tačiau prieš perkant reikia gerai išstudijuoti etiketę. Jei kaip acto sudėtinės dalys nurodoma aromatizatoriai, dažikliai, geriau tokio produkto nepirkti, jis - nenatūralus.

Gydymo tikslais geriau obuolių acto pasigaminti patiems.

Stambia trintuve sutrinami rūgštūs obuoliai. Gauta košė atskiedžiama virintu vandeniu (800 g košės - 1 l vandens). Kiekvienam litrui vandens imama 100 g cukraus arba medaus, rūgimui paspartinti reikia 20 g sudžiovintos ruginės duonos.

Pirmas 10 dienų stiklinis indas turi būti laikomas kambario temperatūroje atidarytas, maišyti masę 2-3 kartus per dieną mediniu šaukštu. Paskui masę reikia sudėti į marlinį maišelį ir išspausti sultis. Jos supilamos į indą plačiu kakleliu. Indas uždengiamas marle ir laikomas 40-60 dienų šiltai. Paskui actas filtruojamas, išpilstomas į butelius, jie užkemšami kamščiais. Jie laikomi šaldytuve.

Be obuolių, geras ir kitoks actas: vyšnių, braškių, slyvų, vynuogių, kriaušių, aviečių, serbentų.

Vaisių actas ruošiamas visai paprastai: sutrintos uogos užpilamos 3 proc. actu. Tris dienas laikomos šiltai, stiklainis pridengiamas dangteliu ne aklinai, paskui skystis nupilamas, per marlę išsunkiamas. Į indą sudedamos šviežios sutrintos uogos ir užpilama gautu skysčiu. Palaikoma 2 dienas, skystis nupilamas, išsunkiamas, į litrą gauto skysčio pridedama 2 litrai vandens ir 800 g cukraus. Paskui užvirinama, nugraibomos putos, atvėsinama ir išpilstoma į butelius
Atsakyti
QUOTE(ega @ 2010 05 14, 17:18)
Bet pats sviestas rudas turi gautis?  g.gif  pasidariau, pas mane jis gavosi rudas. Kvepia be galo skaniai, įdėjau į šaldytuvą, tai sustingo, bet jis toks rudas, arba aš jį perkaitinau ax.gif Dariau iš pusės kg, putas dėjau į puoduką. Tai beveik pilnas puodukas putų, šviesios kaip sviestas, o liko tai 250 gr, tai išeina, kad per pusę ax.gif

Ghi sviestą verdu jau labai seniai ir esu išbandžiusi visokį sviestą kaip žaliavą. Galiu pasakyti, kad rudas ghi sviestas gaunasi dviem variantais: kaip perkaitini virdama, verdi per ilgai ( valanda laiko yra tikrai per daug ); ir kitu atveju, kai verdi iš prasto sviesto, t.y. ne tikro - grynos grietinėlės, o su priemaišom (tada jos ima gana greitai įgauti rudą spalvą, taip nudažydamos viską). Abiem atvejais tai nėra ghi sviestas ir vertės neturi, greičiau atvirkščiai.
Putos turi būti šviesios, vidurinioji terpė - sviestas - gražiai auksinės, gintaro spalvos, o ant dugno susidaro nuosėdos, kurios būna rudos.
Sustingęs ghi sviestas turi būti šviesiai geltonas ir nuostabiai kvepia ( be jokio degėsių priekvapio ).
Atsakyti
O ką gaminti/veikti su vaisių actais? Kur jie panaudojami?
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2010 05 14, 22:49)
O ką gaminti/veikti su vaisių actais? Kur jie panaudojami?

Visur smile.gif Dėti į salotas, į įvairiausius patiekalus pagardinimui, rūgštelės suteikimui, kaip vaistus, šašlykus galima užsiraugt-labai skanu biggrin.gif
Atsakyti