Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(primavera @ 2010 03 03, 23:04)
planuoju sivakar jogurta gamintis ir toks klausimas iskilo, jei tik spesiu atsakymu pasinaudoti smile.gif zodziu, galvoju ar galima ta jogurta brandintis palikti tam paciam puode kuriam vire, o jei perpilt i indus tai ar tiktu tie litriniai stiklainiai su metaliniais dangteliais. kad stiklainis tai viskas tvarkoj, tik pagalvojau ar galima uzdengti su tais metaliniais dangteliais, ar su marle geriau. bet jei su marle, tai kaip jus juos susukat siltai kad neisbegtu  g.gif


as tai visad tam paciam puode, kuriam vire rauginu... paskui apsuku adijaliuku ir per nakti laikau. kai surugsta - persipilu kur man reikia smile.gif
Atsakyti
Ačiukas visom receptų meistrėm. Mūsų moetrys vis dėlto genialios rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 03 04, 16:10)
as tai visad tam paciam puode, kuriam vire rauginu... paskui apsuku adijaliuku ir per nakti laikau. kai surugsta - persipilu kur man reikia smile.gif

aisku, zinosim kita karta. taip iseina, kad puode geriausiai laikyti, kai norima ivynioti siltai (cia geriausias variantas, kai salta, bet dar nesildo), o stiklainiuose patogu laikyti prie radiatoriaus.
gavosi man tada tas jogurtas nerealiai. kaip as sakau silkinis skonis ir konsistencija. beragaudama tiesiai is stiklainio puse litro iskabinau. radau ir dar kitokiu jo savybiu, kurias pajutau iskart po pusvalandzio biggrin.gif
dar vonioj ta pacia diena guledama kauke uzsidejau. oda silkine.
zodziu, tikras geris, delikatesas ir vaistas ax.gif
Atsakyti
[quote=triule,2008 11 06, 13:52]
as pilu 1l kefyro (is parduotuves) ir 1l pieno, kaitinu , bet neuzverdu, kol sutraukia. gaunasi irgi nedaug, virs 200g 4u.gif o su tuo likusiu vandeneliu kazkokioj maisto gaminimo knygoj skaiciau, kad raugina kopustus (turbut uzsienieciai tiek ju nesumusa, kad skystis atsirastu is kopustu biggrin.gif ).

p.s.ruosiuos pirkt duonkepe, tai tuoj namuos ir duonyte kepsiu, pasirodo nera labai sudetinga bigsmile.gif
[/aš taip pat noriu viską gaminti namuose, tai būtų puiku.
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Aš kol kas namie tik ghi gaminu iš turguje pirkto naminio sviesto. Ateity bandysiu ir jogurtą.
Atsakyti
Po šimto metų pertraukos vėl pasigaminau saldaus naminio sūrio. Ir vis tik nesuprantu, kur šuo pakastas ir kodėl kartais iš 3 l pieno išeina mažutis sūris, o kartais didelis. Vakar gavosi geras gabalas sūrio, tai neatsivalgau - taip man skanu. Anksčiau vis galvojau, ką su išrūgomis daryti, pildavau lauk. Dabar geriu. Ir sveikatai ir maistui radau kelis puslapius. Gal kam įdomu būtų: http://www.medicinav...
ir čia apie išrūgas nemažai gero. taip kad nepilkime jų lauk.
ax.gif
Atsakyti
O gal galima to sūrio receptuką? Gal savaitgalį pagamičiau smile.gif

Aš tai laukiu nesulaukiu, kol man šiltnamį pabaigs ir sėsiu viską, ką tik galėsiu smile.gif
Taip pasiilgau kvapnių pomidorų...
Atsakyti
o su kuo ta sūrį valgot? Man vienas kažkaip neskanu, tad dažniausiai jį apkepu svieste ghi ir į kokį ale troškinuką smile.gif o išrūgas naudoju tiems patiems troškiniams ar sriuboms. Tiesa, vienu dar neišdrisau paraugauti, kvapas ir išvaizda atbaido smile.gif
Atsakyti
Ar kas gaminote mozzarela namie?
http://images.google...pKYmD_AbS9KDuBg
Atsakyti
Oi kaip įdomu... tik kur to šliužo fermento gauti???

QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 14, 19:30)
Ar kas gaminote mozzarela namie?


Atsakyti
Amerikoje tikrai,bet galvoju gal Lietuvoje kur yra,nors dar visko neperskaičiau,gal yra ir kitas būdas.Tik sudėtingesnis be to fermento g.gif
Atsakyti