Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(žemuogienė @ 2009 12 20, 18:40)
yra tokių karvučių, kurių pienas nerūgsta arba rūgsta labai prastai.

Labai keista g.gif Reiks pasikonsultuoti su kolegom..atvirai sakant pirmąkart girdžiu, kad pieno rūgimas priklausytų nuo kažkokių karvės ypatumų g.gif Gal.... g.gif
Ne kaimo žmogus aš, bet iš darbo praktikos ir patirties tikrai neteko girdėt apie tai, dabar net įdomu pasidarė g.gif

QUOTE(blakstiena5 @ 2009 12 20, 19:12)
snd kalbejau su kuma, o ji uzkietejus ukininke tai va pasake apie pieno rugyma...sake tegul moterys nesikeiksnoja, ziema pienas rugsta labai blogai

Aš tai nuo vasaros nebeperku ir nebebandau..čia aš kalbėjau dar apie vidurvasario bandymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 12 22, 00:37)
Labai keista g.gif Reiks pasikonsultuoti su kolegom..atvirai sakant pirmąkart girdžiu, kad pieno rūgimas priklausytų nuo kažkokių karvės ypatumų g.gif Gal.... g.gif 
Ne kaimo žmogus aš, bet iš darbo praktikos ir patirties tikrai neteko girdėt apie tai, dabar net įdomu pasidarė g.gif 

As is kaimo, plius su pienais dirbu, tad tiesos tame yra drinks_cheers.gif Tik ne del karves rusies, o paprasciausiai del karviu maitinimo specifikos pasikeicia ir pieno sudetis, jame maziau rugima skatinanciu bakteriju. Na panasiai kaip ir zmogus, turi zarnyne geruju bakteriju, nusilpus imunitetui, pasikeitus maitinimui, po antibiotiku vartojimu tos gerosios bakterijos sumazeja, jas atstatom visu papildu pagalba:yogurt, bifolak, linex ir panasiai. Taip ir su karvem-pereina "ant" konservuoto maisto, sieno, tad ir rugima skatinanciu bakteriju pas jas sumazeja, naturalu, kad pamelzus pienas ilgiau isstovi neruges, net siltoje patalpoje. Iseis "ant" pirmos zoles-rugpienio kalnai pasipils thumbup.gif

O siaip patarimas geras del trupucio kefyro ipilimo i sviezia piena, tikrai greiciau prasideda rugimo procesas, greiciau sutraukia i rugpieni. drinks_cheers.gif
Atsakyti
http://giedrius-v.li...com/139729.html
sveikos, cia radau lydyto surelio recepta, dabar kaip tik pati pasigaminau ir laukiu kol atves. tiesa, sodos teko prideti siek tiek, nes buvo gerokai rugstu, tai po mazyyyte kruopelyte dejau tol kol atitaikiau skoni. rekomenduoju ir jums smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 12 19, 22:10)
Nerūgsta ir man cool.gif O turi tai padaryti mažiau nei per parą, jei viskas su juo gerai.
Todėl aš 'ūkininkų' produkcija esu absoliučiai nusivylusi ir skeptikė. Neturi taip būti. Pienas gavęs kažkokių antibakterinių medžiagų..ar indai blogai, netinkamom medžiagom išplauti, ar kažkaip kitaip 'gudrauja' verysad.gif

Pieną perku iš kaimynystėje gyvenančios moteriškės. Atveža į namus rytais dar šiltą. Jeigu iš kart atšaldau, šaldytuve nesurūgęs pienas išsilaiko savaitę. Gal kas susidūrė, ar gali natūralus pienas be jokių priedų tiek ilgai išsilaikyti (ir žiemą ir vasarą)?
Atsakyti
QUOTE(Tilė @ 2010 01 15, 19:56)
Pieną perku iš kaimynystėje gyvenančios moteriškės. Atveža į namus rytais dar šiltą. Jeigu iš kart atšaldau, šaldytuve nesurūgęs pienas išsilaiko savaitę. Gal kas susidūrė, ar gali natūralus pienas be jokių priedų tiek ilgai išsilaikyti (ir žiemą ir vasarą)?

gali, virintas dar ilgiau issilaiko
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2010 01 13, 19:55)
http://giedrius-v.li...com/139729.html
sveikos, cia radau lydyto surelio recepta, dabar kaip tik pati pasigaminau ir laukiu kol atves. tiesa, sodos teko prideti siek tiek, nes buvo gerokai rugstu, tai po mazyyyte kruopelyte dejau tol kol atitaikiau skoni. rekomenduoju ir jums smile.gif

bigsmile.gif wau kaip paprasta thumbup.gif reiks pabandyt savaitgalį
Atsakyti
Bandžiau daryti šį lydytą sūrelį.
Matyt būsiu neatitaikiusi proporcijų. Gavosi per kietas. Jaučiasi soda. Tikriausiai jos padauginau. Dariau iš 1 pakelio varškės ir dėjau sodos pusę arb šaukštelio.
Dar druskos.
Gal kuri bandėte pagal šį receptuką. Kaip gavosi? Parašykite.
Atsakyti
QUOTE(minte_7 @ 2010 02 22, 13:34)
Bandžiau daryti šį lydytą sūrelį.
Matyt būsiu neatitaikiusi proporcijų. Gavosi per kietas. Jaučiasi soda. Tikriausiai jos padauginau. Dariau iš 1 pakelio varškės ir dėjau sodos pusę arb šaukštelio.
Dar druskos.
Gal kuri bandėte pagal šį receptuką. Kaip gavosi? Parašykite.

Na man pirmas bandymas panasus buvo i tavaji, kad soda jautesi, dabar daznai darau si sureli ir labai patenkinta, tiesa sodos dedu vos ant saukstelio galo ir pilnai pakanka kokiem 300g varskes, dar kiausinio nededu, tik grietines, pagal pageidavima, tiksliau kam ruosiuosi naudoti, nes jei kokiam padazui tai skystesne, jei tepamam sureliui tirstesne, zodziu cia viskas su patirtimi , bent man mirksiukas.gif
Papildyta:
Aciu Rasmai uz Rikote surio recepta, negaliu atsidziaugti, paprasta, skanu, neriebu ir labai greita, be jokio vargo. Man labai patinka 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nirida @ 2010 02 22, 19:32)
Na man pirmas bandymas panasus buvo i tavaji, kad soda jautesi, dabar daznai darau si sureli ir labai patenkinta, tiesa sodos dedu vos ant saukstelio galo ir pilnai pakanka kokiem 300g varskes, dar kiausinio nededu, tik grietines, pagal pageidavima, tiksliau kam ruosiuosi naudoti, nes jei kokiam padazui tai skystesne, jei tepamam sureliui tirstesne, zodziu cia viskas su patirtimi , bent man  mirksiukas.gif
Papildyta:
Aciu Rasmai uz Rikote surio recepta, negaliu atsidziaugti, paprasta, skanu, neriebu ir labai greita, be jokio vargo. Man labai patinka  4u.gif  4u.gif  4u.gif


Ačiū už atsakymą. Jau buvau nusivylusi, bet dabar supratau, kad reiks tobulinti įgūdžius. Būtinai dar darysiu.
"Rikote" aš taip pat dariau- labai patiko.

Atsakyti
planuoju sivakar jogurta gamintis ir toks klausimas iskilo, jei tik spesiu atsakymu pasinaudoti smile.gif zodziu, galvoju ar galima ta jogurta brandintis palikti tam paciam puode kuriam vire, o jei perpilt i indus tai ar tiktu tie litriniai stiklainiai su metaliniais dangteliais. kad stiklainis tai viskas tvarkoj, tik pagalvojau ar galima uzdengti su tais metaliniais dangteliais, ar su marle geriau. bet jei su marle, tai kaip jus juos susukat siltai kad neisbegtu g.gif
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2010 03 03, 22:04)
planuoju sivakar jogurta gamintis ir toks klausimas iskilo, jei tik spesiu atsakymu pasinaudoti smile.gif zodziu, galvoju ar galima ta jogurta brandintis palikti tam paciam puode kuriam vire, o jei perpilt i indus tai ar tiktu tie litriniai stiklainiai su metaliniais dangteliais. kad stiklainis tai viskas tvarkoj, tik pagalvojau ar galima uzdengti su tais metaliniais dangteliais, ar su marle geriau. bet jei su marle, tai kaip jus juos susukat siltai kad neisbegtu  g.gif

as tai nesusuku su jokiais ranksluosciais, tiesiog perpilu i stiklaini ar dar kur ir uzdengiu su mastine plevele smile.gif arba su dangciu, pastatau kambario temperaturoje, man surugsta viskas smile.gif o buvo pora kartu kad per nakti nesurugo, tai is ryto pastaciau prie radiatoriaus ir per pora valandu surugo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sher: 03 kovo 2010 - 22:01
QUOTE(sher @ 2010 03 03, 22:00)
as tai nesusuku su jokiais ranksluosciais, tiesiog perpilu i stiklaini ar dar kur ir uzdengiu su mastine plevele smile.gif arba su dangciu, pastatau kambario temperaturoje, man surugsta viskas smile.gif o buvo pora kartu kad per nakti nesurugo, tai is ryto pastaciau prie radiatoriaus ir per pora valandu surugo smile.gif

jau vyksta gamybos procesas. viena ranka maisau, kita rasau cool.gif
tai jauciu supilstysiu i stiklainius ir pastatysiu "pas" radiatoriu. nujauciu vis tiek, kad tu metaliniu dangteliu nereiktu naudoti, tai teks jusu patarimu pasinaudoti g.gif
Atsakyti