Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(Tutsė @ 2008 12 19, 12:32)
O pieną būtinai užvirinti.  Aš dariau iš kaimiško, bet jo nevirinau, tik pašildžiau iki reikiamos temperatūros?


Aš užvirinau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 12 19, 16:38)
Aš užvirinau  ax.gif


Parduotuvinį pieną virina, kad pariebėtų truputį, o kaimišką gal verta virinti, kad žūtų bakterijos ir nesigautų rūgpienis vietoj jogurto. Čia tik pamąstymai, jei gerai gavosi, tai viskas gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutsė @ 2008 12 19, 13:32)
O pieną būtinai užvirinti.  Aš dariau iš kaimiško, bet jo nevirinau, tik pašildžiau iki reikiamos temperatūros?

As butinai uzvirinu, ka as zinau, man atrodo kad taip reikia, nes visur receptuose taip radau..
Atsakyti
QUOTE(Tutsė @ 2008 12 19, 13:32)
O pieną būtinai užvirinti.  Aš dariau iš kaimiško, bet jo nevirinau, tik pašildžiau iki reikiamos temperatūros?

niekada nevirinu,nors pienas iš močiutės.Tiesa man išeina su visais ir bios ir su dobilo jogurtu.Tasumo tokio tikrai turi.Nu ne toks kaip parduotuvėje.Dabar darau mažiau ,nes kažkaip atsivalgėme.Dėl lydyto sviesto,tai ant duonos teptas jis mums nepatinka.Geras dalykas,nes taip atpratinau vaikus nuo sviesto.O paskaninimui labai gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 12 21, 10:57)
.Tasumo tokio tikrai turi.Nu ne toks kaip parduotuvėje.

Is Danone gaunasi geriau negu parduotuveje, be tasumo, o uzvirinimas gal reikalingas, kad riebalas issiskirtu, technologiskai gal..
Nes raso, jeigu norite riebesnio jogurto, ilgiau pavirinkite. Tad ir virinu, nors is tikro nezinau, koks procesas vyksta.
Atsakyti
QUOTE(polonia @ 2008 12 21, 13:51)
Nes raso, jeigu norite riebesnio jogurto, ilgiau pavirinkite. Tad ir virinu, nors is tikro nezinau, koks procesas vyksta.


manau, kad nugaruoja ir lieka riebesnis.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 12 21, 07:57)
Dėl lydyto sviesto,tai ant duonos teptas jis mums nepatinka.Geras dalykas,nes taip atpratinau vaikus nuo sviesto.O paskaninimui labai gerai thumbup.gif


Kai buvau maza, mociute lydydavo sviesta ir dar ji pasudydavo. Prisimenu kaip ne uz ka nenorejau jo valgyt, toks neskanus man atrode. Tad kad ir kaip ten viliojanciai beskabetu tie riesutu kvapai, negaliu net prisimint to lydyto sviesto. Jokiu riesutiniu asociaciju su juo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(svete @ 2008 12 21, 16:22)
Kai buvau maza, mociute lydydavo sviesta ir dar ji pasudydavo. Prisimenu kaip ne uz ka nenorejau jo valgyt, toks neskanus man atrode. Tad kad ir kaip ten viliojanciai beskabetu tie riesutu kvapai, negaliu net prisimint to lydyto sviesto. Jokiu riesutiniu asociaciju su juo  schmoll.gif

Žinai, kartais su amžium skoniai ir kvapai pasikeičia. Aš vaikystėj niekada nesuprasdavau, kaip seni žmonės kalba, kad jiems juoda duona su sviestu skaniau už tortą. Dabar jau pradedu suprast... Aš irgi nemėgau lydyto sviesto, jį mama lydydavo, kai važiuodavom porai savaičių prie jūros, kad nesugestų. O dabar man tikrai labai kvepia(nesūdytas).
Atsakyti
Dėl varškės smile.gif kai buvau maža ir gyvenau kaime, tai mes taip darydavom: Pakaitindavom saldų piena beveik iki užvirimo, tada jį maišant supildavom į rūgpienį ir dar tik vos vos pakaitindavom, kol sutraukdavo. Kuo mažaiu kaitini, tuo minkštesnė ir sultingesnė gaunasi varškė, kai perkaitini ji pasidaro "guminė". Ir taip pat kuo daugiau saldaus pieno, tuo jinai tokia sausesne gaunasi. O santykis saldaus ir rūgštaus, kaip mes darydavo, tai nebelabai prisimenu, gal koks 1:2 ar 1:3... 4u.gif Ach, kaip dabar tos varškės užsinorėjau... Aš tai ją mėgdavau valgyti tokia ne nusunktą, o tik išgriebtą iš puodo kiaurasamčiu ir dar šiltą essen.gif
Atsakyti
QUOTE(svete @ 2008 12 21, 16:22)
Kai buvau maza, mociute lydydavo sviesta ir dar ji pasudydavo. Prisimenu kaip ne uz ka nenorejau jo valgyt, toks neskanus man atrode. Tad kad ir kaip ten viliojanciai beskabetu tie riesutu kvapai, negaliu net prisimint to lydyto sviesto. Jokiu riesutiniu asociaciju su juo  schmoll.gif



man atrodo, kad ne lydydavo, o darydavo naminį sviestą iš grietinės. Tada jokių riešutų kvapų nebūna... Paprasčiausias naminis sviestas.
Atsakyti
Kiek aš žinau, sviestą reikai ne tik išlydyti, bet ir kaitinti ant labai mažos ugnies tol, kol jis pasidaro visiškai skaidrus (kaitinti nugraibant į paviršių iškylančias putas). Tai maždaug 1 val. kaitinimo. Tada ir riešutų kvapas būna. Jie sviestas tik šiaip lydytas - tai visai ne tas pats.

Kartą pasidariau tokios sviesto, o nugraibytas putas taip ir palikau ant spintelės dubenėlyje (jos irgi apstingsta). Vakare išbėgau kažkur vyrui devynių ar dešimties mėnesių vaikutį palikusi. Grįžtu, o jis - nu nevalgė ji tos tavo košės, tik keletą šaukštelių. Kokios košės, - klausiu. Nu tos, kur ant spintelės palikai doh.gif doh.gif doh.gif Va tai būna lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes. O gal kuri nors kepate namine duona? Taip noreciau ismokti, bet, kad aplinkui niekas nemoka.
Na o kalbant apie naminio pieno gaminius, tai prisimenu, kad mama darydavo lydyta grietine. Nemaza kieki namines grietines uzkaitindavo, deja dabar neprisimenu iki kokios temperaturos ( reikes paklausti) Pastatydavo, kad ataustu o tada, su ilgu siaudeliu istraukdavo is apacios isrugas. Ta grietine budavo tokia tirsta beveik kieta ir skonis labai neblogas. Dabar rasydama net uzsinorejau, tik kad seniai labai valgiau tokios. Budavo tepam ant batono ir valgom.
Atsakyti