Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(Shpurgius @ 2009 12 19, 21:02)
Sveikos, aš su tokiu itin kvailu klausimu: per kiek laiko turėtų surūgti saldus pienas į rūgpienį?
Nes man kol kas paranoja - jei pienas nerūgsta, tai kaip ten su visų kitų produktų natūralumu?

Nerūgsta ir man cool.gif O turi tai padaryti mažiau nei per parą, jei viskas su juo gerai.
Todėl aš 'ūkininkų' produkcija esu absoliučiai nusivylusi ir skeptikė. Neturi taip būti. Pienas gavęs kažkokių antibakterinių medžiagų..ar indai blogai, netinkamom medžiagom išplauti, ar kažkaip kitaip 'gudrauja' verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 12 19, 23:10)
Nerūgsta ir man cool.gif O turi tai padaryti mažiau nei per parą, jei viskas su juo gerai.
Todėl aš 'ūkininkų' produkcija esu absoliučiai nusivylusi ir skeptikė. Neturi taip būti. Pienas gavęs kažkokių antibakterinių medžiagų..ar indai blogai, netinkamom medžiagom išplauti, ar kažkaip kitaip 'gudrauja' verysad.gif

g.gif idomiai cia...gal virintas pienas? is surugusio pieno atverst i nesurugusi radau viena gudrybe smile.gif tiesiog reikia ideti geriamosios sodos ir uzvirti, toks pienas tinka padazams, desertams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 12 19, 22:18)
g.gif idomiai cia...gal virintas pienas?

Tai kad ne.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 12 19, 23:10)
Nerūgsta ir man cool.gif O turi tai padaryti mažiau nei per parą, jei viskas su juo gerai.
Todėl aš 'ūkininkų' produkcija esu absoliučiai nusivylusi ir skeptikė. Neturi taip būti. Pienas gavęs kažkokių antibakterinių medžiagų..ar indai blogai, netinkamom medžiagom išplauti, ar kažkaip kitaip 'gudrauja' verysad.gif



O kur raugini?
Atsakyti
QUOTE(Renatelem @ 2009 12 20, 09:45)
O kur raugini?

Moliniame dubenyje, kambario t-roje, t.y. padėtą ant virtuvinio stalo..ten kur nejudinama ir šilta. Kad neužsiterštų kokiais trupiniais, tai uždengiu drobės rankšluostuku smile.gif

Kad pienas geriau rūgtų jį galima vos vos pašildyti, mat ūkininkai dievagojasi, kad nerūgsta todėl, kad jis labai staigiai ir stipriai po melžimo atšaldomas doh.gif biggrin.gif Po melžimo atšaldyk tu tą pieną kaip nori, bet nepasieksi pasterizacijos efekto, nėra ką ir kalbėti...tuo labiau, kai įdedi medžiagų atstojančių rauginę kultūrą (įmeskit jogurto šaukštą į normalų pieną, per pusdienį ims gerokai 'traukti' rolleyes.gif )

Kas keisčiausia, tai pažįstamų ūkininkų pieną laisviausiai surauginu (tik, kad tai reta proga to pieno gauti verysad.gif ), o tik nusiperku ir pšš..

Kažkada pasiūliau turgelyje, kad nusipirksiu ir savo lėšom dėl inhibitorinių medžiagų pienuką ištirsiu - nugi nebepardavė cool.gif ir vos su šakėm neišvijo biggrin.gif Tai nuo to karto nebeperku pieno pas ūkininkus/turgeliuose/nat. produktų parduotuvėlėse ir pan. prekyvietėse cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 12 19, 22:10)
Nerūgsta ir man cool.gif O turi tai padaryti mažiau nei per parą, jei viskas su juo gerai.
Todėl aš 'ūkininkų' produkcija esu absoliučiai nusivylusi ir skeptikė. Neturi taip būti. Pienas gavęs kažkokių antibakterinių medžiagų..ar indai blogai, netinkamom medžiagom išplauti, ar kažkaip kitaip 'gudrauja' verysad.gif


Rasma, jau minėjau - mano uošvių ekologinis ūkis, tai anyta jei nori varškę darytis ar rūgpienį, žino kurių karvių pieną parsivežti, nes yra tokių karvučių, kurių pienas nerūgsta arba rūgsta labai prastai. dėl švaros galiu garantuoti, dėl priedų ir t.t. - irgi.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 12 19, 23:10)
Nerūgsta ir man cool.gif O turi tai padaryti mažiau nei per parą, jei viskas su juo gerai.
Todėl aš 'ūkininkų' produkcija esu absoliučiai nusivylusi ir skeptikė. Neturi taip būti. Pienas gavęs kažkokių antibakterinių medžiagų..ar indai blogai, netinkamom medžiagom išplauti, ar kažkaip kitaip 'gudrauja' verysad.gif


jei naturalaus pienas ir jam niekas nedaryti, t.y. neperkaitinta tai turetu surugti, o kad greiciau tai ivyktu reikia ipilti pries tai tureto rugpienio ir laikyti siltai;)
mama daro is naturalaus savo karvuciu tai viskas ideliai gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
snd kalbejau su kuma, o ji uzkietejus ukininke tai va pasake apie pieno rugyma...sake tegul moterys nesikeiksnoja, ziema pienas rugsta labai blogai ir jinai nezino del kokiu priezasciu, sake palaukit pora men, kai oras bus link pavasario ir pienas geriau rugs, sake n kartu isbandyta, separuotas pienas pas ja kambari stovi jau pora dienu ir nerugsta ir tikrai jokio slamsto neprikista, nes skirta valgymui namiskiams...sake dziaukites kad nerugsta, nes garantuota, kad gryna produkta turit ax.gif cia atkartojau jos zodzius
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 12 20, 20:12)
snd kalbejau su kuma, o ji uzkietejus ukininke tai va pasake apie pieno rugyma...sake tegul moterys nesikeiksnoja, ziema pienas rugsta labai blogai ir jinai nezino del kokiu priezasciu, sake palaukit pora men, kai oras bus link pavasario ir pienas geriau rugs, sake n kartu isbandyta, separuotas pienas pas ja kambari stovi jau pora dienu ir nerugsta ir tikrai jokio slamsto neprikista, nes skirta valgymui namiskiams...sake dziaukites kad nerugsta, nes garantuota, kad gryna produkta turit ax.gif cia atkartojau jos zodzius


tikra tiesa. As dabar prisiminiau, kad vargdavo ziema su rugimu ir dedavo ant peciaus, kad kuo silciau ir greiciau rugtu, juk ir pasaras pasikeicia ziema
Atsakyti
Man irgi nerūgsta. Ty, nesigauna toks, kad šaukštu kabintum. Tai šią svaitę padarysiu taip - užsisakysiu pieno ir pas tėvus nusivešiu - jie daugybę metų karves augino. Pabandysim surauginti ir žiūrėsiu, ką mama sakys smile.gif

QUOTE(Shpurgius @ 2009 12 19, 22:02)
Sveikos, aš su tokiu itin kvailu klausimu: per kiek laiko turėtų surūgti saldus pienas į rūgpienį? Čia man tokia abejonė dėl "Tikro maisto" ekologiško pieno iškilo.

Atsakyti
Man yra surūgęs smile.gif vienąkart tik rauginau, rudenį kažkada,, daugiau nebandžiau ax.gif

Man nepatinka kitas dalykas dėl Tikro Maisto pieno,, kamšteliai labai dažnai būna blogai uždaryti unsure.gif žiedelis taip palindęs po apačia,, vienakart toks pienas ir sugedęs papuolė, o uždarymo ūkinikai nesitvarko, tai nusprendžiau nebepirkt,, be to ir vaikas pradėjo pastoviai jį palikinėt, o Dobilą mielai geria g.gif
Biški OT blush2.gif
Atsakyti
Man taip buvo su ekologisku pienu is Savanoriu parduotuveles. Ilgai stovedavo nesuruges, ir kai norejau raugint nerugdavo. Ir as ir vyra pora kartu pasakem pardavejai kad ju pienas nerugsta, ji nustebo, pasake kazka kad reikia raugint ne butelyje, o placiam inde. Is tiesu po to pavyko kazkiek surauginti, o ir islaikyt nesurugusi jau neiseina ilgai. Tai nezinau, ar ju kokybe po pastabu pagerejo, ar tiesiog nemokejau, o ir oras turi itakos, tikrai saltam ore sunkiai rugsta.
Atsakyti