Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(panterele35 @ 2009 12 10, 13:00)
Kol dar jautesi, ledukai, tai buvo panasi i varske, o kai visai atitirpo, tai gavosi kefyras.


jei padės, tai dariau iš Kelmės kefyro, berods. Paprastas 2,5 proc. riebumo kefyras smile.gif

Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 10, 16:39)
jei padės, tai dariau iš Kelmės kefyro, berods. Paprastas 2,5 proc. riebumo kefyras smile.gif



Tai, kad daugiau nedarysiu, nenoriu ispilt vel i kriaukle, o dariau is MUSU kefyro, ir is Zemaitijos (toks oranzinis pakiukas). Yra lietuviskos gatavos pirkti ricottos, ir kainuoja ne karve.
Atsakyti
QUOTE(panterele35 @ 2009 12 10, 17:11)
Tai, kad daugiau nedarysiu, nenoriu ispilt vel i kriaukle, o dariau is MUSU kefyro, ir is Zemaitijos (toks oranzinis pakiukas). Yra lietuviskos gatavos pirkti ricottos, ir kainuoja ne karve.



O kaip atitirpinai? Jei vėl kefyras gavosi, gal neturėjo kur nusivarvėt?
Atsakyti
QUOTE(Renatelem @ 2009 12 10, 17:20)
O kaip atitirpinai? Jei vėl kefyras gavosi, gal neturėjo kur nusivarvėt?


Kaip ir buvo rasyta, ant marles ir ant kiaurasamcio, o ji ant puodo.
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2009 12 10, 11:31)
Atradau juodos duonos receptą (kol kas tik žurnalinis variantas smile.gif, kur raugas daromas su kefyru ir berods nereikia ilgai jo rauginti. Nes balta ar pusiau balta man jau pabodo... smile.gif


bigsmile.gif noreciau duonos recepto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 12 07, 14:04)
Na mes kaime tik is grietines sviesta musdavom blush2.gif Ir siaip, nemaisykit dvieju dalyku:sviesto ir vadinamo didsviescio(nezinau, kaip zmoniu kalba jis vadinasi blush2.gif ). Net plakant mikseriu sviestas turi susidaryti i geltonas kruopeles, atsirasti palaido vandens. O jei grietine ar grietinele isplakama i balta standu gumula(ar vos vos su vandeniu)-cia jau vadinamas didsviesciu(kuo jie skiriasi-nezinau, bet mama visada bardavo, jei noredavom nusimuilinti nuo sviesto musimo suplake iki didsviescio blush2.gif )
A, radau, kad didsviestis naudojamas tik kastinio gamyboj, greito naudojimo, nes isplaktame lieka ir pasukos kartu, kurios rugsta sekmingai toliau, igauna kartu skoni(gal todel sviestai buna karsteleje, jog gerai sviestas "neisplaunamas"? g.gif )


Galiu pasakyti apie sviesto plakima: jei sviestas greit susiplaka, tai garantija, kad bus "didsviestis". Toks gaunasi, kai sviesta bandoma pasidaryti su mikseriu. Didsviestis buna baltesnis ir minkstesnis, nei normalus sviestas.
As jei tingiu plakti rankomis ir sviesta darau kepiniams, tai darau su mikseriu ir po to dedu i saldikli. Sumustiniams jis nera labai skanus, ilgiau palaikius kambario temp gaunasi toks skystalas.
Jei norit gero, kokybisko sviesto plakit rankomis ir neskubekit (kaip mikseris:) . As plaku puode su koses grustuvu.
Jei labai makaluosit rankomis irgi gali gautis didsviestis. Pora kartu padarysit ir suprasit skirtuma.
Atsakyti
QUOTE(fausti @ 2009 12 10, 22:02)
Jei norit gero, kokybisko sviesto plakit rankomis ir neskubekit (kaip mikseris:) . As plaku puode su koses grustuvu.
Jei labai makaluosit rankomis irgi gali gautis didsviestis. Pora kartu padarysit ir suprasit skirtuma.


Nei karto su mikseriu nepadariau didžiojo sviesto schmoll.gif
Atsakyti
vis užsuku į šią temą, ir nužiūriu kokį receptėlį. kartais neblogai gaunas, kartais nepavyksta, o kartais per daug vargo atrodo.
bet va pasidariau rikotą iš to šaldyto kefyro. nu NEREALU. nepaprastai, nuostabiai skanu. 100 balionų recepto autorei 4u.gif
Atsakyti
Knisausi uzsienietiskuose kulinariniuose bloguose, ir radau kaip paprastai namu salygomis pasidaryti sviesta. Pagal aprasyma ir nuotraukas turetu neblogas gautis:)

Taigi receptas: i kombaina (skirta plakimui) supilti 1 puodeli riebios plakamosios grietineles ir 1 sauksteli grietines, ir plakti 3-5 minutes, kol pamatysim kad jau pasidare sviestas. Tada viska iskratyti i sieteli ir leisti nusivarveti pasukoms (jas irgi galima naudoti kam nors). Tada sviesta plauti saltama vandenyje, isplauti gerai visas pasukas, kol vanduo panardinus sviesta bus skaidrus (nes jei liks pasuku nors laselis, tai sviestas suges greit). Na ir galiausiai sviesta dar ideti i marle ir suspausti kaip suri, t.y. nusausinti, ir viskas, galima susideti i indeli. I viena dali galima imaisyti druskos, i kita cinamono, ar dar kokiu priedu smile.gif
Atsakyti
o saldus pienas,tai cia kondensuotas ar ne? nezinau,kur tokio gauti pirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(spalvota @ 2009 12 18, 23:17)
o saldus pienas,tai cia kondensuotas ar ne? nezinau,kur tokio gauti pirkti g.gif

Saldus pienas tai paprastas natūralus pienas wink_3.gif
Atsakyti
Sveikos, aš su tokiu itin kvailu klausimu: per kiek laiko turėtų surūgti saldus pienas į rūgpienį? Čia man tokia abejonė dėl "Tikro maisto" ekologiško pieno iškilo. Jau kuris laikas iš jų maistą užsisakinėjam, kokybe patenkinti. Bet va praeitą savaitę užsakyto pieno nespėjom išgerti, jis gižtelėjo. Pagalvojau - o.k., pasidarysiu rūgpienio. Ištraukiau iš šaldytuvo, supyliau į asotį (tiesa, plastikinį), porą mažų gabalėlių juodos duonos įmečiau, kad greičiau "procesas" vyktų ir laukiu sau, kada tą rūgpienį galėsiu šaukštu kabint. Nagi ir nesulaukiu. Stovi jis man ant stalo jau trys dienos skystut skystutėlis, tik ant paviršiaus bjauri pageltus pluta užsidėjo, tuoj ir smirdėt pradės - manau, pilsiu viską ryt į klozetą. Tai ir nesuprantu dabar, ar čia aš kažką ne taip padariau, ar vis tik tas natūralus ekologiškas pienas nėra toks jau natūralus ir ekologiškas javascript:emoticon(':hm'). Help. Pasidalinkit patirtim, kas galit, kaip jums rūgo "Tikro maisto" pienas. Nes man kol kas paranoja - jei pienas nerūgsta, tai kaip ten su visų kitų produktų natūralumu?
Atsakyti