QUOTE(sena pažįstama @ 2009 12 07, 14:04)
Na mes kaime tik is grietines sviesta musdavom
Ir siaip, nemaisykit dvieju dalyku:sviesto ir vadinamo didsviescio(nezinau, kaip zmoniu kalba jis vadinasi
). Net plakant mikseriu sviestas turi susidaryti i geltonas kruopeles, atsirasti palaido vandens. O jei grietine ar grietinele isplakama i balta standu gumula(ar vos vos su vandeniu)-cia jau vadinamas didsviesciu(kuo jie skiriasi-nezinau, bet mama visada bardavo, jei noredavom nusimuilinti nuo sviesto musimo suplake iki didsviescio
)
A, radau, kad didsviestis naudojamas tik kastinio gamyboj, greito naudojimo, nes isplaktame lieka ir pasukos kartu, kurios rugsta sekmingai toliau, igauna kartu skoni(gal todel sviestai buna karsteleje, jog gerai sviestas "neisplaunamas"?
)
Galiu pasakyti apie sviesto plakima: jei sviestas greit susiplaka, tai garantija, kad bus "didsviestis". Toks gaunasi, kai sviesta bandoma pasidaryti su mikseriu. Didsviestis buna baltesnis ir minkstesnis, nei normalus sviestas.
As jei tingiu plakti rankomis ir sviesta darau kepiniams, tai darau su mikseriu ir po to dedu i saldikli. Sumustiniams jis nera labai skanus, ilgiau palaikius kambario temp gaunasi toks skystalas.
Jei norit gero, kokybisko sviesto plakit rankomis ir neskubekit (kaip mikseris:) . As plaku puode su koses grustuvu.
Jei labai makaluosit rankomis irgi gali gautis didsviestis. Pora kartu padarysit ir suprasit skirtuma.