Oi priminėte, kad šiandien ryte neištraukiau kefyro iš šaldiklio...
Tikiuosi, nieko tokio, kad pabus parą???
Lydytas sūrelis man buvo nerealus atradimas, nes labai jį mėgstu, bet parduotuviniuose tiek E
QUOTE(laumar @ 2009 12 06, 23:55)
labai sudomino sviestas, kaip jį galima pačiam iš grietinės išsukti????
Su mikseriu kelios minutės
QUOTE(Jolete @ 2009 12 07, 13:15)
Su mikseriu kelios minutės
Atsiminiau kai buvau vaikas, kaime turejo toki kazkoki prietaisa medini, pildavo grietine i ji ir ilgai, ilgai, ilgai musdavo su tokiu basliu tame it kibire... Sededavo ir sededavo su tuo daiktu...O dabar kaip paprasta, net nebutu sove i galva- gi mikseris ! Nu tai ka- ir sviesto reikia pasidaryti... O dar kaime padarydavo toki avineli ar eziuka -is sviesto toki kaubureli padaro, ant jo uztarkuodavo su tarka susalusio sviesto, tokios kaip garbaneles gaudavosi ir vietoj akyciu po pipira juoda ir tokia nosyte isformuodavo .. Vaikams buvo vienas dziaugsmas.. Manau Kaledu stalui butu visai grazu toki sviesta padeti ant stalo
QUOTE(Sisi @ 2009 12 06, 11:29)
kas turi receptuką kokį greitą su rikota?
As visai neseniai dariau, tik su pirktine rikota toki apkepa. Pora kiausiniu, cukraus, manu, rikotos ir galima uogu saldytu ar svieziu imesti, ir kepti orkaiteje apie pusvalandi.
Papildyta:
QUOTE(laumar @ 2009 12 06, 23:55)
labai sudomino sviestas, kaip jį galima pačiam iš grietinės išsukti????
Vat man idomu, ar sviesta sukti is grietines, ar is grietineles, ar galima visko? Bent jau parduotuvej svietas buna is grietineles, o ir man netycia pora kartu yra gavesis, kai per ilgai grietinele plakiau.
QUOTE(klomba @ 2009 12 07, 13:27)
Vat man idomu, ar sviesta sukti is grietines, ar is grietineles, ar galima visko? Bent jau parduotuvej svietas buna is grietineles, o ir man netycia pora kartu yra gavesis, kai per ilgai grietinele plakiau.
Na mes kaime tik is grietines sviesta musdavom Ir siaip, nemaisykit dvieju dalyku:sviesto ir vadinamo didsviescio(nezinau, kaip zmoniu kalba jis vadinasi ). Net plakant mikseriu sviestas turi susidaryti i geltonas kruopeles, atsirasti palaido vandens. O jei grietine ar grietinele isplakama i balta standu gumula(ar vos vos su vandeniu)-cia jau vadinamas didsviesciu(kuo jie skiriasi-nezinau, bet mama visada bardavo, jei noredavom nusimuilinti nuo sviesto musimo suplake iki didsviescio )
A, radau, kad didsviestis naudojamas tik kastinio gamyboj, greito naudojimo, nes isplaktame lieka ir pasukos kartu, kurios rugsta sekmingai toliau, igauna kartu skoni(gal todel sviestai buna karsteleje, jog gerai sviestas "neisplaunamas"? )
QUOTE(Diva:) @ 2009 12 07, 12:31)
Kokia spartuole!! As tai dar tik audziu ta minti, kai gaminsiu!! Bet jau tikrai gaminsiu , labai noriu:)
Gamink gamink, tik dėl skonio negaliu užgarantuot, nes pirktinės nesu ragavusi, bet prieš tai bandžiusios lyg rašė, kad tas pats
QUOTE(Žuvelė @ 2009 12 07, 12:58)
Tikiuosi, nieko tokio, kad pabus parą???
Aš manau, kad nieko, nors pati laikiau gerą pusdienį,, bet ateity žadu į kamerą įsimest pora kefyrų ir ištraukt tada kai norėsiu tos ricotos man rodos jau kažkuri irgi žadėjo taip daryt
QUOTE(klomba @ 2009 12 07, 13:27)
As visai neseniai dariau, tik su pirktine rikota toki apkepa. Pora kiausiniu, cukraus, manu, rikotos ir galima uogu saldytu ar svieziu imesti, ir kepti orkaiteje apie pusvalandi.
O manai tai kruopos, ne košė? Gal proporcijas maždaug parašytum
QUOTE(Saulužė @ 2009 12 07, 15:45)
2 kiausiniai
1/4 puodelio cukraus (galima truputi maziau jei saldziai nemegstat)
2/3 puodelio rikotos
1/3 manų (tiesiog kruopu)
1/2 puodelio pieno
saujos saldytu uogu (as dejau juodus serbentus)
Piena uzvirinti. Kiausinius platik su cukrumi, tada i juos sudeti rikota, manus, maisant supilti piena, suberti uogas. Viska supilti i kepimo inda ir kepti apie 30-40 min.
Cia receptas tiems kas megsta manu kose ar kazka panasaus i varskes apkepus - toks svelnus purus apkepas gaunas.
pasibandžiau lydytą sūrelį - neįtikėtina, bet gavosi Tik geltonesnis negu Forelle foto, gal kad kaimiško kiaušinio trynį dėjau? Nesudėtinga, paprasta. Ir varškę naudojau vos 0,5 proc. riebumo, nes tik tokią parduotuvėj radau
O aš dar šiandien sužinojau, kaip seniau gamindavo lydytą sūrį. Ne tepamą, bet kietą.
Benradarbės (jai 62 metai) močiutė taip gamindavo.
Įdėdavo varkšę į švarų indelį ir uždengus marle laikydavo kambario temperatūroje 3 paras. Kaip bendradarbė sakė, ant tos varškės net toks kaip pelėsiuko sluoksnis atsirasdavo, ji pagelsdavo. Tada dėdavo į puodą (kaip ir lydytam sūreliui) ir pakaitindavo, kol išsilydydavo. Supildavo į keturkampe sviestinę ir padėdavo sustingti. Gaudavos kietas lydytas sūris.
Gal išdįsti pabandyt?
Tiesa, varškė buvo naminė...
Gal kam bus įdomu - yra tokia firma UAB Tikras maistas - jie į namus pristato ūkininkų produktus. Labai patiko pienas, nes nusistovi grietinėlė ir grietinė - tooookia tiršta
O kaip skonis???
Benradarbės (jai 62 metai) močiutė taip gamindavo.
Įdėdavo varkšę į švarų indelį ir uždengus marle laikydavo kambario temperatūroje 3 paras. Kaip bendradarbė sakė, ant tos varškės net toks kaip pelėsiuko sluoksnis atsirasdavo, ji pagelsdavo. Tada dėdavo į puodą (kaip ir lydytam sūreliui) ir pakaitindavo, kol išsilydydavo. Supildavo į keturkampe sviestinę ir padėdavo sustingti. Gaudavos kietas lydytas sūris.
Gal išdįsti pabandyt?
Tiesa, varškė buvo naminė...
Gal kam bus įdomu - yra tokia firma UAB Tikras maistas - jie į namus pristato ūkininkų produktus. Labai patiko pienas, nes nusistovi grietinėlė ir grietinė - tooookia tiršta
O kaip skonis???
QUOTE(katutis @ 2009 12 08, 13:20)
pasibandžiau lydytą sūrelį - neįtikėtina, bet gavosi Tik geltonesnis negu Forelle foto, gal kad kaimiško kiaušinio trynį dėjau? Nesudėtinga, paprasta. Ir varškę naudojau vos 0,5 proc. riebumo, nes tik tokią parduotuvėj radau
QUOTE(Žuvelė @ 2009 12 08, 12:52)
O kaip skonis???
skonis super Be jokių priedų lydžiau Ir įsitikinau, kaip svarbu sodos nepadaugint, nors taip knietėjo visko daugiau įdėt, nepagailinant
QUOTE(Žuvelė @ 2009 12 08, 13:52)
Gal kam bus įdomu - yra tokia firma UAB Tikras maistas - jie į namus pristato ūkininkų produktus. Labai patiko pienas, nes nusistovi grietinėlė ir grietinė - tooookia tiršta
O ka paskui su tuo pienu daryt is kurio nusistovejo? Lieka gi vanduo toks be skonio. As kazkaip is ukininku perku atskirai grietine, o piena tik gerimui, nes nelabai kazkaip apsimoka
Beje gal zinot, ar Tikram maiste mesa (kiauliena, jautiena, eriena) ekologiska, ar tik siaip is ukininku? Kaip jos kokybe? Bandziau kol kas tik triusi, tai labai patiko.
QUOTE(klomba @ 2009 12 08, 16:26)
Beje gal zinot, ar Tikram maiste mesa (kiauliena, jautiena, eriena) ekologiska, ar tik siaip is ukininku? Kaip jos kokybe? Bandziau kol kas tik triusi, tai labai patiko.
Neekologiška visad gaunu labai šviežią ir gražią mėsytę,, višta tiesa laksčiusi lauke ir kažkiek ten parų auginta {gal 60, ne trumpiau}