Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

Oi priminėte, kad šiandien ryte neištraukiau kefyro iš šaldiklio...
Tikiuosi, nieko tokio, kad pabus parą???

Lydytas sūrelis man buvo nerealus atradimas, nes labai jį mėgstu, bet parduotuviniuose tiek E doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laumar @ 2009 12 06, 23:55)
labai sudomino sviestas, kaip jį galima pačiam iš grietinės išsukti????


Su mikseriu kelios minutės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 12 07, 13:15)
Su mikseriu kelios minutės  mirksiukas.gif

Atsiminiau kai buvau vaikas, kaime turejo toki kazkoki prietaisa medini, pildavo grietine i ji ir ilgai, ilgai, ilgai musdavo su tokiu basliu tame it kibire... Sededavo ir sededavo su tuo daiktu...O dabar kaip paprasta, net nebutu sove i galva- gi mikseris bigsmile.gif ! Nu tai ka- ir sviesto reikia pasidaryti... O dar kaime padarydavo toki avineli ar eziuka -is sviesto toki kaubureli padaro, ant jo uztarkuodavo su tarka susalusio sviesto, tokios kaip garbaneles gaudavosi ir vietoj akyciu po pipira juoda ir tokia nosyte isformuodavo .. Vaikams buvo vienas dziaugsmas.. Manau Kaledu stalui butu visai grazu toki sviesta padeti ant stalo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 07 gruodžio 2009 - 12:24
QUOTE(Sisi @ 2009 12 06, 11:29)
kas turi receptuką kokį greitą su rikota? ax.gif


As visai neseniai dariau, tik su pirktine rikota toki apkepa. Pora kiausiniu, cukraus, manu, rikotos ir galima uogu saldytu ar svieziu imesti, ir kepti orkaiteje apie pusvalandi.
Papildyta:
QUOTE(laumar @ 2009 12 06, 23:55)
labai sudomino sviestas, kaip jį galima pačiam iš grietinės išsukti????


Vat man idomu, ar sviesta sukti is grietines, ar is grietineles, ar galima visko? Bent jau parduotuvej svietas buna is grietineles, o ir man netycia pora kartu yra gavesis, kai per ilgai grietinele plakiau.
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 12 07, 13:27)
Vat man idomu, ar sviesta sukti is grietines, ar is grietineles, ar galima visko? Bent jau parduotuvej svietas buna is grietineles, o ir man netycia pora kartu yra gavesis, kai per ilgai grietinele plakiau.

Na mes kaime tik is grietines sviesta musdavom blush2.gif Ir siaip, nemaisykit dvieju dalyku:sviesto ir vadinamo didsviescio(nezinau, kaip zmoniu kalba jis vadinasi blush2.gif ). Net plakant mikseriu sviestas turi susidaryti i geltonas kruopeles, atsirasti palaido vandens. O jei grietine ar grietinele isplakama i balta standu gumula(ar vos vos su vandeniu)-cia jau vadinamas didsviesciu(kuo jie skiriasi-nezinau, bet mama visada bardavo, jei noredavom nusimuilinti nuo sviesto musimo suplake iki didsviescio blush2.gif )
A, radau, kad didsviestis naudojamas tik kastinio gamyboj, greito naudojimo, nes isplaktame lieka ir pasukos kartu, kurios rugsta sekmingai toliau, igauna kartu skoni(gal todel sviestai buna karsteleje, jog gerai sviestas "neisplaunamas"? g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 07 gruodžio 2009 - 13:08
QUOTE(Diva:) @ 2009 12 07, 12:31)
thumbup.gif  Kokia spartuole!! As tai dar tik audziu ta minti, kai gaminsiu!! Bet jau tikrai gaminsiu , labai noriu:)

blush2.gif 4u.gif
Gamink gamink, tik dėl skonio negaliu užgarantuot, nes pirktinės nesu ragavusi, bet prieš tai bandžiusios lyg rašė, kad tas pats smile.gif

QUOTE(Žuvelė @ 2009 12 07, 12:58)
Tikiuosi, nieko tokio, kad pabus parą???

Aš manau, kad nieko, nors pati laikiau gerą pusdienį,, bet ateity žadu į kamerą įsimest pora kefyrų ir ištraukt tada kai norėsiu tos ricotos ax.gif man rodos jau kažkuri irgi žadėjo taip daryt ax.gif

QUOTE(klomba @ 2009 12 07, 13:27)
As visai neseniai dariau, tik su pirktine rikota toki apkepa. Pora kiausiniu, cukraus, manu, rikotos ir galima uogu saldytu ar svieziu imesti, ir kepti orkaiteje apie pusvalandi.

O manai tai kruopos, ne košė? Gal proporcijas maždaug parašytum 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 07 gruodžio 2009 - 14:46
QUOTE(Saulužė @ 2009 12 07, 15:45)

O manai tai kruopos, ne košė? Gal proporcijas maždaug parašytum 4u.gif


2 kiausiniai
1/4 puodelio cukraus (galima truputi maziau jei saldziai nemegstat)
2/3 puodelio rikotos
1/3 manų (tiesiog kruopu)
1/2 puodelio pieno
saujos saldytu uogu (as dejau juodus serbentus)

Piena uzvirinti. Kiausinius platik su cukrumi, tada i juos sudeti rikota, manus, maisant supilti piena, suberti uogas. Viska supilti i kepimo inda ir kepti apie 30-40 min.
Cia receptas tiems kas megsta manu kose ar kazka panasaus i varskes apkepus - toks svelnus purus apkepas gaunas.
Atsakyti
pasibandžiau lydytą sūrelį - neįtikėtina, bet gavosi biggrin.gif Tik geltonesnis negu Forelle foto, gal kad kaimiško kiaušinio trynį dėjau? g.gif Nesudėtinga, paprasta. Ir varškę naudojau vos 0,5 proc. riebumo, nes tik tokią parduotuvėj radau biggrin.gif
Atsakyti
O aš dar šiandien sužinojau, kaip seniau gamindavo lydytą sūrį. g.gif Ne tepamą, bet kietą.
Benradarbės (jai 62 metai) močiutė taip gamindavo.
Įdėdavo varkšę į švarų indelį ir uždengus marle laikydavo kambario temperatūroje 3 paras. Kaip bendradarbė sakė, ant tos varškės net toks kaip pelėsiuko sluoksnis atsirasdavo, ji pagelsdavo. Tada dėdavo į puodą (kaip ir lydytam sūreliui) ir pakaitindavo, kol išsilydydavo. Supildavo į keturkampe sviestinę ir padėdavo sustingti. Gaudavos kietas lydytas sūris.
Gal išdįsti pabandyt? g.gif
Tiesa, varškė buvo naminė...

Gal kam bus įdomu - yra tokia firma UAB Tikras maistas - jie į namus pristato ūkininkų produktus. Labai patiko pienas, nes nusistovi grietinėlė ir grietinė - tooookia tiršta thumbup.gif


O kaip skonis??? thumbup.gif

QUOTE(katutis @ 2009 12 08, 13:20)
pasibandžiau lydytą sūrelį - neįtikėtina, bet gavosi biggrin.gif Tik geltonesnis negu Forelle foto, gal kad kaimiško kiaušinio trynį dėjau?  g.gif Nesudėtinga, paprasta. Ir varškę naudojau vos 0,5 proc. riebumo, nes tik tokią parduotuvėj radau biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2009 12 08, 12:52)
O kaip skonis???  thumbup.gif


skonis super thumbup.gif Be jokių priedų lydžiau wink.gif Ir įsitikinau, kaip svarbu sodos nepadaugint, nors taip knietėjo visko daugiau įdėt, nepagailinant rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2009 12 08, 13:52)
Gal kam bus įdomu - yra tokia firma UAB Tikras maistas - jie į namus pristato ūkininkų produktus. Labai patiko pienas, nes nusistovi grietinėlė ir grietinė - tooookia tiršta  thumbup.gif



O ka paskui su tuo pienu daryt is kurio nusistovejo? Lieka gi vanduo toks be skonio. As kazkaip is ukininku perku atskirai grietine, o piena tik gerimui, nes nelabai kazkaip apsimoka smile.gif

Beje gal zinot, ar Tikram maiste mesa (kiauliena, jautiena, eriena) ekologiska, ar tik siaip is ukininku? Kaip jos kokybe? Bandziau kol kas tik triusi, tai labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 12 08, 16:26)
Beje gal zinot, ar Tikram maiste mesa (kiauliena, jautiena, eriena) ekologiska, ar tik siaip is ukininku? Kaip jos kokybe? Bandziau kol kas tik triusi, tai labai patiko.

Neekologiška smile.gif visad gaunu labai šviežią ir gražią mėsytę,, višta tiesa laksčiusi lauke ir kažkiek ten parų auginta {gal 60, ne trumpiau} g.gif
Atsakyti