Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(san @ 2009 12 04, 09:51)
įtariu padaugina iš 4 kefyro riebumą  cool.gif

Taigi 4u.gif jeigu kiekis sumažėja 4 kartus, tai riebalų koncentracija padidėja tiek pat, jei manom, kad jie neišvarvėjo su skysčiu
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2009 12 03, 18:52)
Jau kefyras šaldiklyje guli clap.gif  Bet tai jeigu paskaičiuosim, kad išvarva tik vanduo iš to kefyro, visi riebalai lieka, tai gaunasi apie 12-14 proc. riebumas (jei rikotos apie 250g iš litro išeina). Tai ne tai jau baisiai kaloringa bigsmile.gif

O jeigu aš naudoju 7% riebumo kefyrą, tai gaunasi dvigubai riebiau cool.gif
Atsakyti
Sveikutės,

ir aš stengiuosi kiek galima daugiau visko pasigaminti namuose. Labai patiko gaminti lydytą sūrelį, dabar bandysiu jogurtą pasigaminti. Mąstau tik, kuo būtų galima dešrą pakeisti, nes MB be pusrytinių sumuštinių negali, tai bandysiu daryti tokius alia paštetukus: išsivirsiu mėsą, ją smulkiai sublenderiuosiu, pridėsiu žolelių, gal šlakelį alyvuogių ir bus vietoj dešros smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2009 12 05, 17:11)
Sveikutės,

ir aš stengiuosi kiek galima daugiau visko pasigaminti namuose. Labai patiko gaminti lydytą sūrelį, dabar bandysiu jogurtą pasigaminti. Mąstau tik, kuo būtų galima dešrą pakeisti, nes MB be pusrytinių sumuštinių negali, tai bandysiu daryti tokius alia paštetukus: išsivirsiu mėsą, ją smulkiai sublenderiuosiu, pridėsiu žolelių, gal šlakelį alyvuogių ir bus vietoj dešros smile.gif



o kaip daryti lydytus surelius?

o ant sumustiniu galima (1) pamarinuoji su prieskoniais kiaulienos nugarine ir iskepi orkaitej i folija ar "rankove" idejus; (2) netikras zuikis (gili buti su ivairiais idarais: virtos morkos, virtas kiausinis, dziovintos slyvos...); (3) kepenu pastetas: 2 dalys kepenu, 1 dalis kiaulienos sonines, priskoniniu darzoviu (morka, svogunas, salieras, pastarnokas ir t.t.), as verdu viska vienam puode, isvirus sublenderiuoju, prieskoniu pridedu, druskos, to skyscio kur vire ipilu ir i saldytuva; (4) jautienos liezuvis virtas.
Atsakyti
va receptukas http://forellesrecep...varskes-surelis
Visi variantai naudojami (išskyrus kepenų... nes valgom tik tų gyvuliukų, kuriuos tėvai užaugina. Kepenys - šalinimo organas, tad jas rekomenduojama valgyti tik sveikų, tinkamu maistu maitintų, jaunų gyvūnų). Tik mano mažei sunkoka dar įkasti visus tuos produktus, tai imsiuos užtepėlių smile.gif


QUOTE(san @ 2009 12 05, 20:43)
o kaip daryti lydytus surelius?

o ant sumustiniu galima (1) pamarinuoji su prieskoniais kiaulienos nugarine ir iskepi orkaitej i folija ar "rankove" idejus; (2) netikras zuikis (gili buti su ivairiais idarais: virtos morkos, virtas kiausinis, dziovintos slyvos...); (3) kepenu pastetas: 2 dalys kepenu, 1 dalis kiaulienos sonines, priskoniniu darzoviu (morka, svogunas, salieras, pastarnokas ir t.t.), as verdu viska vienam puode, isvirus sublenderiuoju, prieskoniu pridedu, druskos, to skyscio kur vire ipilu ir i saldytuva; (4) jautienos liezuvis virtas.

Atsakyti
O ricota pakabinta laikyt kol ištirps tas ledas? Vakar 12 pakabinau, šiandien dar jaučias viduj ledo dar yra, tai dar varvint palikau, tikiuosi gausis blush2.gif
Atsakyti
Ir mano sūrmaišis kabo nuo vakar vakaro. Ryte dar buvo leduko, tai palikau dar kabėti ax.gif Bet jau su vaikais paragavom blush2.gif Nesu ragavusi pirktos rikotos, tai neturiu su kuo palyginti bigsmile.gif
Papildyta:
kas turi receptuką kokį greitą su rikota? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2009 12 06, 11:29)
Ir mano sūrmaišis kabo nuo vakar vakaro. Ryte dar buvo leduko, tai palikau dar kabėti ax.gif  Bet jau su vaikais paragavom blush2.gif Nesu ragavusi pirktos rikotos, tai neturiu su kuo palyginti bigsmile.gif

O ne man vienai taip karsta.gif aš irgi iš viršaus pažiūrėjau, kad panašu į sūrį, o pirktinės kaip anksčiau rašiau tai irgi neragavus, tai nebus kaip palyginti smile.gif
Atsakyti
Na va, jau paragavom rikotos: skonis toks gavosi lyg grietinės lyg varškės, kažkas tarpinio.
Ir sūrelį lydytą išbandėm. Kietokas gavosi, pjaustomas. Kitąkart bandysiu daugiau grietinės dėti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 20, 22:52)
Taip taip, bet yra ir natūralių, pvz. Dobilo mirksiukas.gif

Aš šiandien pasidariau iš Dobilo pieno ir Dobilo jogurto,, bet nežinau dar ar gavosi, bijau tikrint doh.gif

O priedus - vaisius, uogas, ar uogienę galima visą sumaišyt ir laikyt šaldytuve ar reik laikyt gryną ir kiekvieną kart pasidaryt tam kartui? g.gif



Visada savo jogurtą laikau puode, o su uogom taisau tik vienam kartui ax.gif

QUOTE(Saulužė @ 2009 11 21, 00:17)
Mergaitės, aš permaišiau jogurtą ir supratau, kad jis per skystas,, tai ar galiu dar jį paraugint per nakt ar jau tik dėt į šaldytuvą ir bus toks jis g.gif



Vieną kartą kažkodėl ir man taip buvo, tai supykusi palikau per naktį apklojusi šiltai, ryte buvo jogurtas kaip priklauso. Šiaip kartais jogurtą aplamai palieku per visą naktį, viskas čiki thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Lelija555 @ 2009 11 09, 02:02)
Gaunam kasdien po 3 l pieno, tai jau nebežinojom ką su juo ir bedaryti. suraugindavom rūgpienį iš jo - varškę, nugriebdavom grietinę, o jai surūgus sviestą išsukdavau, bet kiek gi suvalgysi tų produktų doh.gif
Radusi šitą skyrelį aptikau tikrai superinių dalykų thumbup.gif 
Sviestas ghi jau atvėsęs ir rytoj išmėginsiu skanindama pusrytinę košę smile.gif
Kaip šaunu, kad jis taip ilgai galės išsilaikyti nesugedęs thumbup.gif  Nebeteks sugedusio sviesto išmesti į šiukšiadėžę kas jau buvo ne kartą atsitikę ax.gif
Artimiausiu metu gaminsiu jogurtą smile.gif Tikiuosi, kad pavyks ir patiks smile.gif


labai sudomino sviestas, kaip jį galima pačiam iš grietinės išsukti????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumar: 06 gruodžio 2009 - 22:56
laumar, ačiū už atsakymus 4u.gif
Aš tada palikau dar per naktį, ryte man jis pasirodė panašus kos ir buvo, bet šaldytuve patirštėjo g.gif tai nežinau kaip čia taip ax.gif

O ricota pavyko thumbup.gif man skonis to varškytė labai labai švelni, kreminė, mmm, tikrai galima ir pertepimus su ja daryt,, tik vakar ją visą susimaišiau su druskyte, žalumynais ir česnaku, tai per aštriai pasidariau su tuo česnaku verysad.gif bet nieko darysiu dar tikrai, gamyba superlengva, kaina irgi, skonis nuostabus, nepavykt tyrbūt negali, nu tai nuodėmė negamint biggrin.gif
Ačiū už receptuką 4u.gif

Sekantis bandymas lydytas sūrelis rolleyes.gif laaabai mėgstu, bet tų parduotuvinių nevalgau , tai bus matyt kaip gausis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 12 07, 12:02)
laumar, ačiū už atsakymus 4u.gif
Aš tada palikau dar per naktį, ryte man jis pasirodė panašus kos ir buvo, bet šaldytuve patirštėjo g.gif tai nežinau kaip čia taip ax.gif

O ricota pavyko thumbup.gif man skonis to varškytė labai labai švelni, kreminė, mmm, tikrai galima ir pertepimus su ja daryt,, tik vakar ją visą susimaišiau su druskyte, žalumynais ir česnaku, tai per aštriai pasidariau su tuo česnaku verysad.gif bet nieko darysiu dar tikrai, gamyba superlengva, kaina irgi, skonis nuostabus, nepavykt tyrbūt negali, nu tai nuodėmė negamint biggrin.gif
Ačiū už receptuką 4u.gif

Sekantis bandymas lydytas sūrelis rolleyes.gif laaabai mėgstu, bet tų parduotuvinių nevalgau , tai bus matyt kaip gausis ax.gif

thumbup.gif Kokia spartuole!! As tai dar tik audziu ta minti, kai gaminsiu!! Bet jau tikrai gaminsiu , labai noriu:)
Atsakyti