Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(truth @ 2009 12 01, 18:30)
su kuo ta ricotta valgoma?  ax.gif


su viskuo 4u.gif Čia universalus variantas, kai gali ir saldų, ir sūrų patiekalą paruošti: kepti tortus, pyragus, ruošti desertus (mes taip ir valgėm - šitas sūris + šaldytos braškės thumbup.gif ), tepti ant picos, dėti į lietinius (dažnai su tokiu sūriu būna lašišos įdaras) biggrin.gif

QUOTE(Sisi @ 2009 12 01, 19:05)
O tai iš tos rikotos paskui galima pyragys, tortus daryti, ane g.gif


taip drinks_cheers.gif

paprasta, skanu ir nebrangu smile.gif Jau antra porcija ricottos šią savaitę man gaminasi šiandien ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katutis: 02 gruodžio 2009 - 10:47
thumbup.gif
O parduotuvinė ricota tai lyg ir gana riebi būna, o čia nelabai daug riebalų gaunasi, ane g.gif
Atsakyti
neriebus tikrai smile.gif
Atsakyti
na reikes pabandyti, ikalbejot biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai niekad nevalgius tos ricotos g.gif reik gal pirmiausia pasiragaut kas per skonis, gal patiks rolleyes.gif
Atsakyti
dar kai per šventes valgydavau čipsus hihihi.gif , kažkokio tokio pirktinio sūrio pagrindu darydavau padažą čipsams - išsuki, sumaišai su majonezu, kad pastarojo nesijaustų, prikrauni prieskonių patinkančių ir dažai thumbup.gif Iš jo ir užtepą duonai, bandelėms galima daryti su prieskoniais wink.gif

pamenu, skaičiau kažkuriame natūralaus jogurto recepte, kad kai jis surūgsta, irgi galima marlėje jį palikti nusivarvėti, tada gaunasi toks kreminis darinys, kurį galima skaninti prieskoniais, žolelėmis ir tepti ant duonos. Bet man per daug valakitos - jogurtą raugint, paskui dar jį košt irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 03, 00:03)
dar kai per šventes valgydavau čipsus hihihi.gif , kažkokio tokio pirktinio sūrio pagrindu darydavau padažą čipsams - išsuki, sumaišai su majonezu, kad pastarojo nesijaustų, prikrauni prieskonių patinkančių ir dažai  thumbup.gif Iš jo ir užtepą duonai, bandelėms galima daryti su prieskoniais wink.gif

pamenu, skaičiau kažkuriame natūralaus jogurto recepte, kad kai jis surūgsta, irgi galima marlėje jį palikti nusivarvėti, tada gaunasi toks kreminis darinys, kurį galima skaninti prieskoniais, žolelėmis ir tepti ant duonos. Bet man per daug valakitos - jogurtą raugint, paskui dar jį košt  irnesakyk.gif

Nia nu- ar imanoma ramiai dirbti paskaicius?? essen.gif essen.gif Darysiu ta ricota tikrai, su braskem valgyti- jetus wacko.gif - visos dietos suniui ant uodegos!! laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 12 03, 10:34)
Darysiu ta ricota tikrai,


ir pasidaryk biggrin.gif Net mama mano gamins ją irgi lotuliukas.gif
Atsakyti
Jau kefyras šaldiklyje guli clap.gif Bet tai jeigu paskaičiuosim, kad išvarva tik vanduo iš to kefyro, visi riebalai lieka, tai gaunasi apie 12-14 proc. riebumas (jei rikotos apie 250g iš litro išeina). Tai ne tai jau baisiai kaloringa bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2009 12 03, 18:52)
Bet tai jeigu paskaičiuosim, kad išvarva tik vanduo iš to kefyro, visi riebalai lieka, tai gaunasi apie 12-14 proc. riebumas (jei rikotos apie 250g iš litro išeina). Tai ne tai jau baisiai kaloringa bigsmile.gif


o kaip tu skaičiuoji? 4u.gif Pamokyk, ir aš noriu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 03, 23:18)
o kaip tu skaičiuoji?  4u.gif Pamokyk, ir aš noriu  rolleyes.gif


įtariu padaugina iš 4 kefyro riebumą cool.gif
Atsakyti
pasirodo, viskas paprasčiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio notworthy.gif
Atsakyti