Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(Saulužė @ 2009 11 21, 00:17)
Mergaitės, aš permaišiau jogurtą ir supratau, kad jis per skystas,, tai ar galiu dar jį paraugint per nakt ar jau tik dėt į šaldytuvą ir bus toks jis g.gif



Man yra taip buve. Jei per skystas per tas 6-7val gaunasi, reiskia per salta jam buvo, reikia deti silciau. Tada man greit pasidare jogurtas smile.gif
Bet jei visa nakti siltai laikysit, tai gali buti per rugstas...
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 11 21, 14:24)
Gavau laišką iš draugės su receptuku:

"Ricota sūris iš kefyro:
Gamybos procesas keistokas, bet kartu elementarus - kefyrą kišam į
šaldiklį (aš įdėjau su visu pakeliu), laikom, kol pilnai sušąla. Tada traukiam lauk, pjaunam pakuotę ir kefyro ledą dedame į dvigubą marlę. Ją užrišam kaip maišelį ir pakabinam (pakabinau virš kiauklės, ant krano) bei paliekame nuvarvėti, geriausiai per naktį. Ryte dar lengvai nuspaudžiam, kad išvarvėtų visos išrūgos, o marlėje liktų mūsų ricota.
Nuostabu, nes iš 1 litro kefyro rezultate gauname apie 250 gr.  švelnios, minkštos, kreminės ricotos, kurią galima naudoti tortų kremams, apkepams, desertams ir t.t."

Na nieko sau blink.gif - stebuklai kazkokie!! Super! Saldytas kefyras- ricotos suris bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 11 21, 14:45)
Na nieko sau blink.gif - stebuklai kazkokie!! Super! Saldytas kefyras- ricotos suris bigsmile.gif

Aš esu taip bandžiusi. Gaunasi tikrų tikriausia ricotta. Nuostabaus skonio, kreminė, mmmm ax.gif
Atsakyti
snd kepiau naminius cipsus pirma karta smile.gif ir man jie visai patiko...padruskinau ir uzdejau saldytu krapu...skonis kaip kai kuriu parduotuviniu
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 11 22, 23:42)
snd kepiau naminius cipsus pirma karta smile.gif ir man jie visai patiko...padruskinau ir uzdejau saldytu krapu...skonis kaip kai kuriu parduotuviniu


Gal galima plačiau 4u.gif
Atsakyti
nuskuti bulves, jas plonai griezineliais sutarkuoji, arba jei sugebat supjaustot peiliu, tada nuplaut gerai vandeniu, kad liktu kuo maziau krakmolo ir isdeliojat ant popierinio ar medziaginio ranksluoscio apdziovint, kad neliktu vandens lasiuku, tada ikaitint taukus keptuvej ir kept, isemus padruskinau ir uzdejau saldytu krapu. Galit bandyt fritiurinej...bet tada mane jau pakonsultuokit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(fausti @ 2009 11 21, 14:06)
Bet jei visa nakti siltai laikysit, tai gali buti per rugstas...


ir dėl to gali parūgštėti, ir pridėjus per daug bakterijų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvile @ 2009 11 22, 15:04)
Aš esu taip bandžiusi. Gaunasi tikrų tikriausia ricotta. Nuostabaus skonio, kreminė, mmmm  ax.gif

kokį kefyrą geriausia naudot??? g.gif kaži naminis rūgpienis netiktų? g.gif
Atsakyti
dariau iš paprasto parduotuvinio neriebaus kefyro, ricotta gavosi super thumbup.gif
Atsakyti
su kuo ta ricotta valgoma? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 01, 12:41)
dariau iš paprasto parduotuvinio neriebaus kefyro, ricotta gavosi super  thumbup.gif

čia tai geras thumbup.gif thumbup.gif Reiks būtinai išbandyti wub.gif O tai iš tos rikotos paskui galima pyragys, tortus daryti, ane g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 11 21, 14:24)
Gavau laišką iš draugės su receptuku:

"Ricota sūris iš kefyro:
Gamybos procesas keistokas, bet kartu elementarus - kefyrą kišam į
šaldiklį (aš įdėjau su visu pakeliu), laikom, kol pilnai sušąla. Tada traukiam lauk, pjaunam pakuotę ir kefyro ledą dedame į dvigubą marlę. Ją užrišam kaip maišelį ir pakabinam (pakabinau virš kiauklės, ant krano) bei paliekame nuvarvėti, geriausiai per naktį. Ryte dar lengvai nuspaudžiam, kad išvarvėtų visos išrūgos, o marlėje liktų mūsų ricota.
Nuostabu, nes iš 1 litro kefyro rezultate gauname apie 250 gr.  švelnios, minkštos, kreminės ricotos, kurią galima naudoti tortų kremams, apkepams, desertams ir t.t."

Auksas Tu, Rasma wub.gif Negaliu atsidžiaugti tokiu atradimu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti