Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(katutis @ 2009 11 18, 13:14)
ačiū, nuraminai  4u.gif Maniau, kad gal ne taip ką nors padariau  doh.gif Šiaip skonis be galo patiko  thumbup.gif Dėl jo ir keistą sviesto būvį galima kentėti biggrin.gif

Aciu ir mane nuraminot 4u.gif
Kaip tik gaminau praeita savaite pirma karta, tik orkaiteje. Gavosi grudetas, bet laikant kambario temperaturoje nesustingo. Pamaniau, kad gal reikejo ilgiau virti ir del viso pikto idejau i saldytuva.
Atsakyti
QUOTE(katiniene-gerai @ 2009 11 16, 16:32)
kaip keista del jogurto... as is ukininku pieno darydavau ir man kuo puikiausias jogurtas gaudavosi...  unsure.gif

O gal pavadinimą žirniukų parašyt gali?
QUOTE(katutis @ 2009 11 18, 12:52)
dėl jogurto iš kaimiško pieno, tai gal tiesiog Sauluže tau jis liesesnis pasitaikydavo? Ir gal normaliai iš jo gautųsi, jei būtų nuimta dalis grietinėlės?

Dėl jogurto, tai kol kas nekaltinu pieno, tai visgi pirmasis mano gaminimas, tai bandysiu dar ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 18 lapkričio 2009 - 14:15
QUOTE(katutis @ 2009 11 18, 13:52)
dėl jogurto iš kaimiško pieno, tai gal tiesiog Sauluže tau jis liesesnis pasitaikydavo? Ir gal normaliai iš jo gautųsi, jei būtų nuimta dalis grietinėlės?

man puikiai gaunas nenuemus grietineles ax.gif skaiciau (ar tik ne sitoj temoj? unsure.gif o jei ne sitoj, tai vistiek kazkur SM), kad kartais ukininkai i piena ilasina laseli indu ploviklio, kad ilgiau negestu doh.gif atseit nei skonis, nei isvaizda nepasikeicia, bet va jogurtas nerugsta doh.gif po tokios informacijos emiau bijot, kad ir i mano perkama piena nebutu Fairy privaryta swoon.gif bet kadangi jogurtas surugsta, tai galgi be ploviklio perku biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 18, 16:14)
O gal pavadinimą žirniukų parašyt gali?

zinok nieko nepadetu, jei parasyciau 4u.gif buvau pas homeopate, ji pagal visus nusiskundimus, pomegius, etc. parinko viena konstitucini vaista (virs dvieju valandu prabuvau, kol viska supasakojau doh.gif ). tie zirniukai turi gydyt visa organizma, o ne konkrecius negalavimus. ir kiekvienam zmogui jie individualiai parenkami 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katiniene-gerai: 18 lapkričio 2009 - 17:15
QUOTE(katiniene-gerai @ 2009 11 18, 17:21)
man puikiai gaunas nenuemus grietineles  ax.gif skaiciau (ar tik ne sitoj temoj?  unsure.gif o jei ne sitoj, tai vistiek kazkur SM), kad kartais ukininkai i piena ilasina laseli indu ploviklio, kad ilgiau negestu  doh.gif 

o tokiu atveju pienas neužputoja, jį pakračius taip, kad liesoji dalis susimaišytų su riebiąja? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 14, 19:23)
Taip taip 4u.gif  Aišku, dėkui 4u.gif
O kokie žirniukai? Ar čia ne svoriui buvo skirti?
Tiesa, vakar pirmą kart bandžiau savo jogurto pasidaryt, nu ir šįryt viską išpyliau verysad.gif gerai nors kad iš litro tik bandžiau, paviršium tik plaukiojo kažkokios išrūgos į jogurtą panašios, po apačia skystas pienas... bet kitą savaitę bandysiu vėl g.gif

Žinokit, ir man tai pasitaikydavo. Tai vieną kartą susinervinus nieko nebedariau, taip ir palikau tą skystį prie radiatoriaus. Ir ką jūs manot, po kelių dienų jis sutirštėjo ir tapo jogurtu. Nesurūgo. na, gal ne po kelių dienų, gal po paros ar dviejų. Žodžiu, jam reikėjo daugiau laiko sutirštėti smile.gif
Papildyta:
Aaa, dėl to Fairy... Nu man rodos kartais žmonės jau supsichuoja. Nežinau, iš kokių jūs ūkininkų perkat, kad jums gali kilti tokie įtarimai... Man kažkaip atrodo, kad tai paprasčiausias marazmas, atleiskit... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(katiniene-gerai @ 2009 11 18, 18:21)
man puikiai gaunas nenuemus grietineles  ax.gif skaiciau (ar tik ne sitoj temoj?  unsure.gif o jei ne sitoj, tai vistiek kazkur SM), kad kartais ukininkai i piena ilasina laseli indu ploviklio, kad ilgiau negestu  doh.gif  atseit nei skonis, nei isvaizda nepasikeicia, bet va jogurtas nerugsta  doh.gif  po tokios informacijos emiau bijot, kad ir i mano perkama piena nebutu Fairy privaryta  swoon.gif bet kadangi jogurtas surugsta, tai galgi be ploviklio perku  biggrin.gif
Papildyta:

zinok nieko nepadetu, jei parasyciau  4u.gif 

Mano pienas be Feirio biggrin.gif nes pasidarau rūgpienio - su Feiriu ir jis nesigautų schmoll.gif

Tiek to, šiandien su Dobilu pabandysiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvile @ 2009 11 18, 19:31)
Aaa, dėl to Fairy... Nu man rodos kartais žmonės jau supsichuoja. Nežinau, iš kokių jūs ūkininkų perkat, kad jums gali kilti tokie įtarimai... Man kažkaip atrodo, kad tai paprasčiausias marazmas, atleiskit...  ax.gif

Jau gi issiaiskinom seniau, kad marazmas biggrin.gif Niekas ten nieko nepila, kalba ejo apie plovima bidonu, cisternu ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 19 lapkričio 2009 - 10:54
jau ir jogurtą pasigaminau thumbup.gif
iš kaimiško nugriebto pieno. Valgom su uogienėm, šaldytom uogom, vaisiais. Mmmmmm skanumėlis essen.gif

QUOTE(himalaia @ 2009 11 09, 01:26)
Kad sviestas nesugestų, laikykite jį šaldymo kameroje  mirksiukas.gif

ačiū už patarimą aciuks.gif ir kaip pačiai į galvą neatėjo tokia mintis.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gaminuosi as irgi jogurta kibirais suvalgom. Pirma karta is tikro gavosi tystantis, bet veliau kiti gavosi saukstais kabinami. Itariu, kad del to, kad pirktiniuose jogurtuose privaryta chemikalu. Pirkau "Bios" ekologiska jogurta, tai isivaizduojat sudetyje parasyta, kad tik pienas yra ekologiska jogurto dalis, o ten dar yra ir pieno milteliai (neekologiski), krakmolas (kuris gali buti modifikuotas),zelatina ir GUARO DERVA!!! Kai pirkau, pasitikejau "Ekologisku" pavadinimu sad.gif

Gal kas bandete ar zinote receptu, ka skanaus galima padaryti is jogurto: girdejau, kad daro SŪRĮ is jo irgi, o is likusiu skysciu vel kazka padaro; o gal bandete tortams KREMA daryti is jogurto. Įdomūs būtų bet kokie receptai smile.gif noretusi paivairinti raciona bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(fausti @ 2009 11 20, 20:50)
Sveikos  4u.gif 
Gaminuosi as irgi jogurta kibirais suvalgom. Pirma karta is tikro gavosi tystantis, bet veliau kiti gavosi saukstais kabinami. Itariu, kad del to, kad pirktiniuose jogurtuose privaryta chemikalu. Pirkau "Bios" ekologiska jogurta

Taip taip, bet yra ir natūralių, pvz. Dobilo mirksiukas.gif

Aš šiandien pasidariau iš Dobilo pieno ir Dobilo jogurto,, bet nežinau dar ar gavosi, bijau tikrint doh.gif

O priedus - vaisius, uogas, ar uogienę galima visą sumaišyt ir laikyt šaldytuve ar reik laikyt gryną ir kiekvieną kart pasidaryt tam kartui? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 20 lapkričio 2009 - 22:26
Mergaitės, aš permaišiau jogurtą ir supratau, kad jis per skystas,, tai ar galiu dar jį paraugint per nakt ar jau tik dėt į šaldytuvą ir bus toks jis g.gif
Atsakyti
Gavau laišką iš draugės su receptuku:

"Ricota sūris iš kefyro:
Gamybos procesas keistokas, bet kartu elementarus - kefyrą kišam į
šaldiklį (aš įdėjau su visu pakeliu), laikom, kol pilnai sušąla. Tada traukiam lauk, pjaunam pakuotę ir kefyro ledą dedame į dvigubą marlę. Ją užrišam kaip maišelį ir pakabinam (pakabinau virš kiauklės, ant krano) bei paliekame nuvarvėti, geriausiai per naktį. Ryte dar lengvai nuspaudžiam, kad išvarvėtų visos išrūgos, o marlėje liktų mūsų ricota.
Nuostabu, nes iš 1 litro kefyro rezultate gauname apie 250 gr. švelnios, minkštos, kreminės ricotos, kurią galima naudoti tortų kremams, apkepams, desertams ir t.t."
Atsakyti