Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(katutis @ 2009 11 12, 14:24)
aš parduotuvinį, nes man iš ūkininkų tiesiog nesigavo. Gal per riebus? Porą kartų išpyliau po 2 litrus kaimiško pieno į kanalizaciją ir daugiau neeksperimentuoju sad.gif

Dobilo yra natūraliausias smile.gif



Pirmą kartą girdžiu, kad netinka natūralus pienas. Visada tik iš tokio darau ir visada gerai gaunasi. Tik darau ne su bakterijom, o su jogurtu. Pirmam kartui įdedu pirktinio, vėliau palieku savojo. Tik šiuo metu jau atsivalgėm, tai nebedarau.
Atsakyti
o aš bandžiau būtent su bakterijomis, nes pirkti papildomai plastmasę su Dobilu, kai šaldymo kameroje du pakai bakterijų guli, tai kažkaip... blush2.gif Man pasirodė, kad nesigavo būtent dėl rieboko pieno, nors gerti tai jis tikrai super skanus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 11, 21:20)
katiniene-gerai, ar valgei tų sėklų, į kokius dar valgius dėjai, kaip rezultatai, gal padėjo nors kiek? blush2.gif

Ar tu cia apie kanapes? unsure.gif jei apie jas, tai dazniausiai tiesiog pasikepus ir susitrynus ant duonos su sviestu beriu, kartais dar i kokias koses idedu. siaip man nelabai skanu, tai vis pasimuliuoju... blush2.gif gerai, kad priminei, reiks vel savo kanapeles issitraukt pioneer.gif biggrin.gif
(svoris tai dar nelabai pasitaise... sad.gif bet kitkas akivaizdiai gereja, tai manau, kad ir svoris tik laiko klausimas dabar smile.gif bet gerejimo nuopelnus as priskirciau homeopatiniams zirniams, o ne kanapiu sekloms...)
Atsakyti
QUOTE(katiniene-gerai @ 2009 11 13, 20:33)
Ar tu cia apie kanapes?  unsure.gif  jei apie jas, tai dazniausiai tiesiog pasikepus ir susitrynus ant duonos su sviestu beriu, kartais dar i kokias koses idedu. siaip man nelabai skanu, tai vis pasimuliuoju...  blush2.gif  gerai, kad priminei, reiks vel savo kanapeles issitraukt  pioneer.gif biggrin.gif

Taip taip 4u.gif Aišku, dėkui 4u.gif
O kokie žirniukai? Ar čia ne svoriui buvo skirti?


Tiesa, vakar pirmą kart bandžiau savo jogurto pasidaryt, nu ir šįryt viską išpyliau verysad.gif gerai nors kad iš litro tik bandžiau, paviršium tik plaukiojo kažkokios išrūgos į jogurtą panašios, po apačia skystas pienas... bet kitą savaitę bandysiu vėl g.gif
Atsakyti
Sauluže, o iš kokio pieno darei? Man taip kaimiškas "surūgdavo" sad.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 11 14, 22:01)
Sauluže, o iš kokio pieno darei? Man taip kaimiškas "surūgdavo" sad.gif

Iš ekologiško ūkininkų g.gif nu bus matyt, jei ir vėl nesigaus, tai bandysiu vėliau su Dobilo pienu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 14, 21:23)
Taip taip 4u.gif  Aišku, dėkui 4u.gif
O kokie žirniukai? Ar čia ne svoriui buvo skirti?
Tiesa, vakar pirmą kart bandžiau savo jogurto pasidaryt, nu ir šįryt viską išpyliau verysad.gif gerai nors kad iš litro tik bandžiau, paviršium tik plaukiojo kažkokios išrūgos į jogurtą panašios, po apačia skystas pienas... bet kitą savaitę bandysiu vėl g.gif


zirniukai bendrai organizmo buklei. kadangi matau akivaizdzius rezultatus, tai manau, kad svoris irgi pasitaisys smile.gif

kaip keista del jogurto... as is ukininku pieno darydavau ir man kuo puikiausias jogurtas gaudavosi... unsure.gif
Atsakyti
gal kuri lydėte sviestą ir mane pakonsultuosit smile.gif Dariau labai paprastai, lietuvišką variantą, koks buvo aprašytas žurnalo Green'as numeryje: pakaitinau, nugriebiau putas, palaukiau, kol pasidarė visai permatomas. Dabar klausimas: ar toks lydytas sviestas sustengsta? Man jisai vis dar teliuskuojasi ir tekstūra gavosi tokia grūdėta. Ar taip turi būti? g.gif
Atsakyti
As irgi bandziau pasidaryti jogurta is naturalaus kaimisko pieno su dobilu, bet teko ispilti litra pieno... schmoll.gif visai nesutrauke i jogurta, kazkas tikrai netiko, o is pirktinio gavosi.
Atsakyti
dėl jogurto iš kaimiško pieno, tai gal tiesiog Sauluže tau jis liesesnis pasitaikydavo? Ir gal normaliai iš jo gautųsi, jei būtų nuimta dalis grietinėlės?
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 11 18, 11:50)
gal kuri lydėte sviestą ir mane pakonsultuosit smile.gif Dariau labai paprastai, lietuvišką variantą, koks buvo aprašytas žurnalo Green'as numeryje: pakaitinau, nugriebiau putas, palaukiau, kol pasidarė visai permatomas. Dabar klausimas: ar toks lydytas sviestas sustengsta? Man jisai vis dar teliuskuojasi ir tekstūra gavosi tokia grūdėta. Ar taip turi būti?  g.gif


Laikant kambario temperatūroje visiškai nesustingsta, šaldytuve taip, grūdėta tekstūra normalu, viskas gerai su juo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Maria- @ 2009 11 18, 12:30)
Laikant kambario temperatūroje visiškai nesustingsta, šaldytuve taip, grūdėta tekstūra normalu, viskas gerai su juo smile.gif


ačiū, nuraminai 4u.gif Maniau, kad gal ne taip ką nors padariau doh.gif Šiaip skonis be galo patiko thumbup.gif Dėl jo ir keistą sviesto būvį galima kentėti biggrin.gif
Atsakyti