Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(*GREISI* @ 2008 12 16, 15:44)
Aš irgi pagal šį pirmą kartą gaminau,bet naudojau dobilą,o paskui savo turi,nereikia iš parduotuvės.

o is dobilo iseina geras raugas? Kazkada darydavau jogurtus, o paskui jau jie nebesigaudavo, nes neberasdavau parduotuvese "gyvo" jogurto pradziai...
Atsakyti
QUOTE(Krokokatinas @ 2008 12 16, 22:10)
o is dobilo iseina geras raugas? Kazkada darydavau jogurtus, o paskui jau jie nebesigaudavo, nes neberasdavau parduotuvese "gyvo" jogurto pradziai...


Užvakar pasidariau iš Dobilo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 12 17, 13:30)
Užvakar pasidariau iš Dobilo  thumbup.gif



ir aš dariau.. smile.gif puikiai gavosi... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(polonia @ 2008 12 12, 22:32)


Ir aš noriu jogurto pasidaryti. Tik kaip tą temperatūrą gerai pataikyt g.gif Taip ir darote kaip čia parašyta g.gif
Atsakyti
QUOTE(linarija @ 2008 12 17, 15:56)
Ir aš noriu jogurto pasidaryti. Tik kaip tą temperatūrą gerai pataikyt  g.gif Taip ir darote kaip čia parašyta  g.gif


Aš su termometru pamatavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linarija @ 2008 12 17, 16:56)
Ir aš noriu jogurto pasidaryti. Tik kaip tą temperatūrą gerai pataikyt  g.gif Taip ir darote kaip čia parašyta  g.gif

ten pat http://www.skaniai.l...minis-jogurtas/
komentaruose, sako, patikslina berods temperatura.
As su termometru matuoju( Senukuose pirkau, kai obuoliu sultis vakuoju, be jo neissiverciu).
Turi buti 43- 45 laipsniai.
Ir darau viska kaip recepte, tik pradzioje truputi vandens i puodo dugna ipilu( vos vos), uzverdu, o tada pilu jau piena. Kazkur buvau radus komentara, kad neprisvyla tada pienas.
Nu tikrai idealiai gaunasi, kerta visi, ausys linksta.
Gailiuosi, kad mazai trintu braskiu ir avieciu uzsisaldziau, nes pamaisau, kai nusibosta naturalus..
Dar, tiesa, kai palieku 7-8 valandom kambario temperaturoje, uzkloju ranksluosciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daydream: 18 gruodžio 2008 - 14:09
QUOTE(daydream @ 2008 12 18, 16:03)
Turi buti 43- 45 laipsniai.


O čia rašo, kad turi būt 30-40 laipsnių. g.gif Paskaičiau ir ano recepto komentarus. bigsmile.gif
Žodžiu pasidariau aš šitą jogurtą, reiks įsigyt patogų termometrą. Gerai ten visas procecas vyksta thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linarija: 18 gruodžio 2008 - 16:57
Vakar dariausi jogurtą iš Bios jogurto. smile.gif Pas mane jis toks tąsus gavosi. Kabini su šaukšteliu ir jis tysta, nepasisemia normaliai. Ar ir jums toks gaunasi?
Atsakyti
QUOTE(Tutsė @ 2008 12 19, 10:02)
Vakar dariausi jogurtą iš Bios jogurto.  smile.gif Pas mane jis toks tąsus gavosi. Kabini su šaukšteliu ir jis tysta, nepasisemia normaliai. Ar ir jums toks gaunasi?


Man gavosi tirštas, standus jogurtas lyg būtų su želatina, nors ten tik naminis pienukas ir Dobilas. Kitą kartą pavyks geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutsė @ 2008 12 19, 11:02)
Vakar dariausi jogurtą iš Bios jogurto.  smile.gif Pas mane jis toks tąsus gavosi. Kabini su šaukšteliu ir jis tysta, nepasisemia normaliai. Ar ir jums toks gaunasi?

Man atrodo, kad Bios jogurte yra priedu( zalatinos ar kazkokiu tirstikliu) todel ir nesigavo.
Pirkite naturalu jogurta be priedu( Dobila ar Danone), kur tik yra jogurto bakterijos ir nieko daugiau( jokiu E, tirstikliu, stabilizatoriu).
O temperatura pieno darau 43 laipsnius, kazkaip man labiausiai tinka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daydream: 19 gruodžio 2008 - 11:56
O pieną būtinai užvirinti. Aš dariau iš kaimiško, bet jo nevirinau, tik pašildžiau iki reikiamos temperatūros?
Atsakyti
QUOTE(Tutsė @ 2008 12 19, 13:32)
O pieną būtinai užvirinti.  Aš dariau iš kaimiško, bet jo nevirinau, tik pašildžiau iki reikiamos temperatūros?


man atrodo, kad nebūtina virinti. Užtenka pašildyti iki reikiamos temperatūros. smile.gif
Atsakyti