Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

Man nepavyko jogurtas verysad.gif . Pasildziau piena (namini) iki 37C ir idejau naturalaus dobilo jogurto. Issoreje sutirstejo mazdaug per 2cm (panasu, kad grietine nusistovejo), o apacioje visai skystas. Kad sutirstetu jau laukiu dvi paras, bet niekas netirsteja schmoll.gif

O ar Kaune yra tu bakteriju pirkti?
Atsakyti
QUOTE(katiniene-gerai @ 2009 05 14, 10:25)
taip taip. man dar kartais buna, kad jau kai vesinu, tai pamirstu ir per daug atvesta. tada is naujo sildau  lotuliukas.gif

ne pirmas ir ne paskutinis toks kartas ir man ax.gif

QUOTE(Llaume @ 2009 05 14, 18:56)
Pasildziau piena (namini) iki 37C ir idejau naturalaus dobilo jogurto.

dėl Kauno nežinau, reiktų pačiai ieškoti ar kaunietės gal kuri atsilieps smile.gif Manau, kad mažai pieną ei, ar ne iki 60 laipsnių reiktų? Kadangi termometro neturiu, matuoju temperatūrą mažuoju piršteliu - jis turi ištvert suskaičiuojant iki 15-os, tada ir bakterijoms bus pats tas 4u.gif
Atsakyti
o kur ta baltvita randasi? gal internetu galima užsisakyt tų bakterijų?
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2009 05 14, 19:56)
Man nepavyko jogurtas verysad.gif . Pasildziau piena (namini) iki 37C ir idejau naturalaus dobilo jogurto. Issoreje sutirstejo mazdaug per 2cm (panasu, kad grietine nusistovejo), o apacioje visai skystas. Kad sutirstetu jau laukiu dvi paras, bet niekas netirsteja schmoll.gif

Iš patirties galiu pasakyt, kad darant jogurtą iš naminio pieno geriausiai nugriebti grietinėlę. Ir šiaip rekomenduojama jį pavirinti. Kai darydavau su dobilu, geriausiai gaudavosi, kai pildavau jogurtą į 43-45 laipsnių pieną. Kai pyliau į 37 laipsnių - ir man gavosi labai skystas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2009 05 14, 20:56)

namini piena reiktu uzvirinti, o paskui atsaldyti iki 43-45 laipsniu temperaturos. pirktinio uzvirinti nebereikia, nes jis jau pasterizuotas smile.gif termometro as irgi neturiu ir darau taip, kaip Katutis drinks_cheers.gif merkiu pirsta ir skaiciuoju iki 10-15 smile.gif
va del Kauno tai nezinau...
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 05 14, 22:42)
o kur ta baltvita randasi? gal internetu galima užsisakyt tų bakterijų?

adresas: vytenio 50, vilnius. va cia: www.baltvita.lt
internetu, manau, neuzsakysi... nes ten net ne parduotuve tiesa sakant wink.gif kaip as supratau jie uzsiima didmenine prekyba gamintojams, bet parduoda ir siaip. net saskaita faktura israso biggrin.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz patarimus 4u.gif . Meginsiu gaminti dar karta bigsmile.gif
Atsakyti
parnese vyras tu YC-180. tikejaus ant pakelio kokios nors instrukcijos, bet deja...
tai dabar man pasakykit, kiek tu granuliu ant kokio pieno kiekio reikia deti?
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 05 20, 19:04)
parnese vyras tu YC-180. tikejaus ant pakelio kokios nors instrukcijos, bet deja...
tai dabar man pasakykit, kiek tu granuliu ant kokio pieno kiekio reikia deti?

technologe man sake, kad 1 litrui pieno reikia granulyciu "ant peilio galo". galima pasiskaiciuot. man gaunasi kazkur 13-15 granulyciu 4u.gif
Atsakyti
o isbandyta naminio majonezo recepteli, gal kas galetu paskelbti?
Dekavoju. 4u.gif

Papasakosiu savo patirit gaminant jogurtus:
1 litras paprasto pieno is pardes ir 250 gr. bet kokio jogurto su bakterijomis. Piena tik uzkaitinu, po to atvesinu iki 37 temp. (pirsta i puoda, jei suskaiciuoju iki 15 - tinka) ir idedu jogurta. Suvynioju puoda i ranksluosti ir nakciai i spintele. Rute jogurtas gatavas. Konsistencija tinkama, neprasoviau niekada. Priedai pagal pageidavima, mazoji megsta su smulkintais bananais. Mase i butilka ir i saldytuva.

Jei bijote, kad gali neiseiti, galite prideti ant krasciuko sauksto cukraus - sudaroma ideali terpe pieno bakterijoms daugintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 22 gegužės 2009 - 07:05
O giras ar kas darote? http://www.lietuvos....erimai/gira.htm
Pagaminau obuolių žiūrėsiu ar skanu.Medaus taip pat vakare padarysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 05 birželio 2009 - 13:10
QUOTE(minte_7 @ 2009 03 08, 22:16)
Vis tiek plakant grietinėlę, grietinės negausit. Ją reikia surauginti. Tiesiog jei pasterizuota - reikia kažko, kas pagreitintų rūgimo procesą. Sakykime iš parduotuvės pasterizuotą pieną įmanoma surauginti, jei tą pieną palieki kambario temp, įpylus truputį kefyro ar rūgpienio, taip ir su grietinėle. Reikia pabandyti- gal rūgpienio įpilti. Tik kiek girdėjau užsieny pieno neįmanoma surauginti. Nors pas mus LT taip pat, jei nusiperki pieno kurio galiojimo laikas apie pusė metų - taip pat nesurauginsi g.gif .

Tikrai įmanoma smile.gif . Gyvenu ne LT, o natūralų parduotuvinį pieną rauginu puikiausiai. Ir varškę pasidarau pati smile.gif

QUOTE(minte_7 @ 2009 03 12, 13:13)
Pasidalinsiu kaip mes pakeičiame parduotuvėje pirktą dešrą į kai ką kita.
Kaip žinote į dešras deda priedus E252, E251 ir dar keletą -nebeprisimenu numerių. Jie leidžiami higienistų ir atseit nekenksmingi, jei to gaminio nekaitini, t.y. neapdoroji aukštesne temp. Priedai įeina beveik į visus gaminius:virtas dešreles, medžiotojų, kuriuos vienaip ar kitaip žmonės kaitina. Tad mūsų šeima atsisakė visų dešrų. Dabar mes perkame turguje kiaulienos išpjovą ( tai tokie siauri liesi gabalėliai). Ją aš pasūdau, papipirinu, uždedu česnakų ir maltų ožragės sėklų, įtrinu ir palaikau šaldytuve 3 paras. Po to pririšu ant virvelės ir džiovinu 7-10 dienų. Džiovinti galima pakabinus prie radiatoriaus, tačiau ant vamzdžio, kad prie paties kaitintuvo nesiliestų. Aš džiovinu katilinėje, kadangi ten šilčiau nei namie. ir štai tau puikiausias mėsos gaminys ant sumuštinių. Vienas dalykas nerūkytas, skrandžiui svekiau, antras dalykas - neuždėjai jokių E tai jų ir nevalgysi.
Rekomenduoju išbandyti, po to tikrai nebesinorės jokių dešrų.

O mėsa nepasidaro kieta? . Tik kažin kambario temperatūroje pavyktų (turiu omeny kad ne prie radiatoriaus,o tiesiog šiaip kambaryje, kur maždaug apie 25 šilumos yra)? g.gif

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 18, 12:34)
Zinot, kai sita dalyka pasakiau draugei, dirbanciai Pieno zvaigzdese, tai ji tiek supyko, kad sako, jog zmones prisigalvoja nesamoniu tokiu dideliu, kad paskui kaip pletkais tiki visais doh.gif Jooo, tik pardaveja ir zinanti, kaip tas pienas pagamintas ir is ko irnesakyk.gif 
O del ilgo galiojimo laiko-paskaitykit apie pasterizavima, kai tas ilgo galiojimo pienas buna staigiai virinimas iki 140 laipsniu, zuva viskas. Zuva ir bakterijos, zuva ir vitaminai, bet iki milteliu dar toli grazu... Tiesiog bevertis pienas... Bet pienas.
Jei manim netikit-bandykit is miltelinio pieno(misiniu vaikams) pasidaryti jogurta ir pabandykit is to pirktinio pakly pasidaryti. Mat kiek as bandziau surauginti miltelini-nu man neisejo(vaikui norejau) schmoll.gif

O zodis NATURALUS reiskia tai, kad neseparuotas, nenuimtas riebumas, kad paliktas naturalus 3,5-4 procentu riebumas. Mat gal pastebejot, jog pardavineja ir 1 procento, ir 2,5, ir 3,2 procentu piena, va ten nenaturalus, o jau separuotas. drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif . Kadangi gyvenu ne LT, tai pas mus parduotuvėse pilna miltelinio pieno. Ir laikomas jis ne šaldytuvuose, o paprasčiausiai parduotuvėje lentynose. Galiojimas labai ilgas. Pasirinkimas tokio pieno didžiulis, bet tai ne pienas, o pieno gėrimas doh.gif . O vat nemiltelinis pienas laikomas tik šaldytuvuose. Yra natūralaus, yra pusiau riebaus, yra nuriebinto. Dėl ilgo galiojimo... Draugė yra pasakojusi kaip gaminamas pienas Mū. Tam tikra technologija, leidžianti išsaugoti šiam pienui tokį galiojimo laiką. Ir pienas Mū tikrai labai geras, be jokių ten prikištų priedų, kaip kai kas galvoja.

QUOTE(ei tu @ 2009 03 30, 20:30)
aha  drinks_cheers.gif
Aš irgi čia radau ,kad ekologiškas jogurtas - su E  doh.gif

Kažkas pasakojo, kad tyrė parsineštą produkciją iš ekologiškų turgelių - dalis buvo nepakankamai ekologiški pagal kažkokius standartus  doh.gif

Geriausia buvo, kai visi auginosi maistą sau  lotuliukas.gif  Ramu  lotuliukas.gif  bet vis tiek į nenorėčiau atsidurti tokiuose laikuose  lotuliukas.gif

Draugės dėdė turi registruotą ekologišką ūkį. Tai pasakojo draugė kaip jis tame ūkyje ekologiškus agurkus augina. Tręšia tai Dieve padėk doh.gif . Sakau, tai kaip iš jo tas daržoves priima, kaip sertifikatą išduoda? blink.gif . Juokiasi draugė - pinigai visur savo darbą padaro doh.gif . Vat tau ir ekologija blink.gif
Atsakyti
merginos ,o jūs turite sodus užmiestyje?Juk taip pigiau būtų,negu pirkti velnias žinai ką ir už didelę kainą?
Atsakyti