Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

Spalvų receptai

Ochra tonai
4 pilni puodeliai (suslėgti) raudonojo svogūno lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Priklausomai nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko spalva bus nuo šviesiai iki tamsiai raudonos. Kadangi neturėjau tiek raudonų lukštų, teko maišyti su kitais, tai kiaušiniai gavosi rudi.

Auksinė
Įdėkite 2-3 šaukštelį ciberžolės (kurkumos) į karštą vandenį arba pavirkite (jei norite intensyvesnės spalvos). Rezultatas puikus.

Rožinė
Pamirkykite kietai virtus kiaušinius spanguolių arba burokėlių sultyse. Mirkiau per naktį burokėlių sultyse - rezultatas 0. Nepasiteisino šitas būdas.
Violetinė
Į karštą vandenį sudėkite žibučių žiedus ir mirkykite per naktį. Jei norite šviesiai violetinės spalvos, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Nebandžiau.

Mėlyna
Dvi susmulkintos galvos (16 puodelių) raudonojo kopūsto, 2 litrai vandens ir 6 šaukštai balto acto. Mirkykite per naktį, jei norite ryškiai mėlynos spalvos.
Žalia
Į violetinės spalvos mišinį įdėkite šaukštelį sodos arba virkite kiaušinius su špinatais.
Šviesiai violetinė
Mirkykite kieti virtus kiaušinius vynuogių sultyse.
Pastelinės spalvos
Jei norite šviesiai rožinių ir melsvų spalvų, patrinkite kiaušinių lukštus mėlynėmis ir spanguolėmis.
Smėlio (rusvai-gelsva)
4 suslėgti puodeliai geltonų svogūnų lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Spalvos intensyvumas priklauso nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko.
Šitų nebandžiau.
Ruda
Virkite kiaušinius 1 litre kavos. Įspūdžio nedaranti spalva schmoll.gif
Atsakyti
mielos mamytes, turiu klausimeli del jogurto gaminimo. kaip manote, jei pienas is ukininku jau pasterizuotas, tai gal uztenka pasildyti iki 37-43 laipsniu ir deti jogurta? ar vistiek reik uzvirint, o tada palaukt kol atves? juk sterizavimas ir yra kazkoks pakaitinimas g.gif
Atsakyti
Spalvų receptai

Ochra tonai
4 pilni puodeliai (suslėgti) raudonojo svogūno lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Priklausomai nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko spalva bus nuo šviesiai iki tamsiai raudonos.  Aš maišiau raudonų svogūnų lukštus su rudais, tai gavau ir rudų, ir raudonų kiaušinių

Violetinė
Į karštą vandenį sudėkite žibučių žiedus ir mirkykite per naktį. Jei norite šviesiai violetinės spalvos, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Sugadinau krūvą žibuoklių. Jas užvirusi vandenį mirkiau parą, po to šiame virale įpylus actą viriau  kiaušinius. Nors vanduo buvo violetinis, visgi rezultatas absoliučiai nulinis - kiaušiniai liko baltut baltutėliai. Taigi pagailėlite gėlių.
Ruda
Virkite kiaušinius 1 litre kavos. Spalva gavosi identiška rudo lukšto kiaušiniams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMarija: 13 balandžio 2009 - 17:30
Aš kelias valandas mirkiau burokėlių sultyse. Gavosi rudi kiaušinių lukštai ir ružavas baltymas doh.gif Bet kadangi buvau apdėjusi žibuoklėmis ir svogūnų lukštais, tai gal ir neblogai atrodė. Visgi tikėjausi kažko kito verysad.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu jogurto gamybos su Baltvitos bakterijomis ypatumais:
pirmiausia - įsigyti paprasta, Vytenio 50, dar pasiskambinau iš anksto, tik gerai kai žinojau kokių noriu, nes aptarnavo buhalterė, o apie technologijas ir t.t. ji neišmano, klausė kokių noriu konkrečiai. Žodžiu pirkau YC-180, pakiukas kainuoja virš 27 Lt, jo užtenka pasak technologės 200-250 litrų.
Bandžiau kol kas tik su pirktiniu pienu: pieną užviriau, truputį paviriau, atšaldžiau iki reikiamos temperatūros, įdėjau 15 granulių (jos nemažos, galima suskaičiuoti) ir palikau nakčiai šiltai. Gavosi tikrai labai tirštas jogurtas, tokio dar nebuvau pasigaminusi, net ir pirkusi bigsmile.gif manau pilnai užtenka 10-12 granulių litrui pieno, ir tai bus tirštas. Iš Dobilo jogurto toks niekada nesigavo bigsmile.gif
Ir apsimoka, net skaičiuojant kad iš pakiuko pagaminsiu ~100 litrų, tai vienam litrui iki 30 cnt bigsmile.gif
Pradarytas bakterijas reikia laikyti šaldymo kameroj, galioja iki pusės metų, bet geriau išnaudoti per 3-4 mėn. 4u.gif
Atsakyti
sveikos, as irgi vis galvoju iki Baltvitos nusigaut. bet ten ju tinklapy tai nera konkreciu pavadinu (net jusu jau mineto YC-180) ar as nemoku ieskot? man labai noretusi probiotiku i jogurta pridet: Lactobacillus ir Bifidobacterium (nes problemos su zarnunu) blush2.gif kazi tas YC-180 priskirtas prie jogurtu ar prie probiotiku? galvoju gal galima maisyt keliu rusiu raugus?
Atsakyti
QUOTE(katiniene-gerai @ 2009 05 12, 11:32)
sveikos, as irgi vis galvoju iki Baltvitos nusigaut. bet ten ju tinklapy tai nera konkreciu pavadinu (net jusu jau mineto YC-180) ar as nemoku ieskot? man labai noretusi probiotiku i jogurta pridet: Lactobacillus ir Bifidobacterium (nes problemos su zarnunu) blush2.gif kazi tas YC-180 priskirtas prie jogurtu ar prie probiotiku? galvoju gal galima maisyt keliu rusiu raugus?


labai geras maisto papildas su gerosiom bakerijom Lepicol - zarnyno problemom tvarkyti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 05 12, 14:43)
labai geras maisto papildas su gerosiom bakerijom Lepicol - zarnyno problemom tvarkyti.  ax.gif


buvau isbandzius keliu rusiu maisto priedus, bet veikia kazkaip tik tol, kol naudoju (ir tai nevisada doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(katiniene-gerai @ 2009 05 12, 10:32)
kazi tas YC-180 priskirtas prie jogurtu ar prie probiotiku?


kai pirmą kartą buvau užklydusi į Baltvitą ir pasiklydau, nučiuožiau ne pas buhalteres, o į pačią įmonę. Tikrai ten dirba nemažai žmonių, neabejoju, kad ir išgalinčių paaiškinti, kas tai yra YC-180, pasiskambink wink.gif

aš jas pirkau todėl, kad SuperMamoj paskaičiau, jog iš jų pats skaniausias jogurtas gaunasi bigsmile.gif Jau keturis pakelius šitų bakterijų esu iš Baltvitos nupirkusi ir ateityje matyt pirksiu wink.gif
Atsakyti
noriu pritarti Rkatyte thumbup.gif nusipirkau tokias pat bakterijas ir tikrai thumbup.gif man pasiseke bendraut ne su buhaltere, bet su technologe, tai uzklausiau ar yra kokio raugo su bifido bakterijom. sake, kad buvo, bet kadangi gerokai brangesnis, tai nebuvo paklausus ir dabar nebent tik specialiai uzsakyt gali (bet uztai tureciau pirkt ne viena pakiuka, o visa deze, t.y. 10 (turbut uztektu man 5 metams ir galiojimas baigtus doh.gif )). o su YC-180 gavos labai skanus jogurtas wub.gif anksciau darydavau su paprastu jogurtu, tai gerokai prastesnis iseidavo (toks kaip rugpienis gabalais susokdavo), o sitas vientisas ir labai skanus wub.gif
beje, del pieno paruosimo: jo nereikia uzvirinti 4u.gif as irgi anksciau uzvirindavau, paskui saldydavau, bet technologe pasake, kad sitaip daryt reikia tik jei gaminiesi jogurta su naminiu pienu, o parduotuvinis jau yra pasterizuotas, todel uzvirinimas nereikalingas. tai si karta tik pasildziau piena, idejau gal kokiu 13 tu granulyciu ir viskas gavos labai gerai ax.gif
Atsakyti
man kartais taip nutinka, kad perkaitinu, nes pieną pastatau ant labai mažos ugnies ir pasimiršta doh.gif Pravėsinu paskui, sudedu šitas bakterijas ir gaunasi vistiek labai gerai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 05 14, 11:39)
man kartais taip nutinka, kad perkaitinu, nes pieną pastatau ant labai mažos ugnies ir pasimiršta  doh.gif Pravėsinu paskui, sudedu šitas bakterijas ir gaunasi vistiek labai gerai wink.gif

taip taip. man dar kartais buna, kad jau kai vesinu, tai pamirstu ir per daug atvesta. tada is naujo sildau lotuliukas.gif
Atsakyti