Spalvų receptai
Ochra tonai
4 pilni puodeliai (suslėgti) raudonojo svogūno lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Priklausomai nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko spalva bus nuo šviesiai iki tamsiai raudonos. Kadangi neturėjau tiek raudonų lukštų, teko maišyti su kitais, tai kiaušiniai gavosi rudi.
Auksinė
Įdėkite 2-3 šaukštelį ciberžolės (kurkumos) į karštą vandenį arba pavirkite (jei norite intensyvesnės spalvos). Rezultatas puikus.
Rožinė
Pamirkykite kietai virtus kiaušinius spanguolių arba burokėlių sultyse. Mirkiau per naktį burokėlių sultyse - rezultatas 0. Nepasiteisino šitas būdas.
Violetinė
Į karštą vandenį sudėkite žibučių žiedus ir mirkykite per naktį. Jei norite šviesiai violetinės spalvos, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Nebandžiau.
Mėlyna
Dvi susmulkintos galvos (16 puodelių) raudonojo kopūsto, 2 litrai vandens ir 6 šaukštai balto acto. Mirkykite per naktį, jei norite ryškiai mėlynos spalvos.
Žalia
Į violetinės spalvos mišinį įdėkite šaukštelį sodos arba virkite kiaušinius su špinatais.
Šviesiai violetinė
Mirkykite kieti virtus kiaušinius vynuogių sultyse.
Pastelinės spalvos
Jei norite šviesiai rožinių ir melsvų spalvų, patrinkite kiaušinių lukštus mėlynėmis ir spanguolėmis.
Smėlio (rusvai-gelsva)
4 suslėgti puodeliai geltonų svogūnų lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Spalvos intensyvumas priklauso nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko.
Šitų nebandžiau.
Ruda
Virkite kiaušinius 1 litre kavos. Įspūdžio nedaranti spalva
mielos mamytes, turiu klausimeli del jogurto gaminimo. kaip manote, jei pienas is ukininku jau pasterizuotas, tai gal uztenka pasildyti iki 37-43 laipsniu ir deti jogurta? ar vistiek reik uzvirint, o tada palaukt kol atves? juk sterizavimas ir yra kazkoks pakaitinimas
Spalvų receptai
Ochra tonai
4 pilni puodeliai (suslėgti) raudonojo svogūno lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Priklausomai nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko spalva bus nuo šviesiai iki tamsiai raudonos. Aš maišiau raudonų svogūnų lukštus su rudais, tai gavau ir rudų, ir raudonų kiaušinių
Violetinė
Į karštą vandenį sudėkite žibučių žiedus ir mirkykite per naktį. Jei norite šviesiai violetinės spalvos, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Sugadinau krūvą žibuoklių. Jas užvirusi vandenį mirkiau parą, po to šiame virale įpylus actą viriau kiaušinius. Nors vanduo buvo violetinis, visgi rezultatas absoliučiai nulinis - kiaušiniai liko baltut baltutėliai. Taigi pagailėlite gėlių.
Ruda
Virkite kiaušinius 1 litre kavos. Spalva gavosi identiška rudo lukšto kiaušiniams.
Ochra tonai
4 pilni puodeliai (suslėgti) raudonojo svogūno lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Priklausomai nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko spalva bus nuo šviesiai iki tamsiai raudonos. Aš maišiau raudonų svogūnų lukštus su rudais, tai gavau ir rudų, ir raudonų kiaušinių
Violetinė
Į karštą vandenį sudėkite žibučių žiedus ir mirkykite per naktį. Jei norite šviesiai violetinės spalvos, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Sugadinau krūvą žibuoklių. Jas užvirusi vandenį mirkiau parą, po to šiame virale įpylus actą viriau kiaušinius. Nors vanduo buvo violetinis, visgi rezultatas absoliučiai nulinis - kiaušiniai liko baltut baltutėliai. Taigi pagailėlite gėlių.
Ruda
Virkite kiaušinius 1 litre kavos. Spalva gavosi identiška rudo lukšto kiaušiniams.
Pasidalinsiu jogurto gamybos su Baltvitos bakterijomis ypatumais:
pirmiausia - įsigyti paprasta, Vytenio 50, dar pasiskambinau iš anksto, tik gerai kai žinojau kokių noriu, nes aptarnavo buhalterė, o apie technologijas ir t.t. ji neišmano, klausė kokių noriu konkrečiai. Žodžiu pirkau YC-180, pakiukas kainuoja virš 27 Lt, jo užtenka pasak technologės 200-250 litrų.
Bandžiau kol kas tik su pirktiniu pienu: pieną užviriau, truputį paviriau, atšaldžiau iki reikiamos temperatūros, įdėjau 15 granulių (jos nemažos, galima suskaičiuoti) ir palikau nakčiai šiltai. Gavosi tikrai labai tirštas jogurtas, tokio dar nebuvau pasigaminusi, net ir pirkusi manau pilnai užtenka 10-12 granulių litrui pieno, ir tai bus tirštas. Iš Dobilo jogurto toks niekada nesigavo
Ir apsimoka, net skaičiuojant kad iš pakiuko pagaminsiu ~100 litrų, tai vienam litrui iki 30 cnt
Pradarytas bakterijas reikia laikyti šaldymo kameroj, galioja iki pusės metų, bet geriau išnaudoti per 3-4 mėn.
pirmiausia - įsigyti paprasta, Vytenio 50, dar pasiskambinau iš anksto, tik gerai kai žinojau kokių noriu, nes aptarnavo buhalterė, o apie technologijas ir t.t. ji neišmano, klausė kokių noriu konkrečiai. Žodžiu pirkau YC-180, pakiukas kainuoja virš 27 Lt, jo užtenka pasak technologės 200-250 litrų.
Bandžiau kol kas tik su pirktiniu pienu: pieną užviriau, truputį paviriau, atšaldžiau iki reikiamos temperatūros, įdėjau 15 granulių (jos nemažos, galima suskaičiuoti) ir palikau nakčiai šiltai. Gavosi tikrai labai tirštas jogurtas, tokio dar nebuvau pasigaminusi, net ir pirkusi manau pilnai užtenka 10-12 granulių litrui pieno, ir tai bus tirštas. Iš Dobilo jogurto toks niekada nesigavo
Ir apsimoka, net skaičiuojant kad iš pakiuko pagaminsiu ~100 litrų, tai vienam litrui iki 30 cnt
Pradarytas bakterijas reikia laikyti šaldymo kameroj, galioja iki pusės metų, bet geriau išnaudoti per 3-4 mėn.
sveikos, as irgi vis galvoju iki Baltvitos nusigaut. bet ten ju tinklapy tai nera konkreciu pavadinu (net jusu jau mineto YC-180) ar as nemoku ieskot? man labai noretusi probiotiku i jogurta pridet: Lactobacillus ir Bifidobacterium (nes problemos su zarnunu) kazi tas YC-180 priskirtas prie jogurtu ar prie probiotiku? galvoju gal galima maisyt keliu rusiu raugus?
QUOTE(katiniene-gerai @ 2009 05 12, 11:32)
sveikos, as irgi vis galvoju iki Baltvitos nusigaut. bet ten ju tinklapy tai nera konkreciu pavadinu (net jusu jau mineto YC-180) ar as nemoku ieskot? man labai noretusi probiotiku i jogurta pridet: Lactobacillus ir Bifidobacterium (nes problemos su zarnunu) kazi tas YC-180 priskirtas prie jogurtu ar prie probiotiku? galvoju gal galima maisyt keliu rusiu raugus?
labai geras maisto papildas su gerosiom bakerijom Lepicol - zarnyno problemom tvarkyti.
QUOTE(truth @ 2009 05 12, 14:43)
labai geras maisto papildas su gerosiom bakerijom Lepicol - zarnyno problemom tvarkyti.
buvau isbandzius keliu rusiu maisto priedus, bet veikia kazkaip tik tol, kol naudoju (ir tai nevisada )
QUOTE(katiniene-gerai @ 2009 05 12, 10:32)
kazi tas YC-180 priskirtas prie jogurtu ar prie probiotiku?
kai pirmą kartą buvau užklydusi į Baltvitą ir pasiklydau, nučiuožiau ne pas buhalteres, o į pačią įmonę. Tikrai ten dirba nemažai žmonių, neabejoju, kad ir išgalinčių paaiškinti, kas tai yra YC-180, pasiskambink
aš jas pirkau todėl, kad SuperMamoj paskaičiau, jog iš jų pats skaniausias jogurtas gaunasi Jau keturis pakelius šitų bakterijų esu iš Baltvitos nupirkusi ir ateityje matyt pirksiu
noriu pritarti Rkatyte nusipirkau tokias pat bakterijas ir tikrai man pasiseke bendraut ne su buhaltere, bet su technologe, tai uzklausiau ar yra kokio raugo su bifido bakterijom. sake, kad buvo, bet kadangi gerokai brangesnis, tai nebuvo paklausus ir dabar nebent tik specialiai uzsakyt gali (bet uztai tureciau pirkt ne viena pakiuka, o visa deze, t.y. 10 (turbut uztektu man 5 metams ir galiojimas baigtus )). o su YC-180 gavos labai skanus jogurtas anksciau darydavau su paprastu jogurtu, tai gerokai prastesnis iseidavo (toks kaip rugpienis gabalais susokdavo), o sitas vientisas ir labai skanus
beje, del pieno paruosimo: jo nereikia uzvirinti as irgi anksciau uzvirindavau, paskui saldydavau, bet technologe pasake, kad sitaip daryt reikia tik jei gaminiesi jogurta su naminiu pienu, o parduotuvinis jau yra pasterizuotas, todel uzvirinimas nereikalingas. tai si karta tik pasildziau piena, idejau gal kokiu 13 tu granulyciu ir viskas gavos labai gerai
beje, del pieno paruosimo: jo nereikia uzvirinti as irgi anksciau uzvirindavau, paskui saldydavau, bet technologe pasake, kad sitaip daryt reikia tik jei gaminiesi jogurta su naminiu pienu, o parduotuvinis jau yra pasterizuotas, todel uzvirinimas nereikalingas. tai si karta tik pasildziau piena, idejau gal kokiu 13 tu granulyciu ir viskas gavos labai gerai
man kartais taip nutinka, kad perkaitinu, nes pieną pastatau ant labai mažos ugnies ir pasimiršta Pravėsinu paskui, sudedu šitas bakterijas ir gaunasi vistiek labai gerai
QUOTE(katutis @ 2009 05 14, 11:39)
man kartais taip nutinka, kad perkaitinu, nes pieną pastatau ant labai mažos ugnies ir pasimiršta Pravėsinu paskui, sudedu šitas bakterijas ir gaunasi vistiek labai gerai
taip taip. man dar kartais buna, kad jau kai vesinu, tai pamirstu ir per daug atvesta. tada is naujo sildau