Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

Na ir fainą temutę atradau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 03 22, 16:41)
Grįšiu prie kiaušinių dažymo  ax.gif

jau ne vienerius metus eksperimentuoju su natūraliais dažais. Bandysiu ir šiemet. Man gražiausi kiaušiniai gaunasi, kai juos apdėlioju per naktį pamirkytais svogūno lukštais (ne visą kiaušinį, turi likti ir baltų lopų), apvynioju siūlu, kad nenukristų lukštai ir verdu su žolėm.kol kas gražiausi buvo virti kelias dienas pamirkytose dilgėlėse. Bet va atkapsčiau kokių "receptų" - šiemet bandysiu kitus atspalvius:
O čia apie amrginimą vašku šiek tiek. Jei jau bandyt, tai reikia dabar rūpintis:

Visur rašo, kad norint gauti intensyvensnę dažomų kiaušinių spalvą, reikia žalius kiaušinius virti tose žolėse. Rašo virti apie 30 min. ir iligiau g.gif . Tai tiek laiko ir virti kiaušinius? Ar nuo to netaps jų trynys pamėlęs? Ar nesuskils? Ir ar verdant žolėse kiaušinius apie 8 min. spalva gausis? Konkrečiai mane domina virimas dilgelėse, žibutėse, kavoje, tai ir bijau, kad pavirus kiaušinius 8 min. jie ir liks beveik bespalviais. Ir ar reikia į tas žoles verdant įpilti acto?
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 04 06, 11:06)
Visur rašo, kad norint gauti intensyvensnę dažomų kiaušinių spalvą, reikia žalius kiaušinius virti tose žolėse. Rašo virti apie 30 min. ir iligiau g.gif . Tai tiek laiko ir virti kiaušinius? Ar nuo to netaps jų trynys pamėlęs? Ar nesuskils? Ir ar verdant žolėse kiaušinius apie 8 min. spalva gausis? Konkrečiai mane domina virimas dilgelėse, žibutėse, kavoje, tai ir bijau, kad pavirus kiaušinius 8 min. jie ir liks beveik bespalviais. Ir ar reikia į tas žoles verdant įpilti acto?

Man irgi tas virimas 30min. atrodo įtartinas g.gif Kai pernai dažiau dilgėlėmis, tai dariau taip, dilgėles pavirinau ir dar palikau porai dienų balkone. O tada viriau tose dilgėlėse kiaušinius 10 min. ir dar palikau juos pusvalandžiui ten pamirkti. Gal galima ir ilgiau po to pamirkyti - šiemet pabandysiu. Acto pyliau šaukštą. Nuo dilgėlių spalva graži gavosi, ne pati blyškiausia. Aišku, ne tokia žalia, kaip sintetinių dažų, bet man graži.
Atsakyti
sveikos Mamytes, gal galetumete uzpildyti sias anketas ekologijos tematika? Busiu labai Jums dekinga! wink.gif

http://www.apklausa....rm=18691&lang=0
http://www.apklausa....rm=18692&lang=0
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 03 30, 11:17)
prekybcentriuose ne per šventes net šviežių mielių nebūna, ką jau kalbėti apie bakterijas jogurtui... Jų yra Vilniuje, Baltvitoje, kuri apskritai dirba tik darbo dienomis ir tik iki 17-os val. sad.gif Arba teks pačiai važiuoti, arba prašyti pažįstamų, kad parvežtų smile.gif
pakonsultuokite, gal kam yra taip nutikę  4u.gif Man niekaip nepavyksta pagaminti jogurto iš kaimiško pieno, pirkto ūkininkų turgeliuose sad.gif Arba nesurūgsta, arba pusiau surūgsta, ant viršaus užsideda toks į rudumą sluoksnis sad.gif

jau 4 litrus pieno išpyliau  doh.gif Tuo tarpu iš parduotuvinio Dobilo pasidaro kuo geriausiai smile.gif

O man gaunasi su kaimišku pienu ax.gif gaminu su Dobilo jogurtu, vakar gaminau jau iš savos gamybos jogurto su kaimišku pienu - gavosi ir toks tirštas, nes pavirinau ilgiau,o ir pienas gerokai riebesnis už pirktinį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgiedra @ 2009 04 01, 17:40)
Na ir fainą temutę atradau thumbup.gif

AHA thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2009 04 07, 20:39)
O man gaunasi su kaimišku pienu  ax.gif 

techninis klausimas - o grietinę prieš darydama jogurtą nugriebi? 4u.gif
Atsakyti
Kaip tik į Velykų temą: puikiausias majonezas: du tryniai ir stiklinė aliejaus. Dėl paskaninimo galima dėti citrinos sulčių, garstyčių, acto, druskos, cukraus, pipirų. Visa paslaptis tame, kad reikia sumaišyti viską, išskyrus aliejų, paskui aliejų pilti kuo mažesne srovele, ir stipriai plakti blenderiu. Rankiniu būdu būtų sunkoka... Gaunasi puikios konsistencijos, labai gero skonio produktas, ilgai išsilaiko. Man dar skaniau už pirktinį Hellman's thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukugelele @ 2009 04 08, 22:39)
Kaip tik į Velykų temą: puikiausias majonezas: du tryniai ir stiklinė aliejaus.

Tikrai bandysiu pagal šį receptuką 4u.gif ir dar labai noriu česnakinį majonezą pabandyti, manau tik česnako išspausto įdėti g.gif tikiuosi pavyks.
Atsakyti
QUOTE(ariadnė @ 2009 04 08, 22:45)
Tikrai bandysiu pagal šį receptuką  4u.gif ir dar labai noriu česnakinį majonezą pabandyti, manau tik česnako išspausto įdėti  g.gif tikiuosi pavyks.

Dar galima dėti krapų, grietinės ir jogurto - gausis remoulado padažas
Atsakyti
QUOTE(Laukugelele @ 2009 04 08, 22:39)
Kaip tik į Velykų temą: puikiausias majonezas: du tryniai ir stiklinė aliejaus. Dėl paskaninimo galima dėti citrinos sulčių, garstyčių, acto, druskos, cukraus, pipirų. Visa paslaptis tame, kad reikia sumaišyti viską, išskyrus aliejų, paskui aliejų pilti kuo mažesne srovele, ir stipriai plakti blenderiu. Rankiniu būdu būtų sunkoka... Gaunasi puikios konsistencijos, labai gero skonio produktas, ilgai išsilaiko. Man dar skaniau už pirktinį Hellman's  thumbup.gif

Na šiandiena išbandžiau šį majonezą ir deja, jis man nelabai. Lyg ir būtų skanus, ir konsistencija gera, bet labai jau riebus, riebalai tiesiog jaučiasi. Beje, aliejaus aš dėjau perpus mažiau (nežinau kokio riebumo būtų jeigu būčiau dėjusi visą stiklinę). O gal blogai padariau, kad pyliau alyvuogių aliejų? Gal jis tą riebumą nerealų sutiekė g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 04 06, 12:06)

Kiaušinių pusė valandos tai tikrai nereikia virti. Bent jau mes kai dažome, tai visada acto įpilam. Tik va su žolėm dažyti, tai nebandėm blush2.gif
Atsakyti