Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(klomba @ 2009 03 30, 13:59)
Man tie ekologiski maisto produktai is viso daug abejoniu kelia. Kazkaip pas mus ekologiskas ir sveikas nelabai suderintos savokos. Paskaitau kokios ekologiskos duonos sudeti, tai tik tiek kad miltai ekologiski, bet vis tiek visokiu priedu prideta, arba ekologiskas jogurtas, atseit is ekologisko pieno, bet pilna zelatinos pektino tirstikliu visokiu kitokiu E. Kartais geriau perku neekologiska bet kad kuo maziau priedu butu.

aha drinks_cheers.gif
Aš irgi čia radau ,kad ekologiškas jogurtas - su E doh.gif

Kažkas pasakojo, kad tyrė parsineštą produkciją iš ekologiškų turgelių - dalis buvo nepakankamai ekologiški pagal kažkokius standartus doh.gif

Geriausia buvo, kai visi auginosi maistą sau lotuliukas.gif Ramu lotuliukas.gif bet vis tiek į nenorėčiau atsidurti tokiuose laikuose lotuliukas.gif
Atsakyti


KLAUSIMAS: kur dėti išrūgas, išmesti jau labai neekologiška... Jos skanios gerti kol šiltos, bet tiek daug nesuvartosi unsure.gif
[/quote]

Iš išrūgų gaunasi nuostabus gėrimėlis, dar vadinamas pienišku šampanu. Jis saldus, su gaziuku, gaivus ir su laipsniais, įtariu kokiais net 4-5 thumbup.gif.Man primena girą, tik pieniškas. Vyras mano net dreba, kaip nori jo. Kažkada nupirkau turgely 8 litrus, tai per 3 dienas nebeliko. Ir virškinimui labai gerai, seniau gydė išrūgomis. Gaila receptėlio neturiu. Gal kas žinot receptą? Neturėtų būt sudėtinga.
Atsakyti
QUOTE(minte_7 @ 2009 03 30, 11:39)
Gaminuos jogurtą iš kaimiško pieno. Pastebėjau tokį dalyką - kai į pieną įpilu "Dobilo" , surūgsta normaliai, o kai bandau jau pasigaminto jogurto pasilikti ir jį panaudoju sekantį kartą gaminant jogurtą, gaunasi prasčiau. Nelabai rūgsta.


man įdomu, kodėl nelabai rūgsta g.gif Kaip tik natūralus pienas turi gerai rūgti, bet net ir bakterijos su tuo nesusitvarko sad.gif

mano du eksperimentai patyrė fiasko, o tiek prisiskaičiusi, koks iš kaimiško pieno gaunasi skanus jogurtas doh.gif

QUOTE(klomba @ 2009 03 30, 11:59)
Paskaitau kokios ekologiskos duonos sudeti, tai tik tiek kad miltai ekologiski, bet vis tiek visokiu priedu prideta, arba ekologiskas jogurtas, atseit is ekologisko pieno, bet pilna zelatinos pektino tirstikliu visokiu kitokiu E.


tam ir akys, kad etiketes skaitytumėm biggrin.gif

QUOTE(Laukugelele @ 2009 03 30, 21:22)
Iš išrūgų gaunasi nuostabus gėrimėlis, dar vadinamas pienišku šampanu.


tokio net negirdėjusi blink.gif Įmeskit receptą, jeigu kuri rasit 4u.gif

Papildyta:
pati radau, iš Sintagmos blink.gif tinklapio:

Pieno "šampanas"

12 l virinto vandens
8 l lieso pieno išrūgų
84 g šviežių mielių
1,5 kg tamsiai rudo cukraus
razinos

Vandenį užvirinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Į molinį ar nerūdijančio plieno indą supilti vandenį ir kambario temperatūros išrūgas. Kartu supilti ir cukrų. Pamaišyti, kad cukrus ištirptų.
Mieles sutrupinti ir suberti į drungną vandens ir išrūgų mišinį. Mielės turi tuojau pakilti.
Indą pridengti ir palaikyti apie 10-12 valandų.
Atsiradusias tamsias putas nugriebti. Per retesnę medžiagą ar specialiu popieriumi perfiltruoti.
Taip paruoštą skystį supilti į švariai paruoštus butelius. Į kiekvieną butelį įdėti po 2-3 šviežias razinas ir kamščiu užkimšti.
Laikyti vėsioje vietoje.
Atsakyti
O kur patarsite kakava pirkti? kad butu galima vaikui duoti, nes tos parduotuvese itariu labai jau ne kokios......

Dekui 4u.gif

http://www.ethicalsu...coa/organic.htm

Kazi is tu kuria geriausia rinktis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabanne: 31 kovo 2009 - 08:47
QUOTE(katutis @ 2009 03 30, 11:17)
prekybcentriuose ne per šventes net šviežių mielių nebūna, ką jau kalbėti apie bakterijas jogurtui... Jų yra Vilniuje, Baltvitoje, kuri apskritai dirba tik darbo dienomis ir tik iki 17-os val. sad.gif Arba teks pačiai važiuoti, arba prašyti pažįstamų, kad parvežtų smile.gif
pakonsultuokite, gal kam yra taip nutikę  4u.gif Man niekaip nepavyksta pagaminti jogurto iš kaimiško pieno, pirkto ūkininkų turgeliuose sad.gif Arba nesurūgsta, arba pusiau surūgsta, ant viršaus užsideda toks į rudumą sluoksnis sad.gif

jau 4 litrus pieno išpyliau  doh.gif Tuo tarpu iš parduotuvinio Dobilo pasidaro kuo geriausiai smile.gif

Aš pastebėjau, kad geriau surūgsta pienas kai nupilu nuo viršaus grietinėlę. Kuo kruopščiau tai padarau, tuo tirštesnis jogurtas gaunasi. Ir dar pastebėjau, kad jį ilgiau reikia palaikyt kambario temperatūroj. Aš laikau apie 18 valandų ir tik tada dedu į šaldytuvą 4u.gif
Atsakyti
Gal kas parasytumete, kurias butent bakterijas Baltvitoj perkate, niekur dabar nerandu, kur buvo parasyta, aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(an angel @ 2009 03 31, 08:57)
Aš pastebėjau, kad geriau surūgsta pienas kai nupilu nuo viršaus grietinėlę.


tai gal štai kur atsakymas g.gif Nors po to, kai teko 4 litrus pieno išpilti, mano apetitas eksperimentams yra gerokai apslopęs sad.gif

aš dedu bakterijas rūgimui, tai užtenka kokių 5 valandų arba kad pastovėtų puodas šiltai per naktį (čia jei prieš einant miegoti tik pieną užkaičiu) ax.gif

QUOTE(daivaja @ 2009 03 31, 10:03)
Gal kas parasytumete, kurias butent bakterijas Baltvitoj perkate, niekur dabar nerandu, kur buvo parasyta, aciu smile.gif


YC-180 4u.gif
Atsakyti
Aš taip pat bandžiau jogurtą daryti ir gavosi tikrai skanus, dariau su paprastu parduotuvėje pirktu pienu thumbup.gif . Džiaugiuosi atradusi šią temą 4u.gif .
Dabar sekantis bandymas bus pasigaminti namuose savo majonezą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabanne @ 2009 03 31, 08:43)
O kur patarsite kakava pirkti? kad butu galima vaikui duoti, nes tos parduotuvese itariu labai jau ne kokios......

Dekui  4u.gif

http://www.ethicalsu...coa/organic.htm

Kazi is tu kuria geriausia rinktis  g.gif

aš pirkau ekolgišką NATURATA kakavą. labai skani thumbup.gif ir sudėtis nebloga: nerafinuotas cukranendrių cukrus (iš sertifikuotų ekologinių ūkių), stiprus kakavos ekstraktas, kalio karbonatas kaip rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. turi ekoženklą BIO
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 03 31, 15:50)
aš pirkau ekolgišką NATURATA kakavą. labai skani  thumbup.gif ir sudėtis nebloga: nerafinuotas cukranendrių cukrus (iš sertifikuotų ekologinių ūkių), stiprus kakavos ekstraktas, kalio karbonatas kaip rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. turi ekoženklą BIO


o kur pirkai? kiek kainavo?
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 03 30, 12:59)
Man tie ekologiski maisto produktai is viso daug abejoniu kelia. Kazkaip pas mus ekologiskas ir sveikas nelabai suderintos savokos. Paskaitau kokios ekologiskos duonos sudeti, tai tik tiek kad miltai ekologiski, bet vis tiek visokiu priedu prideta, arba ekologiskas jogurtas, atseit is ekologisko pieno, bet pilna zelatinos pektino tirstikliu visokiu kitokiu E. Kartais geriau perku neekologiska bet kad kuo maziau priedu butu.

Na ne visų E reikia bijoti. Pvz. E300 yra askorbo rūgštis arba kitaip vitaminas C. Arba E162 - betaninas- natūralūs maisto dažai gaminami iš burokėlių.mirksiukas.gif Netgi natūralus produktai turi savyje kai kurių E. Todėl siūlau pirmiausiai pasidomėti,ką kuris E reiškia, kurių reiktų vengti. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabanne @ 2009 03 31, 16:42)
o kur pirkai? kiek kainavo?

aš tai ekoparduotuvėlėj mažeikiuos pirkau, nebeatsimenu jau kainos blush2.gif (šiaip nebrangiai buvo). manau kad būtų ir HOLOS parduotuvėj vln, užupyje, ir stepono g. 6 (nes jie daug ką iš NATURATOS turi)
Atsakyti