QUOTE(minte_7 @ 2009 03 30, 11:39)
Gaminuos jogurtą iš kaimiško pieno. Pastebėjau tokį dalyką - kai į pieną įpilu "Dobilo" , surūgsta normaliai, o kai bandau jau pasigaminto jogurto pasilikti ir jį panaudoju sekantį kartą gaminant jogurtą, gaunasi prasčiau. Nelabai rūgsta.
man įdomu, kodėl nelabai rūgsta
Kaip tik natūralus pienas turi gerai rūgti, bet net ir bakterijos su tuo nesusitvarko
mano du eksperimentai patyrė fiasko, o tiek prisiskaičiusi, koks iš kaimiško pieno gaunasi skanus jogurtas
QUOTE(klomba @ 2009 03 30, 11:59)
Paskaitau kokios ekologiskos duonos sudeti, tai tik tiek kad miltai ekologiski, bet vis tiek visokiu priedu prideta, arba ekologiskas jogurtas, atseit is ekologisko pieno, bet pilna zelatinos pektino tirstikliu visokiu kitokiu E.
tam ir akys, kad etiketes skaitytumėm
QUOTE(Laukugelele @ 2009 03 30, 21:22)
Iš išrūgų gaunasi nuostabus gėrimėlis, dar vadinamas pienišku šampanu.
tokio net negirdėjusi
Įmeskit receptą, jeigu kuri rasit
Papildyta:
pati radau, iš Sintagmos
tinklapio:
Pieno "šampanas"
12 l virinto vandens
8 l lieso pieno išrūgų
84 g šviežių mielių
1,5 kg tamsiai rudo cukraus
razinos
Vandenį užvirinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Į molinį ar nerūdijančio plieno indą supilti vandenį ir kambario temperatūros išrūgas. Kartu supilti ir cukrų. Pamaišyti, kad cukrus ištirptų.
Mieles sutrupinti ir suberti į drungną vandens ir išrūgų mišinį. Mielės turi tuojau pakilti.
Indą pridengti ir palaikyti apie 10-12 valandų.
Atsiradusias tamsias putas nugriebti. Per retesnę medžiagą ar specialiu popieriumi perfiltruoti.
Taip paruoštą skystį supilti į švariai paruoštus butelius. Į kiekvieną butelį įdėti po 2-3 šviežias razinas ir kamščiu užkimšti.
Laikyti vėsioje vietoje.