QUOTE(minte_7 @ 2009 03 16, 11:15)
Taip, kad geriam pieno miltelius su vandeniu mes tai sužinojome prieš metus firminėje Žemaitijos pieno parduotuvėje. Sakė, kad kur parašytta "natūralus" - tai ten pienas. Bet kita vertus pieno pakelis - "Natūralus" - galiojimo laikas
iki 2009 11 11. Neįsivaizduoju koks pienas be kokių nors priedų tiek galėtų galioti.
Išvada- geriausia pirkti pas ūkininkus. Žinoma, geriau kad tas ūkininkas būtų sažiningas. Nesumaišytų pieno pvz vakarinio melžimo su rytiniu (tokiu atveju greičiau sugyžta).
Mes jau metai kaip perkame iš ūkininkų. Labai patenkinti.
Zinot, kai sita dalyka pasakiau draugei, dirbanciai Pieno zvaigzdese, tai ji tiek supyko, kad sako, jog zmones prisigalvoja nesamoniu tokiu dideliu, kad paskui kaip pletkais tiki visais
Jooo, tik pardaveja ir zinanti, kaip tas pienas pagamintas ir is ko
O del ilgo galiojimo laiko-paskaitykit apie pasterizavima, kai tas ilgo galiojimo pienas buna staigiai virinimas iki 140 laipsniu, zuva viskas. Zuva ir bakterijos, zuva ir vitaminai, bet iki milteliu dar toli grazu... Tiesiog bevertis pienas... Bet pienas.
Jei manim netikit-bandykit is miltelinio pieno(misiniu vaikams) pasidaryti jogurta ir pabandykit is to pirktinio pakly pasidaryti. Mat kiek as bandziau surauginti miltelini-nu man neisejo(vaikui norejau)
O zodis NATURALUS reiskia tai, kad neseparuotas, nenuimtas riebumas, kad paliktas naturalus 3,5-4 procentu riebumas. Mat gal pastebejot, jog pardavineja ir 1 procento, ir 2,5, ir 3,2 procentu piena, va ten nenaturalus, o jau separuotas.