Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(Magira @ 2009 03 15, 13:04)
Saunuole.As siandien viriau ryzius pries tai pakepinau juos tame sviesta (kur maniau nesigavo)-skonis nepakrtajomas ir birus tokoie LIUKS.

mano šeima jau nebenori kruopų košių su pienu - tik su ghi mirksiukas.gif
Atsakyti
Magira, o ar gavosi is grietineles grietines pasidaryti?
Atsakyti
QUOTE(ei tu @ 2009 03 14, 23:58)
Aš dar žinau tokį nugirstą faktą, kad, jei ant pieno pakelio parašyta "natūralus pienas", tai tada jis yra pienas, o plius minus kiti pienai - tai pagaminti iš miltelių...


Vakar per kažkurią rusų TV buvo reportažas apie pakelinio pieno kokybę, vaikas trukdė žiūrėti, tai ne viską mačiau, bet supratau, kad didžioji dauguma parduotuvėse parduodamo pieno gaminama iš miltelių - žodžiu ne pienas, o pieno gėrimas blink.gif į riebesnį pieną 3,2% buvo įmaišytą kažko riebumui padidinti g.gif
žodžiu pasibaisėjau, o pienas pakeliuose kaip pas mus parduotuvėse, jau nusprendėm su vyru ieškosim ūkininkų iš kurių pirksim pieną tiesiogiai, nes gerti pieno gėrimo kažkaip nesinori g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2009 03 15, 21:43)
Vakar per kažkurią rusų TV buvo reportažas apie pakelinio pieno kokybę, vaikas trukdė žiūrėti, tai ne viską mačiau, bet supratau, kad didžioji dauguma parduotuvėse parduodamo pieno gaminama iš miltelių - žodžiu ne pienas, o pieno gėrimas  blink.gif  į riebesnį pieną 3,2% buvo įmaišytą kažko riebumui padidinti  g.gif
žodžiu pasibaisėjau, o pienas pakeliuose kaip pas mus parduotuvėse, jau nusprendėm su vyru ieškosim ūkininkų iš kurių pirksim pieną tiesiogiai, nes gerti pieno gėrimo kažkaip nesinori  g.gif

Taip, kad geriam pieno miltelius su vandeniu mes tai sužinojome prieš metus firminėje Žemaitijos pieno parduotuvėje. Sakė, kad kur parašytta "natūralus" - tai ten pienas. Bet kita vertus pieno pakelis - "Natūralus" - galiojimo laikas
iki 2009 11 11. Neįsivaizduoju koks pienas be kokių nors priedų tiek galėtų galioti.
Išvada- geriausia pirkti pas ūkininkus. Žinoma, geriau kad tas ūkininkas būtų sažiningas. Nesumaišytų pieno pvz vakarinio melžimo su rytiniu (tokiu atveju greičiau sugyžta).
Mes jau metai kaip perkame iš ūkininkų. Labai patenkinti. thumbup.gif
Atsakyti
Valgiau šiandien savo pasigamintą jogurtą. Labai patiko. Jaučiu dažnai gaminsiu.
Vakar buvo skystokas, bet iš tiesų per naktį šaldytuve sutirštėjo. Gavosi tokios konsistencijos kaip "Dobilas", o skonis geresnis.
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2009 03 15, 22:43)
Vakar per kažkurią rusų TV buvo reportažas apie pakelinio pieno kokybę, vaikas trukdė žiūrėti, tai ne viską mačiau, bet supratau, kad didžioji dauguma parduotuvėse parduodamo pieno gaminama iš miltelių - žodžiu ne pienas, o pieno gėrimas  blink.gif  į riebesnį pieną 3,2% buvo įmaišytą kažko riebumui padidinti  g.gif
žodžiu pasibaisėjau, o pienas pakeliuose kaip pas mus parduotuvėse, jau nusprendėm su vyru ieškosim ūkininkų iš kurių pirksim pieną tiesiogiai, nes gerti pieno gėrimo kažkaip nesinori  g.gif

kažkaip į galvą šovė - o, kažin, dabar yra parduodamas 1,5 L. talpos "Ekologiškas pienas". Neparašyta, kad natūralus. Tai ką? Irgi iš miltelių g.gif ??
lotuliukas.gif
Tikriausiai, ekologiškų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ei tu @ 2009 03 16, 15:56)
kažkaip į galvą šovė - o, kažin, dabar yra parduodamas 1,5 L. talpos "Ekologiškas pienas". Neparašyta, kad natūralus. Tai ką? Irgi iš miltelių  g.gif ?? 
lotuliukas.gif
Tikriausiai, ekologiškų  lotuliukas.gif


Kažkaip aš to pieno nebematau parduotuvėse g.gif Ar čia mūsų kaime juo nebeprekiauja?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 03 16, 17:16)
Kažkaip aš to pieno nebematau parduotuvėse  g.gif  Ar čia mūsų kaime juo nebeprekiauja?


Va va...etiketė "ekologiškas" dingo, bet aš vis tiek perku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(minte_7 @ 2009 03 16, 11:15)
Taip, kad geriam pieno miltelius su vandeniu mes tai sužinojome prieš metus firminėje Žemaitijos pieno parduotuvėje. Sakė, kad kur parašytta "natūralus" - tai ten pienas. Bet kita vertus pieno pakelis - "Natūralus" - galiojimo laikas
iki 2009 11 11. Neįsivaizduoju koks pienas be kokių nors priedų tiek galėtų galioti.
Išvada- geriausia pirkti pas ūkininkus. Žinoma, geriau kad tas ūkininkas būtų sažiningas. Nesumaišytų pieno pvz vakarinio melžimo su rytiniu (tokiu atveju greičiau sugyžta).
Mes jau metai kaip perkame iš ūkininkų. Labai patenkinti.  thumbup.gif


Tai čia ne tik Žemaitijos, bet visų pieninių pienas toks: iš miltelių ir vandens? blink.gif
Atsakyti
O tai kaip tada suprast, kad ant Dobilo pieno užrašyt "Ekologiškas geriamas pienas" g.gif tai jis iš ekologiškų miltelių ar kokį galą g.gif beje, pasigendu ten EkoAgros ženklo, yra vienas Europos sąjungos ir kitas Lietuvos žemės ūkis berods g.gif
Atsakyti
QUOTE(minte_7 @ 2009 03 16, 11:15)
Taip, kad geriam pieno miltelius su vandeniu mes tai sužinojome prieš metus firminėje Žemaitijos pieno parduotuvėje. Sakė, kad kur parašytta "natūralus" - tai ten pienas. Bet kita vertus pieno pakelis - "Natūralus" - galiojimo laikas
iki 2009 11 11. Neįsivaizduoju koks pienas be kokių nors priedų tiek galėtų galioti.
Išvada- geriausia pirkti pas ūkininkus. Žinoma, geriau kad tas ūkininkas būtų sažiningas. Nesumaišytų pieno pvz vakarinio melžimo su rytiniu (tokiu atveju greičiau sugyžta).
Mes jau metai kaip perkame iš ūkininkų. Labai patenkinti.  thumbup.gif

Zinot, kai sita dalyka pasakiau draugei, dirbanciai Pieno zvaigzdese, tai ji tiek supyko, kad sako, jog zmones prisigalvoja nesamoniu tokiu dideliu, kad paskui kaip pletkais tiki visais doh.gif Jooo, tik pardaveja ir zinanti, kaip tas pienas pagamintas ir is ko irnesakyk.gif
O del ilgo galiojimo laiko-paskaitykit apie pasterizavima, kai tas ilgo galiojimo pienas buna staigiai virinimas iki 140 laipsniu, zuva viskas. Zuva ir bakterijos, zuva ir vitaminai, bet iki milteliu dar toli grazu... Tiesiog bevertis pienas... Bet pienas.
Jei manim netikit-bandykit is miltelinio pieno(misiniu vaikams) pasidaryti jogurta ir pabandykit is to pirktinio pakly pasidaryti. Mat kiek as bandziau surauginti miltelini-nu man neisejo(vaikui norejau) schmoll.gif

O zodis NATURALUS reiskia tai, kad neseparuotas, nenuimtas riebumas, kad paliktas naturalus 3,5-4 procentu riebumas. Mat gal pastebejot, jog pardavineja ir 1 procento, ir 2,5, ir 3,2 procentu piena, va ten nenaturalus, o jau separuotas. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 18, 13:34)
Zinot, kai sita dalyka pasakiau draugei, dirbanciai Pieno zvaigzdese, tai ji tiek supyko, kad sako, jog zmones prisigalvoja nesamoniu tokiu dideliu, kad paskui kaip pletkais tiki visais doh.gif Jooo, tik pardaveja ir zinanti, kaip tas pienas pagamintas ir is ko irnesakyk.gif 
O del ilgo galiojimo laiko-paskaitykit apie pasterizavima, kai tas ilgo galiojimo pienas buna staigiai virinimas iki 140 laipsniu, zuva viskas. Zuva ir bakterijos, zuva ir vitaminai, bet iki milteliu dar toli grazu... Tiesiog bevertis pienas... Bet pienas.
Jei manim netikit-bandykit is miltelinio pieno(misiniu vaikams) pasidaryti jogurta ir pabandykit is to pirktinio pakly pasidaryti. Mat kiek as bandziau surauginti miltelini-nu man neisejo(vaikui norejau) schmoll.gif

O zodis NATURALUS reiskia tai, kad neseparuotas, nenuimtas riebumas, kad paliktas naturalus 3,5-4 procentu riebumas. Mat gal pastebejot, jog pardavineja ir 1 procento, ir 2,5, ir 3,2 procentu piena, va ten nenaturalus, o jau separuotas. drinks_cheers.gif


Esu gaminusi jogurtą iš pirktinio pieno, praktiškai visada gavosi (nesigavo manau dėl mano kaltės porą kartų), šiandien gaminu iš naminio pieno, žiūrėsim, jei patiks, visada gaminsiu iš naminio, nes jau suradom patikimus ūkininkus iš kurių pirksim thumbup.gif

Atsakyti