Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(Vilmuutee @ 2009 03 12, 12:51)
Mano teta beveik viska gamina namuose: duona kepa,ruko desras,desreles. Joms perka is ukininko kiaule,jokiu mesu ir maximos ir panasiai. Turi karve,tai va is jos ir grietine,sviestas,varske. Arbatos is zoleliu. Kiausiniai tiesiai is vistos. Turbut viskas ka ji perka parduptuveje is maisto produktu tai miltai,cukrus,kruopos. Bet man toks maistas neskanus,nezinau tokie kotletai is naminio farso isvis burnoje veliasi..  essen.gif


Čia jau gal jums priklausomybė prie E621 lotuliukas.gif nėra skonio stipriklio ir neskanu lotuliukas.gif .
Atsakyti
Tai as taip pat galvoju,kur E tu pilna tai skanu,o kur sveikas produktas tai net skonio nepajauciu doh.gif
Atsakyti
ar bandėte ghi gaminti iš pirktinio 82 proc. sviesto, tarkim, "Smetoniško"?
Atsakyti
QUOTE(minte_7 @ 2009 03 12, 12:13)
Dabar mes perkame turguje kiaulienos išpjovą ( tai tokie siauri liesi gabalėliai). Ją aš pasūdau, papipirinu, uždedu česnakų ir maltų ožragės sėklų, įtrinu ir palaikau šaldytuve 3 paras. Po to pririšu ant virvelės ir džiovinu 7-10 dienų. Džiovinti galima pakabinus prie radiatoriaus, tačiau ant vamzdžio, kad prie paties kaitintuvo nesiliestų. Aš džiovinu katilinėje, kadangi ten šilčiau nei namie. ir štai tau puikiausias mėsos gaminys ant sumuštinių. Vienas dalykas nerūkytas, skrandžiui svekiau, antras dalykas - neuždėjai jokių E tai jų ir nevalgysi.
Rekomenduoju išbandyti, po to tikrai nebesinorės jokių dešrų.

Kazkada bandem namie prie radiatoriaus taip vytint- pasvinko mesa unsure.gif taip ir nesupratau, gal kaitros maza buvo? g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
atklydau cia pas Jus su tokiu klausimeliu, ar naminis jogurtas iseina tik su naminiu pienu? Bandziau daryti is parduotuves, bet man jis nesutirstejo, liko pienas , su jogurto skoniu.... ar kazka padariau netaip ar paprasciausiai su pirktiniu neiseina? ax.gif

Aciu uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(Fiolita @ 2009 03 14, 16:31)
Kazkada bandem namie prie radiatoriaus taip vytint- pasvinko mesa  unsure.gif  taip ir nesupratau, gal kaitros maza buvo?  g.gif

Kaitros tikrai negali būti mažai, ji gi neturi svilti, o turi tik džiūti. Kaip rašiau, mes džioviname katilinėje, kurioje pastoviai oras ventiliuojamas, olaidė atvira.
Gal bandėte vytinti karbonadą? Jis už išpjovą yra 4-5 kart storesnis tad ir vytinti reikia daug ilgiau. Kitas dalykas mėsa turi būti kokias 3 dienas pamarinuota, o ne iškart kabinama. Ožragės sėklos (maltos, kurių aš dedu) stabdo pelėsio formavimąsi.
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2009 03 14, 15:41)
ar bandėte ghi gaminti iš pirktinio 82 proc. sviesto, tarkim, "Smetoniško"?

Aš dariau iš pirktinio "Rokiškio" sviesto 82%, gavosi labai gerai. Atšalęs sukietėjo.
Atsakyti
QUOTE(juodukeee @ 2009 03 14, 17:04)
Sveikos 4u.gif 
atklydau cia pas Jus su tokiu klausimeliu, ar naminis jogurtas iseina tik su naminiu pienu? Bandziau daryti is parduotuves, bet man jis nesutirstejo, liko pienas , su jogurto skoniu.... ar kazka padariau netaip ar paprasciausiai su pirktiniu neiseina? ax.gif

Aciu uz atsakymus

tikrai iseina, esu ne karta dariusiu, ismeginti yra pienas MU ir zemaitijos pienukas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juodukeee @ 2009 03 14, 17:04)
Sveikos 4u.gif 
atklydau cia pas Jus su tokiu klausimeliu, ar naminis jogurtas iseina tik su naminiu pienu? Bandziau daryti is parduotuves, bet man jis nesutirstejo, liko pienas , su jogurto skoniu.... ar kazka padariau netaip ar paprasciausiai su pirktiniu neiseina? ax.gif

Aciu uz atsakymus


Kol kas tik su pirktiniu darau, perku neilgo galiojimo, kelių pavadinimų esu bandžiusi, visada gavosi ax.gif mano jie gal skystoki pirmą dieną, antrą dieną jau palaikius šaldytuve būna tirštesni ir skanesni bigsmile.gif
Turbūt arba temperatūra pieno buvo ne ta, reikia jogurtą įmaišyti esant 37-43. Arba jogurto arba bakterijų daugiau reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(juodukeee @ 2009 03 14, 18:04)
Sveikos 4u.gif 
atklydau cia pas Jus su tokiu klausimeliu, ar naminis jogurtas iseina tik su naminiu pienu? Bandziau daryti is parduotuves, bet man jis nesutirstejo, liko pienas , su jogurto skoniu.... ar kazka padariau netaip ar paprasciausiai su pirktiniu neiseina? ax.gif

Aciu uz atsakymus

Aš dar žinau tokį nugirstą faktą, kad, jei ant pieno pakelio parašyta "natūralus pienas", tai tada jis yra pienas, o plius minus kiti pienai - tai pagaminti iš miltelių...
Atsakyti
QUOTE(minte_7 @ 2009 03 14, 16:52)
Aš dariau iš pirktinio "Rokiškio" sviesto 82%, gavosi labai gerai. Atšalęs sukietėjo.

pabandžiau iš "Smetoniško" - pavyko: gintarinis, kvepiantis...
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2009 03 15, 00:28)
pabandžiau iš "Smetoniško" - pavyko: gintarinis, kvepiantis...

Puiku.

Vakar pirmą kartą dariau jogurtą. Kol kas dar skystas, gal šiek tiek tirštesnis už pieną. Tur būt reikia ilgiau palaikyti. O po to į šaldytuvą. Kažkas rašė, kad šaldytuve dar sutirštėja.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2009 03 14, 22:28)
pabandžiau iš "Smetoniško" - pavyko: gintarinis, kvepiantis...

Saunuole.As siandien viriau ryzius pries tai pakepinau juos tame sviesta (kur maniau nesigavo)-skonis nepakrtajomas ir birus tokoie LIUKS.
Atsakyti