Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(san @ 2009 03 08, 18:23)
parduotuvinės grietinėlės nesurauginsi normaliai, nes ji pasterizuota.
na nebent galima bandyt įdėjus truputį grietinės ar rūgpienio, t.y. "užnešus" pieno rūgimo bakterijų.

o šiaip tai, aišku, galima tortams kremą analogišką ir iš grietinėlės daryti. tik skonis vis tik bus kitoks nei iš grietinės.

Aš perku pieną iš ūkininkų. Vieną kartą savaitėje jie važiuodami prekiauti į turgų man užvbeža tiesiai į namus ( labai tuo klausimu pasisekė). Kadangi jie atveža šviežią pieną, ryte melžtą, dar šiltą - jis būna neseperuotas. Supilsčiusi į stiklainius, aš parą palaikau šaldytuve, tuomet labai ryškiai matosi pagal spalvą stiklainyje pienas ir grietinėlė (ji nusistovi viršuje) Kadangi separatoriaus neturiu, aš tą grietinėlę atsargiai nusigriebiu. Taip iš 6 litrų pieno nugriebiu 0,5 L grietinėlės, kurią palieku kambario temp., tačiau negalima aklinai uždaryti dangteliu - įgauna karstelėjusį skonį. Po paros ar pusantros, kai grietinėlė sutirštėja, įdedu įšaldytuvą - tai jau yra grietinė.
O dėl torto kremo - jei kam įdomu - labai skanu grietinėle paplakti kartu įbėrus varškės , truputį cukraus (tai pagal skonį kas kaip mėgsta). Jei biskvitų pertepimams tinka toks, o jei platesnį torto sluoksnį formuojans, reikia pridėti truputį želatinos. Kremas nuostabus!
Atsakyti
Moterys jeigu as gaudziau namini piena ,tai zinoma gaudziau ir namine grietine,bet kad as ne lietuvoj.O cia tik jogurtai tokiu grietiniu kaip pas mus nera.del to ir klausiau ar imanoma is grietineles padaryti grietine zinoma is pirktines ir su 36% riebumo.Atsiprasau ,kad jums nepasisakiau is kart. blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Magira @ 2009 03 08, 22:17)
Moterys jeigu as gaudziau namini piena ,tai zinoma gaudziau ir namine grietine,bet kad as ne lietuvoj.O cia tik jogurtai tokiu grietiniu kaip pas mus nera.del to ir klausiau ar imanoma is grietineles padaryti grietine zinoma is pirktines ir su 36% riebumo.Atsiprasau ,kad jums nepasisakiau is kart. blush2.gif  doh.gif

Vis tiek plakant grietinėlę, grietinės negausit. Ją reikia surauginti. Tiesiog jei pasterizuota - reikia kažko, kas pagreitintų rūgimo procesą. Sakykime iš parduotuvės pasterizuotą pieną įmanoma surauginti, jei tą pieną palieki kambario temp, įpylus truputį kefyro ar rūgpienio, taip ir su grietinėle. Reikia pabandyti- gal rūgpienio įpilti. Tik kiek girdėjau užsieny pieno neįmanoma surauginti. Nors pas mus LT taip pat, jei nusiperki pieno kurio galiojimo laikas apie pusė metų - taip pat nesurauginsi g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minte_7: 08 kovo 2009 - 22:18
Nors su pieno produktais mums lietuvoj geriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 03 08, 21:23)
Nors su pieno produktais mums lietuvoj geriau  biggrin.gif

Ir ne tik su pieno produktais verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Magira @ 2009 03 08, 22:17)
Moterys jeigu as gaudziau namini piena ,tai zinoma gaudziau ir namine grietine,bet kad as ne lietuvoj.O cia tik jogurtai tokiu grietiniu kaip pas mus nera.del to ir klausiau ar imanoma is grietineles padaryti grietine zinoma is pirktines ir su 36% riebumo.Atsiprasau ,kad jums nepasisakiau is kart. blush2.gif  doh.gif


Mano mama, kai noredavo greiciau surauginti grietine, i grietinele idedavo truputi citrinos rugsteles ir sukdavo su sauksteliu, kol sutirstedavo. Nezinau kaip su ta pirktine, bet pabandyti galima. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatelem @ 2009 03 09, 20:48)
Mano mama, kai noredavo greiciau surauginti grietine, i grietinele idedavo truputi citrinos rugsteles ir sukdavo su sauksteliu, kol sutirstedavo. Nezinau kaip su ta pirktine, bet pabandyti galima.  smile.gif

Aciu tau ir visoms kitoms 4u.gif .Bandysiu sukti ,o rezultata parasysiu veliau. smile.gif
Atsakyti
galvojau, į kurią čia temą tiktų rašyt, ir niekaip nesugalvojau. todėl bandau čia:
kaip, mamytės ketinat ekologiškai margint kiaušinius per velykas? ar vienintelė išeitis - svogūnų lukštai? gal žinot, kaip natūraliom priemonėm išgaut kokių linksmesnių spalvų?
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 03 10, 17:36)
galvojau, į kurią čia temą tiktų rašyt, ir niekaip nesugalvojau. todėl bandau čia:
kaip, mamytės ketinat ekologiškai margint kiaušinius per velykas? ar vienintelė išeitis - svogūnų lukštai? gal žinot, kaip natūraliom priemonėm išgaut kokių linksmesnių spalvų?


ąžuolo žievė tinka smile.gif
Papildyta:
o čia radau smile.gif

Dažai iš gamtos
Greitai ir lengvai valgyti skirtus kiaušinius nudažysite augaliniais dažais: svogūnų lukštais, visada žaliuojančiais iš po sniego parautais bruknių lapais, žolių stiebeliais, samanomis. Arba tiesiog šieno kuokštu: džiovintų žolelių rinkinys gali būti labai įvairus (dobilai, kiti pievų žolynai ir pan.). Kiaušiniai nusidažo žalsvai, tabako spalva, įvairiausiais geltonais atspalviais. Dažymo principas toks pats, kaip ir svogūnų lukštais: į puodą pridedama daug žolyčių, šieno pabirų ir viskas pavirinama. Kiaušiniai gali būti dedami tiesiai į nuovirą arba apraišiojami, pavyzdžiui, svogūnų lukštais (suteiks raudonesnių atspalvių). Kas ir kaip dažo: jeigu augalas turi dažomųjų medžiagų, dažo visos jo dalys, bet stipriau šaknys bei žiedai. Gerai dažo kai kurių augalų sėklos, konkorėžiai (pvz., juodalksnių, alksnių), žievė (ąžuolo), be to, graikiniai riešutai ar augalai, turintys daug tanino (pvz., arbatžolės dažo tamsiomis spalvomis). Šlamučiai nudažys ryškiai geltonai, šaltekšniai - gelsvai, o nuo rykštenių kiaušinių lukštas įgaus garstyčių atspalvį. Meškauogės dažo ryškiai žaliais atspalviais, kaip bruknės, o kinrožė (dažas nepatvarus) lukštui suteiks melsvumo. Augalų dažomąsias medžiagas galima sutvirtinti valgomąja druska.
Atsakyti
Mano teta beveik viska gamina namuose: duona kepa,ruko desras,desreles. Joms perka is ukininko kiaule,jokiu mesu ir maximos ir panasiai. Turi karve,tai va is jos ir grietine,sviestas,varske. Arbatos is zoleliu. Kiausiniai tiesiai is vistos. Turbut viskas ka ji perka parduptuveje is maisto produktu tai miltai,cukrus,kruopos. Bet man toks maistas neskanus,nezinau tokie kotletai is naminio farso isvis burnoje veliasi.. essen.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu kaip mes pakeičiame parduotuvėje pirktą dešrą į kai ką kita.
Kaip žinote į dešras deda priedus E252, E251 ir dar keletą -nebeprisimenu numerių. Jie leidžiami higienistų ir atseit nekenksmingi, jei to gaminio nekaitini, t.y. neapdoroji aukštesne temp. Priedai įeina beveik į visus gaminius:virtas dešreles, medžiotojų, kuriuos vienaip ar kitaip žmonės kaitina. Tad mūsų šeima atsisakė visų dešrų. Dabar mes perkame turguje kiaulienos išpjovą ( tai tokie siauri liesi gabalėliai). Ją aš pasūdau, papipirinu, uždedu česnakų ir maltų ožragės sėklų, įtrinu ir palaikau šaldytuve 3 paras. Po to pririšu ant virvelės ir džiovinu 7-10 dienų. Džiovinti galima pakabinus prie radiatoriaus, tačiau ant vamzdžio, kad prie paties kaitintuvo nesiliestų. Aš džiovinu katilinėje, kadangi ten šilčiau nei namie. ir štai tau puikiausias mėsos gaminys ant sumuštinių. Vienas dalykas nerūkytas, skrandžiui svekiau, antras dalykas - neuždėjai jokių E tai jų ir nevalgysi.
Rekomenduoju išbandyti, po to tikrai nebesinorės jokių dešrų.
Atsakyti
QUOTE(Vilmuutee @ 2009 03 12, 13:51)
Mano teta beveik viska gamina namuose: duona kepa,ruko desras,desreles. Joms perka is ukininko kiaule,jokiu mesu ir maximos ir panasiai. Turi karve,tai va is jos ir grietine,sviestas,varske. Arbatos is zoleliu. Kiausiniai tiesiai is vistos. Turbut viskas ka ji perka parduptuveje is maisto produktu tai miltai,cukrus,kruopos. Bet man toks maistas neskanus,nezinau tokie kotletai is naminio farso isvis burnoje veliasi..  essen.gif

tai čia viskas nuo šeimininkės ir receptų priklauso,ką deda į tuos kotletus.Kartą ir mane kaimynė pavaišino savo kotletukais- tik viena mėsa ir iš prieskonių tik druskos įdėjus doh.gif vos prarijau doh.gif Aš kai kepu,dedu kiaušinių,manų kruopų,morką įtarkuoju,krakmolo, česnako,svogūno,pipirų,lauro lapų...
O šiandien vyras turėtų parvežti rugių,jau tiek nusibodo ta pirktinė duona,nerandu nei vienos skanios.Turim malūną,rupiai sumalsim ir bandysiu kept.Receptą pasakys mama,ji anksčiau kepdavo,visai kitokia duona būdavo,nei parduotuvėj. Parduotuvėse tik pavadinimas "naminė",skonis visai ne toks unsure.gif Ir bus ne tik kad sveikas,natūralus produktas,bet ir labai nebrangu.1 kg grūdų kainuoja 60 ct,o juk iš 1 kg grūdų tikrai daugiau nei 1 kg duonos išeina thumbup.gif
Atsakyti