QUOTE(san @ 2009 03 08, 18:23)
parduotuvinės grietinėlės nesurauginsi normaliai, nes ji pasterizuota.
na nebent galima bandyt įdėjus truputį grietinės ar rūgpienio, t.y. "užnešus" pieno rūgimo bakterijų.
o šiaip tai, aišku, galima tortams kremą analogišką ir iš grietinėlės daryti. tik skonis vis tik bus kitoks nei iš grietinės.
na nebent galima bandyt įdėjus truputį grietinės ar rūgpienio, t.y. "užnešus" pieno rūgimo bakterijų.
o šiaip tai, aišku, galima tortams kremą analogišką ir iš grietinėlės daryti. tik skonis vis tik bus kitoks nei iš grietinės.
Aš perku pieną iš ūkininkų. Vieną kartą savaitėje jie važiuodami prekiauti į turgų man užvbeža tiesiai į namus ( labai tuo klausimu pasisekė). Kadangi jie atveža šviežią pieną, ryte melžtą, dar šiltą - jis būna neseperuotas. Supilsčiusi į stiklainius, aš parą palaikau šaldytuve, tuomet labai ryškiai matosi pagal spalvą stiklainyje pienas ir grietinėlė (ji nusistovi viršuje) Kadangi separatoriaus neturiu, aš tą grietinėlę atsargiai nusigriebiu. Taip iš 6 litrų pieno nugriebiu 0,5 L grietinėlės, kurią palieku kambario temp., tačiau negalima aklinai uždaryti dangteliu - įgauna karstelėjusį skonį. Po paros ar pusantros, kai grietinėlė sutirštėja, įdedu įšaldytuvą - tai jau yra grietinė.
O dėl torto kremo - jei kam įdomu - labai skanu grietinėle paplakti kartu įbėrus varškės , truputį cukraus (tai pagal skonį kas kaip mėgsta). Jei biskvitų pertepimams tinka toks, o jei platesnį torto sluoksnį formuojans, reikia pridėti truputį želatinos. Kremas nuostabus!