Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(minte_7 @ 2009 03 06, 21:24)
Aš turėjau omeny, kad geriau nevartoti šių aliejų:
GENETIŠKAI MODIFIKUOTI maisto produktai, esantys Lietuvos rinkoje
22 pavadinimų augaliniai aliejai:
“Brolio”, “Lankų”, “Sodžiaus”,“Kolumbo”, “Tėviškės”, “Augalinis aliejus”, “Dolores”, “Maxima”, “Optima linija”, “Perla”, “Karolina”, “Žemaičio”, “Aukselis”, “Saulutė”, “Omili”, “Huilor”, “Oilio”, “Vitela”, “Luccija”, “Jasmine”, “Caroli”, “Zitos sojų aliejus”.- tos žinios iš GMO konferencijos.

Aš pati naudoju pilstomą saulėgrąžų nerafinuotą. Pas mus Klaipėdoje yra specializuotos aliejaus parduotuvės. Ten didelis pasirinkimas. Jie tų parduotuvių tinklą turi ir kituose LT miestuose - Vilniuje, Panevėžyje.
O tas lydytas sviestas bulvytėms - tiesiog reiktų išbandyti, paragaut ir matysite ar patinka.

Dekui moterys dabar tik po truputi zmones pradeda dometis ka valgo, skaitydami etiketes.As mamai koki 10 metu jau sakau skaityk ka valgai ir nepirk niekada jokiu pusfabrikaciu,Viena karta kaip privalgiau salotu is maximos tai taip susirgau,kad ne juokais sustreikavo mano skrandelis... lotuliukas.gif Drauge sake,tos moterys kur jas daro net pirstines daznai keicia ,nes nuo daug visokiu E jos greitai plysta,lydosi.Na bent tai buvo pries kokius 3 metus.O drauge vireja sake kad restoranuose nuodoja kazkokius miltelius mesai suminkstinti ,kuriu galima nusipirkt ir parduotuvese. doh.gif Siaubas kazkoks!!!Gerai ,kad as daug ka namuose gaminu.Ir is jusu nemazai visko ismokau aciu.Tai ka norejau pasakyti nesigundykim reklamom,jokiom.Gero produkto reklamuoti nereikia.Bukim,apsiskaite,protingi ir isrankus maisto produktam,del savo ir artimuju sveikatos. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Magira @ 2009 03 07, 22:37)
Dekui moterys dabar tik po truputi zmones pradeda dometis ka valgo, skaitydami etiketes.As mamai koki 10 metu jau sakau skaityk ka valgai ir nepirk niekada jokiu pusfabrikaciu,Viena karta kaip privalgiau salotu is maximos tai taip susirgau,kad ne juokais sustreikavo mano skrandelis... lotuliukas.gif Drauge sake,tos moterys kur jas daro net pirstines daznai keicia ,nes nuo daug visokiu E jos greitai plysta,lydosi.Na bent tai buvo pries kokius 3 metus.O drauge vireja sake kad restoranuose nuodoja kazkokius miltelius mesai suminkstinti ,kuriu galima nusipirkt ir parduotuvese. doh.gif Siaubas kazkoks!!!Gerai ,kad as daug ka namuose gaminu.Ir is jusu nemazai visko ismokau aciu.Tai ka norejau pasakyti nesigundykim reklamom,jokiom.Gero produkto reklamuoti nereikia.Bukim,apsiskaite,protingi ir isrankus maisto produktam,del savo ir artimuju sveikatos. drinks_cheers.gif

100% palaikau.
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2009 03 07, 21:14)
Pasigaminau ir aš jogurtą pagal jūsų pateiktus receptus: pienas su Dobilo jogurto indeliu, tai gerai gavosi, skanus, greitai valgosi  biggrin.gif tik man nemažai skysčio gaunasi, jums turbūt irgi taip? Įdomu ką daryti kad toks kaip kietesnis gautųsi, gal pieną ilgiau pavirinti?

gal jogurto daugiau įdėti.Bent aštaip darau,pasilikite dalį,akd nereiktų daugiau pirkti,kitam kartui kai gaminsite.
Atsakyti
Sveikutes visas su Moteru Diena 4u.gif 4u.gif 4u.gif
As noreciau paklausti kaip grietine pasigamint blush2.gif .Juk grietine is grietineles sukama ,ar ne??tai jei as paplakciau truputi grietinele kol sutirstes juk ir bus grietine ar ne??Zinoma neplaksiu iki putu ,kad nesigautu plakta grietinele.Vienu zodziu negaunu cia grietines.O gal tiktu ir maziau procentu riebumo grietinele?Na padekit jei kas zinot,nes tie padazai su jogurtais man nepatinka,o noriu tortuku pasidaryt o grietinenes ner.
Dekui is anksto ir linkiu visoms praleisti puikiai sia diena drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Magira @ 2009 03 08, 14:35)
Sveikutes visas su Moteru Diena 4u.gif  4u.gif  4u.gif
As noreciau paklausti kaip grietine pasigamint blush2.gif .Juk grietine is grietineles sukama ,ar ne??tai jei as paplakciau truputi grietinele kol sutirstes juk ir bus grietine ar ne??Zinoma neplaksiu iki putu ,kad nesigautu plakta grietinele.Vienu zodziu negaunu cia grietines.O gal tiktu ir maziau procentu riebumo grietinele?Na padekit jei kas zinot,nes tie padazai su jogurtais man nepatinka,o noriu tortuku pasidaryt o grietinenes ner.
Dekui is anksto ir linkiu visoms praleisti puikiai sia diena drinks_cheers.gif  thumbup.gif


Perku tik ką seperuotą (atskirtą grietinėlę nuo pieno) grietinėlę ir ją palieku kambario temperatūroje kad surūgtų ir gaunasi grietinė. O jeigu plaksi saldžią grietinėlę tikrai grietinės negausi tongue.gif bus plakta grietinėlė ir tiek .O jeigu per ilgai paplaksi gausi saldžios grietinėlės sviestą.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 03 08, 13:43)
Perku tik ką seperuotą (atskirtą grietinėlę nuo pieno) grietinėlę  ir ją palieku kambario temperatūroje kad surūgtų ir gaunasi grietinė. O jeigu plaksi saldžią grietinėlę tikrai grietinės negausi  tongue.gif  bus plakta grietinėlė ir tiek .O jeigu per ilgai paplaksi gausi saldžios grietinėlės sviestą.

Aciu bet as apie seperuota grietinele pirma karta girdziu.Ir nesu pardaskese maciusi,bet ieskosiu...
Atsakyti
QUOTE(Magira @ 2009 03 08, 14:35)
Sveikutes visas su Moteru Diena 4u.gif  4u.gif  4u.gif
As noreciau paklausti kaip grietine pasigamint blush2.gif .Juk grietine is grietineles sukama ,ar ne??tai jei as paplakciau truputi grietinele kol sutirstes juk ir bus grietine ar ne??Zinoma neplaksiu iki putu ,kad nesigautu plakta grietinele.Vienu zodziu negaunu cia grietines.O gal tiktu ir maziau procentu riebumo grietinele?Na padekit jei kas zinot,nes tie padazai su jogurtais man nepatinka,o noriu tortuku pasidaryt o grietinenes ner.
Dekui is anksto ir linkiu visoms praleisti puikiai sia diena drinks_cheers.gif  thumbup.gif



1. Grietinė yra surūgusi grietinėlė (taip kaip rūgpienis yra surūgęs pienas).
2. "separuota grietinėlė" yra tiesiog gritinėlė - visos grietinėlės gaunamos vienokiu ar kitokių būdų atskiriant jas nuo pieno - t.y. atskiriant riebesnę pieno dalį (separacija=atskyrimas).

yra tortams grietinės kremas, kuris daromas iš grietinės (pvz., mano mama naudoja riebiausią "Dvaro" grietinę), cukraus ir citrinos sulčių: grietinė plakama su cukrumi (svarbu neperplakti, nes gausis sviestas), prieš pabaigą įpilama citrinos sulčių.
Atsakyti
Pastaruoju metu daugelį maisto produktų (sūrius, sviestą, mėsą, lašinius, dešrą ir t.t.) perku turguje iš įvairių jau pasitikėjimą įgavusių pardavėjų. Sviestą visuomet lydau - darau tą vadinamąjį GHI. Bet man jis nebūna kaip aliejus, jis sukietėja. Ir laikau jį šaldytuve. Jūs daugelis rašote, jog jūsiškis GHI kaip aliejus ir laikote jį ne šaldytuve. Aš žinau, kad tas lydytas sviestas ilgai negenda (vaikystėje pas močiutę, kuri tuomet šaldytuvo neturėjo ar nebuvo kam SNAIGĘ medinę pataisyti, tuo įsitikinau). Tačiau įdomu, kaip geriau jį laikyti - spintelėje ar šaldytuve g.gif Ar nėra skirtumo g.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 03 08, 14:36)
1. Grietinė yra surūgusi grietinėlė (taip kaip rūgpienis yra surūgęs pienas).
2. "separuota grietinėlė" yra tiesiog gritinėlė - visos grietinėlės gaunamos vienokiu ar kitokių būdų atskiriant jas nuo pieno - t.y. atskiriant riebesnę pieno dalį (separacija=atskyrimas).

yra tortams grietinės kremas, kuris daromas iš grietinės (pvz., mano mama naudoja riebiausią "Dvaro" grietinę), cukraus ir citrinos sulčių: grietinė plakama su cukrumi (svarbu neperplakti, nes gausis sviestas), prieš pabaigą įpilama citrinos sulčių.

Tai ka reikia grietinele rugint ,bet ne pora kart buvo surugusi meciau lauk.As bandysiu grietinele sukt ,kad tortam butu,nes skanios normalios grietines cia ner.Tik jogurtai rugstus pfe schmoll.gif
Del viso pikto as ta lydyta sviesta laikau saldytuve...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magira: 08 kovo 2009 - 16:42
QUOTE(Magira @ 2009 03 08, 16:41)
Tai ka reikia grietinele rugint ,bet ne pora kart buvo surugusi meciau lauk.As bandysiu grietinele sukt ,kad tortam butu,nes  skanios normalios grietines cia ner.Tik jogurtai rugstus pfe schmoll.gif
Del viso pikto as ta lydyta sviesta laikau saldytuve...


parduotuvinės grietinėlės nesurauginsi normaliai, nes ji pasterizuota.
na nebent galima bandyt įdėjus truputį grietinės ar rūgpienio, t.y. "užnešus" pieno rūgimo bakterijų.

o šiaip tai, aišku, galima tortams kremą analogišką ir iš grietinėlės daryti. tik skonis vis tik bus kitoks nei iš grietinės.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 03 08, 16:23)
parduotuvinės grietinėlės nesurauginsi normaliai, nes ji pasterizuota.
na nebent galima bandyt įdėjus truputį grietinės ar rūgpienio, t.y. "užnešus" pieno rūgimo bakterijų.

o šiaip tai, aišku, galima tortams kremą analogišką ir iš grietinėlės daryti. tik skonis vis tik bus kitoks nei iš grietinės.

Aciu bandysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Magira @ 2009 03 08, 15:09)
Aciu bet as apie seperuota grietinele pirma karta girdziu.Ir nesu pardaskese maciusi,bet ieskosiu...


Parduotuvėse ir negali rasti, nes mes kalbam apie maisto gamybą namuose. Aš perku naminę grietinę ar grietinėlę ir pvz. jeigu reikia kaip grietinėlės tai statau į šaldytuvą iš karto, o jeigu grietinės - palieku kambario temperatūroje. Tortams puikiai tinka naminė grietinė. O kaip tu suksi tą grietinėlę ir kokią?
Atsakyti