dėkui už atsakymą, bandysiu pirkti. skaičiau, kad jį reikia suvartoti per pusę metų, o laikyti tą laiką galima ir ne šaldytuve.
QUOTE(Tejyte @ 2009 03 05, 12:41)
O jis pas Jus skystas? Nes aš tai pati gaminausi, tai man gavosi kietas kai atvėso
Aš taip pat gaminausi -kietas. Ten gi labai didelis procentas riebalų, nes visą vandenį nugariname, o baltymus nugriebiame.
Taip pat skaičiau, kad galima laikyti šaldytuve, o jo galiojimo laikas neribotas.
QUOTE(Tejyte @ 2009 03 05, 13:41)
O jis pas Jus skystas? Nes aš tai pati gaminausi, tai man gavosi kietas kai atvėso
taip, skystas.
Kaip tik siandien dariau as ta sviesta ,bet nepavyko.Visu pirma sviestas is kurio dariau buvo geltonas (raset,kad baltas geriau) ir prisvilinau truputi(raset ,kad kai tos putos nuseda ,reik nukelt puoda,nes jau gatavas sviestas),nes laukiau to riesutu kvapo ,kurio taip ir nesulaukiau... Tai dabar jis vesta,spalva nenusakoma -ne skaidri o kazkokia pilka mase.o dar ir neperkosiau kaip deretu.
tai prie to paties noreciau paklaust ar is aviu sviesto iseitu,juk tai tas pats gyvulinis sviestas.Kaip jums atrodo???
tai prie to paties noreciau paklaust ar is aviu sviesto iseitu,juk tai tas pats gyvulinis sviestas.Kaip jums atrodo???
QUOTE(Magira @ 2009 03 05, 19:22)
Kaip tik siandien dariau as ta sviesta ,bet nepavyko.Visu pirma sviestas is kurio dariau buvo geltonas (raset,kad baltas geriau) ir prisvilinau truputi(raset ,kad kai tos putos nuseda ,reik nukelt puoda,nes jau gatavas sviestas),nes laukiau to riesutu kvapo ,kurio taip ir nesulaukiau... Tai dabar jis vesta,spalva nenusakoma -ne skaidri o kazkokia pilka mase.o dar ir neperkosiau kaip deretu.
tai prie to paties noreciau paklaust ar is aviu sviesto iseitu,juk tai tas pats gyvulinis sviestas.Kaip jums atrodo???
tai prie to paties noreciau paklaust ar is aviu sviesto iseitu,juk tai tas pats gyvulinis sviestas.Kaip jums atrodo???
Dėl avių sviesto tikrai nežinau. Bet iš paprasto tikrai dariau iš geltono normalaus 82 % svieso "Rokišio" - gavosi puikiai ir kvapas yra. Tačiau kai jis vėsta pasidaro nebe skaidrus. Tai normalu.
O į košes labai puikiai tinka. Visai nedaug įdedi ir kvapas ir skonis jaučiasi.
QUOTE(minte_7 @ 2009 03 05, 17:55)
Dėl avių sviesto tikrai nežinau. Bet iš paprasto tikrai dariau iš geltono normalaus 82 % svieso "Rokišio" - gavosi puikiai ir kvapas yra. Tačiau kai jis vėsta pasidaro nebe skaidrus. Tai normalu.
O į košes labai puikiai tinka. Visai nedaug įdedi ir kvapas ir skonis jaučiasi.
O į košes labai puikiai tinka. Visai nedaug įdedi ir kvapas ir skonis jaučiasi.
Dekui o gal tame svieste sveikiau kepti bulvytes negu aliejuj???
QUOTE(Magira @ 2009 03 05, 21:57)
Dekui o gal tame svieste sveikiau kepti bulvytes negu aliejuj???
Nežinau, tačiau aš kepu vaikams blynus.
Iš kitos pusės kokiame aliejuje kepate? Yra visa eilė aliejų, neseniai gavau sąrašą, kurie gaminami iš GMO žaliavų, tad šis sviestas tikrai sveikesnis.
QUOTE(minte_7 @ 2009 03 06, 13:34)
Nežinau, tačiau aš kepu vaikams blynus.
Iš kitos pusės kokiame aliejuje kepate? Yra visa eilė aliejų, neseniai gavau sąrašą, kurie gaminami iš GMO žaliavų, tad šis sviestas tikrai sveikesnis.
Iš kitos pusės kokiame aliejuje kepate? Yra visa eilė aliejų, neseniai gavau sąrašą, kurie gaminami iš GMO žaliavų, tad šis sviestas tikrai sveikesnis.
Kai kepu pvz.bulvytes free tai naudoju kukuruzu arba saulegrazu,jei tik ka apkepinti truputi tai alyvuogiu alieju.
QUOTE(Magira @ 2009 03 06, 22:56)
Kai kepu pvz.bulvytes free tai naudoju kukuruzu arba saulegrazu,jei tik ka apkepinti truputi tai alyvuogiu alieju.
Aš turėjau omeny, kad geriau nevartoti šių aliejų:
GENETIŠKAI MODIFIKUOTI maisto produktai, esantys Lietuvos rinkoje
22 pavadinimų augaliniai aliejai:
Brolio, Lankų, Sodžiaus,Kolumbo, Tėviškės, Augalinis aliejus, Dolores, Maxima, Optima linija, Perla, Karolina, Žemaičio, Aukselis, Saulutė, Omili, Huilor, Oilio, Vitela, Luccija, Jasmine, Caroli, Zitos sojų aliejus.- tos žinios iš GMO konferencijos.
Aš pati naudoju pilstomą saulėgrąžų nerafinuotą. Pas mus Klaipėdoje yra specializuotos aliejaus parduotuvės. Ten didelis pasirinkimas. Jie tų parduotuvių tinklą turi ir kituose LT miestuose - Vilniuje, Panevėžyje.
O tas lydytas sviestas bulvytėms - tiesiog reiktų išbandyti, paragaut ir matysite ar patinka.
QUOTE(Magira @ 2009 03 05, 20:57)
Dekui o gal tame svieste sveikiau kepti bulvytes negu aliejuj???
Kepiau bulvinius blynus, skonis super
M ivina greito paruosimo sriubos taip pat modifikuotos
Pasigaminau ir aš jogurtą pagal jūsų pateiktus receptus: pienas su Dobilo jogurto indeliu, tai gerai gavosi, skanus, greitai valgosi tik man nemažai skysčio gaunasi, jums turbūt irgi taip? Įdomu ką daryti kad toks kaip kietesnis gautųsi, gal pieną ilgiau pavirinti?