Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

Moteyrys jus man atsakykit ka reiskia "pilu saldu piena" ar cia i piena cukraus reik det jei taip tai kiek.Nezinau ar rasiu cia gyvo jogurto.Ar paprastas jogurtas netinka?? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magira: 08 vasario 2009 - 22:38
QUOTE(Eule @ 2009 02 08, 23:01)
Tinkamiausia temperatura jogurtinems bakterijoms daugintis yra +37 C  4u.gif  Zemesnej temperaturoj procesas pailgeja, per didelej dalis bakteriju zuna  4u.gif
O kaip jus iskepsite sviesia duona (cia buvo kalbama apie ciabata) be mieliu?  smile.gif


Ideali temperatura jogurto bakterijoms daugintis +43-45 C(mano saltiniais)
Niekada nesinaudoju termometru.Tiesiog leidziu atausti pienui tiek,kad jame nenusideginus islaikyciau pirsta keleta sekundziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Magira @ 2009 02 08, 22:20)
Moteyrys jus man atsakykit ka reiskia  "pilu saldu piena" ar cia i piena cukraus reik det jei taip tai kiek.Nezinau ar rgyvasiu cia gyvo jogurto.Ar paprastas jogurtas netinka?? blush2.gif

Manau, kad turima omeny, normalu, paprasta piena ax.gif Ta prasme ne surugusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 02 08, 21:29)
Ideali temperatura jogurto bakterijoms daugintis +43-45 C(mano saltiniais)
Niekada nesinaudoju termometru.Tiesiog leidziu atausti pienui tiek,kad jame nenusideginus islaikyciau pirsta  keleta sekundziu smile.gif

Raso uzkaitinti piena ir greitai atvvesinti iki 37' -tai kaip tu ji greitai atvesinsi???a turbut perpilt ir kist bliuda i puoda su vandeniu???
Atsakyti
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 02 08, 22:29)
Ideali temperatura jogurto bakterijoms daugintis +43-45 C(mano saltiniais)
Niekada nesinaudoju termometru.Tiesiog leidziu atausti pienui tiek,kad jame nenusideginus islaikyciau pirsta  keleta sekundziu smile.gif

Idomu butu kokie tie saltiniai? ax.gif Is ties idomu, nes mano darbas buvo susijes su tuo ax.gif Ir daugumai jogurtiniu bakteriju - +45 C yra kritine temperatura prie kurios jos isgyvena, optimali +37 su keliu laipsniu nuokrypiu, na kai kurioms bakterijoms optimali yra apie + 42 C, bet kitos tokioj temperaturoj tiesiog neisgyvena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eule @ 2009 02 08, 23:35)
Idomu butu kokie tie saltiniai?  ax.gif  Is ties idomu, nes mano darbas buvo susijes su tuo  ax.gif  Ir daugumai jogurtiniu bakteriju - +45 C yra kritine temperatura prie kurios jos isgyvena, optimali +37 su keliu laipsniu nuokrypiu, na kai kurioms bakterijoms optimali yra apie + 42 C, bet kitos tokioj temperaturoj tiesiog neisgyvena  smile.gif



Jogurtas (Dahi). Trukmė gaminimo 15 min., rūgimo 4-8 val.
3 litrai šviežio nenugriebto natūralaus pieno
100 ml jogurto (be konservantų, be cukraus, natūralų)

Puode užvirkite pieną ir nukelkite nuo ugnies. Po to pieną aušinkite iki 45°C - 50°C.
Įpilkite jogurtą į puodą su pienu, išmaišykite ir uždengę, bei apkloję šiltoje vietoje (arba orkaitėje) nejudindami laikykite 4-5 valandas.
Praėjus šiam laikui, patikrinkite ar jogurtas sutirštėjo, jei taip, tai siekdami sustabdyti bakterijų dauginimąsi puodą įdėkite į šaldytuvą, jei ne tai dar laikykite valandą ir vėl tikrinkite. Taip iki 12 valandų.
Jogurtas paruoštas. Jogurto galiojimo laikas 3-4 dienos.

Sime recepte temperatura dar didesne smile.gif (mano saltiniai is knygos..)
Manau,gincytis kokia temperatura tinkamiausia,nera toks jau kertinis dalykas.As piena uzverdu ir leidziu keliolika minuciu savaime atvesti.Jogurtas visuomet gaunasi kuo puikiausiai ir skaniausiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daugiaziede: 08 vasario 2009 - 23:37
Sveikos siandien prisipirksiu pieno varske darysiu bus rytojui ,kad tik iseitu ax.gif
Aciu uz receptus...Noriu saldzios varskytes smile.gif
Atsakyti
laba diena .pabandziau as varske padaryt ir turbut neisejo.....
Uzviriau piena idejai citrinos sulciu ir man gavosi pienas su labai mazais gabaliukais varskes bet vanduo atsiskyre.As manau ,kad didesni gabaliukai turetu gautis???
Net nezinau kaip perkosti,gal laukti kol atsals???nezinau tiesiog pirma karta darau,gerai kad tik litra pieno ipyliau.
Rasau po 5 min oi ne viskas puikiai gavos.aciu uz recepta. drinks_cheers.gif dabar ja perplaunu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magira: 10 vasario 2009 - 12:33
QUOTE(Magira @ 2009 02 10, 13:27)
laba diena .pabandziau as varske padaryt ir turbut neisejo.....
Uzviriau piena idejai citrinos sulciu ir man gavosi pienas  su labai mazais gabaliukais varskes bet vanduo atsiskyre.As manau ,kad didesni gabaliukai turetu gautis???
Net nezinau kaip perkosti,gal laukti kol atsals???nezinau tiesiog pirma karta darau,gerai kad tik litra pieno ipyliau.
Rasau po 5 min oi ne viskas puikiai gavos.aciu uz recepta. drinks_cheers.gif dabar ja perplaunu thumbup.gif


Nebandžiau daryt varškės su citrina, bet darant su kefyru, varškytė tikrai saldi ir perplaut nereikia thumbup.gif Tik nereikia perkaitinti nes pasidaro per tąsi.

Na o aš pasigaminau varškės sūrį ne kaip kaime močiutės iš rūgpienio, bet su kefyru:
3 litrai kaimiško nenugriebto pieno pakaitinau, bet neužviriau, supyliau apie 0,5 l kefyro ir išjungiau kaitinimą.
Kai sutraukė varškę, nukošiau ir supyliau į sūrmaišį.Nuvarvėjus paslėgiau ir po 4-6 val turiu nuostabaus skonio (saldoką) šviežią sūrį drinks_cheers.gif
Vaikai sukirto vienu prisėdimu!
Išeiga: 3 ltr pieno +0,5 l kefyro = 400 g. sūrio.

KLAUSIMAS: kur dėti išrūgas, išmesti jau labai neekologiška... Jos skanios gerti kol šiltos, bet tiek daug nesuvartosi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(beer @ 2009 02 10, 15:27)
KLAUSIMAS: kur dėti išrūgas, išmesti jau labai neekologiška... Jos skanios gerti kol šiltos, bet tiek daug nesuvartosi unsure.gif


Su išrūgomis gerai plauti veidą, rankas, kojas.
Taip pat esu dariusi muilą - vietoj vandens pyliau išrūgas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minte_7: 10 vasario 2009 - 15:52
Kepiau rugine duona su naturaliu raugu blush2.gif . Pasigyriau biggrin.gif . Rezultatu esu labai payenkinta.
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2009 02 10, 17:16)
Kepiau rugine duona su naturaliu raugu blush2.gif . Pasigyriau biggrin.gif . Rezultatu esu labai payenkinta.

Prašom pasidalinti receptu smile.gif 4u.gif
Atsakyti