Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

Jau senokai gaminu namuose jogurta, varske ir suri.

Jogurtas: kartais skystesnis, kartais tirstesnis iseina. Darau su Danones jogurtu. 1,5 litrai kaimisko pieno, 1 mazas indelis jogurto. Uzverdu ir iki 40 laipsniu atsaldau. tuomet suverciu jogurta ir pasatau siltai (as palieku tiesiog kambaryje) iki kito ryto, nes gaminu vakare. Svarbiausia kokias bent 4 valandas jo nemaisyti ir leisti bakterijoms daugintis. jei sujudinat, sustabdot procesa. kuo ilgiau nejudinamas, tuo tirstesnis.

VARSKE: uzverdu piena, supilu 1 citrinos sultis arba 1 arbat. sauksteli citrinos rugsties. piena sutraukia, tuomet perkosiu. isrugas pasilieku, o tirscius, t.y. varske perplaunu vandeniu nuo rugstumo (kokia 1 min po tekanciu) ir atskirai pasidedu.

Suris: Jei varske per marle nusiunkiu, tai gaunu saldu suri (panyra kitaip). man patinka butent saldus, o ne surus is parduotuves.

va taip, be jokiu parduotuviniu priedu. O jei varske sumalu blenderiu, gaunasi tipo varskyte 'Miau'. pridedu smulkintu razinu, uogienes. Mazasis gali didziausia inda sutarsyti vienu prisedimu.

Dar gaminames viena produkta is pieno - Barfi (cia indiskas receptas). Kaip saldus sutirstintas pienas skardinese, kai paverdi ir gauni kose, bet skanumas neapsakomas. bent jau musu seimai ir sveciams smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Kendal @ 2009 02 05, 16:24)

Dar gaminames viena produkta is pieno - Barfi (cia indiskas receptas). Kaip saldus sutirstintas pienas skardinese, kai paverdi ir gauni kose, bet skanumas neapsakomas. bent jau musu seimai ir sveciams smile.gif.

Prašyčiau receptuką 4u.gif

O varškės kodėl nedarai su kefyru? manau daug poaprasčiau, aišku jau ji reikia iš parduotuvės pirkti.
Atsakyti
gazkodel galvoju, kad su kefyru bus rugsti varske, o man butent tas sladumas ir patinka. karta dariau pridejusi cili pipiru dziovintu smulkintu. Irgi skaniai isejo.
Atsakyti
BARFI (pieniškas saldėsis)
Kad barfis būtų tirštesnis vietoje sviesto ir paprasto pieno pilkite riebią grietinėlę arba mišinį iš 2 dalių riebios grietinėlės ir 1 dalies pieno (aš iš pieno darau, gaunu košės konsistenciją, kurią tepu ant vaflių ir darau pyragaičius):
1,9 l nenugriebto pieno
100 g cukraus
1 šaukštas sviesto

Pieną užvirkite (geriau storo pado ketaus ar kito nerūdijančio plieno puode). Kai pradės kilti, sumažinkite ugnį ir tuomet virkite apie valandą ant mažos ugnies. Lieka maždaug 1/3 pieno. Reikia nuolat maišyti, kad neprisviltų prie dugno (apie 1 val.). Pienas pradės tirštėti, maišyti reikės iki dugno, nes mėgsta prisvilti. Po kokios valandos, suberkite cukrų, įdėkite sviestą. Dar apie valandą maišant virti, kol pasidarys masė tąsi ir sutirštės.

Recepte parašyta, kad galima sudėti į skardą ir atšalusią supjaustyti gabaliukais. Aš tikriausiai niekada neviriau taip ilgai. Man užtekdavo košės, kuri ataušusi tikrai sutiršdėdavo dar labiau. Šaukšteliu kabindavau ir tiesiog taip valgydavau, arba tepdavau ant baltos duonos ar vaflių. Galima pagardinti cinamonu, vanile, kardamonu. Ilgas darbas, aš tik du ar tris kartus dariau, nes kantrybės neužtenka, bet pabandyti verta. Gal ir ne stebuklas, bet daryčiausi dažniau, jei nereiktų prie puodo tiek laiko stovėti.
Papildyta:
[quote=klomba,2009 01 30, 12:01]
"gal bus ne į ekologiškumo/natūralumo temą, bet
GAL KURI BANDET PATI PASIGAIMINT ŠOKOLADO
ir galetute išduoti proporcijas kiek dėti kakavos, kiek cukraus, kiek kakavos sviesto?"

http://www.sokoladom...ok_receptai.php su šokoladu
http://www.patiekala...-sokoladas/733/ su kakava
smile.gif)
labai paciai patinka gamintis. i kuna taip gerai eina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kendal @ 2009 02 05, 17:42)
gazkodel galvoju, kad su kefyru bus rugsti varske, o man butent tas sladumas ir patinka. karta dariau pridejusi cili pipiru dziovintu smulkintu. Irgi skaniai isejo.

Ne, kefyras pilamas i piena vietoj tos ct.rugsties mirksiukas.gif Varske gaunasi is viso labai naturali ir saldi wub.gif
Is pradziu ir as su ct rugstim darydavau, kol pamoke mane ekologiniu ukiu seimininkes, tsakant, kaip is viso be priedu ir su ekoproduktais. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 02 05, 17:19)
Ne, kefyras pilamas i piena vietoj tos ct.rugsties mirksiukas.gif Varske gaunasi is viso labai naturali ir saldi wub.gif
Is pradziu ir as su ct rugstim darydavau, kol pamoke mane ekologiniu ukiu seimininkes, tsakant, kaip is viso be priedu ir su ekoproduktais. thumbup.gif

Nagi , nagi prašom smulkiau papasakot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 02 05, 19:57)
Nagi , nagi prašom smulkiau papasakot  mirksiukas.gif

Taigi nera cia kas biggrin.gif I verdanti piena 200gr pilu koki 70gr kefyro ar rugusio pieno, isjungiu ir maisau maisau maisau, kol susidaro varskes kruopeles. Perkosi-ir vualia thumbup.gif
Atsakyti
ot tai geras, aciu. reikes su kefyru daryti. man ta citrinos rugstis vis tiek nepatiko.
Atsakyti
Ir kiek gaunasi mazdaug varskytes is litro pieno ir kefyro(kaip supratau tai reik siek tiek jo maziau nei puse pilto pieno kiekio)? 4u.gif
O jau apie rugusio pieno kenksminguma tai patyliu... schmoll.gif Erzina tokios nuomones gun_rifle.gif Cia kaip grudama dabar visur Activia stebukladare schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajile @ 2009 02 06, 14:26)
Ir kiek gaunasi mazdaug varskytes is litro pieno ir kefyro(kaip supratau tai reik siek tiek jo maziau nei puse pilto pieno kiekio)?  4u.gif
O jau apie rugusio pieno kenksminguma tai patyliu...  schmoll.gif Erzina tokios nuomones  gun_rifle.gif Cia kaip grudama dabar visur Activia stebukladare  schmoll.gif

Man irgi įdomu, kokia proporcija išeina.
Ačiū, Kendal.
Atsakyti
QUOTE(Ajile @ 2009 02 06, 15:26)
Ir kiek gaunasi mazdaug varskytes is litro pieno ir kefyro(kaip supratau tai reik siek tiek jo maziau nei puse pilto pieno kiekio)?  4u.gif
O jau apie rugusio pieno kenksminguma tai patyliu...  schmoll.gif Erzina tokios nuomones  gun_rifle.gif Cia kaip grudama dabar visur Activia stebukladare  schmoll.gif

Padariau bandyma ka tik, nes niekada nesveriau, taigi, is 200gr pieno ir 80gr kefyro iseina puse puodelio varskes arba apie 60-70gr. Tai tereikia padauginti is 5 biggrin.gif
Vadinasi, is litro pieno kazkur 300gr varskes 4u.gif
Tiesa, dariau is 2,5 procento riebumo parduotuvinio pieno bei 2,5 kefyro. Sumaisiusi su vaikiska tyrele gaunu neblogesne desertine varskyte, nei kad Miau visokios thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 06 vasario 2009 - 14:59
Ačiū, sena pažįstama. Kaip tik nuo jogurto gamybos atliko šiek tiek pieno, tiks eksperimentui!
O kefyrą jogurtu pakeisti? Nieko neišeitų? Čia manyje kulinarinė anarchistė pabudo.
Atsakyti