Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

"gal bus ne į ekologiškumo/natūralumo temą, bet
GAL KURI BANDET PATI PASIGAIMINT ŠOKOLADO
ir galetute išduoti proporcijas kiek dėti kakavos, kiek cukraus, kiek kakavos sviesto?"

Gryno sokolado negaminu, bet tenka daryti uzpilama sokolada ant visokiu pyragu. Kiek pamenu, reikia deti kakavos, cukraus, sviesto ir pieno (vietoj pieno galima vandens jei norisi ne tokio riebaus). Proporcijas galima pasireguliuot, cukraus pagal tai kokio nori saldumo, kakavos pagal tai kokio nori kartumo. Na jis i visiskai kieta plyta nesukieteja, ir viena valgyt gal per riebus, bet labai tinka uzsipilt ant kokiu sausainiu ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Milduxs @ 2009 01 15, 17:24)
Netiketai atradau toki viena recepta, kuri siek tiek patobulinus galima namie tureti kazko panasaus i namine ciabata  ax.gif
tesla daroma mieline is aliejaus, cukraus, mieliu, druskos ir miltu, visu situ galima gi ekologisku nusipirkti smile.gif
originaliame recepte yra taip, kad tesla iskociojama plonai, aptepama sviesto ir ivairiu zoleliu misiniu (irgi galima padaryti ekologiska), suvyniojama ir tada kepamos tokios kaip bagetes. labai skanu. as dar idejau viena karta surio, kita karta kumpio, kuris jau ejo i galiojimo pabaiga tai isvis super uzkandis prie vyno.
bet man kai issikele tesla tai gavosi visiskai tokie kaip ciabatos kepaleliai, tai ir sugalvojau tada, kad galima padaryti visai be jokio idaro ir bus namine duona  ax.gif tai siandien nusipirkau ruginiu ekologisku miltu ir bandysiu  bigsmile.gif



gal galite originalu recepteli parasyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2009 01 22, 20:05)
Gal kas gaminate naminį majonezą?  smile.gif


Esu dariusi majoneza, bet labai seniai. Stai receptas pagal kuri dariau.

Naminis majonezas

2 kietai virti kiausiniu tryniai;
2 zali kiausiniu tryniai;
1 stikline aliejaus;
1-2 valgomi saukstai 9% acto;
truputis druskos ir cukraus.

Isverdami kiausiniai. Kietai isvirtus trynius dedame i molini dubeneli, iberiame druskos, cukraus ir gerai istriname su mediniu saukstu. Sukdamos idedame zalius trynius. Kai gerai issukame (turi gautis vientisa mase), dedame po viena sauksteli aliejaus ir nuolat sukame. Veliau galima pradeti deti po 2 ir po 3 saukstelius. Reikia labai gerai sukti, kad aliejus neatsiskirtu nuo tryniu. Kai visas aliejus sudetas, dedame acta ir vis dar sukame. Kai jau gerai issuktas galima valgyti arba deti i saldytuva. Saldytuve gali stoveti 1 savaite. Skanaus. smile.gif

Pamenu, kad dariau is naminiu kiausiniu, tai jis buvo labai geltonas, palyginus su pirktiniu, o skonis buvo tikrai neblogas. Bet as mazai jo vartoju, tai ir nebegaminu.
Atsakyti
QUOTE(Ajile @ 2009 01 30, 10:11)
Desertinis varskes suris
Va pagal sita recepta dariau,tik grietineles zele keiciau paprastu zelatinu su grietinele  4u.gif O as pries kelis postus klausiau,kas zino gera varskes surio recepta jau isbandyta-tai nieks nepasisake  ax.gif Beer,kaip supratau paprasta suri darai-gal gali receptuka isduot? 4u.gif Nesu darius,labai noreciau pabandyt.O kas del sokolado tai nesu darius,bet manau tikrai imanoma butu paeksperimentuot.Ir proporcijos manau butu tokios priklausomai kokio juodumo norit-gi tam ir raso 50%,70% ar 80% kakavos.Tai va taip ir det tiek procentu dalies kakavos kiek nori ir jau i likusius procentus det kakavos sviesta ir cukru  rolleyes.gif Aisku cia mano nuomuone,bet jei daryciau tai daryciau pagal si principa  ax.gif



Aš pati deja nedarau, tik pamenu kaip močiutė darydavo, arba kaime kaimynes, pas kurias perkame.
Labai paprastai - suraugintą piena pašildo kad varškė pasidarytų, paskui į sūrmaišį sukrečia, kad išsivarvėtų, paskui paslegia.
Kažkaip saldų sūrį daro i varškę pilant grietinėlę, bet konkrečiai, kaip, negaliu pasakyti.
Atsakyti
Susipirkau visus produktus, siandien meginsiu gaminti Desertini varskes suri.
Atsakyti
sveiki, na pabandziau pasidaryti vel jogurta (po 10 m smile.gif)
dariau is paprasto naturalaus dvaro pieno ir dobilo jogurto, nereali konsistencija, idejau vysniu sirupo-super, ne ekologiskas maistas, bet vis naminis darymas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kamilyte9 @ 2009 02 02, 17:24)
sveiki, na pabandziau pasidaryti vel jogurta (po 10 m smile.gif)
dariau is paprasto naturalaus dvaro pieno ir  dobilo jogurto, nereali konsistencija, idejau vysniu sirupo-super, ne ekologiskas  maistas, bet vis naminis darymas biggrin.gif


O as prisiskaicius cia merginu receptu dariau pora kartu, tai pirma karta surugo gal tik po keliu dienu, ir tai kai prie radijatoriaus laikiau, o antra karta is viso pienas surugo i rugpieni ir jogrutas nesigavo. Gal gali parasyti kaip tiksliai viska darei?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 11 06, 07:48)
Kaip tik vakar dariau varškę iš rūgusio pieno. Šeštadienį nusipirkau kaimiško pieno, laikiau kambario temperatūroje kol surūgo. Suraugintą pieną šiek tiek pakaitinau ir jį dar įpyliau  saldaus pieno, į tris litrus surauginto pieno mažiau nei litrą saldaus pieno. Pakaitinau kol pradėjo atsiskyręs skystis skaidrėti ir supyliau į kiaurasamtį nusivarvėti.


Mano mama vaistininke, ir nesenai buvo sveikatos seminare kur kaip tik ejo kalba apie surugusio pieno naudojima ir ten grieztai uzdraude is rugusio pieno darytis kefirus ir kitus produktus. Nes tai silpnina tavo organizma, leidzia susidaryti bakterijom ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Dominykos @ 2009 02 04, 12:24)
Mano mama vaistininke, ir nesenai buvo sveikatos  seminare kur kaip tik ejo kalba apie surugusio pieno naudojima ir ten grieztai uzdraude is rugusio pieno darytis kefirus ir kitus produktus. Nes tai silpnina tavo organizma, leidzia susidaryti bakterijom ir pan.


Tai kad dauguma produktų gaminama iš rauginto pieno, tik procesai skirtingi. Na tai tuomet iš ko daroma varškė, prašau paaiškinti g.gif Jau kažko nesuprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dominykos @ 2009 02 04, 13:24)
Mano mama vaistininke, ir nesenai buvo sveikatos  seminare kur kaip tik ejo kalba apie surugusio pieno naudojima ir ten grieztai uzdraude is rugusio pieno darytis kefirus ir kitus produktus. Nes tai silpnina tavo organizma, leidzia susidaryti bakterijom ir pan.


Čia tai naujiena!Būtų įdomu išgirst kaip siūlė pasigamint varškę, sūrį, gal su kokiais tik vaistinėse parduodamais spec. fermentais 4u.gif Pieno pramonėje jau seniai taip daroma, nes reikalingas efektyvumas, t.y. greitis ir nėra kada laukt, kada pasigamins natūralios pieno rūgimo bakterijos.

Organizmą silpnina neraugintų pieno produktų (t.y. natūralaus pieno) naudojimas, nes jam suvirškinti/įsisavinti sunaudojama daugiau energijos, ką rūgimo atveju atlieka bakterijos.

Yra tokia liga disbakteriozė, o po antibiotikų naudojimo kai kurie "protingi" medikai rekomenduoja naudot Jogurto kapsules, vietoj to, kad naudot paprastą jogurtą ar kefyrą.

Sorry už offtopic, bet negaliu susilaikyt kai visokiuose seminaruose kišamas verslo požūris, nepaisant sveikos logikos ir to, kas natūralu ir naudinga žmonėms.

Atsakyti
QUOTE(Dominykos @ 2009 02 04, 12:24)
Mano mama vaistininke, ir nesenai buvo sveikatos  seminare kur kaip tik ejo kalba apie surugusio pieno naudojima ir ten grieztai uzdraude is rugusio pieno darytis kefirus ir kitus produktus. Nes tai silpnina tavo organizma, leidzia susidaryti bakterijom ir pan.

Visiška nesąmonė irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Dominykos @ 2009 02 04, 13:24)
Mano mama vaistininke, ir nesenai buvo sveikatos  seminare kur kaip tik ejo kalba apie surugusio pieno naudojima ir ten grieztai uzdraude is rugusio pieno darytis kefirus ir kitus produktus. Nes tai silpnina tavo organizma, leidzia susidaryti bakterijom ir pan.


Na taip, ir tikriausiai grieztai rekomendavo pirkti kokius nors maisto papildus su bakterijom o kefyra tik is parduotuves. Visi tie seminarai skirti tam kad prastuminet kazkokius vaistus ar papildus, pati ne vienam tokiam buvau smile.gif
Atsakyti