Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

Darau jogurtą,varškę su citrinos sultimis.Bet norėčiau pasigaminti varškę su grietine ar kefyru.Gal kas darote???
Atsakyti
Kaip tik vakar dariau varškę iš rūgusio pieno. Šeštadienį nusipirkau kaimiško pieno, laikiau kambario temperatūroje kol surūgo. Suraugintą pieną šiek tiek pakaitinau ir jį dar įpyliau saldaus pieno, į tris litrus surauginto pieno mažiau nei litrą saldaus pieno. Pakaitinau kol pradėjo atsiskyręs skystis skaidrėti ir supyliau į kiaurasamtį nusivarvėti.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 11 06, 08:48)
Kaip tik vakar dariau varškę iš rūgusio pieno. Šeštadienį nusipirkau kaimiško pieno, laikiau kambario temperatūroje kol surūgo. Suraugintą pieną šiek tiek pakaitinau ir jį dar įpyliau  saldaus pieno, į tris litrus surauginto pieno mažiau nei litrą saldaus pieno. Pakaitinau kol pradėjo atsiskyręs skystis skaidrėti ir supyliau į kiaurasamtį nusivarvėti.

Ir kiek maždaug varškės gaunasi?Aš vakar dariau su ta grietine dedant į nesurūgusį pieną ir užverdant,tai žiauriai mažai gavosi.Reiks bandyti tavo variantą ax.gif .
Atsakyti
Nedaug gaunasi šitaip darant. Aš vakar turėjau 8 litrus surauginto ir apie 2 litrus saldaus. Tai varškės gavosi apie 700 - 800 gr. Bet smagu tai, kad žinau ką valgau.
Atsakyti
varškės temai:
- gal galima daryti iš parduotuvinio rūgpienio (neturiu kaimiško pieno šaltinio)?
- gal galima kam nors panaudoti tą likusį "vandenėlį" -šitiek gėrio atlieka doh.gif gal veidui paprausti, pvz.
Atsakyti
as pilu 1l kefyro (is parduotuves) ir 1l pieno, kaitinu , bet neuzverdu, kol sutraukia. gaunasi irgi nedaug, virs 200g 4u.gif o su tuo likusiu vandeneliu kazkokioj maisto gaminimo knygoj skaiciau, kad raugina kopustus (turbut uzsienieciai tiek ju nesumusa, kad skystis atsirastu is kopustu biggrin.gif ).

p.s.ruosiuos pirkt duonkepe, tai tuoj namuos ir duonyte kepsiu, pasirodo nera labai sudetinga bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo triule: 06 lapkričio 2008 - 12:56
QUOTE(Jolete @ 2008 11 06, 08:48)
Kaip tik vakar dariau varškę iš rūgusio pieno. Šeštadienį nusipirkau kaimiško pieno, laikiau kambario temperatūroje kol surūgo. Suraugintą pieną šiek tiek pakaitinau ir jį dar įpyliau  saldaus pieno, į tris litrus surauginto pieno mažiau nei litrą saldaus pieno. Pakaitinau kol pradėjo atsiskyręs skystis skaidrėti ir supyliau į kiaurasamtį nusivarvėti.


o aš kaitinu tik saldų irgi gerai gaunas
Atsakyti
o aš padariau varškę iš saldaus pieno...šiek tiek kaitindama įbėriau citrinos rūgšties...beje tas skystis ,kuris lieka nuo varškės labai naudingas...jį geriant valomas organizmas ...ir veidą gerai valyti...
Atsakyti
Iš saldaus pieno gaunasi daugiau varškės, bet man kažkodėl skanesnė iš surauginto.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 11 06, 17:08)
Iš saldaus pieno gaunasi daugiau varškės, bet man kažkodėl skanesnė iš surauginto.

Klausiu todėl,kad iš tos močiutės,kur perkame pieną,tai ji ir varškę daro pati ir gan nebrangiai,tai galvoju gal geriau pirkti,nes tikrai mažai gaunasi.Man kažkodėl tiek pieno gaila ax.gif .
Atsakyti
Vat man irgi labai įdomu, kaip 1 kg varškės parduoda už mažesnę kaina, negu pienas kainuoja. Ir su sviestu taip pat, iš litro grietinės ar grietinėlės pasidarau tik 300- 400 gr sviesto. Gal ką nors ne taip darau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 11 06, 17:50)
Vat man irgi labai įdomu, kaip 1 kg varškės parduoda už mažesnę kaina, negu pienas kainuoja. Ir su sviestu taip pat, iš litro grietinės ar grietinėlės pasidarau tik 300- 400 gr sviesto. Gal ką nors ne taip darau  g.gif

bent jau pas mus ji tai karvutę laiko,o pieną tikriausiai ne visą parduoda.
Atsakyti