Įkraunama...
Įkraunama...

Reglano rankovės

QUOTE(fishke @ 2008 12 03, 14:40)
uf   karsta.gif nu va skaitau skaitau, bet jaučiu, kol nepradėsiu megzti,  tol nieks nepataps aiškiau  g.gif 

o noriu numegzti dukriukui sarafaną-suknytę su reglano rankovėm ( dar niekad tokio nedariau )  unsure.gif
na net nežinau nuo ko pradėt   blush2.gif   tai man tada reik matuot dukriuko kaklą ir t.t., ane  g.gif

Papasakosiu, kaip dariau. Pasiskaičiau info iš knygos Puiku megzti - esu įkėlus. Man ten aiškiai parašyta. Kaip ir visada pradedu nuo mėginuko, kad galėčiau išmatuoti savo mezginio tankumą ir žinoti kiek akių užsidėti.

Tada išmatuoju savo mėginuką. Ir apsiskaičiuoju, kiek akių yra 10 cm, kiek eilių yra 10 cm smile.gif

Išmatuoju kaklą. Čia labai svarbu pati kaklo iškirptė. Jei darau prigludusį, tada žiūriu kiek mezginys mėginukas tempiasi, kad tilptų galvytė. Dar galima daryti su sagute nugaroje, su iškirpte ir t.t.

Apsiskaičiuoju, kiek reikia užsidėti akių kaklui. Užsidedu ir mezgu kokio noriu ilgio kakliuką.

Kai ateina laikas praplatinimui - reglanui. Tada kaklo akių skaičių dalinu iš trijų. Jei nesidalina lygiai, tada didesnį akių skaičių priskiri dviem dalims, kad jos turėtų lygų akių skaičių, o trečiajai mažiau. Tą trečiają padalini dar per pusę - čia bus rankovės.

Pradedame megzti reglaną. Iš pradžių reikia nuspręsti kokių norime reglano juostų, t.y. ar tai bus dviejų akių, keturių akių juostelė, ar pynė ir pan. Pasirinkime paprasčiausią variantą - dviejų akių juostelė, tai reiškia, kad ją sudaro viena akis pvz iš priekio dalies, kita iš rankovės. Mezgant atrodo taip: pradedame megzti tarkim nuo priekio: pirmąją priekio dalį išmezgame, vieną akį uždedame, mezgame likusias priekio dalies akis iki paskutinės akies. Prieš ją uždedame vieną akį ir tada išmezgame paskutinę priekio dalies akį. Tada rankovės dalies eilė. Lygiai taip pat pirmąją rankovės dalies akį išmezgame, po jos darome užmetimą ir mezgame likusias rankovės dalies akis iki paskutinės. Prieš paskutinę darome užmetimą ir tada išmezgame paskutinę akį. Ir taip reikia padaryti su visomis 4 mezginio dalimis. Per visą ratą užsideda 8 akys.

Uždėjimai daromi kas antrą ratą (mezgame apvaliuoju mezgimu).

Pagal knygą Puiku megzti labai svargu reglano juostos ilgis. Ten yra pateikta lentelė. Pagal ją susirandi dydį, kurį mezgi ir pasižiūri kokio ilgio turi būti reglano juosta. Pvz., mezgu dukrytei megztinuką 92 dydžio, tai pgl lentelę reglanas turi būti 15 cm. Ir tikrai gerai viskas gaunasi. Aišku galima pabandyti ir apsiskaičiuoti, kiek turi būti akių per krūtinę ir nugarą remiantis mezginuku mėginuku. Bet reglano juostos ilgio matavimas man pasiteisino, o taip ir patogiau.

Kai numezgi reikalingo ilgio reglano juostą, reiškia, kad mezginys išplatintas pakankamai. Tada pasirenki ką mezgi: rankoves ar megztinį. Aš paprastai tęsiu megzti megztinį: išmezgi priekį (nugarą), nukeli rankovės akis ant žiogo, išmezgi nugarą (priekį), nukeli kitos rankovės akis ant žiogo ir mezgi apvaliuoju mezgimu sujungtą priekį su nugara.

Tada lieka rankovės.

Viskas.

Man patinka kad nereikia nieko siųti.

Nežinau ar pavyko paprastai paaiškinti. Nes pvz man schemos yra geriausi paaiškinimai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimmi: 03 gruodžio 2008 - 14:39
oj, Rimmi aciuks.gif bet jauč iki galo paaiškės kai imsiuos darbų cool.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2008 12 03, 16:34)
oj, Rimmi  aciuks.gif bet jauč iki galo paaiškės kai imsiuos darbų  cool.gif  4u.gif

tikrai taip smile.gif ir man buvo aišku - neaišku, kol nepradėjau megzti. O pasirodo labai paprasta smile.gif Pradėk ir parodyk smile.gif
Atsakyti
nezinau kuriai temai tinka mano klausimukas, bet kadangi zadu megzt reglanu (nors niekas man nesigauna kol kas) bet gal galit man zioplai paaiskint kaip reikia megzt su tuo valu doh.gif nu niekaip neiseina schmoll.gif turiu uzsidet laaabai daug akiu kad man susijungtu abu galai mezginio g.gif ir kitas klausimas, ar jum mezgant apvaliai, akys nebuna kazkokios susisuke? g.gif nes mano tai kazkokios kreivos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 12 03, 16:48)
nezinau kuriai temai tinka mano klausimukas, bet kadangi zadu megzt reglanu (nors niekas man nesigauna kol kas) bet gal galit man zioplai paaiskint kaip reikia megzt su tuo valu  doh.gif  nu niekaip neiseina  schmoll.gif  turiu uzsidet laaabai daug akiu kad man susijungtu abu galai mezginio  g.gif  ir kitas klausimas, ar jum mezgant apvaliai, akys nebuna kazkokios susisuke?  g.gif  nes mano tai kazkokios kreivos  doh.gif

Iš pradžių mezgu 5 virbalais arba yra tokie virbalai su trumpu valu smile.gif

O dėl persisukiusių akių - gal tu jas mezgi persuktas? Nes ir aš nuo mokyklos laikų kažkodėl mokėjau megzti persuktas gerąsias ir blogąsias. Todėl ir mezginį sukdavo ir pynės nesigaudavo. Arba gali būti ir kita priežastis... gal siūlas toks, kad suka... daugiau nieko nesugalvoju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimmi: 03 gruodžio 2008 - 15:57
QUOTE(rimmi @ 2008 12 03, 13:56)
Iš pradžių mezgu 5 virbalais arba yra tokie virbalai su trumpu valu smile.gif

O dėl persisukiusių akių - gal tu jas mezgi persuktas? Nes ir aš nuo mokyklos laikų kažkodėl mokėjau megzti persuktas gerąsias ir blogąsias. Todėl ir mezginį sukdavo ir pynės nesigaudavo. Arba gali būti ir kita priežastis... gal siūlas toks, kad suka... daugiau nieko nesugalvoju  g.gif

reiks paieskot su trumpu valu g.gif del persisukusiu akiu neisivaizduoju ir as nes mezgant dviem virbalais viskas buna kaip turi but, akys grazios, o tik pradedu meginuka megzt apvaliai ir susisuka tos akys doh.gif o ka daryt neisivaizduoju, taip noris nusimegzt suknyte be siuliu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 12 03, 17:00)
reiks paieskot su trumpu valu  g.gif  del persisukusiu akiu neisivaizduoju ir as nes mezgant dviem virbalais viskas buna kaip turi but, akys grazios, o tik pradedu meginuka megzt apvaliai ir susisuka tos akys  doh.gif  o ka daryt neisivaizduoju, taip noris nusimegzt suknyte be siuliu  unsure.gif

atrodo čia yra tema apie teisingą mezgimą. dėl viso pikto pasižiūrėk dėl tų akių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimmi: 03 gruodžio 2008 - 16:36
sveikos, as sioj temoj naujoke, bet ikisiu savo trigrasi, nes reglamas mano mylimiausias mezgimas. mokiausi is mociuciu knygu, o paskui sau susipaprastinau.
sugalvoju kokios noriu apykakles ir ja ismatuoju su cm ir apskaiciuoju kiek reikes akiu. po to imu tokiu sankykiu: nugara priekis vienodo dydzio, o rankoves puse priekio ar nugaros. tarp ju visu po 2 akutes prie kuriu pridedu po akute is gerosios puses. po to visa mezgini susiuvu per viena sona

http://public.fotki.com/aureliuska/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingaBan: 03 gruodžio 2008 - 18:29
QUOTE(rimmi @ 2008 12 03, 14:35)
atrodo čia yra tema apie teisingą mezgimą. dėl viso pikto pasižiūrėk dėl tų akių...

nebuk tokia pikta mirksiukas.gif blush2.gif

pavyko pagaliau su valu megzt ir akys nebe kreivos gavos thumbup.gif pasirodo as ne nuo to galo pradedavau megzt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ingaBan @ 2008 12 03, 18:26)
sveikos, as sioj temoj naujoke, bet ikisiu savo trigrasi, nes reglamas mano mylimiausias mezgimas. mokiausi is mociuciu knygu, o paskui sau susipaprastinau.
sugalvoju kokios noriu apykakles ir ja ismatuoju su cm ir apskaiciuoju kiek reikes akiu. po to imu tokiu sankykiu: nugara priekis vienodo dydzio, o rankoves puse priekio ar nugaros. tarp ju visu po 2 akutes prie kuriu pridedu po akute is gerosios puses. po to visa mezgini susiuvu per viena sona

http://public.fotki.com/aureliuska/

o kakla ismatuoji nuo petuko iki petiko ar kaip?, ir nelabai supratau su tuo santykiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2008 12 03, 19:53)
o kakla ismatuoji nuo petuko iki petiko ar kaip?, ir nelabai supratau su tuo santykiu blush2.gif

as ismatuoju aplink kakla. o santykis, tai pvz:
1 akis krastas
1 akis reglanui
20 akiu nugara
2 akys reglanui
10 akiu rankove
2 akys reglanui
20 akiu priekis
2 akys reglanui
10 rankove
1akis reglanui
1 akis krastas
numezgu iki pazasties rankoviu akis nukeliu ant atskiru virbalu, o toliau ir be siules galima megzt. kaip kam patogu
Papildyta:
va kaip tik pradejau savo mazylei megztuka, cia kaip tik toks akiu santykis

http://public.fotki....iuska/vaikiski/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingaBan: 03 gruodžio 2008 - 19:01
g.gif
jau taip įsivaizdavau kaip sėduos ir mezgu, bet.... doh.gif nu gal ir juokingai čia pasirodysiu blush2.gif tai visgi su kokiais virbalais geriau megzti g.gif aš suprantu, jei noriu be sujungimų, tada 5 virbalais, o jei su valu tada kaip gautųsi - vienas sujungimas ar kaip g.gif aš turiu su 80 cm valu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 04 gruodžio 2008 - 07:44