Laba
Mezgiau savo panelei megztuką reglanu nuo viršaus. Susagstomą. Reglano juostelė išėjo puikiai.
Bet bėda - KAKLAS Prieky darosi tokia raukšlė , nes kaklas faktiškai gavosi vienodas tiek nugaroj, tiek prieky. Kaip padaryt, kad gautusi toks truputį išlenkimas prieky?
Aš pradėjau megzt stulpeliu kokius 5 cm,(apykaklė), tada jau dalinau akis ir pradėjau reglaną. O gal tą apykaklę reikėjo primegzt jau numezgus megztinį? Bet tai turbūt nieko nebūtų pakeitę
Kaip jus tuos kaklus gražiai padarot?
QUOTE(junyte @ 2010 01 19, 20:05)
Bet bėda - KAKLAS
Na, jei mezgant teisingai, tai tada visas mezginio akis reikėtų dėti dalimis... T.y., nugarai pirmiausia, tada pečiams, tada priekiui, kad gautųsi taip, jog nugara yra "aukščiau", o priekis žemiau... Tarkim, jei tau viso ties kaklu reikia uždėti 50 a., o priekiui/nugarai - 16/14 a, rankovei - 10 a., tai tada gali uždėti taip: 16 a (visa nugara), tada 5a ir 5a (rankovėms), tada 4a ir 3a priekio daliai. Daug kas priklauso nuo to, kur užsegimas...QUOTE(junyte @ 2010 01 19, 21:05)
Bet bėda - KAKLAS Prieky darosi tokia raukšlė , nes kaklas faktiškai gavosi vienodas tiek nugaroj, tiek prieky. Kaip padaryt, kad gautusi toks truputį išlenkimas prieky?
Aš pradėjau megzt stulpeliu kokius 5 cm,(apykaklė), tada jau dalinau akis ir pradėjau reglaną. O gal tą apykaklę reikėjo primegzt jau numezgus megztinį? Bet tai turbūt nieko nebūtų pakeitę
vat tas pats ir man. Niekaip man nesigauna. Mezgiau ne uzsegimo su 5 virbalais. Klausiau jau anksciau merginu - tai niekas nepaaiskina arba paraso bet neaiskiai
QUOTE(ruci @ 2010 01 20, 08:35)
Na, jei mezgant teisingai, tai tada visas mezginio akis reikėtų dėti dalimis... T.y., nugarai pirmiausia, tada pečiams, tada priekiui, kad gautųsi taip, jog nugara yra "aukščiau", o priekis žemiau... Tarkim, jei tau viso ties kaklu reikia uždėti 50 a., o priekiui/nugarai - 16/14 a, rankovei - 10 a., tai tada gali uždėti taip: 16 a (visa nugara), tada 5a ir 5a (rankovėms), tada 4a ir 3a priekio daliai. Daug kas priklauso nuo to, kur užsegimas...
Uzsegimas iprastas, prieky, per viduri. Tai uzdedi akis nugarai ir pamezgi kelias eiles, o tada jau dedi peciams ir priekiui ir pradedi reglana? Taip?
QUOTE(ruci @ 2010 01 20, 09:35)
Na, jei mezgant teisingai, tai tada visas mezginio akis reikėtų dėti dalimis... T.y., nugarai pirmiausia, tada pečiams, tada priekiui, kad gautųsi taip, jog nugara yra "aukščiau", o priekis žemiau...
kaip suprasti dalimis? Megzti atskiromis dalimis visa megstini, opo to susiuti
Papildyta:
QUOTE(junyte @ 2010 01 20, 13:28)
Uzsegimas iprastas, prieky, per viduri. Tai uzdedi akis nugarai ir pamezgi kelias eiles, o tada jau dedi peciams ir priekiui ir pradedi reglana? Taip?
o tai tada nugara tures toki "paaukstinima" nieko nesuprantu... cia kazkaip reikia megzti kad visa virsutine eile (prie kaklo) butu juk vientisa
QUOTE(junyte @ 2010 01 20, 12:28)
Principas būtent toks, tik mano mama siūlo tas akis uždėjinėti kas eilę. Pagal mano duotą pvz., uždedi 16 a. numezgi, tada uždedi 5 a., tada išmezgi jas, tada vėl dedi 5 a., vėl išmezgi, tada vėl 5 a. ir t.t., bet reikia nepamiršti, kurioj vietoj bus reglano linijos akis (akys)...
Bandysiu šiandien megzti reglaną.. mezgu visas detales nuo apačios, tik neramina vienas klausimukas, kaip su apykakle gausis. Jei gerai suprantu kaip aiškintas reglano mezgimas, tai ir priekis, ir nugara gausis tam pačiam lygyje? Ar gražiai atrodys? o gal ką praleidau besidomėdama reglanu???
QUOTE(bildukas @ 2010 01 21, 12:32)
Bandysiu šiandien megzti reglaną.. mezgu visas detales nuo apačios, tik neramina vienas klausimukas, kaip su apykakle gausis. Jei gerai suprantu kaip aiškintas reglano mezgimas, tai ir priekis, ir nugara gausis tam pačiam lygyje? Ar gražiai atrodys? o gal ką praleidau besidomėdama reglanu???
tai priekyje numegsk maziau eiliu, o rankoves virsu siokiu tokiu kampu nuleisk, ir gausis grazus kakliukas
Numezgiau pirmąjį savo reglaną Tik nelabai įkirtau kam reikia reglano pradžioj nuleisti 3-6 akis. Nuleidau aš jas, bet kažkaip keistai gavosi, susiuvau kažkaip, bet man atrodo, kad gražiau būtų buvę be nuleistų akių.. o gal tokiam mažam megztukui ir nereikėjo nuleidinėti????
o čia mano darbelis:
o čia mano darbelis:
o cia mano darbelis
[quote=bildukas,2010 01 22, 16:34]
Numezgiau pirmąjį savo reglaną Tik nelabai įkirtau kam reikia reglano pradžioj nuleisti 3-6 akis. Nuleidau aš jas, bet kažkaip keistai gavosi, susiuvau kažkaip, bet man atrodo, kad gražiau būtų buvę be nuleistų akių.. o gal tokiam mažam megztukui ir nereikėjo nuleidinėti????
Saunus mezginukas. Tas 3-6 akis reglano pradzioje reikia nuimti tam, kad butu laisviau pazastims .Jei keistai gavosi, gal neteisingai susiuvot?
Saunus mezginukas. Tas 3-6 akis reglano pradzioje reikia nuimti tam, kad butu laisviau pazastims .Jei keistai gavosi, gal neteisingai susiuvot?
[quote=diwol,2010 01 22, 18:09]
[/quote]
O kaip teisingai susiuti?
[/quote]
O kaip teisingai susiuti?