QUOTE(emiliuks @ 2008 11 13, 21:03)
nu as irgi neisivaizduoju, kaip galima nuo virsaus megzt, man atrodo nerealus dalykas...net iskarpos tokios nesu macius
O koks skirtumas-ar nuo virsaus, ar nuo apacios megzti-iskarpa tai nuo to nesikeicia jei atvirai, tai as dazniausiai mezgu "is akies", be jokiu iskarpu. bet gal todel man neretai reikia praardyti, bet as to nebijau. Ypac su vaikiskais megztukais.
QUOTE(varveklis @ 2008 11 13, 21:10)
Aš tai sąlyginai įsivaizduoju, mezgi mezgi nuo kaklo vis platindama žemyn, iki pečių, tada žemyn iki pažasties kaip platėjančią rankovę ar kepurę ir tada kažkaip surenki rankovių akis ant siūlo ar, kaip rašė, žiogelių, o juosmenį virbalais mezgi toliau kaip vamzdį, tada rankas. (sudėtingai skamba ) Tik tiek ir įsivaizduoju, bet kaip konkrečiai platinama neįkertu.
Na, buvo temos pradzioje rasyta kokiom proporcijom ka dalinti, tam net skaiciuokle merginos imete, kad paskaiciuotum reglano auksti-t.y. priklausomai nuo to, kokio aukscio reglanas, paskaiciuoja kas kiek eiliu prideti po aki.
mano megztuke naudojau proporcija tokia, kad visas reikiamas akis, kiek reikia kakliukui, padalinau is 6. po 2 dalis eina priekiui ir nugarai, po viena dali-rankovei.
Na, banalus pavyzdys. Uzmetu 34 akis. Jei mezgu megztuka su uzsegimu priekyje ir nedarau plankutes sagu uzsegimui, akis skirstau taip: po 10 akiu priekiui ir nugarai, po 5 akis rankovems ir 4 akys, pries ir po kuriu uzmesiu papildomas akis. Pramezgi 5 priekio puseles akis, tada uzdedi aki, viena pramezgi, vel uzdedi. tada pramezgi 5 rankoves akis, vel uzmeti, viena aki pramezgi, vel uzmeti. Toliau 10 nugaros akiu, vel kartyoji uzmetima, viena pramezgi, uzmeti. tada analogiskai kita rankove ir kita priekio pusele. Taip mezgiau kas antroj eilej pridedama akis. na, nezinau ar suprantamai...