Įkraunama...
Įkraunama...

Reglano rankovės

Cili, aciukas tau labai 4u.gif bandysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice_Touch @ 2009 12 08, 15:51)
Cili, aciukas tau labai 4u.gif bandysiu ax.gif

lauksim rezultato, jei kas nesiseks,eigoje rašyk,čia mamos greit padės smile.gif
Atsakyti
Sveikutės visos mezgejelės. Visada žavėjo mezginiuose reglano rankovės, bet pati niekada nesu bandžiusi ir pradėti vis ryžto nebuvo, tol, kol neprisijungiau prie SUPERMAMOS ir, va, jau kelinta diena studijuoju "Reglano rankovių" temą, ir kuo toliau, tuo labiau man dardosi vis priimtinesni reglanas nuo viršaus. Ir dar: nu kaip malonu skaityti Jūsų išsamius paaiškinimus, patarimus. Nėra geresnių pamokų - kaip patirties sklaida smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice_Touch @ 2009 12 08, 14:49)
noriu numegzti toki kaip sitas PRAEIVES modeliukas tik su aukstu kaklu...

jei teisingai supratau, nori kaklo tokio, kaip golfo? tai kai baigsi suknute megzt, kakliuko akutes surinksi ant keturiu virbalu ir pamezgesi i virsu stulpeliu kokio nori aukscio (bent jau as taip megzciau)
Atsakyti
rodausi ir as savo reglanine liemene. tik siulai margi, gal nelabai matosi.
kazkaip anksciau nebuvau mezgus reglanu, tai dabar beveik viska megzsiu - neispasakytas smagumas nesioti ir megzti. daug graziau stovi ir daug patogiau 9bent jau man)

user posted image

user posted image
Atsakyti
Labas dienas 4u.gif

Cili, dar karteli dekui 4u.gif po tavo paaiskinimo man viskas daug aiskiau thumbup.gif mezgu penkiais virbaliukais kol kas, kiek tilps, ir laukiu nesulaukiu kada gausiu virablus su valu ax.gif pirkau is internetines parduotuves, tai laukiu kol atsius blush2.gif
Tik kad sujungimo akutes kazkokios didokos gaunasi g.gif doh.gif aj, bet pirmas reglaniukas, dar ismoksiu blush2.gif

Praeive, as iskart mezgiau auksta kakliuka ir toliau platinu ant 4 virbalu kol tilps mirksiukas.gif

Vaidelione, grazi liemene bigsmile.gif

O kaip jus matuojat kakla? blush2.gif Na, ties kuria vieta blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice_Touch: 09 gruodžio 2009 - 12:17
dekui dekui
as tai tiesa sakant matavau pagal pirktini megztini. na pirekine dali nuo pazasties iki virsaus tokio pacio ilgio. o paskui viska lygiavau su pirma num egzta dalimi.
kazkur sioje temoje buvo paaikinimu, kaip ismatuoti viska smile.gif
Atsakyti
Vadinasi eisiu dar karteli skaityti tema cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
as tai istikrųjų nelabai gaudausi tuose skaičiavimuose, tai mezgu iš akies smile.gif
Papildyta:
radau paciam pirmam puslapi

QUOTE(komsugnatik @ 2008 11 05, 21:52)
Grazus modeliukai smile.gif ypac tas megztukas-liemene (2 pav.)

Pati sau megstu megzti reglanu. Tuomet kazkaip graziau megztinis "nugula". Kai mezgu skaiciuoju taip:
1. Imu bendra akiu skaiciu iki reglano pradzios.
2. Is akies primetu kiek man akiu reiketu kaklui bendrai. Dalinu i 4, bet nelygias dalis: mazdaug po 30 % akiu priekio ir nugaros daliai, mazdaug po 20 % abiem rankovems.
3. Kai zinau kiek akiu yra pradzioje, t.y. pries ismezgant rankoves, ir kiek turi likti baigiant megzti reglana, apskaiciuoju akiu skirtuma.
4. Gautas skirtumas - tai akys, kurias reikia "nuleisti".
5. Kaip daznai nuleidineti akis, irgi reikia isskaiciuoti. Nuo rankoves pradzios (pazastu) iki peciu linijos reglanui (bent jau kai mezgu sau) imu ~ 17-20 cm. Demesio: bet sie cm turi buti skaiciuojami staciai, t.y. ne istrizai pagal reglano krasta. Pavaizduokit tai tokiu budu: /, bet taip: | . Tikiuosi supratot ka norejau parasyti. Kai zinau auksti, galiu apskaiciuoti kiek mazdaug eiliu reikes reglanui ismegzti.
6. Reglano pradzioje is abieju pusiu "uzdarau" ~2 cm akiu. Dazniausiai tai buna 3-6 akys.
7. Zinodama apytiksli reglano eiliu skaiciu bei skaiciu, kiek akiu reikia nuleisti - isskaiciuoju kaip daznai reikia nuleidineti akis.

Pastaba: rankovems dazniausiai gaunasi, jog dvigubai reciau reikia nuleidineti. Arba jei ne visai dvigubai maziau reikia, tuomet iki mazdaug 2/3 nuleidineju dvigubai reciau, o likusi 1/3 tokiu pat daznumu kaip ir priekyje ar nugarelyje.

Pavyzdys:
* Tarkim megztinio priekio akiu skaicius (pries pradedant ismezgineti reglana) - 80 akiu
* Kakliui is viso reikia palikti 86 akis
* Skaiciuojam kiek akiu reikia palikti priekiui/nugarai bei rankoves. Tarkim gaunasi, jog priekiui nugarai paliksim po 30 akiu. Rankoves tuomet lieka po 16 akiu (26+26+17+17=86). Velgi, priklausomai nuo siulu storio sis santykis gali buti kitos. Reikia primesti is akies ant meginelio ar jau numegztos nugaros dalies.
* Taigi dabar zinau, kad mezgant prieki/nugara man reikia nuleisti 80-26=54 akis.
* Tarkim man reikia, kad reglano aukstis butu 18 cm, ir paskaiciavus pagal megineli tai sudaro 56 eiles (iskaiciuoju ir gera, ir bloga puses).
* Mezgant reglana, akis nuleidinesim po viena is abieju pusiu: 54:2=27 akiu. Megzti reikes 56 eiles.
* Rankoviu pradzioje per viena karta "uzdarau" po 3 akis is abieju pusiu (uzdarydama akis ismegsiu 2 eiles). Taigi is reikiamu nuleisti 54 akiu lieka 54-3-3= 48 akys. Likusias 48 akis turiu uzdaryti per 56-2=54 eiles. 24 kartus nuimsiu akis kas antra eile (arba kitaip sakant kiekvienoje eileje geroje puseje). Likusias sesias eiles ismegsiu su tiek akiu kiek liko
* Ir gavom reglana smile.gif

Labai tikiuosi mano beletristika jums bus aiski. Jei kazkas neaisku, rasyk. Bandysiu patikslinti mirksiukas.gif

P.S. mamucis, lauksiu pirmo reglano pavyzduko

Papildyta:
net ir skaičiuoklę kažkuri buvo įdėjusi
Atsakyti
QUOTE(Ice_Touch @ 2009 12 09, 12:17)
Tik kad sujungimo akutes kazkokios didokos gaunasi g.gif  doh.gif aj, bet pirmas reglaniukas, dar ismoksiu blush2.gif

skylutės būna jei užmetimą dedi iškart ant virbalo, aš irgi taip suknelę mezgiau, bet antrą jau mezgu užmetimą darydama persukant siūlą, t.y. tą kurį užmeti ant dešinio virbalo, apsuki,kad gautųsi kilputė... Nebūna skylučių 4u.gif
Atsakyti
Vaidelione, aciu 4u.gif
Skaitau skaitau ir nesuprantu blush2.gif ot aukstoji matematika lotuliukas.gif

Pabaigus mezginuka nuo virsaus reikes imtis ir nuo apacios bandyti smile.gif bet atrodo, kad nuo virsuas paprasciau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Čili @ 2009 12 09, 12:14)
skylutės būna jei užmetimą dedi iškart ant virbalo, aš irgi taip suknelę mezgiau, bet antrą jau mezgu užmetimą darydama persukant siūlą, t.y. tą kurį užmeti ant dešinio virbalo, apsuki,kad gautųsi kilputė... Nebūna skylučių 4u.gif

A, vat kur paslaptis bigsmile.gif thumbup.gif

O ta skaiciuokle issisaugojau ir pas save kompe wink.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
mergaites, man su anglu sunkoka, ar galit padet del sito megztuko?

http://knitty.com/IS...PATThelena.html

kaip pradet? cia gi nuo virsaus? o tas krastelis ripsiuku ar is karto mezgamas, ar baigus mezgini surenkamos akutes krastelio ir tik tada aplink visa? skaitau, skaitau, ten apie kazkokius zymeklius raso, nieko nekertu doh.gif
Atsakyti