Įkraunama...
Įkraunama...

Reglano rankovės

QUOTE(Čili @ 2009 12 02, 15:55)
Man daug sunkiau megzti iš atskirų dalių nei besiūlius nuo viršaus.. blush2.gif

As tai visiskai pritariu drinks_cheers.gif is atskiru daliu man visa laika kazkas nesigauna doh.gif va atsimenu ir vyrui mezgiau megztini su isiuvamom rankoven, ne reglanu, tai gavos totali nesamone, nors ir modeliuka pagal jo sudejima parinkau, bet vis vien negraziai gavosi, tai isardziau ir numezgiau reglana nuo virsaus thumbup.gif jau kokia 3 ar 4 metai vis tampo ta megztini biggrin.gif

QUOTE(Letune @ 2009 12 02, 15:52)
Megztukas kelia susižavėjimą.  thumbup.gif  Aš irgi jau svajoju apie tokio reglano mezgimą nuo viršaus ir be siūlių. Čia man rodos aukštasis pilotažas. Gal vistik megzti kol apskritai įvaldysiu reglaną iš apačios ir su siūlėmis? O jau po to kai atsiras supratimas, tada imtis šitos gudrybės? Ką mano reglano  virtuozės? Nes pati reglano dar nesu mezgusi, bet jis mane žavi. Laukiu patarimo.
Ar gerai supratau, kad toje vietoje kur galėtų būti siūlė, mezgama visada geroji akis, o prieš ją ir po jos sumezgamos 2 akys į vieną? Ar gal suimama 2 kartus po 2 akis ir tarp jų nėra išmezgama geroji? Va prisipirkau virbalų su valu ir bandysiu megzti apvaliai.  biggrin.gif

Na va kaip rasiau, tai man nera paprastesnio mezgimo, nei reglanas nuo virsaus, jokiu skaiciavimu, nieko nereikia, na tik akis isskirstyt, kiek nugarai, kiek priekiui ir rankovem ir viskas. Sitas mano megztukas viso labo antras reglanas, tai gi nesu mezgimo profe, o ir siaip nedaug mezgu. Tai gi mano pasiulymas, jei yra noro, imkis to reglano nuo virsaus mirksiukas.gif
Del siaurinimo: ta vidurine akis, kur butu siule, jei rankoves butu susiuvamos, nera butina, man gavosi, nes rankovem akiu skacius buvo nelyginis, o jei butu lyginis, tai tos sumezgamos akys butu salis (cia tiesiog, kad mezginys butu simetriskas). Megzti reikia pagal rasta, jei yra ta vidurine akis tai ir mezgi ja pagal rasta, o nuleidinejan pries ja ir po jos nuleisti po viena aki, t.y. suimi dvi akis kartu-ismezgi, paskui ismezgi ta vidurine aki, ir vel suimi dvi kartu-ismezgi, gaunasi, kad neleidai dvi akis mirksiukas.gif jei tos vidurines nera, tai suimi dvi akis-ismezgi, vel dvi kartu - vel ismezgi.

Papildyta:
QUOTE(sonaciukas @ 2009 12 02, 16:07)
gal kuri turit nuotraukyčių ar šiaip kažkokį tai išsamų pasakojimą rolleyes.gif kaip užbaigti mezginį adata, man kažko tai ne labai gaunasi sad.gif nes gražiausiai būtų mano nuomone taip užbaigti mezginį pradėtą nuo viršaus
ačiū kas pasidalins savo patirtimi wub.gif

As va ciaradau aprasyma, kaip adata uzbaigti, bet vis vien nesigauna man doh.gif viena syki teko adata uzbaiginet, viskas gavosi ir tikrai labai liuks atrodo, bet dabar va bandziau gal kokius 5 kartus - nieko nesigauna, kazka ne taip darau verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Knopka* @ 2009 12 02, 17:20)
As va ciaradau aprasyma, kaip adata uzbaigti, bet vis vien nesigauna man  doh.gif

Dar čia kažkas panašaus. Šiaip pati dar neišbandžiusi, tai nežinau, ar pakankamai informatyvu, bet susiradau vakar senoje mezgimo knygoje - labai jau viliojančiai atrodo. ax.gif

Beje apie apdailą yra SM tema - Mezginių apdaila, sagų kilpos, kišenės, apykaklės ir kt. (iš ten ir minėtoji nuoroda).
Papildyta:
QUOTE(Letune @ 2009 12 02, 16:52)
Ar gerai supratau, kad toje vietoje kur galėtų būti siūlė, mezgama visada geroji akis, o prieš ją ir po jos sumezgamos 2 akys į vieną? Ar gal suimama 2 kartus po 2 akis ir tarp jų nėra išmezgama geroji? Va prisipirkau virbalų su valu ir bandysiu megzti apvaliai.  biggrin.gif

Kiek aš suprantu, tai tarp nuleidimų būtina išmegzti bent dvi akis (kodėl - gal labiau patyrusios mezgėjos paaiškintų), o galima ir kur kas daugiau (visokias pynes ir pan.).
Papildyta:
Gal pravers mezgančioms reglaną atskiromis dalimis:
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 12 02, 19:30)
Kiek aš suprantu, tai tarp nuleidimų būtina išmegzti bent dvi akis (kodėl - gal labiau patyrusios mezgėjos paaiškintų), o galima ir kur kas daugiau (visokias pynes ir pan.).

Nesu patyrusi mezgėja, bet jau ketvirtą megztuką reglanu baiginėju, tai manau kad mezgant nuo viršaus kokia pynutė labai papuošia. O bent vieną akį reik išmegzti tarp uždedamų akių, nes dvi šalia uždėtos akys nekaip atrodys g.gif
gal kas žino geresnį paaiškinimą ? ax.gif
user posted image
net nepagalvojau, kad ir atskirai mezgant galima įmezgti pynes doh.gif , bet aš nemoku gražiai susiūt, tai man taip neišeitų blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo acte: 02 gruodžio 2009 - 23:28
na, va. pasigirsiu pirmu mezginiu reglanu nuo virsaus. taip bisiai patiko, kad nuo siol vaikisku modeliu kitaip ne nemegsiu tik reglanu nuo virsaus. labiausiai nemegstamas darbas budavo susiut mezgini, o cia to vargo nelieka.
tik labai nepeikit, atrodo skyles prasisviecia, bet cia kalta balta pakaba (ant jos istempiau vaikiska suknute), o dar blicas. siaip tos skylutes tikrai nezymios. zodziu, as savimi visai patenkinta (is kuklumo nemirsiu lotuliukas.gif )

user posted image
Atsakyti
QUOTE(praeive @ 2009 12 05, 17:58)
na, va. pasigirsiu pirmu mezginiu reglanu nuo virsaus. taip bisiai patiko, kad nuo siol vaikisku modeliu kitaip ne nemegsiu tik reglanu nuo virsaus. labiausiai nemegstamas darbas budavo susiut mezgini, o cia to vargo nelieka.
tik labai nepeikit, atrodo skyles prasisviecia, bet cia kalta balta pakaba (ant jos istempiau vaikiska suknute), o dar blicas. siaip tos skylutes tikrai nezymios. zodziu, as savimi visai patenkinta (is kuklumo nemirsiu lotuliukas.gif )

labai grazu thumbup.gif
Atsakyti
sveikos,
o man klausimėlis kilo: mezgant atskiras dalis, nugarą mezgu keliomis eilėmis ilgesnę nei priekį. Kad kaklo skylė nugaroje būtų mažesnė nei priekyje... o kaip su mezgimu kai reglanas nuo viršaus išsisukti?
Atsakyti
QUOTE(praeive @ 2009 12 05, 16:58)
na, va. pasigirsiu pirmu mezginiu reglanu nuo virsaus. <{POST_SNAPBACK}>
thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
ir aš noriu reglano smile.gif kol kas keli bandymai baigėsi ardymu ir statytom rankovėm...

skaitant iškilo klausimas. Mezgant iš apačios patariama akis nuleidinet nugarai/priekiui ir rankovėm ne vienodai, bet mezgant iš viršaus ir darant takelį su užmetimais, labai jau negražiai atrodytu, jei nevienodi tarpai butu, vadinasi, reikia vienodai... tai kaip su tuo akių nuleidimu/pridėjimu g.gif ? Vaikam, kiek supratau, nuimama vienodai, bet as mezgu sau ir norėčiau patogiai nešiot kokius šešis metus, o ne kad spintoj gulėtų... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(praeive @ 2009 12 05, 15:58)

Laaaabai grazu wub.gif kazka tokio ir svajoju savo pupai nunarplioti wub.gif
Jau kelinta diena skaitau ir gilinuosi i reglano buda, bet kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu doh.gif jau atrodo lyg 'ikirtau', o pradejus megzti ir vel 'pievos'.

Atrodo suprantu, kad uzsegama megztuka mezgate dviem virbalais, ane? g.gif o jei as noriu numegzti toki kaip sitas PRAEIVES modeliukas tik su aukstu kaklu, reikai virbalu su valu? g.gif nusimezgiau kakliuka 5 virbalais ir dabar galvoju kaip toliau megzti g.gif
Zo... sviestas sviestuotas man gaunasi.

Paaiskinkit kas nors, a, bukit geros 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice_Touch @ 2009 12 08, 13:49)
nusimezgiau kakliuka 5 virbalais ir dabar galvoju kaip toliau megzti g.gif
Zo... sviestas sviestuotas man gaunasi.

Paaiskinkit kas nors, a, bukit geros 4u.gif  4u.gif  4u.gif

viskas čia gerai, virbalais nusimezgei kakliuką, tada pradedi 4 vietose kas antroj eilėj po 2 akis pridėti smile.gif Tik turėk minty, kad pasidalinti turi ne į lygiai 4 dalis, o rankovėms mažiau akių palikti nei priekiui ar nugarai (forumlė akims skaičiuoti yra temos pradžioje tikrai wink.gif ).Taip aš platinu kol telpa ant virbalų, paskui pereinu ant valo ir mezgu ratu vėl taip pat, kol prieinu iki pažastyčių (čia jau matuoti reikia). Rankovių akis surenku ant kokio siūlo ir surišu,kad nesimaišytų kol ratu megsiu žemyn visą kūnelį biggrin.gif Vėliau atskirai rankovytes mezgu surinkusi akis ant 4 virbalų.

Nežinau kiek aiškiai paaiškinau doh.gif Nes pati savamokslė esu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 12 08, 13:39)
viskas čia gerai, virbalais nusimezgei kakliuką, tada pradedi 4 vietose kas antroj eilėj po 2 akis pridėti smile.gif Tik turėk minty, kad pasidalinti turi ne į lygiai 4 dalis, o rankovėms mažiau akių palikti nei priekiui ar nugarai (forumlė akims skaičiuoti yra temos pradžioje tikrai wink.gif ).Taip aš platinu kol telpa ant virbalų, paskui pereinu ant valo ir mezgu ratu vėl taip pat, kol prieinu iki pažastyčių (čia jau matuoti reikia). Rankovių akis surenku ant kokio siūlo ir surišu,kad nesimaišytų kol ratu megsiu žemyn visą kūnelį biggrin.gif Vėliau atskirai rankovytes mezgu surinkusi akis ant 4 virbalų.

Nežinau kiek aiškiai paaiškinau doh.gif Nes pati savamokslė esu smile.gif

bigsmile.gif Aciu 4u.gif

Ant dvieju virbalu?

O dabar tikslinuosi blush2.gif ir toliau megzti 5 virbalais pasidalinus akis priekiui, nugarai ir rankovytems ir kur yra sujungimo siulytes pridedineti akytes blush2.gif g.gif cia jau tos vadinamos reglano rankoves bus, ane?

Kakliukas yra 50 akiu. Dalinu taip:
* is 50 akiu atimu 4 reglanui = lieka 46 akys
* tas 46 akis dalinu i 3 dalis = 15 akiu ir 1 akis liekana, kuria pridesiu prie priekio rolleyes.gif
* rankovems lieka irgi 15 akiu, tai butu po 7,5 doh.gif vadinasi dar viena aki pridesiu prie nugarytes
* ir mano skaiciavimas gaunasi toks: 16 akyciu nugarai, 16 priekiui ir po 7 rankovems rolleyes.gif

Gal suprasit ka cia sumakalojau doh.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Ice_Touch @ 2009 12 08, 15:09)

Ant dvieju virbalu?

O dabar tikslinuosi blush2.gif ir toliau megzti 5 virbalais pasidalinus akis priekiui, nugarai ir rankovytems ir kur yra sujungimo siulytes pridedineti akytes blush2.gif  g.gif cia jau tos vadinamos reglano rankoves bus, ane?

Kakliukas yra 50 akiu. Dalinu taip:
* is 50 akiu atimu 4 reglanui = lieka 46 akys
* tas 46 akis dalinu i 3 dalis = 15 akiu ir 1 akis liekana, kuria pridesiu prie priekio  rolleyes.gif
* rankovems lieka irgi 15 akiu, tai butu po 7,5 doh.gif vadinasi dar viena aki pridesiu prie nugarytes
* ir mano skaiciavimas gaunasi toks: 16 akyciu nugarai, 16 priekiui ir po 7 rankovems rolleyes.gif

Gal suprasit ka cia sumakalojau doh.gif  4u.gif

ant keturių - išsidėlioju ant kiekvieno atskirai tas keturias dalis-rankovė,priekis,rankovė, nugara. Taip lengviau man pradžioj užmetimus daryti smile.gif

O dalinau pagal patarimą RIMMI žinutėje, cituoju : "kaklo akių skaičių dalinu iš trijų. Jei nesidalina lygiai, tada didesnį akių skaičių priskiri dviem dalims, kad jos turėtų lygų akių skaičių, o trečiajai mažiau. Tą trečiają padalini dar per pusę - čia bus rankovės." 4u.gif Atskirai neminusavau po tą vieną akį kažkaip, viskas gavosi kaip reikiant smile.gif
Atsakyti