QUOTE(Čili @ 2009 12 02, 15:55)
Man daug sunkiau megzti iš atskirų dalių nei besiūlius nuo viršaus..
As tai visiskai pritariu is atskiru daliu man visa laika kazkas nesigauna va atsimenu ir vyrui mezgiau megztini su isiuvamom rankoven, ne reglanu, tai gavos totali nesamone, nors ir modeliuka pagal jo sudejima parinkau, bet vis vien negraziai gavosi, tai isardziau ir numezgiau reglana nuo virsaus jau kokia 3 ar 4 metai vis tampo ta megztini
QUOTE(Letune @ 2009 12 02, 15:52)
Megztukas kelia susižavėjimą. Aš irgi jau svajoju apie tokio reglano mezgimą nuo viršaus ir be siūlių. Čia man rodos aukštasis pilotažas. Gal vistik megzti kol apskritai įvaldysiu reglaną iš apačios ir su siūlėmis? O jau po to kai atsiras supratimas, tada imtis šitos gudrybės? Ką mano reglano virtuozės? Nes pati reglano dar nesu mezgusi, bet jis mane žavi. Laukiu patarimo.
Ar gerai supratau, kad toje vietoje kur galėtų būti siūlė, mezgama visada geroji akis, o prieš ją ir po jos sumezgamos 2 akys į vieną? Ar gal suimama 2 kartus po 2 akis ir tarp jų nėra išmezgama geroji? Va prisipirkau virbalų su valu ir bandysiu megzti apvaliai.
Ar gerai supratau, kad toje vietoje kur galėtų būti siūlė, mezgama visada geroji akis, o prieš ją ir po jos sumezgamos 2 akys į vieną? Ar gal suimama 2 kartus po 2 akis ir tarp jų nėra išmezgama geroji? Va prisipirkau virbalų su valu ir bandysiu megzti apvaliai.
Na va kaip rasiau, tai man nera paprastesnio mezgimo, nei reglanas nuo virsaus, jokiu skaiciavimu, nieko nereikia, na tik akis isskirstyt, kiek nugarai, kiek priekiui ir rankovem ir viskas. Sitas mano megztukas viso labo antras reglanas, tai gi nesu mezgimo profe, o ir siaip nedaug mezgu. Tai gi mano pasiulymas, jei yra noro, imkis to reglano nuo virsaus
Del siaurinimo: ta vidurine akis, kur butu siule, jei rankoves butu susiuvamos, nera butina, man gavosi, nes rankovem akiu skacius buvo nelyginis, o jei butu lyginis, tai tos sumezgamos akys butu salis (cia tiesiog, kad mezginys butu simetriskas). Megzti reikia pagal rasta, jei yra ta vidurine akis tai ir mezgi ja pagal rasta, o nuleidinejan pries ja ir po jos nuleisti po viena aki, t.y. suimi dvi akis kartu-ismezgi, paskui ismezgi ta vidurine aki, ir vel suimi dvi kartu-ismezgi, gaunasi, kad neleidai dvi akis jei tos vidurines nera, tai suimi dvi akis-ismezgi, vel dvi kartu - vel ismezgi.
Papildyta:
QUOTE(sonaciukas @ 2009 12 02, 16:07)
gal kuri turit nuotraukyčių ar šiaip kažkokį tai išsamų pasakojimą kaip užbaigti mezginį adata, man kažko tai ne labai gaunasi nes gražiausiai būtų mano nuomone taip užbaigti mezginį pradėtą nuo viršaus
ačiū kas pasidalins savo patirtimi
ačiū kas pasidalins savo patirtimi
As va ciaradau aprasyma, kaip adata uzbaigti, bet vis vien nesigauna man viena syki teko adata uzbaiginet, viskas gavosi ir tikrai labai liuks atrodo, bet dabar va bandziau gal kokius 5 kartus - nieko nesigauna, kazka ne taip darau