Įkraunama...
Įkraunama...

Reglano rankovės

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 11 10, 22:36)
Aš mezgiau nuo viršaus pagal šioje temoje rastą bene paprasčiausią aprašymą (tos forumietės (bijau suklysti dėl nick'o blush2.gif ), kuri įdėjo reglano linijos ilgių lentelę thumbup.gif ), tai dideliam mano nustebimui tikrai ardyti neteko visai, nors pradėjusi maniau tik pabandyti.
Mano megztukas 86 dydžio - akis pridėjinėjau kas 2 eilėje (mezgiau 2 virbalais, taigi akis pridėjinėjau kiekvienoje gerosios pusės eilėje). Tik virbalai deja be numerio (senobiniai tokie blush2.gif ).

Dekui 4u.gif
Va "rakalioju" toliau, ir bandziau kas antra eile nuiminet (mezgiau nuo apacios) ... nu lyg jau jau... unsure.gif
Atsakyti
Aš manau, kad visiems siūlams reik kas antroj eilėj nuimt/pridėt, išskyrus moherinius - šie paprastai mezgami labai laisvai ir akys labiau pasitempusios į ilgį, ypač kiauraraščių kokių. Bet irgi nebūtina ta išimtis g.gif Ir aišku dar labai nuo modeliuko priklauso ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 10 lapkričio 2009 - 22:33
Mano nuomone taip pat reiketu tik kas antroje eileje nuimti ar prideti akis, nes tuomet rastas ir pats mezginys atrodo proporcingesnis ax.gif

O cia mano kone pirmasis buves meginimas numegsti mezgini reglano rankovemis, tik priekis nepalygintas dar tinkamai ax.gif blush2.gif

http://images52.fotk...cture130-vi.jpg
Atsakyti
Nu saunu, aciu. Taip ir padariau - lyg reglanas gavos.... bet! Sakykit - mezgu paprasta rasta - 4 blogos 4 geros akys. Ir reglanas negraziai gavos kur nuimineju blogasias akis. Nu tokie guziukai. Gal butu koks aiskesnis paaiskinimas kaip reiktu sukabint tas akis , kad lygiai gautus....
(cia jau , manau, kitam mezginiui, to ardyt nebesinori)
Dekui.
Atsakyti
QUOTE(maam @ 2009 11 11, 10:17)
Nu saunu, aciu. Taip ir padariau - lyg reglanas gavos.... bet! Sakykit - mezgu paprasta rasta - 4 blogos 4 geros akys. Ir reglanas negraziai gavos kur nuimineju blogasias akis. Nu tokie guziukai. Gal butu koks aiskesnis paaiskinimas kaip reiktu sukabint tas akis , kad lygiai gautus....
Dekui.

pirktiniame megztuke maciau, kad pries sukabinant pora eiliu tos akys mezgamos jau gerosiomis akimis.
galvoju, kad guziukai tau galejo gautis, nes perskutos akys, jas ant virbaloo reikejo susukt, kad butu kaip geros
Atsakyti
QUOTE(maam @ 2009 11 11, 11:17)
Dekui.

Čia nevisai tai, ko klausiat, bet man labai patiko pamokėlė, nežinau ar šitoj temoj buvo įdėta mirksiukas.gif
http://www.knittingh...ideos/decreases
Atsakyti
QUOTE(delfinyte @ 2009 11 11, 11:31)
pirktiniame megztuke maciau, kad pries sukabinant pora eiliu tos akys mezgamos jau gerosiomis akimis.
galvoju, kad guziukai tau galejo gautis, nes perskutos akys, jas ant virbaloo reikejo susukt, kad butu kaip geros

Gal but..... unsure.gif Nu reiks atidziau bandyt ant kito sedevro...
Papildyta:
QUOTE(acte @ 2009 11 11, 13:00)
Čia nevisai tai, ko klausiat, bet man labai patiko pamokėlė, nežinau ar šitoj temoj buvo įdėta  mirksiukas.gif
http://www.knittingh...ideos/decreases

Labai geras pavyzdys. Aciu labai. smile.gif
(tik anglu ni bum bum verysad.gif )
Atsakyti
QUOTE(maam @ 2009 11 11, 13:04)
Labai geras pavyzdys. Aciu labai.  smile.gif
(tik anglu ni bum bum  verysad.gif  )

aš anglų atrodo bum bet mezgimo kalbos nelabai suprantu blush2.gif žiūrėdama video bandysiu megzti mirksiukas.gif

o čia mano reglanasnuo apačios - reikiaišmokti nuo viršaus megzti ax.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
sveikos ziurekit pradejau megsti megstuka savo dukrytei metuku laiko ir tingiu ten skaiciuoti kiek ten ko reikia tiksliau nelabai ir suprantu tai uzsidejau kaklui 60akiu ir pradejau megsti kazi ar nebus per daug ar per mazai kas yra mezge panasaus amziaus siulai nei stori nei ploni blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Linjus @ 2009 11 12, 11:14)
aš anglų atrodo bum bet mezgimo kalbos nelabai suprantu blush2.gif  žiūrėdama video bandysiu megzti mirksiukas.gif

o čia mano reglanasnuo apačios - reikiaišmokti nuo viršaus megzti ax.gif
user posted image

user posted image

Modelis koks superinis !
Is kur taip lygiai akytes ismokt man megzt...
Atsakyti
QUOTE(juokiukas @ 2009 11 12, 16:18)
sveikos  ziurekit pradejau megsti megstuka savo dukrytei metuku laiko ir tingiu ten skaiciuoti kiek ten ko reikia tiksliau nelabai ir suprantu tai uzsidejau kaklui 60akiu ir pradejau megsti kazi ar nebus per daug ar per mazai kas yra mezge panasaus amziaus siulai nei stori nei ploni blush2.gif

Nu kad labai jau abstraktu g.gif - bent minimaliai pasiskaičiuoti vis tiek manau derėtų, jei nenori keletą kartų ardyti. Taigi pamegzk pavyzduką iš kokių 20 akių ir pasimatuok pagal kokį nors turimą rūbelį - aukštosios matematikos tikrai neprireiks. mirksiukas.gif Aš pvz. dabar mezgu sūneliui (1m. ir 9 mėn.) iš "nei storų, nei plonų" siūlų, tai akių skaičiuojant be susegimų - 70.
Atsakyti
QUOTE(juokiukas @ 2009 11 12, 16:18)
sveikos  ziurekit pradejau megsti megstuka savo dukrytei metuku laiko ir tingiu ten skaiciuoti kiek ten ko reikia tiksliau nelabai ir suprantu tai uzsidejau kaklui 60akiu ir pradejau megsti kazi ar nebus per daug ar per mazai kas yra mezge panasaus amziaus siulai nei stori nei ploni blush2.gif

Tingisi skaičiuot, o ardyt netingėsi? ax.gif na, nebent kažkokiu stebuklingu būdu pataikysi "iš akies" mirksiukas.gif
Atsakyti