klausiu, nes knygoj isskaiciau, kad nugara reikia megzti bent 1cm ilgesne ir prieki nuimineti reikia leciau nei nugara..
tai jus taip ir darot? o rankoves kaip?
tarkim jei nugara nuimineju po viena aki kas antroje eileje, tai kaip prieki ir rankoves?
QUOTE(garbanota avyte @ 2009 10 12, 23:35)
klausiu, nes knygoj isskaiciau, kad nugara reikia megzti bent 1cm ilgesne ir prieki nuimineti reikia leciau nei nugara..
tarkim jei nugara nuimineju po viena aki kas antroje eileje, tai kaip prieki ir rankoves?
Aš ir taip nuiminėju,žiūrėsim kas gausis, nes mezgu pirmą kartą reglano rankoves.
Papildyta:
QUOTE(Agute @ 2009 10 10, 12:50)
galiu papasakoti, kaip akis suskaiciuoju as:
pirmiausia paskaiciuoju, kiek is viso reikes kaklui, tarkim 70 akiu.
Tada dalinu is 5 (70:5=14) po tiek akiu reikes rankovem.
Tada is visu akiu atimu rankoves (70-14-14=42) tiek lieka priekiui ir nugarai kartu. Dalinu perpus (42:2=21)
viskas 14+21+14+21 (rankove+nugara+rankove+priekis)
jei darom su uzsegimu per prieki, tada priekiui reikia lyginio skaiciaus akiu, vadinasi pridedam dar 1 ir priekyje gaunas 22
11+14+21+14+11 (puse priekio+rankove+nugara+rankove+puse priekio).
pirmiausia paskaiciuoju, kiek is viso reikes kaklui, tarkim 70 akiu.
Tada dalinu is 5 (70:5=14) po tiek akiu reikes rankovem.
Tada is visu akiu atimu rankoves (70-14-14=42) tiek lieka priekiui ir nugarai kartu. Dalinu perpus (42:2=21)
viskas 14+21+14+21 (rankove+nugara+rankove+priekis)
jei darom su uzsegimu per prieki, tada priekiui reikia lyginio skaiciaus akiu, vadinasi pridedam dar 1 ir priekyje gaunas 22
11+14+21+14+11 (puse priekio+rankove+nugara+rankove+puse priekio).
Kodėl dalinat iš 5?
QUOTE(Vilikė @ 2009 10 13, 07:48)
Kodėl dalinat iš 5?
nes rankovems reikia 20% akiu, o tai yra 1/5, todel ir dalino.
QUOTE(Coccinela @ 2009 10 13, 09:34)
Čia vaikui
Gražu
man atrodo, dar tas dalinimas priklauso nuo figuros, mano siek tiek platoki peciai, tai as preikiui ir nugarai nuleidineju kas antra aki, o rankovems kas trecia, ir jokiu skaiciavimu nedarau:) kolkas visus megztukus mezgiau nuo apacios, vakar viena pabaigiau, tai greitu laiku pasirodysiu:)
QUOTE(delfinyte @ 2009 10 13, 10:46)
man atrodo, dar tas dalinimas priklauso nuo figuros, mano siek tiek platoki peciai, tai as preikiui ir nugarai nuleidineju kas antra aki, o rankovems kas trecia,
ir jokiu skaiciavimu nedarau:)
ir jokiu skaiciavimu nedarau:)
Dabar galvoju, kaip tas atrodo ar darai ilgesnes rankoves, ar tiesiog jos platesnės? O kaip tada susiję su plačiais pečiais platūs pečiai iš nugaros/priekio žiūrint ar čia turima omeny, kad pečių juosta storesnė? Tikrai įdomu, nes tiek niuansų gali būti
O šiaip tai omeny ir turėjau, kad vaiko ir suaugusio kūno proporcijos skirasi. Vaikų rankos santykinai storesnės, todėl čia pasiskaičiavau sau ant popieriuko ir nusprendžiau, kad vaikams geriau megzt 1/5 vienai rankovei, negu kaip aš mezgiau 1/3 abiems. Va, gal todėl, jei kas pamenat, aš rašiau, kad reglano linija pagal lenteles ilgesnė gavos. Nors šiaip tai pažastis nėra per ilga, tai problemos kaip ir jokios
O gal atvirkščiai? Jei mažiau akių rankovėms užmetama tai gaunas labai mažai vietos pažasty arba platesnė rankovė ir per pilvą, o pažastis kaip tik?
Na, žodžiu..
Skaičiuoja tos, kurios nuo kaklo pradeda megzt
QUOTE(Coccinela @ 2009 10 13, 10:34)
Man kažkodėl regis, kad tas akių dalinimas ir visa kita labai priklauso nuo to ar vaikui, ar suaugusiam tas mezginys.
Reik pabandyt dalinimą iš penkių, gal paprasčiau gausis.
Aš dalinu iš 3 ir tada vieną trečdalį dar per pusę - rankovėms. Mano akimis gavos pats tas. Čia vaikui
Reik pabandyt dalinimą iš penkių, gal paprasčiau gausis.
Aš dalinu iš 3 ir tada vieną trečdalį dar per pusę - rankovėms. Mano akimis gavos pats tas. Čia vaikui
o galit papasakot kaip ka darot? nes cia man kiek kas bande aiskint visos nuo virsaus mezgancios buvo....
kaip ten skaiciuojat? as nusimezgus turiu nugara nuo apacios iki pazastu, dabar jau turiu pradet reglano linija megzt. mano nugaros plotis 50 akiu, kaip man skaiciuot? nuiminet galvoju kas antroje eileje sumegzdama po 2 akis...
ir dar klausimas kaip rankoves mezgate, isivaizduoju, kad kaip ir paprastai nuo apcios mezgi ir platini iki pazastu vietos, o po to pradedi nuleidineti reglano linija, ar ne taip?
ir nuo apacios megzdamos kaip nustatot kiek tu akiu kakui riekia, kaip ismatuoti?
QUOTE(delfinyte @ 2009 10 13, 09:28)
nes rankovems reikia 20% akiu, o tai yra 1/5, todel ir dalino.
Aišku. ačiū.
QUOTE(delfinyte @ 2009 10 13, 10:46)
man atrodo, dar tas dalinimas priklauso nuo figuros, mano siek tiek platoki peciai, tai as preikiui ir nugarai nuleidineju kas antra aki, o rankovems kas trecia, ir jokiu skaiciavimu nedarau:) kolkas visus megztukus mezgiau nuo apacios, vakar viena pabaigiau, tai greitu laiku pasirodysiu:)
Mano ir platoki pečiai, todėl ir galvoju ar ne per greitai nuleidinėju kas antrą eilę po akį iš kiekvieno krašto?
QUOTE(Coccinela @ 2009 10 13, 11:57)
Dabar galvoju, kaip tas atrodo ar darai ilgesnes rankoves, ar tiesiog jos platesnės? O kaip tada susiję su plačiais pečiais platūs pečiai iš nugaros/priekio žiūrint ar čia turima omeny, kad pečių juosta storesnė? Tikrai įdomu, nes tiek niuansų gali būti
O šiaip tai omeny ir turėjau, kad vaiko ir suaugusio kūno proporcijos skirasi. Vaikų rankos santykinai storesnės, todėl čia pasiskaičiavau sau ant popieriuko ir nusprendžiau, kad vaikams geriau megzt 1/5 vienai rankovei, negu kaip aš mezgiau 1/3 abiems. Va, gal todėl, jei kas pamenat, aš rašiau, kad reglano linija pagal lenteles ilgesnė gavos. Nors šiaip tai pažastis nėra per ilga, tai problemos kaip ir jokios
O gal atvirkščiai? Jei mažiau akių rankovėms užmetama tai gaunas labai mažai vietos pažasty arba platesnė rankovė ir per pilvą, o pažastis kaip tik?
Na, žodžiu..
Na, žodžiu..
rankoves darau tokio ilgio ir plocio kokio man reikia, nei per ilgos nei per placios (aptemptos ir nekabancios) o kadangi rankovems suimineju kas trecia eile, tai rankoviu plotis susiaureja maziau nei priekis su nugara.
nzn kur beklausti. mezgu stai toki salmuka savo dukrytei pagal pamokele. nesu patyrusi mezgeja . ir uzstrigau nes pamokele pasibaige ties kaklu , su paaiskinimu kad ta tolesni isplatejima reikia megzti pagal reglana. niekad nieko panasaus nesu net girdejus. taigi atbegu pas jus pagalbos. gal galit paaiskinti kaip pradet ta reglana? kaip didinti akiu skaiciu kad mezginys isplatetu ir t.t. kas kiek eiliu. na zodziu steb bay step .
o cia tos kepurytes foto pagal kuria mezgu.
o cia tos kepurytes foto pagal kuria mezgu.