Įkraunama...
Įkraunama...

Reglano rankovės

klausiu, nes knygoj isskaiciau, kad nugara reikia megzti bent 1cm ilgesne ir prieki nuimineti reikia leciau nei nugara.. g.gif

tai jus taip ir darot? o rankoves kaip?

tarkim jei nugara nuimineju po viena aki kas antroje eileje, tai kaip prieki ir rankoves? ax.gif
Atsakyti
Vaikiškus megztukus mezgiau nuo viršaus, platinau vienodai ir vienodo ilgio, viskas ok atrodo aprengus. Nežinau, kaip būtų su didesniu megztuku g.gif
O čia iš žurnalo schema, tai pagal ją reik skirtingai daryt:
user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(garbanota avyte @ 2009 10 12, 23:35)
klausiu, nes knygoj isskaiciau, kad nugara reikia megzti bent 1cm ilgesne ir prieki nuimineti reikia leciau nei nugara.. g.gif

tai jus taip ir darot? o rankoves kaip?

tarkim jei nugara nuimineju po viena aki kas antroje eileje, tai kaip prieki ir rankoves? ax.gif

Aš ir taip nuiminėju,žiūrėsim kas gausis, nes mezgu pirmą kartą reglano rankoves.
Papildyta:
QUOTE(Agute @ 2009 10 10, 12:50)
galiu papasakoti, kaip akis suskaiciuoju as:
pirmiausia paskaiciuoju, kiek is viso reikes kaklui, tarkim 70 akiu.
Tada dalinu is 5 (70:5=14) po tiek akiu reikes rankovem.
Tada is visu akiu atimu rankoves (70-14-14=42) tiek lieka priekiui ir nugarai kartu. Dalinu perpus (42:2=21)
viskas 14+21+14+21 (rankove+nugara+rankove+priekis)
jei darom su uzsegimu per prieki, tada priekiui reikia lyginio skaiciaus akiu, vadinasi pridedam dar 1 ir priekyje gaunas 22
11+14+21+14+11 (puse priekio+rankove+nugara+rankove+puse priekio).

Kodėl dalinat iš 5?
Atsakyti
QUOTE(Vilikė @ 2009 10 13, 07:48)
Kodėl dalinat iš 5?

nes rankovems reikia 20% akiu, o tai yra 1/5, todel ir dalino.
Atsakyti
Man kažkodėl regis, kad tas akių dalinimas ir visa kita labai priklauso nuo to ar vaikui, ar suaugusiam tas mezginys.
Reik pabandyt dalinimą iš penkių, gal paprasčiau gausis.
Aš dalinu iš 3 ir tada vieną trečdalį dar per pusę - rankovėms. Mano akimis gavos pats tas. Čia vaikui ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 13 spalio 2009 - 08:34
QUOTE(Coccinela @ 2009 10 13, 09:34)
Čia vaikui  ax.gif
Gražu wub.gif
Atsakyti
man atrodo, dar tas dalinimas priklauso nuo figuros, mano siek tiek platoki peciai, tai as preikiui ir nugarai nuleidineju kas antra aki, o rankovems kas trecia, ir jokiu skaiciavimu nedarau:) kolkas visus megztukus mezgiau nuo apacios, vakar viena pabaigiau, tai greitu laiku pasirodysiu:)
Atsakyti
QUOTE(delfinyte @ 2009 10 13, 10:46)
man atrodo, dar tas dalinimas priklauso nuo figuros, mano siek tiek platoki peciai, tai as preikiui ir nugarai nuleidineju kas antra aki, o rankovems kas trecia,

ir jokiu skaiciavimu nedarau:)

Dabar galvoju, kaip tas atrodo mastau.gif ar darai ilgesnes rankoves, ar tiesiog jos platesnės? O kaip tada susiję su plačiais pečiais g.gif platūs pečiai iš nugaros/priekio žiūrint ar čia turima omeny, kad pečių juosta storesnė? blush2.gif Tikrai įdomu, nes tiek niuansų gali būti bigsmile.gif
O šiaip tai omeny ir turėjau, kad vaiko ir suaugusio kūno proporcijos skirasi. Vaikų rankos santykinai storesnės, todėl čia pasiskaičiavau sau ant popieriuko ir nusprendžiau, kad vaikams geriau megzt 1/5 vienai rankovei, negu kaip aš mezgiau 1/3 abiems. Va, gal todėl, jei kas pamenat, aš rašiau, kad reglano linija pagal lenteles ilgesnė gavos. Nors šiaip tai pažastis nėra per ilga, tai problemos kaip ir jokios g.gif
O gal atvirkščiai? Jei mažiau akių rankovėms užmetama tai gaunas labai mažai vietos pažasty arba platesnė rankovė ir per pilvą, o pažastis kaip tik? g.gif
Na, žodžiu.. rolleyes.gif

Skaičiuoja tos, kurios nuo kaklo pradeda megzt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 13 spalio 2009 - 11:59
QUOTE(Coccinela @ 2009 10 13, 10:34)
Man kažkodėl regis, kad tas akių dalinimas ir visa kita labai priklauso nuo to ar vaikui, ar suaugusiam tas mezginys.
Reik pabandyt dalinimą iš penkių, gal paprasčiau gausis.
Aš dalinu iš 3 ir tada vieną trečdalį dar per pusę - rankovėms. Mano akimis gavos pats tas. Čia vaikui  ax.gif
user posted image

o galit papasakot kaip ka darot? nes cia man kiek kas bande aiskint visos nuo virsaus mezgancios buvo....
kaip ten skaiciuojat? as nusimezgus turiu nugara nuo apacios iki pazastu, dabar jau turiu pradet reglano linija megzt. mano nugaros plotis 50 akiu, kaip man skaiciuot? nuiminet galvoju kas antroje eileje sumegzdama po 2 akis...
ir dar klausimas kaip rankoves mezgate, isivaizduoju, kad kaip ir paprastai nuo apcios mezgi ir platini iki pazastu vietos, o po to pradedi nuleidineti reglano linija, ar ne taip? ax.gif
ir nuo apacios megzdamos kaip nustatot kiek tu akiu kakui riekia, kaip ismatuoti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinyte @ 2009 10 13, 09:28)
nes rankovems reikia 20% akiu, o tai yra 1/5, todel ir dalino.

Aišku. ačiū. 4u.gif
QUOTE(delfinyte @ 2009 10 13, 10:46)
man atrodo, dar tas dalinimas priklauso nuo figuros, mano siek tiek platoki peciai, tai as preikiui ir nugarai nuleidineju kas antra aki, o rankovems kas trecia, ir jokiu skaiciavimu nedarau:) kolkas visus megztukus mezgiau nuo apacios, vakar viena pabaigiau, tai greitu laiku pasirodysiu:)

Mano ir platoki pečiai, todėl ir galvoju ar ne per greitai nuleidinėju kas antrą eilę po akį iš kiekvieno krašto? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2009 10 13, 11:57)
Dabar galvoju, kaip tas atrodo mastau.gif ar darai ilgesnes rankoves, ar tiesiog jos platesnės? O kaip tada susiję su plačiais pečiais  g.gif platūs pečiai iš nugaros/priekio žiūrint ar čia turima omeny, kad pečių juosta storesnė?  blush2.gif Tikrai įdomu, nes tiek niuansų gali būti  bigsmile.gif
O šiaip tai omeny ir turėjau, kad vaiko ir suaugusio kūno proporcijos skirasi. Vaikų rankos santykinai storesnės, todėl čia pasiskaičiavau sau ant popieriuko ir nusprendžiau, kad vaikams geriau megzt 1/5 vienai rankovei, negu kaip aš mezgiau 1/3 abiems. Va, gal todėl, jei kas pamenat, aš rašiau, kad reglano linija pagal lenteles ilgesnė gavos. Nors šiaip tai pažastis nėra per ilga, tai problemos kaip ir jokios  g.gif
O gal atvirkščiai? Jei mažiau akių rankovėms užmetama tai gaunas labai mažai vietos pažasty arba platesnė rankovė ir per pilvą, o pažastis kaip tik?  g.gif
Na, žodžiu..  rolleyes.gif

Skaičiuoja tos, kurios nuo kaklo pradeda megzt  mirksiukas.gif

rankoves darau tokio ilgio ir plocio kokio man reikia, nei per ilgos nei per placios (aptemptos ir nekabancios) o kadangi rankovems suimineju kas trecia eile, tai rankoviu plotis susiaureja maziau nei priekis su nugara.
Atsakyti
nzn kur beklausti. mezgu stai toki salmuka savo dukrytei pagal pamokele. nesu patyrusi mezgeja blush2.gif . ir uzstrigau nes pamokele pasibaige ties kaklu doh.gif , su paaiskinimu kad ta tolesni isplatejima reikia megzti pagal reglana. niekad nieko panasaus nesu net girdejus. taigi atbegu pas jus pagalbos. gal galit paaiskinti kaip pradet ta reglana? kaip didinti akiu skaiciu kad mezginys isplatetu ir t.t. kas kiek eiliu. na zodziu steb bay step 4u.gif .
o cia tos kepurytes foto pagal kuria mezgu.
user posted image
Atsakyti