Įkraunama...
Įkraunama...

Reglano rankovės

QUOTE(ruci @ 2009 10 07, 13:10)
Kaip čia aiškiau papasakot g.gif
Na, pirmiausia tai pasimezgu bandymą, kad pasiskaičiuot plotį (pvz., kad į 10 cm. telpa 15 akių) ir aukštį (pvz., kad į 10 cm. telpa 26 eilės).
Paskui pamatuoju galvos apimtį cm ir padauginu iš akių skaičiaus (pvz., 50 cm.*15 akių / 10 cm.=75 a.).
Tada reikia šias akis paskirstyti pagal būsimas proporcijas (nugarai+priekiui+dviem rankovėm).
Išsimatuoju rankos ir krūtinės apimtį ties pažastimi (tarkim, ranka 20 cm. ir 60 cm.), susumuoju cm. (20+20+60=100, o t.y. 100cm*15akių/10cm=150 a.).
Taigi, 75 akys pasiskirsto taip:
priekiui: 30 cm*100 %/100 cm.=30% -> 30%*50 cm.=15 cm. -> 15cm*15a/10cm.=22,5 akių.
nugarai: 30 cm*100 %/100 cm.=30% -> 30%*50 cm.=15 cm. -> 15cm*15a/10cm.=22,5 akių.
rankovei: 20 cm*100 %/100 cm.=20% -> 20%*50 cm.=10 cm. -> 10cm*15a/10cm.=15 akių.

Gavos neaiškiai sad.gif

gal ir visai aiskiai, reik bandyt, kai skaitau atrodo pakankamai aiskiai... o cia taip skaiciuojama mezgant nuo virsaus ar nuo apacios ar tai visai nesvarbu? ax.gif
ir kaip mezgat kai be siuliu, tai su kokiais virbalais cia reik? man vis tik dar daug klausimu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(garbanota avyte @ 2009 10 07, 18:13)
gal ir visai aiskiai, reik bandyt, kai skaitau atrodo pakankamai aiskiai... o cia taip skaiciuojama mezgant nuo virsaus ar nuo apacios ar tai visai nesvarbu?  ax.gif
ir kaip mezgat kai be siuliu, tai su kokiais virbalais cia reik? man vis tik dar daug klausimu... unsure.gif
Aš mezgu tik nuo viršaus - man taip paprasčiau blush2.gif
Mezgu ant 2jų virbalų, tai man gaunasi viena siūlė arba su užsegimu.
Atsakyti
QUOTE(ruci @ 2009 10 07, 19:56)
Aš mezgu tik nuo viršaus - man taip paprasčiau  blush2.gif
Mezgu ant 2jų virbalų, tai man gaunasi viena siūlė arba su užsegimu.

o kurioj vietoj ta siule gaunas?
Atsakyti
QUOTE(garbanota avyte @ 2009 10 08, 12:22)
o kurioj vietoj ta siule gaunas?
Dažniausiai darome šone su priekiu blush2.gif Kai mezgiau suknelę, tai dariau gale, nes užsegimas gale. Šiame pvz. užsegimas priekyje šone:
user posted image
Papildyta:
QUOTE(garbanota avyte @ 2009 10 06, 15:41)
Merginos, gal kas gali padet, pirma kart mezgu reglanu nuo apacios, iki pazastu jau numezgiau, tad dabar reiktu jau siaurint, gal kas gali papasakot, kaip siurint, kad gautu tokia grazi tiesi linija-apdaila
Radau paveiksliuką yahoo.gif T.y., akis reikia "nuleidinėti" (suiminėti) ne pirmą su antrą, o pvz. 3ią su 4a (priklauso nuo to, kokio pločio reglano linijos nori)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruci: 08 spalio 2009 - 12:08
QUOTE(ruci @ 2009 10 08, 13:34)
Dažniausiai darome šone su priekiu blush2.gif Kai mezgiau suknelę, tai dariau gale, nes užsegimas gale. Šiame pvz. užsegimas priekyje šone:
user posted image
Papildyta:
Radau paveiksliuką yahoo.gif T.y., akis reikia "nuleidinėti" (suiminėti) ne pirmą su antrą, o pvz. 3ią su 4a (priklauso nuo to, kokio pločio reglano linijos nori)
user posted image

o cia tai thumbup.gif bigsmile.gif einu atsispausdint ir studijuot, tikiuos issiaiskinsiu viska ir pajudes galu gale mano mezginys i prieki doh.gif
aciu ruci 4u.gif

emmmmmmm... g.gif bet kaip suprantu cia visas dalis nuo pazastu reikia megzti is karto, bet mano rankoves juk dryzuotos, tai kaip tada? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbanota avyte: 09 spalio 2009 - 11:47
QUOTE(garbanota avyte @ 2009 10 09, 11:45)
o cia tai  thumbup.gif  bigsmile.gif  einu atsispausdint ir studijuot, tikiuos issiaiskinsiu viska ir pajudes galu gale mano mezginys i prieki doh.gif
aciu ruci  4u.gif
emmmmmmm... g.gif  bet kaip suprantu cia visas dalis nuo pazastu reikia megzti is karto, bet mano rankoves juk dryzuotos, tai kaip tada?  unsure.gif

jei rankovytes tik dryzuotos, tai ir toliau ten megsk dryzuotai, tik speju kiekvienoje eiluteje kur kita spalva tau reikes naujo siuliuko, nes mezgan paprastai, tas siuliukas grista i reikiama puse, o cia reikes imt nauja. tikiuos kazka supratai. arba jei pasirodo per sudetinga, padaryk nebedryzuota rankovyciu virsu:)
Atsakyti
mm, apsizioplinau, cia juk du budai.. blush-anim-cl.gif ale beda, kad atsispausdinus praktiskai nieko neina iskaityti... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbanota avyte: 09 spalio 2009 - 12:10
mergaites, o kas nors bandet naudotis ta exelio lentele regalno linijai apskaiciuoti? as nelabai suprantu kokius katmenis ten reikia irasyti... ypac su tais tankiais... blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbanota avyte: 09 spalio 2009 - 13:24
Laba,
gal kas gali pagelbet tokiu klausimu:
mezgiau reglana nuo kaklo ir viskas ok, bet va noriu megztuko apacia uzbaigti adata(zinau toks budas yra).Bet va nezinau kaip tai padaryti.
Pagelbekit jei turit info.
Is anksto aciu wub.gif
Atsakyti
user posted image
turiu tokį dalyką...
Atsakyti
Sveikos.

Uzsimaniau ir as pabandyt reglano rankove, tik pervarcius tema kazkaip neradau (o gal praleidau g.gif ) kokiu santykiu reiketu apskaiciuoti akiu skaiciu priekiui, nugarai ir rankovems? g.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image
[/quote]

man su tai apskaiciavimais irgi tamsus miskas, nelabai ikertu kaip cia reik apskaiciuot...

o kas nors gali papasakoti, kaip megzti ta reglano linija, kad ji va tokia grazi geruju akiu juostele gautu kaip cia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbanota avyte: 09 spalio 2009 - 21:43