Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(liamuna @ 2008 11 06, 15:12)
*kad as nepykstu, tiesiog ka man dabar daryti? nei noro, nei galimybiu pirkti kitoki kompa neturiu, o sis dar ir vieta taupo. Tai ka, gal man begti is sitos temukes ? g.gif 

Na tu taip pasakei, kad pasirode lyg butum baisiausiai pasipiktinusi pasakymu apie loptopus. O siaip niekas nesako, kad reikia begti is temos, nes dauguma turbut ir ziurim per loptopus arba ne pacius brangiausius ir nekalibruotus lcd monitorius. Bet tokie monitoriai neitakoja nuotraukos kompozicijos ar pan. dalyku. Svarbu ismokim is pradziu pagrindines savokas bei taisykles, ismokim kokybiskai nufotografuoti, igaukim supratima apie kompozicija, suvokim kaip teisingai nustatyti ekspozicija skirtingom salygom ir pan., o jau apie atspalvius ir monitoriu kalibravima pagalvosim po penkiu metu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 06, 12:48)
Kazkaip keistas man kol kas sis skyrelis, tikekimes, kad veliau isivaziuos ir daugiau pasefuos bei pakomentuos cia dedamus darbus labiau patyrusios, nes ko galima ismokti is visai zaliu fotografu komentaru ir kaip atsirinkti kuris teisigas, o kuris is oro paimtas?

As manau, kad pradzioj turetumet ne bendrai apie portretus kalbeti, bet sakykim tik apie kompozicija. Dar geriau, pries tai pasakykit, kaip kiekviena portreta suprantat - ar tai tik ''pasine'' nuotrauka, ar prie pilies griuvesiu stovintis zmogus visu ugiu taip pat portretas. Nuotraukas galima deti, galima bandyt komentuoti, bet pradziai vis tik reiktu issiaiskinti pagrindines savokas, taisykles g.gif Tiek technines, tiek kompozicines, o tada bandyt klijuot viska i viena.

O del sakykim mano komentaru jusu nuotraukoms - as tiesa sakant nezinau ar sugebesiu parasyti taip, kad jus po to nesakytumet - o matai profe atsirado - lengva jai kalbet. doh.gif Jei kas nebijo ir tiki, kad as nenoredama izeisti rasysiu, galiu parasyt, ka matau 4u.gif
Atsakyti
wyshnia, bet tarkim mano ideja buvo tokia sitos temos: kad mes norejom temos, kurioje galesit deti temas, per jas reikstis ir kazka ismokus naujo eit pirmyn.
kad as tarkim nezinau ka mokytis apie portretus, i siaip teorijom nelabai laiko turiu unsure.gif ka tada daryt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 06, 16:30)
wyshnia, bet tarkim mano ideja buvo tokia sitos temos: kad mes norejom temos, kurioje galesit deti temas, per jas reikstis ir kazka ismokus naujo eit pirmyn.
kad as tarkim nezinau ka mokytis apie portretus, i siaip teorijom nelabai laiko turiu  unsure.gif ka tada daryt?  g.gif

Tada dekit nuotraukas pagal temas 4u.gif Tik nezinau, kaip be teorijos kazko ismokt galima 4u.gif Sakykim tavo paskutinis jb portretukas. Didziausios jo klaidos - netvarkinga kompozicija ir ekspozicija. Na taip pat nuotraukos neryskumas, nekalbant apie visa kita mirksiukas.gif Tai jei tu nenoresi pasiskaityti nei apie kompozicija, nei apie ekspozicija, tos klaidos kartosis, kartosis ir kartosis... g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 06, 17:30)
kad as tarkim nezinau ka mokytis apie portretus, i siaip teorijom nelabai laiko turiu  unsure.gif ka tada daryt?  g.gif

tai tokiu principu mes visos mokėmės.. aišku be elementarios teorijos neapsieisi, reikėtų nors kažkiek paskaitinėt jos.. kažkada aš atėjau visai žalia į temą, dėjau foto, klausiau komentarų ( kurie, beje buvo ne gražu, negražu) ir taip mokiausi..
va todėl nelabai suvokiu kam jums reikėjo naujos temos.. galėjot jungtis drąsiai prie mūsų.. aišku jei noras mokytis ir išmokt išties yra. galėčiau čia pavardint kalną pavyzdžių prisijungusių, kurie pasivijo ir pralenkė senbuvius..

aišku, jei neina pasiskaityt bent jau apie elementarius kompozicinius principus, tada išties mums nepakeliui. bet tada čia ir ne pradžiamokslis..

nepatingėkit, pasinaudokit išties mūsų Blog'ų ten tiek susitemintos medžiagos, kad geriau ir būti negali.

sekmės! ir kviečiu rimtai užsidegusias mokintis dalyvaut mūsų ND .. tai puiki proga mokintis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 06 lapkričio 2008 - 17:51
Vienu metu bandziau skaityti ana tema nuo pradzios ir atlikineti namu darbus.
Bet vienai buvo neidomu. Be to ir pasitarti bei kritikos gauti norejosi.

Teorija, manau, butina. Ir man labai patinka, kaip dabar, kai pazenge ideda patarimu ir nuorodu. Kai kas-nauja, kai kas -skaitytita, bet uzmirsta. blush2.gif Bendri komponavimo dalykai man labai padejo (cia kai lyginu savo seniau darytas ir bandytas komponuoti pagal taisykles).

Ziuriu, mums naujokems sunkiai sekasi isivaziuoti i vezias, nes jauciasi temoje kazkoks blaskymasis. Sakau, gal skaitom nuo pirmos sena tema ir mokomes tomis pedomis, kaip pradejo dabartines pazenge. Netgi namu darbus galim tuos pacius atlikti. Aisku, be nusiziurejimu. mirksiukas.gif
Jei kurios sakote, kad namu darbams nera laiko, tai galim pratesti iki 2 ar net 3 savaiciu.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Valetta @ 2008 11 06, 17:13)
bandžiau potretuką daryt, bet modelis labai neklusnus  biggrin.gif sakykit labai neįdomi foto  blush2.gif
user posted image

nekritikuosiu skyrelio, jo tikslu ir panasiai. gal jie su laiku isaiskes, o jei ne - skyrelis nunyks, kaip pasitaiko skyreliuose be aiskaus tikslo ir kur nebuna vieningo nariu poziurio i tai ka daro smile.gif linkiu, kad gyvuotu, bet kokiu atveju

sioje foto didziausia klaida - sujudejimas. del to neryski suniuko galva, matosi, kad neklusnus ir ilgiau nepagulintis, tokiu atveju reikia geresnio apsvietimo, kad trumpetu islaikymas.
o del tokiu foto idomumo visada bus tokiu, kam patiks, nes myli visus be isimties sunis, bus ir daug, kurie dievina kates ar konkrecios veisles sunis ir eilinis suns portretukas nesudomins. 4u.gif bet treniruotis - objektas puikus ir sudetingas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 11 06, 17:07)
Vienu metu bandziau skaityti ana tema nuo  pradzios ir atlikineti namu darbus.
Bet vienai buvo neidomu. Be to ir pasitarti bei kritikos gauti norejosi.

4u.gif Tai reikejo nesikuklint, jungtis pas mus, paaiskint, kad vejiesi ir tikrai butum daug patarimu ir kritikos sulaukus - bent is manes tai tikrai mirksiukas.gif Sunku ismokyti nesistengianti, bet lengva padeti norinciam ismokti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 06 lapkričio 2008 - 18:15
QUOTE(wyshnia @ 2008 11 06, 19:14)
Tai reikejo nesikuklint, jungtis pas mus, paaiskint, kad vejiesi ir tikrai butum daug patarimu ir kritikos sulaukus - bent is manes tai tikrai  mirksiukas.gif

Aciu. smile.gif
Jusu greiciausiai nepavysiu, bet jei su sita tema bus snipstas, tai nepasikuklinsiu paklausti. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 06, 16:26)
Na tu taip pasakei, kad.......

tame ir minusas yra virtualios realybes, kad intonacijos neparasysi biggrin.gif (nesu konfliktus zmogus, stengiuosi visada rasti kompromisa)

Del fotografavimo su ir be blikstes: SP idetas straipsnis tik patvirtino mano patirti (nors ji ir menka), kad be blikstes nuotraukytes gali but grazesnes, del to beveik visose mano fotiko funkcijose ji atjungta.)

Linole drinks_cheers.gif net labai sutinku su tavim. Vienai mokytis tikrai yra nesmagu, net jei kazko nesuprasim galesim kartu aiskintis. Ir del namu darbu irgi drinks_cheers.gif

Beja del mokslu: gal su manim ir nesutiks kitos dalyves, bet siulyciau pradeti nuo ko nors paprastesnio. Nes mano manymu portretukai siek tiek sunki tema pradziai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2008 11 06, 18:25)
Beja del mokslu: gal su manim ir nesutiks kitos dalyves, bet siulyciau pradeti nuo ko nors paprastesnio. Nes mano manymu portretukai siek tiek sunki tema pradziai. 4u.gif

o kas manote būtų lengva pradžiai?

Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 11 06, 18:40)
Tai jei tu nenoresi pasiskaityti nei apie kompozicija, nei apie ekspozicija, tos klaidos kartosis, kartosis ir kartosis... g.gif  4u.gif

QUOTE(westa @ 2008 11 06, 18:49)
nepatingėkit, pasinaudokit išties mūsų Blog'ų ten tiek susitemintos medžiagos, kad geriau ir būti negali.

bandysiu skaitytis rolleyes.gif nu norisi nors kazkiek ismokt fotkint doh.gif
liamuna, ir as norejau paklaust, o kokia tema isivaizduoji pradziai? g.gif dejavu, gal tu turi kokiu pasiulymu? g.gif
Atsakyti