Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

sveikos...
o galima man prie jūsų? ir fotoaparatą Fujifilm Finepix Z10 į kompaniją blush2.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(lamella @ 2008 11 05, 11:50)
Gegytė, čia su blicu fotografuota?

Taip,

Matau daug žmonių nori jungtis, visų jų idėjoms pritariu. Smagu!

dejavu - prašom tik. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikutes, 4u.gif

Ir as labai noreciau prisijungt prie Jusu. Mano fotikas NIKON D40, ar galima? blush2.gif

Atsakyti
Ačiū Gegyte.

Beje, patarimas naujokėms - pamirškite pradžiai blykstę, kiek tik įmanoma fotografuokite be jos. Nieko gero ji neduoda.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 05, 19:25)
Ačiū Gegyte.
Beje, patarimas naujokėms - pamirškite pradžiai blykstę, kiek tik įmanoma fotografuokite be jos. Nieko gero ji neduoda.

kodel g.gif
Atsakyti
Manau dėl to, kad iškraipo spalvas, kaip ir bet kuri nenatūrali (ne dienos) šviesa. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 05, 19:41)

palygink Gegytės foto ir, pvz, šią (paėmiau iš efoto, iš straipsnio apie portretus)
user posted image

gaila, iš manęs aiškintoja nekokia... geriausias skirtumas matosi peržiūrint kuo daugiau portretų, palyginus juos su tais, kur kalta su blykste.
be to, nuo tos tiesios blykstės dingsta tie gražieji šešėliai, veido ypatybės
Atsakyti
teisingai luokė atsakė. Naudojant integruotą blykstę kaip pagrindinį šviesos šaltinį, veidai gaunasi plokšti, nenatūralūs, akys stiklinės, ji sukuria pernelyg tamsius šešėlius.
Interguotą fotoaparato blykstę geriau naudoti kaip papildomą šviesos šaltinį, pvz. fotografuojant saulėtą dieną sušvelninti šešėliams ir pan.
Atsakyti
user posted image

ir

user posted image

kaip Jums, kas ne taip blush2.gif
Atsakyti
per laptopą kitaip matau, nenoriu prišnekėt. man labai kontrasto noris (man dabar toks kontrastligės periodas lotuliukas.gif )

dėl siužeto- ne itin įdomu, bet bent jau kokybė man atrodo gera
Atsakyti
Na va matau dejavu pas jus prisijunge, ji su mumis ilgai mokesi, todel manau duos daug naudingu patarimu smile.gif Na ir as pazadu uzsukti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2008 11 05, 20:15)

kaip Jums, kas ne taip  blush2.gif

aš už spalvotą variantą smile.gif.
Man atrodo kokybė, siužetas - ok. Netinka kadravimas, trūksta erdvės... Kirpčiau viršaus, kad horizontalus grotų vamzdis nebūtų nuotraukos trečdalyje. (Gal teko kada skaityti apie trečdalių taisyklę (rule of thirds)?) Bet ir šonuose erdvės trūksta, mergytė labai suspausta.

QUOTE(wyshnia @ 2008 11 05, 20:59)
Na va matau dejavu pas jus prisijunge, ji su mumis ilgai mokesi, todel manau duos daug naudingu patarimu smile.gif Na ir as pazadu uzsukti mirksiukas.gif

dejavu kad ir mokėsi fotografuoti neišmoko smile.gif
Atsakyti