dejavu nežinau kas , bet man tavo fotkė kol kas pati pati
QUOTE(dejavu @ 2008 11 17, 23:05)
o puodeliai naturaliai kokios spalvos? Bent jau man atrodo turintys violetinį atspalvį. Gal kartais buvo naudojami 2 skirtingi šviesos šaltiniai (pvz. lempa ir langas?)
puodeliai žaisliniai, plastmasiniai, balti su piešinuku. Gal nuo žydro pledo tas violetinumas? Vat man ir įdomu KAIP matosi kad WB negeras? Nes mano neįgudusiai akiai tie puodeliai normalios baltos spalvos
o šviesa čia ryški nuo lango. Švietė tiesiai ant "natiurmorto"
Ačiū už nuomone - gers tos lelės kavos ir rytoj
Aš tai labai dėkinga šiai temai už tai kad pradedu suprast apie fokusavimą ir kažkas netgi išeina
QUOTE(Sadi @ 2008 11 17, 23:29)
puodeliai žaisliniai, plastmasiniai, balti su piešinuku. Gal nuo žydro pledo tas violetinumas? Vat man ir įdomu KAIP matosi kad WB negeras? Nes mano neįgudusiai akiai tie puodeliai normalios baltos spalvos
Aš tai labai dėkinga šiai temai už tai kad pradedu suprast apie fokusavimą ir kažkas netgi išeina
puodeliai turėtų būti balti.
Rankiniu būdu buvo galima baltos spalvos balansą nusistatyti. O šiai nuotraukai buvo pasirinktas automatinis režimas, fotoaparatas matyt "pasimetė" tarp atspalvių gausos.
Ir nereikėtų naudoti fonui žydro pledo, nebent norisi spalvoto fono. Bet ir tokiu atveju reiktų ryškesnės spavos paieškoti.
Jei nori, kad žmogeliukai būtų labiau pasilieję, juos reiktų kiek toliau pastatyti. Ir gal manoma kiek pašviesinti foto?.
QUOTE(dejavu @ 2008 11 17, 23:13)
Nėra taip sudėtinga kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Va paprastas bandymas namų sąlygomis vakare sutemus, su 2 stalinėm lempom, fonui baltas popieriaus lapas:
Va paprastas bandymas namų sąlygomis vakare sutemus, su 2 stalinėm lempom, fonui baltas popieriaus lapas:
Vau As turbut gyvenime tokiu nuotrauku nesugebesiu padaryti Gali ismokti teorija,zinoti visus fotoaparato sugebejimus, kaip kas veikia,turi buti,bet va tos gysleles mintyse pamatyti, kaip atrodys nuotrauka,kaip bus parteikta tai ka isivaizduoju,pas mane deja nera O sito juk neismoksi
QUOTE(dejavu @ 2008 11 17, 23:41)
puodeliai turėtų būti balti.
Rankiniu būdu buvo galima baltos spalvos balansą nusistatyti. O šiai nuotraukai buvo pasirinktas automatinis režimas, fotoaparatas matyt "pasimetė" tarp atspalvių gausos.
Ir nereikėtų naudoti fonui žydro pledo, nebent norisi spalvoto fono. Bet ir tokiu atveju reiktų ryškesnės spavos paieškoti.
Jei nori, kad žmogeliukai būtų labiau pasilieję, juos reiktų kiek toliau pastatyti. Ir gal manoma kiek pašviesinti foto?.
ačiū labai bandysiu perfotografuot
QUOTE(inesaS @ 2008 11 18, 00:40)
Vau As turbut gyvenime tokiu nuotrauku nesugebesiu padaryti Gali ismokti teorija,zinoti visus fotoaparato sugebejimus, kaip kas veikia,turi buti,bet va tos gysleles mintyse pamatyti, kaip atrodys nuotrauka,kaip bus parteikta tai ka isivaizduoju,pas mane deja nera O sito juk neismoksi
na jau, kam iškart taip nusiteikt? Išmoksi, palaipsniui ateis supratimas ir "pajautimas"
bent aš taip tikiuosi
QUOTE(fizė @ 2008 11 17, 18:54)
Man šita fainiausia nuotrauka
o aš vis laiko nerandu, bet labai tikiuosi iki penktadienio suspėsiu
QUOTE(dejavu @ 2008 11 17, 23:13)
tokios kavos tai tikrai mielai atsigerčiau va jums kuo puikiausias įrodymas, kad ne technika viską lemia
QUOTE(dejavu @ 2008 11 18, 00:13)
Va paprastas bandymas namų sąlygomis vakare sutemus
ideja - , vaizdas - , ryskumas - , perteikimas - . zodziu ziauriai paprasta - bet vaizdas nerealus. kokybiska fotke
QUOTE(fizė @ 2008 11 17, 19:54)
Man ši foto labai miela, bet kažkodėl nepatinka, kad stalas rodos griūva
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2008 11 18, 00:13)
nėr net ką ir bepridurt
QUOTE(inesaS @ 2008 11 18, 00:40)
Dėkoju visoms už komentarus puodukui.
inesaS, padarysi kur kas geresnes. Tam tik reikia fotografuoti. Vien kalbomis fotografuoti neišmoksi. O su laiku ir praktika ateis iš anksto mintys kaip turi atrodyti nuotrauka. Bent pradžiai daryk po 100 nuotraukų iš vienos pusės, tada ištrink 99, palik labiausiai nusisekusią. Tas pats kitais rakursais ir pan.
Mačiau buvo klausimas kaip nufotografuoti garą. Garo neteko, bet esu praktikavusis su dūmais. Spėju, turėtų būti panašu. Darydavau taip, pasirenku kokį tamsų foną, ryškų šviesos šaltinį (gali ir būti tiesioginiai saulės spinduliai) pastatau įstrižai prieš fotoaparatą, bet taip, kad šviesa nešviestų tiesiai į objektyvą. Pasirenku trumpesnį išlaikymą, pvz. 1/250 ir fotografuoju
dejavu, labai graži nuotrauka.
O čia pora mano rytinių bandymų.
O čia pora mano rytinių bandymų.