Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

dejavu nežinau kas , bet man tavo fotkė kol kas pati pati wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 17, 23:05)
o puodeliai naturaliai kokios spalvos? Bent jau man atrodo turintys violetinį atspalvį. Gal kartais buvo naudojami 2 skirtingi šviesos šaltiniai (pvz. lempa ir langas?)

puodeliai žaisliniai, plastmasiniai, balti su piešinuku. Gal nuo žydro pledo tas violetinumas? Vat man ir įdomu KAIP matosi kad WB negeras? Nes mano neįgudusiai akiai tie puodeliai normalios baltos spalvos doh.gif
o šviesa čia ryški nuo lango. Švietė tiesiai ant "natiurmorto" smile.gif
Ačiū už nuomone - gers tos lelės kavos ir rytoj smile.gif

Aš tai labai dėkinga šiai temai už tai kad pradedu suprast apie fokusavimą thumbup.gif ir kažkas netgi išeina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 11 17, 23:29)
puodeliai žaisliniai, plastmasiniai, balti su piešinuku. Gal nuo žydro pledo tas violetinumas? Vat man ir įdomu KAIP matosi kad WB negeras? Nes mano neįgudusiai akiai tie puodeliai normalios baltos spalvos  doh.gif
o šviesa čia ryški nuo lango. Švietė tiesiai ant "natiurmorto" smile.gif
Ačiū už nuomone - gers tos lelės kavos ir rytoj smile.gif

Aš tai labai dėkinga šiai temai už tai kad pradedu suprast apie fokusavimą  thumbup.gif ir kažkas netgi išeina  thumbup.gif

puodeliai turėtų būti balti.
Rankiniu būdu buvo galima baltos spalvos balansą nusistatyti. O šiai nuotraukai buvo pasirinktas automatinis režimas, fotoaparatas matyt "pasimetė" tarp atspalvių gausos.
Ir nereikėtų naudoti fonui žydro pledo, nebent norisi spalvoto fono. Bet ir tokiu atveju reiktų ryškesnės spavos paieškoti.
Jei nori, kad žmogeliukai būtų labiau pasilieję, juos reiktų kiek toliau pastatyti. Ir gal manoma kiek pašviesinti foto?.
Atsakyti
Mergaitės, priimkite ir mane 4u.gif
user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 17, 23:13)
Nėra taip sudėtinga kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Va paprastas bandymas namų sąlygomis vakare sutemus, su 2 stalinėm lempom, fonui baltas popieriaus lapas:

user posted image

Vau wub.gif As turbut gyvenime tokiu nuotrauku nesugebesiu padaryti doh.gif Gali ismokti teorija,zinoti visus fotoaparato sugebejimus, kaip kas veikia,turi buti,bet va tos gysleles mintyse pamatyti, kaip atrodys nuotrauka,kaip bus parteikta tai ka isivaizduoju,pas mane deja nera verysad.gif O sito juk neismoksi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 17, 23:41)
puodeliai turėtų būti balti.
Rankiniu būdu buvo  galima baltos spalvos balansą nusistatyti. O šiai nuotraukai buvo pasirinktas automatinis režimas, fotoaparatas  matyt "pasimetė" tarp atspalvių gausos.
Ir nereikėtų naudoti fonui  žydro pledo, nebent norisi spalvoto fono. Bet ir tokiu atveju reiktų ryškesnės spavos paieškoti.
Jei nori, kad žmogeliukai būtų labiau pasilieję, juos reiktų kiek toliau pastatyti. Ir gal manoma kiek pašviesinti foto?.

ačiū labai 4u.gif bandysiu perfotografuot mirksiukas.gif

QUOTE(inesaS @ 2008 11 18, 00:40)
Vau wub.gif As turbut gyvenime tokiu nuotrauku nesugebesiu padaryti doh.gif Gali ismokti teorija,zinoti visus fotoaparato sugebejimus, kaip kas veikia,turi buti,bet va tos gysleles mintyse pamatyti, kaip  atrodys nuotrauka,kaip bus parteikta tai ka isivaizduoju,pas mane deja nera verysad.gif O sito juk neismoksi doh.gif

na jau, kam iškart taip nusiteikt? Išmoksi, palaipsniui ateis supratimas ir "pajautimas" mirksiukas.gif
bent aš taip tikiuosi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2008 11 17, 18:54)
iskirpau ta balta

user posted image

Man šita fainiausia nuotrauka wub.gif
o aš vis laiko nerandu, bet labai tikiuosi iki penktadienio suspėsiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingulia: 18 lapkričio 2008 - 07:40
QUOTE(dejavu @ 2008 11 17, 23:13)
Va paprastas bandymas namų sąlygomis vakare sutemus, su 2 stalinėm lempom, fonui baltas popieriaus lapas:

tokios kavos tai tikrai mielai atsigerčiau thumbup.gif va jums kuo puikiausias įrodymas, kad ne technika viską lemia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 18, 00:13)
Va paprastas bandymas namų sąlygomis vakare sutemus

ideja - thumbup.gif , vaizdas - thumbup.gif , ryskumas - thumbup.gif , perteikimas - thumbup.gif . zodziu ziauriai paprasta - bet vaizdas nerealus. kokybiska fotke bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2008 11 17, 19:54)
iskirpau ta balta

user posted image

Man ši foto labai miela, bet kažkodėl nepatinka, kad stalas rodos griūva g.gif
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2008 11 18, 00:13)

thumbup.gif nėr net ką ir bepridurt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 11 18, 00:40)
Vau wub.gif As turbut gyvenime tokiu nuotrauku nesugebesiu padaryti doh.gif Gali ismokti teorija,zinoti visus fotoaparato sugebejimus, kaip kas veikia,turi buti,bet va tos gysleles mintyse pamatyti, kaip  atrodys nuotrauka,kaip bus parteikta tai ka isivaizduoju,pas mane deja nera verysad.gif O sito juk neismoksi doh.gif

Dėkoju visoms už komentarus puodukui. 4u.gif

inesaS, padarysi kur kas geresnes. Tam tik reikia fotografuoti. Vien kalbomis fotografuoti neišmoksi. O su laiku ir praktika ateis iš anksto mintys kaip turi atrodyti nuotrauka. Bent pradžiai daryk po 100 nuotraukų iš vienos pusės, tada ištrink 99, palik labiausiai nusisekusią. Tas pats kitais rakursais ir pan.

Mačiau buvo klausimas kaip nufotografuoti garą. Garo neteko, bet esu praktikavusis su dūmais. Spėju, turėtų būti panašu. Darydavau taip, pasirenku kokį tamsų foną, ryškų šviesos šaltinį (gali ir būti tiesioginiai saulės spinduliai) pastatau įstrižai prieš fotoaparatą, bet taip, kad šviesa nešviestų tiesiai į objektyvą. Pasirenku trumpesnį išlaikymą, pvz. 1/250 ir fotografuoju
Atsakyti
dejavu, labai graži nuotrauka. wub.gif
O čia pora mano rytinių bandymų. blush2.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti