Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gitulia @ 2008 11 17, 21:34)
nono.gif nesekat temos - keleta psl. atgal buvo ideta pamokele, kaip koreguojamas fonas su PS.

seku,ir bandžiau pagal šį būdą,bet nesigavo blush2.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2008 11 17, 19:54)
iskirpau ta balta

user posted image

Dabar gražu be to balto. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lattčiukė @ 2008 11 17, 17:12)
Šiandien gal šimtą kadrų padariau,bet velniškai nesigauna niekas  doh.gif  doh.gif  verysad.gif 

Ir dar bandyk kokius du šimtus kartu smile.gif Juk smagu, neužvaldė azartas?
Pirmoje Tavo nuotraukoje - labai viskas marga, neišskiriu pagrindinio akcento ir fotografavimo kampas mano nuomone šiek tiek per sunkus. Be to labai geltona nuotrauka, reiktų pasirinkti kitokį WB. (O antrojoje man tas geltonumas netgi duoda savotiško prieskonio)

Antrosios idėja labai įdomi: menamas kavos puodelis ir tikra kava pirmame plane. Bet tas menamas puodelis galėtų būti išplaukęs, o akcentas ir fokusas į pirmą planą. Be to, nuotraukoje trūksta tvarkos, nes matosi nereikalingi fono trukdžiai. Idėją turi - belieka tobulinti smile.gif
QUOTE(fizė @ 2008 11 17, 17:28)
pabandziau nuimti spalvas  blush2.gif , man gaunasi tik taip, kol dar ismoksiu su tuo PS  doh.gif

Fize, puikus sutvarkytas kadras. Rodos pats paprasčiausias, bet garai viską atperka (aš nemokėčiau garuojančios kavos "pagauti").

QUOTE(lattčiukė @ 2008 11 17, 19:46)
seku,ir bandžiau pagal šį būdą,bet nesigavo  blush2.gif  rolleyes.gif

Geriau stenkis fotografuoti prie natūralaus juodo ar balto fono ir minimaliai kištis su PS. Nes ir šešėliai vaidina didelį vaidmenį nuotraukose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2008 11 17, 18:28)

labai super sita foto, gal as fanatike j/b doh.gif
o kitom foto, gal velau laiko atsiras doh.gif sori unsure.gif
Atsakyti
Fize Isduok paslapti kaip ta gara pagavai?Salta patalpa?Fonas?Ar fotaparato nustatymai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 11 17, 21:27)
Fize Isduok paslapti kaip ta gara pagavai?Salta patalpa?Fonas?Ar fotaparato nustatymai? ax.gif

zinok pati nezinau lotuliukas.gif , fotografavau portretiniu rezimu, be blykstes, namuose silta, katik uzpiltas verdantis vanduo ir viskas
Atsakyti
nu super ką? Jau kaip užkabino tie namų darbai, galvelėje tik kava ir sukasi smile.gif Aš tai tik iš megėjiškos pusės pakomentuosiu smile.gif

Lamella - pritariu dėl superinio dryžuotumo wub.gif Gera vieta fotografavimui thumbup.gif

liamuna - abi kavos tokios tikros, atrodo net kvepia bigsmile.gif

fizė - liuksiškas dūmelis, tik man spalvota geriau, tie oranžiniai tonai šiltumo duoda wub.gif

QUOTE(Saulės pūga @ 2008 11 17, 20:55)
Pirmoje Tavo nuotraukoje - labai viskas marga, neišskiriu pagrindinio akcento ir fotografavimo kampas mano nuomone šiek tiek per sunkus. Be to labai geltona nuotrauka, reiktų pasirinkti kitokį WB. (O antrojoje man tas geltonumas netgi duoda savotiško prieskonio)

o kaip matosi ar geras tas WB? Ar tik iš akies matoma ar geltona ar ne? g.gif

O čia mano bandymai "jie irgi laukia kavos" smile.gif
Man pačiai kliūna tas saulės blyksnis prie lelių, ir lėlės turėtų būti gal labiau išplaukusios g.gif Dar bandžiau kelis variantus kur kavos puodeliai telpa pilnai, bet kažkaip nesižiūri g.gif Kaži verta toliau bandyt ar nieko įdomaus?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 11 17, 22:09)

O čia mano bandymai "jie irgi laukia kavos" smile.gif
Man pačiai kliūna tas saulės blyksnis prie lelių, ir lėlės turėtų būti gal labiau išplaukusios  g.gif Dar bandžiau kelis variantus kur kavos puodeliai telpa pilnai, bet kažkaip nesižiūri  g.gif Kaži verta toliau bandyt ar nieko įdomaus?
user posted image

na as irgi iz zaliuku puses pasisakysiu: palikciau viena puodeli, nes mane kazkaip blasko pirmasis, lelytes patraukciau, arba noretusi, kad dar labiau butu paplaukusios. blush2.gif
Atsakyti
Sadi ziuriu ir tavo puodeliai tokio pat margumo kaip ir maniskis.Ta parasme,kad ant balto fono vynuoges yra.Man siule,pasibandyti visikai balta fona.Ryt bandysiu pafotografuoti,nors net neisivaizduoju kaip doh.gif Gal ir tau reiketu pabandyti ant balto?Cia tik mano kukli nuomone blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lattčiukė @ 2008 11 17, 19:46)
seku,ir bandžiau pagal šį būdą,bet nesigavo  blush2.gif  rolleyes.gif

o kas nesigauna?

QUOTE(Sadi @ 2008 11 17, 22:09)
o kaip matosi ar geras tas WB? Ar tik iš akies matoma ar geltona ar ne?  g.gif

o puodeliai naturaliai kokios spalvos? Bent jau man atrodo turintys violetinį atspalvį. Gal kartais buvo naudojami 2 skirtingi šviesos šaltiniai (pvz. lempa ir langas?)

Atsakyti
Sadi, man labai patinka ideja, gal balti puodeliai geriau ziuretusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 11 17, 22:39)
Sadi ziuriu ir tavo puodeliai tokio pat margumo kaip ir maniskis.Ta parasme,kad ant balto fono vynuoges yra.Man siule,pasibandyti visikai balta fona.Ryt bandysiu pafotografuoti,nors net neisivaizduoju kaip doh.gif Gal ir tau reiketu pabandyti ant balto?Cia tik mano kukli nuomone blush2.gif

Nėra taip sudėtinga kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Va paprastas bandymas namų sąlygomis vakare sutemus, su 2 stalinėm lempom, fonui baltas popieriaus lapas:

user posted image
Atsakyti