Naktibalda, tikrai per marga...
Paziurek i musu ND, albume spalvos kaip tik yra "ryto spalvos" su kavos puodeliu - gal kils minciu?
QUOTE(BN @ 2008 11 16, 21:45)
Paziurek i musu ND, albume spalvos kaip tik yra "ryto spalvos" su kavos puodeliu - gal kils minciu?
Tokio nekrauna Paziurek i musu ND, albume spalvos kaip tik yra "ryto spalvos" su kavos puodeliu - gal kils minciu?
Niu va, kol parašiau, pakeitė žinutę
Apie šitą kalbėjo. Autorės neprisimenu, nes po darbu nepasirašė.
"Niu va, kol parašiau, pakeitė žinutę"
QUOTE(liamuna @ 2008 11 14, 18:25)
na stai kol kas ka surinkau, jei ka praleidau rasykit až.
JulieTa - Panasonic Lumix DMC - FZ7
lamella - Panasonic Lumix FZ8
liamuna - Panasonic Lumix DMC-FX07
linole - Fuji 6500
Gegytė - Canon Powershot A650 IS
Sidabrinė - Canon Powershot A640
Linutas - Canon Powershot S5 IS
Rrina-olympus e-420
inesaS-Panasonic DMC-FZ50
Dirsė-Olympus E-510
alio-nka - Sony DSC-H7
Valetta- Sony DSC-T200
eqmilia-Sony DSC-H9
luokė- Canon 400D
Kaktuke- Canon power shot S3
dejavu- Fujifilm Finepix Z10
fizė-NIKON D40
cindy- Casio Exilim
JulieTa - Panasonic Lumix DMC - FZ7
lamella - Panasonic Lumix FZ8
liamuna - Panasonic Lumix DMC-FX07
linole - Fuji 6500
Gegytė - Canon Powershot A650 IS
Sidabrinė - Canon Powershot A640
Linutas - Canon Powershot S5 IS
Rrina-olympus e-420
inesaS-Panasonic DMC-FZ50
Dirsė-Olympus E-510
alio-nka - Sony DSC-H7
Valetta- Sony DSC-T200
eqmilia-Sony DSC-H9
luokė- Canon 400D
Kaktuke- Canon power shot S3
dejavu- Fujifilm Finepix Z10
fizė-NIKON D40
cindy- Casio Exilim
Ačiū, kaip tik šiand prisėdau, galvojau surankiosiu, o žiūrau jau padaryta
Bandysiu kada prisivert fotkint, nes dabar visai neturiu laiko... o taip noriu... perskaičiau beveik viską... dar bandysiu su auksine taisykle ryt pažais, jei į pasimatymą neišlėksiu
Gero vakarėlio visoms.
p.s. paskutinė foto labai jauki
QUOTE(Alinva @ 2008 11 16, 20:00)
Man tai ji nėra be ryšio, tiesiog negaliu rasti vienspalvio paviršiaus nei vieno pagrindas - raštuotas, puodukas raštuotas, sūrelis- raštuotas, žiedlapiai - raštuoti... gal vienintelė kava ne, bet į ją man nesižiūri, labiau į sūrelį arba puoduką, o ir tie žiedlapiai nublaško...
Šiaip jei ką, aš jokių kompozicijos taisyklių ir pan nežinau, tiesiog sakau, koks man įspūdis susidaro pažiūrėjus
Šiaip jei ką, aš jokių kompozicijos taisyklių ir pan nežinau, tiesiog sakau, koks man įspūdis susidaro pažiūrėjus
viskas gerai ,
QUOTE(BN @ 2008 11 16, 21:45)
aha pažiūrėjau, bet manęs ta foto "nekabina" ., bet kuriuo atveju reik mintis išmokyti galvoti tinkama linkme, tai spontaniška foto, pasidariau kavos ir man pasirodė, kad taip,norisi , ryt reikia sugalvoti, bet ne tik sugalvoti , bet ir teisingai nufotografuoti, man dabar svarbiausia užduotis
ačiū mergytės, kad likau nepastebėta kiekviena kritika man aukso vertės, su jūsų pagalba matau klaidas, o jas daryti yra gerai, nes jei papultų koks netyčiukas tai paskui nosį užriesiu
kol kas labiausiai man irgi lamellos foto gražiausia , tik gal per tamsi taip norisi daugiau pamatyti
Labas rytas, na jūs ir greitos, jau tiek prifotkint spėjot. Savaitgalį visai laiko nebuvo, tik pasibandžiau kaip fokusuoti, šiek tiek jau geriau. Žiūrėsiu, kaip namų darbuose seksis
QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 16, 22:39)
viskas gerai ,
aha pažiūrėjau, bet manęs ta foto "nekabina" ., bet kuriuo atveju reik mintis išmokyti galvoti tinkama linkme, tai spontaniška foto, pasidariau kavos ir man pasirodė, kad taip,norisi , ryt reikia sugalvoti, bet ne tik sugalvoti , bet ir teisingai nufotografuoti, man dabar svarbiausia užduotis
ačiū mergytės, kad likau nepastebėta kiekviena kritika man aukso vertės, su jūsų pagalba matau klaidas, o jas daryti yra gerai, nes jei papultų koks netyčiukas tai paskui nosį užriesiu
kol kas labiausiai man irgi lamellos foto gražiausia , tik gal per tamsi taip norisi daugiau pamatyti
O manęs užtat nekritikuoja niekas... blogiausia turbūt likti nepastebėtai
QUOTE(Alinva @ 2008 11 15, 21:12)
O čia mano nepavykę eksperimentai su per siaura diafragma Ir tai čia pirmos jau gabalą nukirpau - buvo apačioj ir kairėj didesnis "išlietas" plotas antrai irgi mažoka diagragma...
O čia bandžiau kita idėja - laaabai vieniša kava...
Nei vieno savo varianto nevadinčiau vykusiu, pirmieji gal pusė bėdos būtų, jei ne siaura diafragma (bent jau skaniai atrodo), o paskutiniame kažko trūksta :/ kažkas negerai...
Nei vieno savo varianto nevadinčiau vykusiu, pirmieji gal pusė bėdos būtų, jei ne siaura diafragma (bent jau skaniai atrodo), o paskutiniame kažko trūksta :/ kažkas negerai...
Aš nesijaučiu tokia kompetetinga, kad ką nors galėčiau komentuoti, bet pabandysiu Kadangi mano didžiausia (kol kas) problema buvo fokusavimas, tai pirmosios dvi man atrodo gerai. O pasutinėj apšvietimas netinkamas mano galva. Ta prasme, kad šviesa krinta tiesiai į objektyvą.
QUOTE(ingulia @ 2008 11 17, 10:24)
O pasutinėj apšvietimas netinkamas mano galva. Ta prasme, kad šviesa krinta tiesiai į objektyvą.
Paskutinėj nuotraukoj kaip suprantu autorė bandė daryt kontrinio apšvietimo pvz.
Beje, būtų labai super, jei nauja tema būtų paskelbiama pvz. penktadienį, kad savaitgaliais būtų galima kažką nuveikti. Aišku, kas turi internetą namie, tai turbūt tas pats, kada ji paskelbiama...na čia aš iš savo varpinės
QUOTE(Sadi @ 2008 11 15, 21:17)
Mano bandymas su kavos puoduku - "nelaimė"
Ar ne perdaug apačios? Čia bandžiau palikt vietos balai ir laikytis trečdalio taisyklės
Taip geriau?
Ar ne perdaug apačios? Čia bandžiau palikt vietos balai ir laikytis trečdalio taisyklės
Taip geriau?
lyginant šias dvi matosi, kad pirmoje spalvos yra geresnės. teisingesnis baltos spalvos balansas. antra per geltona kiek. nežinau ar jūs į tai gilinatės ir ar visai išeina fotoaparate tai reguliuoti, bet manau dauguma turi WB perjungima į kaitrine lemputę, tada balta vaizduojama kaip balta, o ne geltona.
dėl kompozicijos antra geresnė, bet reiktų vos kelių mm iš kairės daugiau, ir man apačios per daug.
QUOTE(linole @ 2008 11 15, 21:37)
tamsoka, tuščia turiniu foto. bet parodei trečdalių taisykle, sufokusavai puodelį, paliejai sietelį, vadinasi šie tikslai pasiekti.
QUOTE(Alinva @ 2008 11 15, 22:12)
O čia mano nepavykę eksperimentai su per siaura diafragma Ir tai čia pirmos jau gabalą nukirpau - buvo apačioj ir kairėj didesnis "išlietas" plotas antrai irgi mažoka diagragma...
pirmieji tikrai neblogi. pirmoji man labiau patiko. gražiai su siaura ryškumo zona sufokusuotos putos, yra jaučimas kavos kvapas žiūrint į foto. kiek užspaudei per daug viską. bet siaura diafrgama išbandyta, puiku.
paskutinė nepatiko dėl to, kad už puodelio ąselės dar yra kitas objektas, kuris atima dėmesį. reikėjo ar tik silueto vieniško (jei jau vieniša), ar kito kampo.
QUOTE(lattčiukė @ 2008 11 15, 22:52)
įdomus kampas. čiuožia, bet toks radikalus čiuožimas leidžia suprasti, kad tokia idėja ir buvo, o ne netyčinis pasvirimas. kiek kompoziciškai kliūna, dar turbūt kirpčiau dešinės. pilkoka foto, vos pakontrastinčiau. bet išsiskiria "kitu kampu" - vadinasi įsimena.
QUOTE(lamella @ 2008 11 16, 12:41)
tiesiog puiku. įdomi šviesa atperka ir atleidžia kitus trūkumus. tai visada puikus kozyris. nes pamačius kažką kito, nebesinori kabinėtis prie kažkokių smulkmenų, o norisi tik girti už idėją.
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 16, 18:52)
ir mano ULONG arbata, fotkinau kelias dienas, ir po keliasdesim fotkiu, ale vis tiek
svyra, tamsu, baltos balansas nuklydęs stipriai nuo tiesos. bandyčiau dar kartą dienos metu arčiau lango. kuo daugiau bandymu - tuo aiškesnis suvokimas, kas daroma ne taip. svarbu nenuleisti rankų
QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 16, 19:25)
kompoziciškai pro šalį. dešinėjė puodukas remiasi į foto kraštą. tas nėra gerai. o sūrelį reikėjo kiek kairiau patraukti. margumynas išmuša iš vėžių, atrodo nesiderina objektai. vietoj sūrėlio koks rudas šokaladas, daug labiau derėtų (ar tas pats išpakuotas sūrelis glazuruotas šokoladu) spalviškai ir keltų daugiau apetito, nei jo pakuotė. šaunu, kad bandoma kurti atmosfera žiedlapiais. bet plikas stalas ją atima ir subuitina ar staltiesė tinkamos spalvos nepadėtų? (įsivaizduok lovą baltais pūkiniais patalais apibarstytą raudonais žiedlapiais ir raudonom širdutėm ir jei tai pabarstyta ir pamesta tiesiog ant gobeleno.....) nuotraukoje atmosferą kuria/atima viskas
Na va, pabandžiau kaip patarėt su vienspalviu puodeliu.