Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gitulia @ 2008 11 15, 21:39)
Alinva, tai kaip tik gerai, kad sunkus, rankose stabiliau stovi  mirksiukas.gif
Alinva, kaip tu supranti ryskumo gyli? Man atrodo, kad kazka ne taip isivaizduoji  g.gif

Gal.. ne žinovė aš, sorry blush2.gif Pasakysiu taip, kaip suprantu: norėtųsi vos vos siauresnės diagragmos ax.gif
O dėl sunkumo - kaip tik sunkiau išlaikyti nesudrebinus, nes rankos pavargsta. Paprastą atremsi ir viskas, o čia sudėtingiau :/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 15 lapkričio 2008 - 21:54
QUOTE(gitulia @ 2008 11 15, 21:39)
Alinva, tai kaip tik gerai, kad sunkus, rankose stabiliau stovi  mirksiukas.gif

Jetau Gitulia, mano Panasonicas ne is sunkiuju,ale kai pasiimu savo soniuka muilinuka,tai kaip pukelis atrodo.O sita tai laikau,laikau,taikau,taikau,reguliuoju reguliuoju,net kvepuoti pamirstu doh.gif ,vyras vis primena-tu kvepuok,kvepuok doh.gif Rankos pavargsta tai tokia drebalyne gaunasi,kad baisu net paziureti. unsure.gif
Atsakyti
merginos,o ka rašyt kai prašo įvest internetinio puslapio antraštę? ? nu nemoku aš normaliai nuotraukos įkelt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lattčiukė @ 2008 11 15, 21:55)
merginos,o ka rašyt kai prašo  įvest internetinio puslapio antraštę? ? nu nemoku aš normaliai nuotraukos įkelt  doh.gif

Gal nuotraukos pavadinimą bandyk? g.gif Arba tu ne taip įkėlinėji, jei per part.lt dedi, tai tiesiai į žinutę kopijuok "Paveikslėlis forumui" ir viskas... ne per jokius http://
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 15 lapkričio 2008 - 22:09
QUOTE(lattčiukė @ 2008 11 15, 21:52)

na man atrodo kad tuoj nukris puodukas blush2.gif

Pabandyk kelti per http://www.radikal.ru, nukojuosi antra arba trecia nuoroda ir ikelsi i atsakymu langa. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2008 11 16, 00:06)
Gal nuotraukos pavadinimą bandyk?  g.gif Arba tu ne taip įkėlinėji, jei per part.lt dedi, tai tiesiai į žinutę kopijuok "Paveikslėlis forumui" ir viskas... ne per jokius http://

dėkuj 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Alinva, aciu. smile.gif Bet manau, kad karpymas ryskumo zonos dydziui itakos netures. g.gif O perfotografuoti siauresne jau nebeiseis verysad.gif , nes pas mane diafragmos didziausia skyle yra 2.8. O cia, pasitikslinau net, su 2.8 ir fotografuota.
Ai, Tu sakei, siauresnes? Bet man atrodo pasirinkus mazesni diafragma atitinkanti skaiciu pries objekta ir uz jo sritis nesufokusuojama??? g.gif

Rytoj bandysiu su kitomis mintimis zaisti. smile.gif

O man lattciukes puodukas visai patiko. smile.gif Tik kad jo viso noretusi, o ne nukirsto.

Is visu kol kas matytu darbu labiausiai patiko Gitules. 4u.gif Na, laikrastis ir kavos puodelis - kas gali buti geriau??? bigsmile.gif Ir mintis, ir kompozicija miela. smile.gif

Del fotoaparato svorio - pas mane 750 gr ir esu juo labai patenkinta, visai nesunkus. smile.gif Juolab, kad dar ir stabilizacijos nera, todel svoris tai kompensuoja daznai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 15 lapkričio 2008 - 22:31
QUOTE(linole @ 2008 11 15, 22:25)
Alinva, aciu.  smile.gif Bet manau, kad karpymas ryskumo zonos dydziui itakos netures.  g.gif O perfotografuoti siauresne jau nebeiseis  verysad.gif , nes pas mane diafragmos didziausia skyle yra 2.8. O cia, pasitikslinau net, su 2.8 ir fotografuota.
Rytoj bandysiu su kitomis mintimis zaisti.  smile.gif

O man lattciukes puodukas visai patiko.  smile.gif  Tik kad jo viso noretusi, o ne nukirsto.

Is visu kol kas matytu darbu labiausiai patiko Gitules4u.gif Na, laikrastis ir kavos puodelis - kas gali buti geriau???  bigsmile.gif Ir mintis, ir kompozicija miela.  smile.gif

Del fotoaparato svorio - pas mane 750 gr ir esu juo labai patenkinta, visai nesunkus.  smile.gif Juolab, kad dar ir stabilizacijos nera, todel svoris tai kompensuoja daznai.  smile.gif

Daug ką duoda ir kokiu režimu fotografuoji... pvz to, kur sakiau, kad per maža diagragma - F buvo 5.6. Iš toliau paėmus, ir pacentravus puodelį, apie jį viskas būtų sulieta, o po to kadruot g.gif t.y., būtent kompu kirpti tą šoną... Čia aišku, reikia, geros kokybės nuotraukos, be to, daug ką duoda zoomo režimas, pastebėjau.
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2008 11 15, 22:53)
Gal.. ne žinovė aš, sorry  blush2.gif Pasakysiu taip, kaip suprantu: norėtųsi vos vos siauresnės diagragmos ax.gif
O dėl sunkumo - kaip tik sunkiau išlaikyti nesudrebinus, nes rankos pavargsta. Paprastą atremsi ir viskas, o čia sudėtingiau :/

Neatsiprasinek, juk sitoj temoj mokomes. Man tik keistai pasirode, kad tu bandai ryskumo zona sieti su foto apkarpymu. Kai tuo tarpu ji priklauso nuo diafragmos. Kuo labiau atverta diafragma, tuo ryskumo zona mazesne, ir atvirksciai. Taigi siauresnes ryskumo zonos karpydamas neisgausi. Todel tau prie namu darbu kavos puodelio, kiti namu darbai paskaityti bloga arba kokioj knygoj apie diafragma, jei ka nors ne taip isivaizdavai biggrin.gif

linole, aciu mirksiukas.gif reikes savaites begyje pabandyti dar keleta kadru.
Papildyta:
Alinva, o kodel butinai centruoti? juk galima sufokusuoti ir kadro sone esanti taska, nebutinai centre.
Atsakyti
dar turiu vieną klausimelį blush2.gif gal žinote kaip išgaut naturaliai balta arba juodą foną? 4u.gif arba kaip su photoshopu tokį foną padaryt? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lattčiukė @ 2008 11 15, 23:41)
dar turiu vieną klausimelį  blush2.gif  gal žinote kaip išgaut naturaliai balta arba juodą foną?  4u.gif  arba kaip su photoshopu tokį foną padaryt?  rolleyes.gif

Atsiversk 22 psl, Dejavu 4u.gif idejo keleta nuorodu, kaip tai padaryti. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 11 16, 00:47)
Atsiversk 22 psl, Dejavu  4u.gif idejo keleta nuorodu, kaip tai padaryti.  smile.gif

4u.gif dėkuj..bet pažiūrėjau,ir matau,kad ten nuorodos kaip padaryt nuotrauką j/b, o man reiktų kaip pakeist pati foną,pvz,fotografuojant macro rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lattčiukė: 15 lapkričio 2008 - 22:57