Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Aciu 4u.gif uz komentarus, bet man vistiek kazkas su ja netaip mastau.gif

O sita kaip Jums?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fizė: 12 lapkričio 2008 - 14:16
QUOTE(fizė @ 2008 11 12, 11:57)

Sveikutes,

nu kas ne taip sitoj nuotraukoj, darau ir spalvota ir ne, bet kazko man truksta  Ar ji visai kazkokia netikus 

nespalvotai - ne. Blogas pavertimas į juodai baltą.
O šiaip foto linksma, patinka emocija, su ryškumu irgi viskas ok. Kiek blaško antras planas, ir erzina nukirstos rankos. Panaudojus PS galima labiau palieti antrą planą ar kiek kitaip kadruoti. Mano akimis, visai neblogas variantas išeitų...

QUOTE(fizė @ 2008 11 12, 14:14)
Aciu  4u.gif uz komentarus, bet man vistiek kazkas su ja netaip  mastau.gif

O sita kaip Jums?

šita nelabai - blykstė, prastas vertimas į j/b., nuotrauka pilka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 12 lapkričio 2008 - 14:34
QUOTE(dejavu @ 2008 11 12, 14:28)
nespalvotai  - ne. Blogas pavertimas į juodai baltą.
O šiaip foto linksma, patinka emocija, su ryškumu irgi viskas ok. Kiek blaško antras planas, ir erzina nukirstos rankos. Panaudojus PS galima labiau palieti antrą planą ar kiek kitaip kadruoti. Mano akimis, visai neblogas variantas išeitų...
šita nelabai - blykstė, prastas vertimas į j/b., nuotrauka pilka.

nelabai zinau su kokia programike verst i j/b blush2.gif . Turiu tik ta Picasa ir viskas, su ja ir paverciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2008 11 12, 15:54)
nelabai zinau su kokia programike verst i j/b  blush2.gif . Turiu tik ta Picasa ir viskas, su ja ir paverciau  blush2.gif

Picasa man visai nepatinka schmoll.gif darbe neturiu PS tai tenka su picasa apdirbt...visai ne tas reikalas ax.gif beje buvau išsisaugojus sillwio postą kaip reikėtų paruošti nuotrauką internetui, bet, kaip gaila, neberodo foto sad.gif

http://www.supermama...?...3554&st=348

Bet manau, kad ir blog'e turėtų būti kaip tinkamai nuotrauką paruošti internetui, bet vėlgi, reikia PS.
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2008 11 12, 14:54)
nelabai zinau su kokia programike verst i j/b  blush2.gif . Turiu tik ta Picasa ir viskas, su ja ir paverciau  blush2.gif

pasižiūrėjau picasa, nekokia ji, tikrai nėra ten gero pasirinkimo. Yra 2 vertimo variantai:
1. Kur ir naudojai, "nespalvota"
2. "Nesp. filtras". Aš pasirinkau raudoną kanalą

ir gavosi maždaug taip:

1. user posted image 2. user posted image

nuotraukas netrukus ištrinsiu
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 12, 15:33)
pasižiūrėjau picasa, nekokia ji, tikrai nėra ten gero pasirinkimo. Yra 2 vertimo variantai:
1. Kur ir naudojai,  "nespalvota"
2. "Nesp. filtras". Aš pasirinkau raudoną kanalą

ir gavosi maždaug taip:

nuotraukas netrukus ištrinsiu

man ta antra kazkokia labai sviesi ax.gif Vistiek man kazkas ne taip su tom nuotraukom frusty.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fizė: 12 lapkričio 2008 - 15:42
QUOTE(luokė @ 2008 11 12, 10:32)
o jei pabandytum tuos šokėjus fotografuot, tarkim, sportiniu režimu? (jei yra toks- dažnai vaizduojamas kaip bėgantis žmogelis)

QUOTE(Dirsė @ 2008 11 12, 10:49)
Sportiniu rezimu gerai fotografuoja judancius objektus as turiu nufotografuotus sokejus  mirksiukas.gif  paskui bandysiu ikelti nes dabar jau nebespeju  4u.gif

aciu mergaites, sportinis yra,praeita karta net kelis kadrus pabandziau, bet pasirode kad per tamsu bus, del blico neprisimenu ar suveikdavo,tad perjungiau i kita rezima, dar velavom praeita karta, nelabai gera vieta buvo, gal ir rankos kiek sudrebejo, nes teko visa laika stovet be atramos, bandisiu si karta anksciau ateit, jei paviks atsisest, tada ir fotoaparata turesiu kur atremti, pakaitaliosiu viska ka cia buvo siulita, gal kas dar kokiu patarimu, rasikit, nes kokia savaite dar turiu pasirosimui turiu

QUOTE(dejavu @ 2008 11 12, 15:28)
nespalvotai  - ne. Blogas pavertimas į juodai baltą.

o pas mane iskart iskilo klausimas, o kaip geriau verst i j/b, nes daznai ir man mano vertimas nepatinka schmoll.gif ir dar pirma reikia verst i j/b o puo tuo koreguot ar vertimas i j/b po visu koregavimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(alio-nka @ 2008 11 12, 22:40)

o pas mane iskart iskilo klausimas, o kaip geriau verst i j/b, nes daznai ir man mano vertimas nepatinka schmoll.gif ir dar pirma reikia verst i j/b o puo tuo koreguot ar vertimas i j/b po visu koregavimu g.gif

http://www_eyesondes...rting_to_bw.htm

http://www.muymono.c...ite-conversion/

http://www.northligh.../bwfromcol.html

http://www.outdoorey...om/photo73.php3
Atsakyti
Čia yra action'as kuris padės lengviau taikyti trečdalių taisykle
Atsakyti
gal ir nieko, bet ar taip nedaroma meškos paslauga? ir taip visi galvoja, kad reikia mokėt ne fotografuot, o dirbt programom. tai dabar net tokių taisyklių nebereiks- viską padarys programos doh.gif
Atsakyti
Sveikos, ar priimsit mane į kompaniją? Bandau fotografuoti, ne pirmas fotoaparatas, tačiau teorijos - siaubingai trūksta...
Beje, kokia tema nuotraukos šiai savaitei, jei tokia išliko? skaičiau tik kelis pirmus temos lapus, ir kelis paskutinius, man paroje reiktų dar bent 5-10h, kad viską suspėčiau doh.gif blush2.gif
Mėgstu macro nuotraukas, turiu rimtą problemą su savo kate - ji juoda, ir labai problematiška fotografuot, nes kambaryje dažnai nepakanka apšvietimo, reikia ilgo išlaikymo... o kuris gyvis ramiai tiek išbus smile.gif o blicas dažniausiai "kala" taip, kad ryža katė pasidaro iš juodos/juodai šokoladinės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 11 13, 18:35)
gal ir nieko, bet ar taip nedaroma meškos paslauga? ir taip visi galvoja, kad reikia mokėt ne fotografuot, o dirbt programom. tai dabar net tokių taisyklių nebereiks- viską padarys programos  doh.gif

na, reikia nepamirsti, kad jei reikia programomis apkarpyti ar koreguoti nuotraukas, labai kencia nuotraukos kokybe, o kadangi sitoje temoje mazuma turi galimybe naodoti RAW formata, tai ypac svarbu fotografuoti taip, kad kadruoti programomis nereiketu.

Bet minimalus PS prisilietimas manau reikalingas, atkreipkite demesi i pazengusias (aisku, jos jau moka fotografuoti), turbut ten niekas nededa sakyciau neparuostu rodymui foto.
Atsakyti