Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2008 11 11, 15:27)
tik nereik rankų nuleist smile.gif
sakau, mokintis fotografuoti geriausia yra prie gero natūralaus apšvietimo. taip kad bandyk dieną dieną ir dieną..smile.gif

nenuleisiu, tik kad ilgai tokio apšvietimo laukti, nes išeinu su tamsa, grįžtu jau su tamsa, belieka laukt savaitgalio eksperimentams
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2008 11 11, 16:17)
nenuleisiu, tik kad ilgai tokio apšvietimo laukti, nes išeinu su tamsa, grįžtu jau su tamsa, belieka laukt savaitgalio eksperimentams

o namie irgi galima puikiai praktikuotis. pamenu kai aš nusipirkau fotoaparatą, tai namie neliko turbūt nė vieno daikto nenufotograguoto.. pradedant mano vaikais, šuniukais, baigiant gyvatukais vonioje ir tualetinio popieriaus laikikliais wc smile.gif .. tiesiog fotografavau, fotografavau , fotografavau.. gi skaitmeninis fotoaparatas taip patogu ! nepatinka - ištrini.. po kokių 1000 kadrų pradedi suvokt ką kokiu atveju daryt , kad išgaut reikiamą ryškumą .. tiesiog reikia daug daug dirbt .. sekmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2008 11 11, 16:38)
Norėjau paklausti ar čia jau skaitosi "išdegęs" kailis? unsure.gif
Isdeges, bet su tais altapukiais katinais labai sudetinga doh.gif
Siaip patiko man kazkuo sita foto, apsvietimas, spalvos, formos ir tas mazylis toks burundukas kzka dantyse nesinas islenda is uz kampo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 11 11, 20:55)
Isdeges, bet su tais altapukiais katinais labai sudetinga  doh.gif
Siaip patiko man kazkuo sita foto, apsvietimas, spalvos, formos ir tas mazylis toks burundukas kzka dantyse nesinas islenda is uz kampo biggrin.gif

Tai va aš jį kiek fotografuoju tiek tas baltas kailis išdega... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 11, 09:30)

Alio-nka, nuvilsiu tave, bet ryškių nuotraukų tikriausiai neišgausi. fotografuoti judesiui reikalingas trumpas išlaikymas, pakankamas apšvietimas. O prie prasto apšvietimo, juo labiau iš toli prizoominus gausi pasiliejusias foto (nebent tokios ir reikalingos  ax.gif )

verysad.gif jauciu tokiems foto reikia geriasnes tehnikos, bet pabandisiu trumpesni išlaikyma(mazdaug koki blush2.gif ), vis ven foto seimininiam albumui, bet norisi geresnes kokybes, apsvetimo ten kaip ir uztenka,(foto be blico)bet jis toks dirbtinis...

QUOTE(luokė @ 2008 11 11, 10:47)
visų pirma didžiausia problema įdėtoj- fokusas visai ne į šokėjus. apšvietimas čia gal ir nieko, bet sufokusuot kaip seksis į judančius žmones- klausimas
o jei pabandytum pradžiai ne šunį, o kokį negyvą, nejudantį daiktą? kad nereiktų dar ir ramint  biggrin.gif

tai ta foto idejau ne komentarams, o patarimams kaip pagerint vaizda, o del fokuso doh.gif bandau sokejus pagauti, buna kad pametu lotuliukas.gif jei fokusosiu jie pabegs kitur blink.gif kas ir taip daznai nutinka doh.gif
QUOTE(luokė @ 2008 11 11, 11:18)
pamiršau į šitą punktą atsakyti  biggrin.gif
manau, gal kol kas galim ir košę palikt- kol pagrindus suvoksim. nes kaip paaiškėjo, daug kas nesusipažinę su tokiais baubais kaip fokusas ir pan. tai gal truputį padirbėjam ties teorija (rodydami tai, ką turim), o kai šiek tiek apsišlifuosim, galėsim bandyt ir su temomis kažką. nes kokia nauda bus iš teminių foto, jei ten fokusas bus pabėgęs  mirksiukas.gif

gal ne taip paaiskinau, norejau kad tema ir butu -fokusas, kita kontrastas ir t.t.
Atsakyti
o jei pabandytum tuos šokėjus fotografuot, tarkim, sportiniu režimu? (jei yra toks- dažnai vaizduojamas kaip bėgantis žmogelis)

o dėl temų- na kaip galim išskaidyt fokusą, kontrastą, kompoziciją? juk čia amžinas galvos skausmas ir visą fotografavimo laiką eis su mumis kartu biggrin.gif
Atsakyti
Kokia "gyva" tema thumbup.gif as kolkas negaliu sa leisti pafotografuot laiko truksta trupuciuka, bet nieko dar dvi savaiteles ir imsiu jauti uz ragu bigsmile.gif
Sportiniu rezimu gerai fotografuoja judancius objektus as turiu nufotografuotus sokejus mirksiukas.gif paskui bandysiu ikelti nes dabar jau nebespeju 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

nu kas ne taip sitoj nuotraukoj, darau ir spalvota ir ne, bet kazko man truksta g.gif Ar ji visai kazkokia netikus doh.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fizė: 12 lapkričio 2008 - 12:01
lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Nu negalėjau neparašyti.... pamačiau tą šypseną žvengiu atsigauti negaliu. Manau čia pagrindinė nuotraukos problema.
Atsakyti
Problema? Čia akcentas, bet tikrai ne problema. Man kažkas su kadravimu ne taip, bet nepasakysiu kas. Na, gal atrodo, jog rankos kažkaip pritvirtintos prie nuotraukos krašto, net pati nesuprantu kas joje ne taip. Bet šiaip emocija labai smagi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 12 lapkričio 2008 - 12:24
QUOTE(fizė @ 2008 11 12, 12:57)
Sveikutes,

nu kas ne taip sitoj nuotraukoj, darau ir spalvota ir ne, bet kazko man truksta  g.gif Ar ji visai kazkokia netikus  doh.gif

Spalvota mane labiau veža thumbup.gif o ir modelis thumbup.gif dėl kadravimo nieko nerašysiu, nes nežinau kaip būtų geriau blush2.gif
Atsakyti
fizė, man ta nespalvota gražiau žiūrisi, spalvos dėmesio neišblaško. smile.gif
Atsakyti