Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Stikline @ 2008 11 11, 10:28)
Pažengusieji galėtų pasiūlyti kokias fotogalerijas žiūrėti  ax.gif  na vistiek, daug maž žinot ką verta žiūrėt, ko ne  (oj, tik dabar pamačiau, kad bloge yra....eisiu susirast  blush2.gif )

pradžioj jei blog'e ir kūdroje siūlomus autorius išsamiai po kelis kartus apžvelgsit, manau, jau daug kas pajudėtų..smile.gif bent jau tas pomėgis įgautų tokį platesnį mastą.

blog'o adresą žinot, kūdroje: http://fotokudra.lt/cnt.php?id=7
ten taip pat yra ir kitų įdomių dalykų: http://fotokudra.lt/cnt.php?id=9

galų gale, googlinkit. pvz., famous photographers ir eikit abėcėline tvarka iš eilės per visus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2008 11 11, 10:09)
nesulaukiau komentaru siai nuotraukai sad.gif taip ir nesupratau ar ji gerai nufotkinta arba visai berysio, kad nieks nieko nepakomentavo sad.gif

Fize, jei neklystu, esu seniai seniai mačiusi puikų mergytės portretą prie kažkokių durų. Pamenu, man tuomet jis labai patiko 4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 11 11, 10:11)
Nes neskaitai teorijos, tačiau stebi ir nejučiomis įsimeni, kaip fotografuoja pripažinti meistrai. Ta informacija niekur nedingsta, kažkuriuo metu pajunti, kad ir irgi imi tokius pačius principus taikyti savo fotografijose. 4u.gif

Tik reikia atsiminti, kad didieji mesitrai labai mėgsta laužyti taisykles. nes žino kaip tai daryti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 11 11, 12:38)
Fize, jei neklystu, esu seniai seniai mačiusi puikų mergytės portretą prie kažkokių durų. Pamenu, man tuomet jis labai patiko  4u.gif

mastau.gif
Atsakyti
g.gif Klystu? Senia labai, prieš kokius gal metus su trupučiu. Vasara, prie tokių senų (?) durų... Bet galiu ir klysti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 11 11, 12:38)
Tik reikia atsiminti, kad didieji mesitrai labai mėgsta laužyti taisykles. nes žino kaip tai daryti wink.gif

faktas.. drinks_cheers.gif kad šito nepamirštumėm ir reikėtų pastudijuoti ne tik sausą teoriją, bet ir tam tikrą kitokią literatūrą, autorių biografijas, jų darbų recenzijas, meno istoriją, sroves, tendencijas, lankyti parodas. domėtis.
be abejo, ne kiekvienas nori ir turi laiko domėtis šiuo pomėgiu tiek giliai, bet.. jeigu yra noro, viskas įmanoma smile.gif o kad tai naudinga, ir naudinga ne tik šio pomėgio rėmuose, bet apskritai bendrajam išsilavinimui, tai faktas..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 11 11, 13:11)
g.gif Klystu? Senia labai, prieš kokius gal metus su trupučiu. Vasara, prie tokių senų (?) durų... Bet galiu ir klysti smile.gif

oi net nezinau, turejau kazkur tokia nuotraukyte, ale nerandu dabar jos, kad parodyt, ar apie sita kalbam rolleyes.gif
Papildyta:
nu va kazka radau, gal apie sita kalbi? Nors labai abejoju blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Taip, Fize, apie šitą kalbėjau. Tik aš ją prisimenu truputį kitaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 11 11, 14:01)
Taip, Fize, apie šitą kalbėjau. Tik aš ją prisimenu truputį kitaip smile.gif

as tik tokia radau, turbut busiu istrinus blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fizė: 11 lapkričio 2008 - 14:16
Na ne, Fize, vistik turbūt ta labiau portretinė. Tiesiog prisimenu ją kaip ryškią ir aiškią smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 11 11, 10:11)

Tuo tarpu ingulios atveju tai buvo (bent jau pažiūrėjus į foto, ypač į antrąją) atsitiktiniai nesuplanuoti kadrai prie bile kokios lempukės vien tam, kad nufotografuoti. nesupyk, ingulia, foto nėra tragiškos, kaip sakai, bet jos tikrai atrodo atsitiktinės. jeigu aš klystu ir jeigu Tu ilgai bandei gauti kažkokį rezultatą, tai pataisyk mane.

Kad ilgai bandžiau tai faktas, bet kad nieko negavau, tai irgi faktas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(luokė @ 2008 11 11, 10:18)
pamiršau į šitą punktą atsakyti  biggrin.gif
manau, gal kol kas galim ir košę palikt- kol pagrindus suvoksim. nes kaip paaiškėjo, daug kas nesusipažinę su tokiais baubais kaip fokusas ir pan. tai gal truputį padirbėjam ties teorija (rodydami tai, ką turim), o kai šiek tiek apsišlifuosim, galėsim bandyt ir su temomis kažką. nes kokia nauda bus iš teminių foto, jei ten fokusas bus pabėgęs  mirksiukas.gif

Sutinku, kad reiktų iš pradžių apsistoti ties technika. Teorijos skaičiau nemažai, tačiau praktikoje gaunasi ne kas.
Atsakyti
Norėjau paklausti ar čia jau skaitosi "išdegęs" kailis? unsure.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2008 11 11, 14:31)
Kad ilgai bandžiau tai faktas, bet kad nieko negavau, tai irgi faktas  doh.gif

tik nereik rankų nuleist smile.gif
sakau, mokintis fotografuoti geriausia yra prie gero natūralaus apšvietimo. taip kad bandyk dieną dieną ir dieną..smile.gif
Atsakyti